Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz kovaax #11255 üzenetére
rendes oprendszer alatt lehet egy gépben több drót
másrészt meg ha nem konfigurálod fel magát az interfészt ip szinten, attól a bridge még mehet rajta.windowshoz nem értek, de linuxon ez egyáltalán nem probléma.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz bambano #11223 üzenetére
Az szép uptime , szerver?
Csak nálam lesz valami gubanc otthon mert itt a cégnél gond nélkül csatlakozik a teló (ubi 8.04 server). Majd ha lesz kis időm átnézem a dolgot. Egyébként a routing táblát merre találom? Meg a fedora tűzfala nem kavarhat be?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Elrood
őstag
Egy fordítással kapcsolatos kérdésem van.
Legyen egy szűz linux, modjuk ubuntu, de ezt most kb. mindegy.Egy másik gépen már le volt fordítva az ffmpeg és az opencv, onnan kiszedtem a fájlokat.
Az include megadása nem probléma:
-I/home/elrood/Projects/ocvlibs/include/opencv
-I/home/elrood/Projects/ocvlibs/include
Ez működik.De a libek megadása nem megy, tudom, hogy mondjuk
-L/home/elrood/Projects/ocvlibs -lopencv_core -lopencv_imgproc -lopencv_highgui kéne. de ezt már nem kedveli.
Azt tudom, hogy a pkg-config-gal kéne játszani, de pont el szeretném kerülni, mert SVN-ről mászna le a projekt és nem akarok állítgatni a gépeken.Van megoldás, vagy inkább hagyjam.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Nowhereman
őstag
válasz kovaax #11251 üzenetére
A bootolással nincs semmilyen szopás, remekül meg van az a multiboot oldva!
Játékok is vannak rá(fogadok hogy többet lehet mókázni az lgdb.org, happypinguin.org-on linkeltekkel, mintha 576kb-ba szaladgálna elverni a stexet az ember), és a Wine is elég jó kis emulátor - ha nem az lenne, akkor nem szaladnának az opengl mókák akár még nagyobb fps-sel is mint a Windows-on. A harmadik évezred előtti mókákat, akárcsak az ódon perifériákat könnyebb Linux alatt működésre bírni, mint egy W7-esen.
Két nagy x@r van a kavicsban: DirectX, amit ugye emulálni kell, másik az elhanyagolt zárt drájverek.
Szerintem kevés dolog hiányzik annyira a Linuxnak, mint egy normális 3Dmark progi, ami némileg kényszerítené a videókártya gyártókat, hogy néha rá is nézzenek drájvereikre...Utánam a kondenzcsik!
-
kovaax
őstag
válasz Nowhereman #11259 üzenetére
RaZroX-nek jelent problémát a multiboot, nem nekem. Ha megnézed az adatlapomat, a két gépemen 5 különböző rendszer van, mondjuk mind linux (vinózer vagy 15 éve nincs saját gépen).
-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
Kettő is. Bár ha lesz újabb kiadás, lehet 32 biteset rakok a 64 bites helyére, mert nem kerek a kuglikróm 64 biten Fedora alatt. Squeeze alatt semmi baja (a 64 bitesnek)...
Szerk.: Csak azt tudnám, hogy ez miért off egy általános linux topikban...
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
Mindenhova a http://www.google.com/chrome-ről telepítem, aztán ő bevési magát a csomagkezelőbe, és frissül, ha kell. Az adatlapomon látható összes linuxon így használom, a nagyobbik gépen van 64 bites, és ebből a Fedorával kapom csak ezt a hibát bizonyos oldalakon (spottr.hu, www.ng.hu ami ilyen), de ott konzekvensen, már chrome 3 frissítés óta...
[ Szerkesztve ]
-
Elrood
őstag
A "nem kedvel" alatt azt értettem, hogy nem működik .
Konkrétan a -lopencv_core -lopencv_imgproc stb. kapcsolók miatt sírt, hogy ismeretlen, mikor megcsináltam mindent, amit a neten találtam.
Közben feladtam a /home-s megoldást, ha rendesen oda pakolom, ahova fordítás után is tenné magát simán ment, úgy hogy marad ez a verzió, és hegesztek valami csomagot, hogy ne kelljen mindent kézzel.[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
bambano
titán
nyissunk már egy kis vitát, ha ráértek:
amikor szervert vesztek, akkor törekedtek a márkás vasra (ibm, hp, dell), vagy normális, de azért kommersz cuccból rakjátok kössze (asus, gigabyte)? esetleg made in dzsunka?eddig mindig ibm-et vettem, most egyszer úgy döntöttem, hogy jó lesz nekem az asus workstation alaplap is, csak közben találtam egy árajánlatot, ami nem sokkal drágább (200k kommersz, 250k ibm). érdekelne, hogy ti mit vennétek.
