Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-17 01:11:28

LOGOUT.hu

Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1086) inf3rno válasza vargalex (#1085) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nálam a bug ott kezdődik, hogy átírok egy config fájlt olyanra, amilyenre sok cikkben javasolják, és egyáltalán nem működik, és olyan hibaüzenetet kapok, hogy az életben nem találom ki belőle, hogy mi a gond. Ennél az SSH-nál ez erősen jelentkezett. Csak annyit írtam bele, hogy Port 61354. Persze, újraindítottam, nem működött, megkaptam, hogy connection refused, aztán találjam ki, hogy mi a baja. Egyébként közben azt javasolták, hogy 30000 feletti portokat ne nagyon használjak szolgáltatásnak, mert azokat inkább a kliensek szokták használni.

Az SSH felhasználó megadása jogos, arra én is rájöttem magamtól.

Az, hogy az NTFS driver nem települ magától a rendszerrel csak read-only módban, és semmilyen hibaüzenet nincs, csak egy jelenség, hogy nem működik, az megint olyan dolog, amitől fejreállok. Az elég komoly bullshit, ha erre azt mondod, hogy köztudott, meg hogy ennek így kell működnie.

Ezen kívül voltak olyan dolgok, hogy nem ismerte fel az USB eszközöket kb egy napig, hiába rebootoltam. Pihentettem, kihúztam őket. Másnap elindítottam, újra rádugram, onnantól felismeri. Nem látok rá garanciát, hogy holnap ne gondolná meg magát, és felejtené el, hogy mi van rácsatlakoztatva. Nem tűnik stabilnak. A hálózattal ugyanígy jártam, nem tudtam helyi IP-vel socket kapcsolatot létesíteni. Mióta újraindítottam a modemet, azóta tudok. Ez is ilyen franc tudja, hogy most mitől javult meg. Kipróbáltam a desktopot is egyébként, abban is voltak furcsaságok, pl elindítottam a video lejátszást fullscreenben, hogy mire képes a kütyü, és utána nem tudtam leállítani. Hiába nyomtam bármit a billentyűzeten, nem lépett ki belőle, és újraindítani sem sikerült a gépet. Egyedül az segített, hogy lehúztam a tápról. A power gomb csak indításra való, nem lehet resetelni, power off-ot csinálni vele, legalábbis by default nem működik. Nem tudom miért van így, minden normális gépen érzékeli az oprendszer, ha megnyomod, ezen nem. Lehet, hogy ennek is utánajárok majd, mert ez így nekem nagyon fapados, hogy be kell lépnem SSH-ra vagy rádugni a monitort ahhoz, hogy le tudjam kapcsolni.

Nagyjából eddig ennyibe futottam bele, de még biztosan lesz egy csomó másik. Pl hogy a HDD spindown nem működik jelenleg, és állandóan pörgeti a merevlemezt akkor is, ha nincs használva, vagy hogy indokolatlanul sokat és hangosan pörög a ventillátora, és így tovább. Mindegyikre néztem már fix-et.

Lehet, hogy némelyiknél erős a bug kifejezés, nevezhetjük anomáliáknak is őket, a lényegen viszont nem változtat, türelem kell hozzá. Sok. Egyébként én úgy vettem észre, hogy ez általában jellemző a Linux rendszerekre. Nem tesznek mindent a segged alá, aztán napokig nyomozni kell, ha meg akarsz oldani egy problémát.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.