Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
FіkuszKukіsz #99474 üzenetére
És 60 alatt. Ehhez képest nálunk adják az időseknek.
#99492: Csak azt nem, hogy mennyire. Valószínűleg semmivel nem jobb, mint bármelyik másik. Elölt kórokozós mint a kínai és gondolom ugyanúgy az eredeti variáns van benne.
-
Alexios
veterán
Szerintem annyira ettől nem kell tartani, határon túl hegyekben áll pl. románoknál a vakcina(pfizer/moderna is), annyira nincs oltási hajlandóság, itt egy térképen meg is tudod nézni, hogy hol miből mennyi van.
Szerbiában ugye megint csak külföldieket is oltanak már, nem nagyon vannak rászorulva, hogy tőlünk kapjanak.
-
válasz
Rage47 #99466 üzenetére
Nekem rohadtul böki a csőrömet, hogy 70éves többszörös kónikus beteg anyám nem jut hozzá jó ideje a második pfizer adagjához. E hó kilencedikén kellett volna kapnia a másodikat de megfázott így nem ment el oltatni. Lassan két hete, hogy teljesen meggyógyult azóta két naponta felhívom neki az oltópontot ahol rendre leráznak, hogy majd hívjam ekkor hívjam akkor mert most nincs pfizer... Nem tudom mikor jut hozzá a második adaghoz az elsőt március ötödikén kapta. Nyolc hete lassan. Kurva jó...
-
Sir Pocok
őstag
Egy hónapja betegségen átesett cimbit ma oltották. Én se tudtam, hogy most ,ár erre is lehetőség van:
(rad1ator: bocsi de ezt most a másik csopiba is megosztom)
-
válasz
bod101 #99457 üzenetére
az 100-ezerre vetített érték (2. és 4. oszlop) miért kellene összeadni? esetleg átlagot lehetne számolni belőle (mert ugye mindegyik 100.000-re számított érték, de ott meg attól függően, hogy fent hogyan miből számították át az eredményt 100e egységre az alapján az ot kalkulált érték és a összesre kalkulált eltérhet - és el is tér egymástól
akik hivatalson ezzel jöttek, hogy nem jön ki a matek (valahol olvastam ilyet is) az adja vissza a dipomáját (bármilyen is van
)
-
-
natë
nagyúr
válasz
WhiteWalker #99476 üzenetére
Hol találom a rendeletet?
-
zilazil
őstag
-
Tomikaa.
tag
Jól értem, hogy a 18 éves testvérem is jogosult erre a fiataloknak szánt Pfizer adagra? A (normál) regisztráció már megtörtént és működik a (normál) időpontfoglaló is (legalábbis az időpontok listázása). (Mondjuk ő érettségizik, ezért csak utána lenne érdemes beoltani, hogy ne zavarják benne az esetleges mellékhatások.)
-
törölt tag
Na jelentkezve az Astrara
Pfizerrel majd utólag lehet keverni+ 6hetes postcovid védelem. Kormányunknak inkább ingyen uszodabelépőt kéne adnia, annyi túlsúlyost látok, kilábalás után jön majd az örömevés. Halott akkor is lett volna, csak kevesebb. Oltás a prevenció egyik! alappillére. (Megj. 188cm/68 kg-vak sajnos én is tünetesen estem át
)
-
Tewe013
őstag
válasz
WhiteWalker #99476 üzenetére
Nem egészségügyi kockázat miatt. Azért nem oltottak, mert aki átesett az nagy valószínűséggel védett volt és mivel kevés vakcina volt inkább azoknak adták akik nagy valószínűséggel nem védettek, mert nem estek át a betegségen vagy tünetmentesen estek át.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Tewe013 #99475 üzenetére
Annyiban igaza van, hogy egy ilyen nyilvános táblázatnál szét kéne 2 sorba szedni azokat az értékeket és meg is mondom miért:
Ha odaviszed az utcán az önkormányzati képviselő utcáját soron kívül aszfaltozó melóshoz, hogy ugyan már.... fogalmazza meg, hogy miért annyi az az érték, amennyi: lehet nem fogja érteni a táblázatot.