-
Vladi
nagyúr
válasz bambano #11266 üzenetére
Attól függ általában, hogy mire kell. Ismerek olyan tárhely szolgáltatót, aki a gigabite módszert alkalmazza. Sima ház cuccokból is össze tudsz rakni jót. Márkás táp, hűtés stb. az e jelű amd procik általában válogatott cuccok pl.
nyilván egy drága ibm gépre jobb a terméktámogatás. De hallottam már onnan is rosszat.
mindenesetre szerintem te több szervert raktál már össze nálam.
il sole non sorge più ad Est!
-
ZCoyote
őstag
válasz bambano #11266 üzenetére
Szerintem alap dolgokra elég a kommersz (minőségi) is bár ahogy Vladi is mondta a felhasználás dönti el. Ha van azonban +50k az IBM-re én azért azt venném.
Az mégis csak egy komolyabban összerakott/támogatott cucc (bár konkrétan az IBM-et nem ismerem én HP-kat vettem). Azért egy redundáns táp, ILO2 (HP-nél), stb nem mindegy.
Ott a garancia kérdés is. Kommersz cuccnál 1-2-3 év, komolynál mondjuk 5.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
bambano
titán
válasz ZCoyote #11269 üzenetére
a redundáns táp meg az ilo2 (ibm nyelven rsa2) nem +50k hanem +400k-nál kezdődik... ha csak redundáns tápot szeretnék és nem kell rsa, akkor +250k.
az a gép ibm-ből, ami minden szempontból tetszene, pont 3x annyiba kerül, mint egy asus workstation alaplap (ami önmagában dupla annyi, mint egy mezei alaplap). 200k-ból ugyanúgy kingston ram van a gépben a gagyinál is meg az ibm-nél is, nem ibm matricás hynix vagy ilyenek.
ha a gagyi 3 évet bír ki, az ibm meg 5-öt, akkor 3 év múlva szemrebbenés nélkül kikukázom, veszek egy másikat és 200k-t spóroltam meg egy évvel tovább bírta.
-
bambano
titán
válasz ZCoyote #11271 üzenetére
az asus p8b ws egy öszvér alaplap, félig desktop, félig szerver. 2.9Ghz-es qc i5-2310-es procival. Két szerver-kategóriás intel ethernet vezérlője van, ezért tetszett meg. Az az ibm, amit találtam, x3200 m3-as, 2.53GHz-es qc xeonnal, 2G ecc ddr3 rammal. Az ibm-nek rendes háza van (tudod, rendes gép az, amit a gazdája nem bír felemelni )
Gyakorlatilag ennyi a különbség, az ibm-ben xeon és szerver ramok vannak, az asusban meg sandy bridge desktop. Emiatt az asus *sokkal* gyorsabb, az ibm meg hibajavító.
Mindkettő egy tápos, az asusban erősebb táp van (nem mintha számítana).
Arra, amire kell, mind a kettő bőven elég, most egy 1G ramos, dual p3@1GHz-es x330-on megy a dolog, csak az már annyira öreg, hogy instabillá bált. Hogy kiszáradtak a kondik vagy túl gyors vinyók kerültek bele és már nem bírja, nem tudom.
Egyetlen dolog számítana, a rendelkezésre állás. A desktopnál ez egyszerűbb, mert ha bedöglik valami, sarki fűszeresnél veszek másikat, belerakom, oszt jónapot (vagy nem, ezt az alaplapot hetek óta kergetem az országban ). Az ibm (talán) nehezebben döglik be, de ha bedöglött, ahhoz alkatrészt keríteni kicsit macerásabb és drágább.
A normális megoldás persze az lenne, hogy x3550 vagy x3650, sas diszkekkel, legalább 6 giga rammal (hogy a három csatorna működjön), valami rendesebb xeonnal, gyári ibm diszkekkel, rsa2-vel, dual táppal, rackkelhetően. Na ez kerül 600k-tól felfelé
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
vettem egy laptopot(HP 625) amin alapból linux suse van. wint akartam rakni rá, de kipróbálom inkább a linuxot, még sose volt szerencsém hozzá.
csak pár programot akarok telepíteni: google earth, ffdshow, mpc home cinema.
google earth-nél elakadtam . letöltöm a bin filet de nem tudom telepíteni.
tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
ZCoyote
őstag
válasz bambano #11272 üzenetére
Ha "csak" ennyi a különbség és csak a rendelkezésre a szempont más nem, akkor valóban az asus a jobb megoldás.
Ha sikerül beszerezned az alaplapot és utána valamelyik részalkatrész fosik be akkor tényleg egyszerűbb venned hozzá másikat.
Még az lehet a kérdés, hogy mennyire lesz terhelve a gép? Mert ugye nem mindegy, hogy milyen hűtés van benne, melegedés, stb. Azért egy ibm szerver gondolom többek között erre is fel van készítve/kialakítva.
Volt olyan gépem aminek felszálló repülőgép hangja volt viszont az ipari ventik küldték is a huzatot."tudod, rendes gép az, amit a gazdája nem bír felemelni"
Volt szerencsém. Pl. egy ML370-G5-ös, 2x850W táp, 6xSAS diszk, Ultrium mentő, stb. nyalánkságok. Az mondjuk tower volt de gerincroppantó. Nagyrészt kiskocsival vittem de leemelni és a helyére berakni így is finom volt. Egyedül az ezekben a jó, hogy nem költözködnek túl gyakran. A szünetmentesről meg ne is beszéljünk
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz ZCoyote #11274 üzenetére
Lejárt a szerk.
Itthon a szervernek használt gépem egy mini-itx cucc. Számol, torrentezik, fájlszerver szerepet tölt be de csak frissítéskor kell újraindítanom vagy még akkor sem mindig.
Szép stabilan megy egyedül az áramszünet üt be néha.Ezt csak azért írom, hogy azért egy desktop cucc is tud megbízhatóan menni. Szóval ha nem kritikus helyre/felhasználásra kell az asus akkor jó lehet.
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz AXisBOLD #11273 üzenetére
Installation részt olvasd.
Jó napom van úgyhogy le is írom :
Nyitsz egy terminált majd belépsz a letöltött fájlt tartalmazó mappába és kiadod az sh ./GoogleEarthLinux.bin parancsot és követed az utasításokat.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
A kormány jóvoltábol most nekem is Linuxra kell válltanom... Ajánlhatnátok egy jó zenelejátszó progit Linuxra ami hangminőségben a legjobbat nyújtja és tud FLAC-et lejátszani, köszi...XY
-
ZCoyote
őstag
válasz AXisBOLD #11277 üzenetére
A menüben keresel egy olyan alkalmazást, hogy pl. gnome terminal vagy valamilyen terminal.
Megnyitod és a cd parancsal elnavigálsz oda ahova letöltötted, pl. cd /home/axxisbold/Letöltések (ez csak példa)
Ha a mappában vagy nyomsz egy ls parancsot, az kilistázza a benne lévő cuccokat. Majd beírod, hogy sh /GoogleEarthblabla.bin
Elkezdi telepíteni és ott válaszolsz a kérdésekre.Office -> Libre Office
Lejátszó -> vlcRengeteg minden fent van alaptelepítésben is a rendszeren, érdemes ott körülnézned. Nézelődj a menüben.
Pontosan nem tudom milyen progik vannak az OpenSuSe-ban.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
Siriusb
veterán
-
ferkoboy
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne segítségetekre.
Van egy célgépem. Linux alapú a masina.
Gyártó oldaláról elérhető beregisztrálva a szoftverfrissítés rá.
Gyakorlatilag egy file-t tudok letölteni, ami .tar.gz kiterjesztésű. (pontosan ez az a file: openmamba-embedded-dmd-mav4-xorg-en.i586.tar.gz)A gyártónál láttam , hogy léteizk egy saját pen-drivejuk, amit tőlük tudnék rendelni a frissitéshez. Erre csak rá kellene másolnom ezt a .tar.gz file-t, és ujrainditanom vele a masinát (USB kivezetés van a készülék oldalán). Majd a frissités automatikusan települne, és ezt követően a készülék magától kikapcsol. (aztán pendrive kihúz, készülék ujraindít, és a friss szoftverrel ismét elindulna a gép).
De: a gyártó nem forgalmaz idehaza, és az utalás összege, plussz szállítás összege miatt más lehetőség kellene.
Arra gondoltam, hogy egy sima pendrive segítségével biztosan ki lehetne vitelezni a dolgot.
Gyanítom valami auto csomagtelepítő van a gyári pendrive-on elhelyezve, mely automatikusan az indulásnál feltelepíti a .tar.gz file tartalmát.
Tudnám ezt reprodukálni? Valaki segítene benne? (Ubuntu-t telepítettem már barátnőm gépére, tudom, hogy egyes csomagok ott is tar.gz formátumúak. Ott még el is boldogulnék a feltelepítésével, de ezen a készüléken látszik egy saját felhasználói felület, és plusszba van egy cél-távirányító, mint bemeneti eszköz (adatbeviteli).
Ezért gondolom, hogy valami auto-boot-install programnak kell a gyári szoftverfrissítős pendrive-on lennie...Bármilyen segítséget szívesen fogadok!
Köszönettel:
FerkóTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
-
AXisBOLD
addikt
kösz mindenkinek!
Aurea mediocritas
-
utgyuru
aktív tag
Az miért van, hogy bootoláskor, amikor mountolja a lemezeket, az egyikre ezt írja:
mount: special device /dev/sdd1 does not exist
Ha elindult a rendszer, én "kézzel" tudom mountolni.
A dev-ben pedig ez van:
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-SAMSUNG_HD321KJ_S0MQJ1KPB07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-TSSTcorp_CDDVDW_SH_R4136GBZ748584 -> ../../sr0
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WCAV51268884 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WCAV51268884-part1 -> ../../sdd1
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 ata-WDC_WD5000AAKS-00UU3A0_WD-WCAYU6402297-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_SAMSUNG_HD321KJS0MQJ1KPB07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SATA_WDC_WD5000AAKS-_WD-WCAYU6402297-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 scsi-SWD_10EADS_ExternalWD-WCAV51268884 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 scsi-SWD_10EADS_ExternalWD-WCAV51268884-part1 -> ../../sdd1
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 usb-CHIPSBNK_v1.9.12_100953005EB45204-0:0 -> ../../sdc
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715 -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part1 -> ../../sdb1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part2 -> ../../sdb2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part3 -> ../../sdb3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50000f001bb07715-part4 -> ../../sdb4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20 -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part1 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part2 -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee1adb55a20-part3 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee2ade2d637 -> ../../sdd
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 17 15:09 wwn-0x50014ee2ade2d637-part1 -> ../../sdd1Ugyanazt a lemezt miért mutatja többször is? Amiról szó van, az sdd1, az USB-n csatlakozik, ez mégis scsi/ata-nak írja. És mik azok a wwn...-ok a végén?
-
Badb0y
addikt
2 kérdésem lenne (red-hat linux):
1.
Adott egy raid kártyával szerelt stand alone szerver. A raid vezérlő tud kezelni 14 diszket de csak 3 van benne és kezd elfogyni. A 3 lemez 1 volue groupban van. Lehetséges az, hogy ha a raid vezérlőre rákötnek egy totál ugyanolyan winchestert és az bekerüljön a volume groupba ? Vagy újra kell építeni az egész raid tömböt, magyarul újratelepítés lesz a vége ?
Ha igen, hogy kell ezt nagy vonalakban.2.
Adott egy 350gb-os volume groupom és ki vannak logical volume-oknak allokálva helyek. Mivel nem tudom a kollégék munkáját teljesen követni és nem tudom, hogy fs növelésnél mikor futott le rendesen az lvextend és a resize2fs, van arra mód, hogy kiderítsem mennyi hely kering a levegőben, ami el van véve már a vg-ből de nincs hozzáadva az lv-hez ? Mert mondjuk el lett felejtve ? Vagy csak úgy van erre mód, hogy leellenőrzöm egyenként, mennyi van az egyes LV-hez kiallokálva.
Ha igen mi az a parancs ami kiírja a levegőben keringő gigabyte-okat ?[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
kovaax
őstag
válasz Badb0y #11290 üzenetére
1. Nem kell újratelepíteni, ez a lényege ennek az egésznek. Bedugod az új lemezt, hozzáadod a vg-hez, és tudod kiosztani az lv-knek.
2. Nem értem a kérdést. Gondolom az lvextend és az extendfs is ad vissza valami kimenetet, vagy nem 0-val tér vissza.
-
bambano
titán
válasz Badb0y #11290 üzenetére
Ha raid tömböt használtál, akkor egy diszket a volume grouphoz hozzáadni a kaszkadőrség teteje. A probléma vele az, hogy a vg-n belül lesz blokk, ami védett raiden van, meg lesz olyan, ami csak egy diszken van, így látszólag védettnek hiszed, gyakorlatilag meg nem az. Közben pedig nem tudod eldönteni, hogy egy adat melyikre kerül.
A diszket a raid kötethez kell hozzáadni és kiterjeszteni a vg-t, nem közvetlenül a vg-hez. Ha ezt tudja a vezérlő...
2. van, pvscan, vgscan, lvscan parancsokkal meg lehet nézni, hogy mik a helyfoglalási adatok, ezt összeveted a df -k kimenetével.
-
Badb0y
addikt
Sorry, igen az lemaradt. Raid 5 jelenleg.
tehát akkor ez úgy nézne ki, hogy raid vezérlő biosában kelene hozzácsapni a diszket, utána pedig vgextend és ami még kell ? Vagy így, hogy kiderült raid 5 borul a mutatvány ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
bambano
titán
válasz Badb0y #11294 üzenetére
ez már vezérlőfüggő, van olyan, aminél hozzá lehet adni egy diszket, van olyan, ami ettől lerombolja a tömböt.
még annyit: a diszk hozzáadása a raid kötet átszervezésével jár, az álmoskönyvek szerint nem jó olyankor babrálni a gépet, pláne nem jó belefutni egy áramszünetbe.
biztonsági mentés nélkül nem fognék hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
gondolom tudjátok, hogy tegnap megjelent a 3.0-s kernel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest