Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-17 01:11:28

LOGOUT.hu

Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) azbest


azbest
félisten

orange pi pc kapcsán pár friss tapasztalat:

az újabb linux verziók a régi 3.4-es kernellel problémásak lehetnek. Az ubuntu vivid rendszer alapból elég meggyőző, de amikor usb eszközöket dugdosnál rá, akkor előfordulnak olyanok, aminek a firmware-ét nem tudja betölteni a régi kernel + új systemd / udev kombináció.

Aztán megpróbálva az ubuntu thrusty-val (pi pc verzióra cserélve a script.bin-t és update_kernel.sh scripttel kernelből is több ezközt támogató kernellel) meg kiderült, hogy az usb portok közül nem mindet hajtja usb2 módban így meg. A függőleges usbbe dugva már usb2.

Ez ott jött ki, hogy az it9135 tuner usb1 módban 5 pidre korlátozza a vételt, ami pvr-hez kevés és hibát okoz. Usb2 módban lehet kikapcsolni a pid filtert, viszont így most meg hangolni nem akarja a muxokat.

Szóval a régi kernel még itt is okoz problémákat valószínűleg. :(

(#1002) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Orangepi PC-re ahogy olvasom most linux alá is megmókolták a GPU drivert és ez nagyban segítené a filmnézést tán... A "hivatalos" angol fórumon olvastam, valakinek sikerült már megoldania közületek netán?

Jó kütyü nekem tetszik. Mondjuk a 2.6-os kernel óta elvileg támogatott rt73-as USB-s wifi dongle-t még nem tudtam éleszteni sajnos, de amúgy hozza a várakozásokat. (persze valami egyéb móka kell még ezen felül..)

Samu EVO sdvel szupergyorsan bootol, az olvasója felismeri az UHS-1et ahogy nézem :) (Ez volt az egyik előzetes kérdésem, de most így megválaszolom akkor, jó neki a jó kártya, mert ki tudja használni, bár még nem bencheltem nagyon, csak érzésre...)

(#1003) azbest válasza csubuka (#1002) üzenetére


azbest
félisten

Attól is függ a támogatás, hogy a modulja le van e a kernelhez fordítva. Október 25ös az újabb kernel build amiben több driver van. Legegyszerűbb az upfater scripttel felrakni. Előző kommentben ahogy írtam. Loboris google drive megosztásában van.

[ Szerkesztve ]

(#1004) csubuka válasza azbest (#1003) üzenetére


csubuka
addikt

Koszi szepen, megprobalom! Jelenleg a netet egy ddwrts AP kliens modba rakasaval oldottam meg, varazslatos :-) Azert jobb lenne az usb dongle..

(#1005) Sanki


Sanki
addikt

Sziasztok!
Egy orange pi-vel ki lehet váltani egy asztali dvd lejátszót?
Egyedül csak filmek lejátszásához kellene, a mostani dvd lejátszó kezd kipurcanni így egy ilyen kis eszközre gondoltam helyette, 2 okból is: 1. a dvd részét nem használják szüleim, csak pen drive illetve 2. mostmár bármilyen filmet töltök le, egyből kell konvertálni, hogy meg tudják nézni.
Amire gondoltam, hogy hdmi -> rca kábellel kötném össze a tv-vel és úgy tudnák használni.

(#1006) suste válasza Sanki (#1005) üzenetére


suste
veterán

elvileg igen, gyakorlatilag általában szívás van vele:(
inkább olyan kártyapc vagy minipc kell, ami hivatalosan támogatja az xmbc-t (e nélkül a hardveres kódolás nem minden esetben megy, és e nélkül viszont elvérzik...)
a többi hasonló olcsó cucc csak erős idegzetűeknek és hozzáértőknek való, mert sok szoftveres buherálást és utánaolvasást igényel

[ Szerkesztve ]

(#1007) Sanki válasza suste (#1006) üzenetére


Sanki
addikt

Értem, hát akkor lehet nem éri meg avi/mkv (semmi hd vagy fullhd) filmek lejátszásához, ha ennyi baj van vele.
De így, hogy ilyenekkel nincs tapasztalatom lehet inkább hagyom. Azt hittem egyszerűbb történet, megveszem hozzá a szükséges cuccokat feltelepítem és lehet használni. :)

(#1008) lord.lakli válasza Sanki (#1007) üzenetére


lord.lakli
őstag

Vegyél Raspberry Pi 2-t. FullHD tartalmakhoz tökéletes.

(#1009) suste válasza Sanki (#1007) üzenetére


suste
veterán

hát pont ez az, hogy éppen a HD (720p, 1080i) mkv-kkal van a legkevesebb gond, azt általában elviszik, de a többi különböző kodeknél vérzik el
legalábbis én ezt tapasztaltam

az biztos, hogy nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy leírtad (megveszed, telepíted) :(

amit írtak, az rpi2, azt esetleg érdemes lehet megpróbálni, de az ugye már nem ez az árkategória, és tesztelgetni már nem biztos hogy mindenkinek belefér...

(#1010) Sanki válasza lord.lakli (#1008) üzenetére


Sanki
addikt

Néztem azt is, de így elsőre kicsit sokallom az árát. Illetve írtam is, hogy hd nem lenne, 480p és társai.

(#1009) suste: értem, akkor még átgondolom ezt az egészet.

Azért köszönöm. :R

(#1011) lord.lakli válasza Sanki (#1010) üzenetére


lord.lakli
őstag

Akkor vegyél Pi Zero-t. Előbb-utóbb csak lesz raktáron. Van aki OSMC-vel használja és az ára is nagyon jó.

(#1012) azbest válasza lord.lakli (#1011) üzenetére


azbest
félisten

A zerohoz azért kell még pár dolog, mert egy usb van rajta.
Az rca-hoz forrasztani is kell, mert nincs tüske sem beforrasztva, csak a helye van meg. A távirányításhoz is kell valami, bár ez hálózaton keresztüli irányítással kihagyható. De hálózathoz wifi vagy lan mindenképpen kell. A filmet valamiről játszani kell, ha nem hálózati megosztás, akkor már kell egy aktív hub, hogy legyen mibe dugni.

Szóval, ha pi, akkor alsó hangon inkább B+, esetleg a régebbi B változat.

(#1005) k.sanyi92
most látom, hogy ráadásul az orange pi PC változatot linkelted. Az ár miatt lett gyanús, hogy erre gondolhatsz. Azzal legfeljebb android alól lehet filmezni, de nekem nem sikerült még stabil és működő rendszer találni rá. Linux alatt alap dolgokra jó, de nem filmezésre.

Szóval, mivel nekem van olyan, így azt mondom ne akarj küzdeni vele, mert nem fog jól menni.

Ha olcsóbb kategóriában akarsz és nem pi-t, hanem valami kész cuccot, akkor már inkább valamelyik androidos tv box, azokat is lehet 35 dolcsitól felfelé kapni és gyárilag van kodi rajtuk. Azoknál ebben benne van a tápegység és a távirányító is. Nondjuk az analóg kimenet lehet ritkább.

[ Szerkesztve ]

(#1013) Sanki válasza azbest (#1012) üzenetére


Sanki
addikt

Értem, akkor inkább keresek vmi olcsóbb USB-s DVD lejátszót. Azt hittem egyszerűbb. :-)
Amúgy valami ilyen megoldásra gondoltam: a mini PC-re egy egér és billentyű lett volna kötve, semmi hálózat, hanem a lejátszás pen drive-ról lett volna. Hdmi -> rca kábellel a vhs lejátszóra lett volna kötve, ami pedig scart-tal a tv-hez.

(#1014) Janaboy válasza Sanki (#1013) üzenetére


Janaboy
veterán

Szerintem vegyel egy oplay hdp-r1 et, hasznaltan mar jo aron hozzajutsz es meg mindig sokat tud..

Janaboy

(#1015) Sanki válasza Janaboy (#1014) üzenetére


Sanki
addikt

Erről még nem hallottam, de utána nézek.
Köszönöm.

(#1016) azbest válasza azbest (#1012) üzenetére


azbest
félisten

Ó bakker... most próbáltam beelink x2 moddolt rendszer tenni sd kártyára, mert állítólag az jól meg az orangepi pc-n. Indulás közben persze lefagy az is. Kezdett gyanús lenni, hogy másoknál ez hogy tud működni... hát feltűnt a pécébe visszatett kártyán, hogy ez a kretén windows a kiírás után még ráíírt a kártyára... readyboost teszt fájlt meg system volume informationt. Nem csoda, ha nem működik, mert belebarmol az oprendszer :W

(#1017) DeniL


DeniL
tag

Sziasztok,

foglalkozik valaki Odroid C1/C1+-al? Beszereztem egyet, amire használni akartam annó, az NAS funkciók és Openmediavault. Időközben lett egy NAS is, így ez a projekt halott.....sokat gondolkodtam annó egy Banana Pi, Orange Pi vagy Odroid C1 között (persze a másik két gyártótól is hasonló kategóriás termékeket összehasonlítva, mint amit a C1 tud. És időközben maradtam a C1-nél....)

Megjött, de kedvem sem volt kipróbálni, mert ahogy látom, kb alig van rá valami oprendszer. Debian 8-at nem találtam, valami 7.8-as mókolás talán van rá. Legutolsó Ubuntu amit találtam az a 14.04.3, de ezt se vitték túlzásba. Android nagyon nem érdekel, de amint látom a 4.4-el le vannak maradva. Openmediavaultot néztem, de mivel már nem kell, így hanyagoltam is. Volumio-t már használtam korábban, arra tökéletes nekem a régi Pi1-esem, így nem szívesen adnék egy zenelejátszás alá 4 magot fölöslegesen.

Openelecet láttam legalább frissen karbantartják (6.x), de mivel van egy Pi2-m erre a célre OSMC+Hyperionnal, és jól elvan, nem piszkálom fölöslegesen.

Igazából, most hogy kézhez kaptam, nem tudom mit akarok vele kezdeni :D És túl kevés az OS, amit kiadtak rá....nem lett ez sem valami felkapott, pedig azért van ára...

[ Szerkesztve ]

(#1018) vargalex válasza DeniL (#1017) üzenetére


vargalex
félisten

Szia!

Igazából szerintem semelyik kartyaPC-re nincs több OS, mint a C1-en (sőt). Én anno a C1-en is Arch linuxot használtam, esetleg azt még érdemes lehet megnézned.

Alex

(#1019) inf3rno válasza DeniL (#1017) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én a XU4-et néztem, annak ezt írja a manualja:
"The ODROID-XU4 can run many free, full-featured, Linux-based, open-source operating systems. Two of the most popular, Ubuntu and Android, are available for download from Hardkernel’s website, while many other flavors of Linux may be compiled
from source, such as ARCH Linux, FreeBSD, Fedora, CentOS, OpenSUSE, Slackware, and Mint. All of them have a common customized
kernel which allows the operating system to communicate with the
ODROID hardware. Hardkernel publishes kernels that are specific to
the ODROID architecture, and maintains a repository where they may
be downloaded and installed as improvements are made."

Emlékeim szerint a C1-re még jobb a támogatottság, illetve ezeknél is pl Arch-nál láttam olyat, amit már nem kell befordítani. Nekem szerverre kellene, a FreeBSD-t néztem, de nem túl bíztatóak a fórum bejegyzések stabilitás terén, úgyhogy valszeg maradok majd az Ubuntu-nál. Egyelőre még folyamatban van a rendelésem.

Buliban hasznos! =]

(#1020) tvamos


tvamos
nagyúr

Most lattam meg ezt a projektet: [link] Tetszene egy 2GB RAM-os valtozat...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1021) tvamos


tvamos
nagyúr

Lehet, hgy a PI topicban elkallodik a kerdesem, a sok media playeres hozzaszolas kozott...

Nem tudnatok javasolni egy DE-t, ami turhetoen nez ki, es hasznalhato 320x240 2.8" touch LCD-n? (Raspberry PI2 + PI TFT + Raspbianon lenne futtatva. )

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1022) azbest válasza tvamos (#1021) üzenetére


azbest
félisten

Mi a DE?

(#1023) tvamos válasza azbest (#1022) üzenetére


tvamos
nagyúr

Desktop Environment

Ami a Raspbianban alap, az kis felbontason meg touch-on nem tul -hogy is mondjam- optimalisan hasznalhato.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1024) csubuka válasza azbest (#1016) üzenetére


csubuka
addikt

Szia!

Plusz egy a Beelink-nek (az OPi PC-hez való), az orangepi fórumon is azt hozták ki győztesnek és valóban. Azzal egy teljesen használható kütyüt kap az ember (wifi dongle nem adja, Edimax EW-7318USg, Ralink RT73 chipset). TV okosításra számomra elsődleges. Van hardveres gyorsítás videóknál szerintem, mert jól megy, akadás nélkül, 1,2 GHz-en fut a proci, nincs túlhajtva...

Ethernet működik, szóval jóság van. Szerintem választani kell, multimédiára ez az Android verzió adja, amúgy meg a loboris-féle Ubuntu Mate, ha valaki seed szervert akar (az lehet androidon stabilan nem működne jól, márpedig fontos a Linux disztrók megosztása :D ) vagy ilyesmi gondolom és nem kell grafikus gyorsítás.

Nekem így bejött a kütyü ennyiért pont arra való, amire én használom.

Vagy számodra azért továbbra is vannak erős limitációi?

[ Szerkesztve ]

(#1025) azbest válasza csubuka (#1024) üzenetére


azbest
félisten

nekem még egyszer sem sikerült normálisan használni android alól. Mivel linux alatt már volt sikerélmény, így arra tudok gondolni, hogy az androidos rendszerrel nem kompatibilisek az sd kártyáim. Ezért borul össze már induláskor vagy nemsokkal az után.

(#1026) csubuka válasza azbest (#1025) üzenetére


csubuka
addikt

Értem, nekem tökéletes. Samsung EVO 16GB microsd van benne, sinceritytől a 48 MB/sec-es.

Először sd formatter alól size correction ON és quick format.
Majd phoenix alól (3.1.0), img betallózva, startup módban először format to normal, majd img kiír.*Itt persze lehet különböző kártyaolvasókkal varázsolni, van amelyiket nem szereti, pl TP X220 pci-expressesét nem csípi.

Ezután pibe be, bekapcs gomb, ott tököl egy ideig (nyomogattam entert ESc-et mindent :DD szerintem azt pont letojta amúgy) majd under construction pár percig, aztán nyelvválasztás és győzelem. Nekem így gyakorlatilag 15 dodóért megvan az, amiért Raspberry-t kellett volna vennem. Egy borda nem árt rá amúgy szerintem... mivel ragasszam fel?

[ Szerkesztve ]

(#1027) azbest válasza csubuka (#1026) üzenetére


azbest
félisten

nekem is olyan samsung kártyával jut legtovább. Talán a tápkábelem nem az igazi. Egy kis öntapadós chipsethűtőt tettem rá, persze meghajtva akár aktív is kellhet. Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy másik fajta kártyaolvasóba tegyem.

(#1028) csubuka válasza azbest (#1027) üzenetére


csubuka
addikt

Ertem. Eleg varazslat randomsag ez az Android install.

(#1029) suste válasza csubuka (#1028) üzenetére


suste
veterán

főleg ha ott is olyan mint Bpi-n
install után megnézve a kártyát egy linuxon, elég "érdekesen" néz ki a partició kiosztás...

(#1030) gábor-ka


gábor-ka
tag

Ismét MK802II, végeztem egy kísérletet.
a Cubian X1-et kiírtam kártyára, majd nemes egyszerűséggel lecseréltem a rootfs-t az Ubuntu MATE-féle "generic armhf rootfs"-re, majd a régi rootfsből átmásoltam a lib mappa tartalmát, hogy legalább a wifi menjen. Ment! nagy nehezen fel tudtam tenni a Mali drivert is, viszont nem futnak rendesen az olyasmi programok mint pl es2gears, vagy glmark2-es2, nem tudják betölteni a drivert, de az fbturbo bezzeg működik rendesen, az ablakokat simán lehet mozgatni, és az OpenArena is egészen játszható FPS-el megy rajta.
Hang működik, USB-ethernet működik, meg hát érdemesebb is azt használni, ugyanis a beépített wifi szinte használhatatlanul lassú. a CedarX viszont nem megy, azon még dolgozom, de sikeresen upgradelt 15.10-re, így kijelenthetem, hogy naprakész rendszer fut ezen a gépen.

(#1031) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Rendelt már valaki Odroidot Dél-Koreából? Megérkezett rendben, volt vele garanciális, egyéb probléma utána?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1032) tvamos válasza inf3rno (#1031) üzenetére


tvamos
nagyúr

Igen, én a Hardkerneltől rendeltem, kicsit soká érkezett meg, de semmi baja nem volt. (Hamar továbbadtam egy kollégámnak.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1033) inf3rno válasza tvamos (#1032) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hogyhogy továbbadtad?

Buliban hasznos! =]

(#1034) tvamos válasza inf3rno (#1033) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nem kellett, neki meg kellett.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1035) inf3rno válasza tvamos (#1034) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mit mond mennyire tartós? Hallottam olyanokat, hogy ezek a lapok hajlamosak hamar elromlani.

Buliban hasznos! =]

(#1036) tvamos válasza inf3rno (#1035) üzenetére


tvamos
nagyúr

Mire gondolsz? Nem medialejatszonak hasznalja, mar reforrasztottuk rola az osszes csatlakozot, meg ilyenek. Azt siman kibirta. Amugy nincs kihajtva a lelke.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1037) azbest válasza inf3rno (#1035) üzenetére


azbest
félisten

ha autóval hajtassz át rajta akkor valóban gyorsan halnak ;]
Ha műszálas pulcsiban zeuszként szórsz villámokat, akkor az is kárt tehet bennük, mint bármely más elektronikai cuccban is.

(#1038) inf3rno válasza tvamos (#1036) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát arra, hogy bírja e évekig a használatot. Nekem itthoni HTTP,SQL szervernek meg NAS-nak kéne.

Buliban hasznos! =]

(#1039) azbest válasza inf3rno (#1038) üzenetére


azbest
félisten

Erre szerintem nem tudunk egzakt választ adni, mert tudtommal egyikünk sem használ ipari mennyiségűt belőlük.
Mint mindenből, ezek közt is akadhat hibás, vagy gyengébb minőségű. Időnként kiderül egy-egy típusról valamilyen tervezési hiba, ami van akinek kellemetlen, másnak meg sosem jön ki, mert másra használjuk.
Az biztos, hogy ezek általában nam késztermékként, hanem barkács, hobbi vagy épp fejlesztői eszközként kerülnek eladásra.

Van hogy konkrét feladatra érdemes valami cél terméket venni.

(#1040) inf3rno válasza azbest (#1039) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nincs olyan késztermék, ami megfelelne, drága a fenntartásuk és a beszerzésük is ehhez képest. Rendelek egyet, meglátjuk mennyire válik be.

Buliban hasznos! =]

(#1041) azbest válasza inf3rno (#1040) üzenetére


azbest
félisten

Melyiket nézted ki? Odroidból is sokféle van, ha arról van szó :)

[ Szerkesztve ]

(#1042) inf3rno válasza azbest (#1041) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Odroid XU4-et. Más gyártótól hasonló teljesítményű termék kb 2x annyiba kerül, szóval elég költséghatékony még így is, hogy egy csomó a szállítás meg a vám. Aprópó vámnál engem keres a hatóság, vagy nekem kell megkeresnem őket?

Buliban hasznos! =]

(#1043) inf3rno válasza azbest (#1041) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még jó hogy rákérdeztél, éppen rendelés közben voltam. Utánanéztem egy kicsit jobban, hogy mit veszek:

What is your RMA Policy?
- Warranty period
Board style product (XU Series / X / U / W / C series) : 4 weeks
Accessories : 2 weeks

4 hét garancia az nálam édeskevés, ha Koreába kell szállíttatni oda-vissza a cuccot. Inkább veszek valami mást drágábban. Ugye az ember abból indul ki, hogy mindenhol van legalább 1-2 év gari... [link]

Buliban hasznos! =]

(#1044) azbest válasza inf3rno (#1043) üzenetére


azbest
félisten

Hát igen, Eu-n kívül teljesen más lehet a gari kérdése. Esetleg a német partnerüket is megnézheted, de ott borsosabb az ára.

Az áfa, vámkezelés kapcsán a külföldi rendelős topic összefoglalóját ajánlom [link]. Nem tudom koreából mivel postáznak, de ha véletlen dhl express lenne, az külün kapufa a horror díj miatt, amit januártól felszámolnak vámkezelés kapcsán.

Itthoni lehetőségekből esetleg érdemes megnézned a satát is tartalmazó combosabb banana pi-ket [link]
A Banana Pi BPi-M3 Octa Core úgy nézem, hogy a gigabit lannal, satával, 8darab a7 maggal, 2GB rammal akár versenyképes is lehet. Árban kb ott van. De érdemes kicsit utánaolvasni, vannak linkek onnan indulva.
Hopp a sata az usb-n lóg egy átalakítóval, szóval nasnak nem feltétlen jó. Az a20 változat natív satával , gyengébb, de lehet hogy elég, ha nem túl magas az igény.

[ Szerkesztve ]

(#1045) inf3rno válasza azbest (#1044) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi a tippet, hasznos!

Teljesítményben nagyjából annyit tud a XU4, mint az asztali gépemen egy mag, szóval szerintem virtuális gépen le tudom majd tesztelni, hogy CPU-ban ez mennyire elég, illetve, hogy fele ennyivel is elmegy-e, mert az octa-core banana csak felét tudja számítási kapacitásban a XU4-nek. Egyelőre még írom az alkalmazást, ami futni fog rajta, néhány héten belül elkészülök vele.

Közben én találtam német eladót a XU4-hez, és nem is annyira borsos az ára:[link]. Dobozzal együtt 100 EUR + szállítás körül van, és ezen már rajta van a vám. Koreából még lehet, hogy több is lett volna. Megérdeklődöm, hogy adnak e rá 1-2 év garanciát.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1046) tvamos válasza inf3rno (#1045) üzenetére


tvamos
nagyúr

Én inkább egy integrált processzoros intel atom, vagy celeron alaplapot választanék, azok megbízhatóbbak szerintem. NAS-nak minden képpen olyat boardot javaslok, ami SATA portos, hogy ne kelljen az USB-SATA átalakító.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1047) inf3rno válasza tvamos (#1046) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azoknak az ára és a fogyasztása is jóval több ezekhez képest. Az USB-SATA átalakító nálam nem szempont.

Buliban hasznos! =]

(#1048) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Közben válaszoltak a németek, azt írják, hogy 10 euroért kiszállítják és hogy van rajta 2 év gari. Szóval összesen olcsóbban jövök ki, mintha Koreából rendelném.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1049) Clever0


Clever0
senior tag

Szuperolcsó miniPC Windows 10-zel
70×88 mm-es lapon 1,86 GHz-es, négymagos Atom processzor, 2-4 GB RAM és 32-64 GB háttértár, USB 2.0 és 3.0 portok, Wi-Fi, Bluetooth és Ethernet adapter, HDMI kimenet, extra Arduino processzor 53 fontért.

(#1050) Janaboy válasza Clever0 (#1049) üzenetére


Janaboy
veterán

Jol hangzik, rpi2 ellenfel?

Janaboy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.