Persze én is utálom az emberek szájába rágni a dolgokat, de néha nem árt erre is gondolni. -
Tewe013
őstag
Valószínűleg 16-18között sem lenne baja az embereknek a többi vakcinától, de egy oltás nem így működik, csak azután adható egy bizonyos korosztálynak miután tesztelték az adott korcsoporton, 16-18 év között pedig egyedül a Pfizer végezte el eddig.
A többi embernek pedig adott az AstraZeneca, Szputnyik, (Moderna), ha a kínait nem szeretnék, mert megetették egy kis ellenpropagandával.
Egyébként így van a Pfizer szállít heti rendszereséggel és messze abból érkezik, majd a legtöbb szóval aki válogatós az tudja is kivárni a sorát. -
WhiteWalker
nagyúr
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
bod101 #99468 üzenetére
Én is azt írtam, hogy "baszott az illetékes még egy sort csinálni". Magyarul hogy szokásosan szar az "állami" táblázat.
De rajtad kívül senki nem akadt fent. Még a párom, akitől messze állnak a reáltudományok, az is észrevette, hogy mi a bibi. Ahogy itt szerintem mindenki. Csak már szerintem megszoktuk, hogy milyen néha a közszolgálati munka minősége. Nem lenne szabad kiadni... mint oly sok mindent. Szomorú, de ez van... csak felelős nincs. Náluk legalábbis. -
Rage47
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #99471 üzenetére
Kínait melyik korcsoportban tesztelték?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
WhiteWalker #99465 üzenetére
Nem, azért kellett várni, mert a frissen átesetteknek úgyis van antitest a szervezetében és így a védtelent kell előnyben részesíteni.
Semmi eü. indoka nincs annak, hogy a gyógyulás után oltsanak. (Tudom, voltak ilyen nyilatkozatok, de nem igazak) -
Rage47
veterán
Szépen kitalálták, hogy tolják az embereket a kínai felé, amíg csak lehet. (Amúgy szerintem bejött valamelyest, mert még az oltásellenes ismerősöm is elment kínaira ma). Lehet, ha sok Pfizer jön, szórják szét inkább a világban, nehogy be kelljen oltani őket a magyaroknak
Az tényleg fura, hogy a kínait eddig mindenkinek adták (idős és krónikusnak is), de most hirtelen a 16-17-osoknak meg nem. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #99455 üzenetére
Ez a része rendbe van és értem. De ha eddig egészségügyileg kellett megvárni míg lejár ez az idő , akkor most miért lehet mégis oltásra menni 3 hónapon belül?
Most nem számít mennyi az antitest az illetőben? Elég nagy ellentmondást érzek... -
sb95
csendes tag
válasz
Tewe013 #99444 üzenetére
A 16-18 éveseknek is ott a lehetőség a Pfizeren kívüli vakcinákra. Mennyiben más egy 19-20 éves szervezete, mint egy 16-17 évesé? Oké, a Pfizer kijelentette, hogy 16-18 között is adható az ő oltásuk, a többi gyártó meg nem. Itt most figyelembe kell venni, hogy mit mond a gyártó, de például a kínai vakcinánál meg le lehet tojni, hogy a gyártó se ajánlja 60 év felett?
És nem vagyok vakcina irigy! A 16-18 közöttiek is had kapjanak Pfizert, ha szeretnének. De az nonszensz, hogy félreteszünk minden Pfizert nekik, azt tukmáljuk a többi embernek a kínai fost. Miért nem lehet fokozatosan csinálni, megnyitni a regisztrációt előttük, majd szépen oltani őket, de mellettük oltani a 18+-osokat is? A Pfizer amúgy is szállít heti rendszerességgel stabilan.
-
Rage47
veterán
-
Elektrosokk
veterán
igaz hogy Pfizerből 40 ezer darabot oda ajándékoztunk a Cseh kormanynak ?
-
rushty
őstag
válasz
WhiteWalker #99454 üzenetére
Aki átesett az 6 hónapra kapott kártyát.
-
catroot
veterán
Én nem félek a tűktől, de nagyon nem is éreztem, amikor beadták. Délutánra konkrétan már a helyét sem láttam a karomon az oltásnak.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
WhiteWalker #99454 üzenetére
El kell oltani a sok kínait.
-
WhiteWalker
nagyúr
'Emellett azok is regisztrálhatnak, akik 3 hónapon belül voltak fertőzöttek."
Eddig aki elkapta Covidot és kigyógyult 3 hónap múlva mehetett csak oltásra... Most már nem számít a 3 hónap türelmi idő?
Hogy van ez...? -
Asbee
veterán
válasz
Apollyon #99440 üzenetére
Oké, jó otthon üldögélést még évekig, de ezt ne akard másra is erőltetni. Vannak kutatások, megfigyelések, hogy mennyire véd, mennyire vagy fertőző oltással. Illetve nézni kell, hogy akik jól állnak oltással, mi hogy alakul náluk. Ha te ezeknek nem hiszel, az a te döntésed. De ez ugyanolyan véglet, mint aki azt mondja, jajj kaptam egy oltást, nem történhet semmi.
-
válasz
Tewe013 #99444 üzenetére
A valóságban viszont nem úgy kellene működnie ennek, hogy majd a teljes heti beérkezett Pfizer mennyiséget félrerakjuk a 16-18 éves korosztálynak (~300.000 fő), hanem felmérjük előtte az igényt (ami nyilván kisebb, mint 300.000 fő), és a fennmaradó Pfizer mennyiséget pedig a többi korosztály rendelkezésére bocsátjuk.
De mivel nem utóbbiról van szó, nem konteó, amit sb95 ír. A kínait nyomatják, ami még a mostaninál is népszerűtlenebb lenne, ha akár egy csepp esélye is lenne az embereknek a Pfizer-re.
-
sb95
csendes tag
Napokon belül oltják a 16-18 éveseket
Anno, amikor belengették, mondtam magamban, oké, biztos a kínai vakcina ráerőltetés miatt kellett valami indok, hogy visszatarthassák a Pfizert és ez jó ürügynek tűnt nekik. Erre tényleg fogják magukat, és előre veszik ezt a korosztályt?
-
Apollyon
Korrektor
Jelen pillanatban nincs olyan hivatalos álláspont, ami alátámasztja, hogy "védett vagy" a vírustól. Egyetlen hivatalos álláspont van, az pedig az, hogy oltás után nagy valószínűséggel nem fogsz lélegeztetőgépre kerülni ha megfertőződsz. De kizárni ez esetben sem lehet.
Sok ember meg azt hiszi, hogy ez ugyanolyan oltás, mint amit gyerekkorunkban kapunk XY betegségek ellen, amelyek ellen védettség alakul ki. Csakhogy itt totál nem erről van szó, és simán lehet, hogy a korai újranyitások miatt szétfertőzik egymást az emberek a védettségi igazolványukkal a zsebükben. Ami már egyébként nekem is úton van, mert átestem a betegségen, de a pozitív teszten is rajta van, hogy ez nem zárja ki, hogy újból elkapja vagy terjessze.
De családban is láttam, hogy igazából leszarják, kapják meg az oltást, meg az igazolványt, és hadd éljenek bele a nagyvilágba. Erre meg azt mondom, hogy csak addig nagy az önbizalom, amíg nem voltál szarul és lebegett a fejed felett hetekig, hogy okoz vagy okozott-e valami komoly gondot utólag. Mindenesetre aki menni akar annak jó bulizást, én még egy pár évig kihagyom.
-
Mindig is érdekelt a felelősség köre.
Most találtam egy cikket a vakcinákkal kapcsolatban.
[link]
Ha már linkelte bárki, mea culpa. -
syberia
veterán
válasz
bazsi83vp #99411 üzenetére
A T sejtes immunitás ráadásul 6-8 évig tarthat, és 65 év alattiaknál 80% körüli védettséget biztosít az eddig megismert covid verziókkal szemben.
Dilikutya: "Mondjuk nekem az egészséges, erős, fiatal szervezet legyűrése is érdekes, mikor nagyon sokan átvészelték tünetmentesen, esetleg enyhe tünetekkel"
A fertőzés antitestfüggő felerősítésre hajazó jelenség ez, ne legyen igazam.
-
Dilikutya
félisten
Nem az a lényeg, hogy a rákost könnyebben. Persze hogy könnyebben, sugárkezelés, kemoterápia, az immunrendszere romokban, egy sima megfázás is lehet végzetes. Csak azért tudjuk mindketten, hogy egy végstádiumú áttétes tüdőráknál nem a covid lesz a felelős.
Mondjuk nekem az egészséges, erős, fiatal szervezet legyűrése is érdekes, mikor nagyon sokan átvészelték tünetmentesen, esetleg enyhe tünetekkel, amiknek jelentőséget sem tulajdonítottak, esetleg enyhe influenzaszerű lefolyása volt. Mert a regisztrált fertőzöttek többsége könnyedén túlesett rajta, most is a 250000 aktív fertőzöttből csak 5900-an vannak kórházban, ebből 700 lélegeztetőgépen.
Egyre kevesebb következetesség van a betegek korában, egészségi állapotában. Mamám 86 évesen, hőemelkedéssel, köhögéssel megúszta a telet, tünetmentesen volt pozitív tesztje, miközben túlsúlyos, cukorbeteg, asztmás, gyenge a szíve, ugyanakkor erős fiatalokat is megöl.
A statisztikát nem nehéz eldönteni, meg lett mondva, hogy ha covidos volt a halálakor, akkor megy a statisztikába covidos halottnak. -
-
Tomikaa.
tag
Az AstraZenecánál még mindig 3 hónap múlva adják a 2. adagot? Beadatnám magamnak, de nyáron lehet, hogy külföldre utaznék és javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy külföldre csak a 2. adag után fogadják el.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
angyalpc2 #99427 üzenetére
Az eddig is tudott, volt, hogy nem ez a leghatásosabb oltás. De azért azt is vegyük figyelembe, hogy eleve nem mindenki kaphatná meg. Erre a 36 éves cukorbeteg kollegámba ugyanúgy belenyomták, mint belém és másba is (én nem vagyok az). Gondolom máshol is pont ennyire figyeltek az orvosok, hogy ezt lehet neki nem kéne, inkább várjon. Szerencsére semmi baja és ott a szép nyomásérzékeny bőrpír neki is a karján.
-
https://logout.hu/bejegyzes/hieronymus/az_immunitashoz_kaocsolodo_jogok.html
A védőoltást senkinek sem lehet kötelezővé tenni egy jogállamban.
Szerencsére ez azért nem így van. Magyarország élen jár a kötelező oltások számának tekintetében. Továbbá szemben néhány állammal Magyarországon a kötelező tényleg kötelező. Ha más nem, akkor a rendőrök jönnek az orvossal és beoltják az illetőt. Nincs demokrácia, nincs választás.
Én elfogadom, hogy te az oltás kockázatát nem, a fertőzés kockázatát viszont bevállalod.
Felőlem holnaptól neked is szabad lehet minden.Hogy miért vannak kötelező oltások? Azért mert a társadalomnak mindig volt egy nem is elenyésző szelete, akiket különböző orvosi indokok alapján nem lehet beoltani. Még akkor sem ha az illető akarná. Őket nem lehet máshogy megvédeni, mint hogy körülötte mindenki mást beoltanak.
Nem tudjuk, hogy mekkora oltottsági aránynál fog eltűnni a COVID, így csak korábbi példákat tudok felhozni. Ha jól emlékszem a kanyarónak elég volt, hogy az átoltottság 90%-ra csökkenjen és újra kitört. Nyilván ilyenkor azok is veszélybe kerülnek, akik nem kaphatták meg a kanyaró elleni oltást.
Vagyis amikor valaki eldönti, hogy nem kér COVID elleni oltást, azzal nem csak a saját életéről dönt, hanem másokéról is jó eséllyel.
-
angyalpc2
aktív tag
-
Stanlee
őstag
válasz
BalanceR #99376 üzenetére
Expert reaction to cases of variant B.1.617 (the ‘Indian variant’) being investigated in the UK
Nem kell rogton fosni tole, a media tul nagy feneket kerit kore.
Eloszor oktoberben szekventaltak. India meghatarozott reszein talaltak meg. UK-ben februar vege ota van jelen, USA-ban is. Azert ott nem hullanak az emberek tole mint a legy. Jelenleg "variant under investigation" a besorolasa.
Calm down...
-
bod101
aktív tag
Köszi, ezeket én is tudtam Svábyt is láttuk. Valamit tennem kellett, hogy lássuk mi van és tudom, hogy ez nem mérvadó de fölöslegesen laborba nem akartam, hogy menjen.
Valami kis remény. Nem az indulatok keltése végett írtam, hanem az én tapasztalatomat osztottam meg a kínaival kapcsolatosan.
Akit megbántottam attól elnézést kérek! -
Asbee
veterán
válasz
bod101 #99417 üzenetére
Azokon a teszteken a csík erőssége nem számít, csak halkan jegyzem meg. Rendes vérvételes laboros vizsgálat kell, ha az ember már nézegetni akarja. Lásd pl Sváby esete. Amúgy meg csak az antitest nem egyenlő a védelemmel. Nem is értem sokan hogy gondolják. Majd évekig termeli az antitestet a szervezet? Ilyen nincs.
Első oltás +1 hét meg semmi. -
angyalpc2
aktív tag
-
bod101
aktív tag
válasz
angyalpc2 #99403 üzenetére
Anyukámat 70+ kínaival oltották (orvosa rábeszélte, én meg hagytam
). A második oltása már két hete volt. Vettünk egy tesztet és megcsináltuk (Biosynex). Nem hagyott nyugodni a sok (rém)hír hallatán, hogy hat-e neki. Halványan az IgG megjelent a teszten nagyon-nagyon halványan. Haverom szintén 70+ Anyukája az első oltás után egy héttel kórházba került, szerencsére már jól van.
Nekem ennyi a tapasztalat a kínaival. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Felesleges, Van a T- és a B-sejtes immunválasz. Amit el tudsz végeztetni, az a 2. opció. A kínai pedig az elsőt serkenti és nagyon minimális eredményt fogsz kapni, ha a 2.-ra vizsgálnak.
Egyébként a magyar fejlesztés is hasonló lesz, mint a kínai. Csak elvileg jobb hatásfokkal fog működni. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ma kapnam a kinai oltast, de jott az info, hogy mar astrazenecat is lehet kerni. Jol tudom, hogy kulfoldi utazas lehetosege miatt inkabb azt kellene kernem? Mert a kinait tudtommal nem fogadjak el.
Ha igy van, inkabb lemondom, es nezek masik idopontot astranara. -
Asbee
veterán
válasz
Apollyon #99387 üzenetére
Azért arról is ejthettél volna pár szót, hogy nagyon úgy néz ki, aki bevan oltva, sokkal kevésbé fertőz (pfizernél tapasztalatok alapján, szinte egyáltalán) és azért elég jól véd. Persze kivételek vannak és mindig is lesznek, amikbe lehet majd kapaszkodni. Nézz rá egy kicsit Izraelre, milyen bulik , milyen élet van. Él kint ismerős, még facebookra is tett fel videót, milyen tömegnyomor partyk vannak. Ha nem is hiszünk az oltásban, belőlük ki lehet azért indulni. Mondjuk nem is egy átjáróház mint Európa, nem engedik be a mutánsokat. Úgyis ez lesz itt a fő gond a jövőben. Lásd India. USA-ban is sok helyen egyre jobban visszatért a normális élet, oltások után. Kb úgy adod most elő, azon kívül, hogy nem halsz bele, egy oltott egyenlő egy nem oltottal. Azért ez nem igaz. És ezt nem az oltott extra "jogok" miatt mondom, mert az nem értek egyet én sem.
-
mpo
veterán
válasz
Őszre tervezik (Merkely) a nagy tesztet, de addigra lehet, hogy 3. oltás kell belőle egyeseknél.
Barátom páciensei közül, egy házaspárnál a teszt nem mutatott ellenanyagot a 2. oltás után, miután kivárták az előírt időt.
Hogy ilyenkor mi a teendő, arra egyik hivatalos szerv sem tud válaszolni. -
angyalpc2
aktív tag
A kínai sinofarm-ról van esetleg tapasztalat, hogy hatásos e?
Végeztetett valaki anti test mérést ilyen után? jó lett? vagy csak egy jó drága vizes lötty?
Most oltottak vele, 30-asként.
Márciusi gyártás...(ez nálam a nem kellett senkinek globál szint így április végén)
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- Casio G Shock Gpr H-1000
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest