Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2086) Rawulf válasza animatrix11 (#2082) üzenetére


Rawulf
őstag

''Biostar és társai''
Már ne haragudj animatrix, de úgy érzem, hogy te is a hasonló nevű mosópor alapján mondasz rá véleményt. Tedd a ''kezedre a szíved'' ;] és mondd őszintén, hogy hány T-Force lapot próbáltál ki eddig.
Amikor először jelent meg a Chaintech, akkor is hasonló vélemények voltak (pedig mennyi Intel BX-es lapot eladtam belőlük, amire Creative és nem egyéb gagyi AC97 hangkeltők voltak integrálva.) Utána jelent meg a Gigabyte is Creative chip-es lapokkal, végül az MSI is hasonló módon szerzett nevet.. furcsa de mindegyik utána került a köztudatba igazán.
Ahol én dolgozom ott Asus, után Asrock majd mostanság MSI lapokkal szerelve mennek a gépek nagy tételben, úgyhogy a garanciális problémák miatt a három közül egyiket sem merem javasolni. Hangsúlyozom, hogy nem a játékosoknak szánt lapokról beszélem (mondjuk AsRock-ban olyan nincs is). Az olcsóbb MSI és Asus lapok nem igazán váltak be.
A Biostar külföldön ugyanolyan nagy cég mint az Asus, Gigabyte és MSI.
Az ABIT-ból sem a japán kondenzátorosakat szidom, amik régebben még nem voltak.
Mutass még egy olyan alaplapot, aminél alig olcsóbb az Asrock és minőségi... hát a Biostar T-Force-on kívül nincs nagyon. Ráadásul az összes T-Force-os lap is ilyen szolíd kondis! :)
AMD-s és Intel-es Biostar lapokat is volt lehetőségem nyúzni... mondjuk a nem T-Force-osakkal sem volt semmi gond... :D Eddig egyedül az árával volt gond, most már azzal sem!
''Eleve nem nézek meg''
Hááát! Nálam okosabb ember mondta, hogy utánanézni mindig ingyen van!

Visszatérve a Supox-hoz. Olvastad mi van a honlapjukon írva? Ha kicsit is kombinál az ember az ominózus Epox csuklásos hírrel, világos hogy valószínűleg az innovatív embereknek bedurrant az agya és úgy döntöttek, hogy kezdjük tiszta lappal, de ne ilyen balfék menedzsmenttel.
Elég ránézni az árlistákra és a drága illetve olcsó lapok között van egy jól látható szakadék, két árszegmensben is. Abból az alsó fertályt szépen betömheti a Biostar és felette van esélye Supox-éknak. Én nem írom le senkit anélkül, hogy kóstoltam volna a ''pudingjukat''!
Bizony előfordulhat akármelyik jelenlegi trendi gyártóval, hogy elkényelmesednek és azt hiszik, hogy ők az alaplapok Toyotái. Mind a négy ismertebb márkának volt már ilyen időszaka (nem is egyszer).
Én pl. soha, de soha nem mernék pálcát törni egyik vagy másik gyártó mellett és ellen sem. Változnak a viszonyok, ma már akár három hónap alatt is. :DDD
Végszóként, ha jól megnézed az Abit és Biostar alaplapokat, vígan megférnek egymás mellett ezek a típusok a piacon, hisz a csökkenő választék nagyobb gond NEKÜNK. Be peace! :DD

[Szerkesztve]

"Please state the nature of the medical emergency."

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.