Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
kinaiakrol volt szo 1 honapnyi eltitkolas utan jott a hazudozas es a "terror" amit az ottani ehhez szokott lakossag jobban viselt.... rajottek hogy a virust masthogy nem birjak megfogni... es megprobaltak..... ejropaban is latszik meg a komcsi terror hatasa keleten kicsit jobban birjak mig nyugaton meg kikerik maguknak.... meg a jogom van..... megdoglenni meg masnak atadni....
amcsirol mar nem is beszelve a csucson csucsra jarattak a tomeges tombolast az utcan.... meg is lett az eredménye.....
-
LámaZ
addikt
válasz
Jablocskov #68991 üzenetére
Utólag mindig olyan könnyű okoskodni.
-
Stanlee
őstag
válasz
Jablocskov #68991 üzenetére
Ellenpeldanak legyen itt Nemetorszag, azon belul is Bajororszag. Itt mar a nyaron is egesz turheto volt a maszkhordasi moral. Ennek eredmenyekeppen kesobb is indult meg felfele a fertozseszam, mint Mo-n.
Viszont, november eleje ota light lockdown-ban van az egesz orszag, megis semmi latszat a fertozesszam csokkeneseben, tehat ahol nyaron meg maszk nelkul lehetett az ember (belvaros), mar csak maszkban vagyunk, nincs etterem, kocsma, hetek ota, a fertozottek szama meg stagnal.
Nem megy utana orszagos szinten mar senki, hogy hol es miert vannak a nagy fertozesek, jarvanyugy, politika itt is elfogadja, hogy az intezkedesek ellenere no az intenziven kezeltek szama 7 hete szepen folyamatosan tores nelkul.
Igazan jo megoldas sajnos nincs a virus elleni vedekezesben.
-
vandor01
senior tag
mit merlegelhet az ember?
oltas es esetleges es elhanyagolhato mellékatasa?
nem kizart amig meg nem szabadulunk a virustol? 2-3-4 neki kell futni az oltasnak!VS
a covid19 es a hosszutavu szovodménye?
egyentol fuggoen vagy belehal vagy tuleli de lehet egesz eletre kihathat?
ebbol mint latjuk joval tobb van! (eddig) -
Kékes525
félisten
Szövődményt mondott, de mellékhatásra gondolt. Gyors beszédű, előbb jár a szája, mint az agya. Amiért várni kell az az anafilaxiás sokk, ami nagyon ritkán előjöhet. Az esetek döntő többségénél akkor, ha a páciens elfelejt szólni az orvosnak, hogy nála már volt, vagy az orvos félreérthetően kérdezni a pácienst. Ritkán az adott egyénnél minden előzmény nélkül is jelentkezhet. De erre nagyon kicsi az esély és ott azonnal, nagyon hatékonyan tudják elhárítani. Fél óra alatt ez kiderül, mert igazából az injekció után pár másodperc, esetleg néhány perc alatt jön létre. Később már nem.
-
Jablocskov
tag
Szerintem sokkal inkább a gyors és szervezett intézkedéseknek, valamint a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően védekeznek sikeresen. Nyilván könnyebb ezt elérni egy diktatúrában, de máshol sem lenne ez lehetetlen. Itt, ahol én lakom, sok kínai diák van. A járvány kezdete óta szinte kivétel nélkül mindegyik maszkot visel az utcán is, és általában odafigyelnek a távolságtartásra is. Tudják hogyan kell viselkedni járvány idején. Magyarországon, de nyugodtan írhatnám bármelyik hozzánk hasonló elfuserált módon védekező európai országot, ha a kormányzat partnernek tekintette volna a lakosságot, és a felvilágosításra, a járványhelyzetben megfelelő viselkedés kialakítására helyezte volna a hangsúlyt, akkor nem itt tartanánk.
-
Stanlee
őstag
Az oltottak 1,4%-a, egy korhazban. A medianak kell valami, amin csamcsoghat. UK-ban 200 ezer oltas felett jarunk, ha ugyanekkora lenne a teljes populacioban az ilyen szintu allergias reakcio, akkor majdnem 3000 ilyen esetrol lenne mar hir.
Ezek a tipusu hirek csak rossz iranyba viszik el az amugy is ingatag labakon allo oltasi hajlandosagot.
Az az ember erzese, hogy az ilyen dolgokat jobban felkapjak, mint azt, hogy a Moderna oltasa is az engedelyezesi celegyenesbe kerult, vagy hogy mennyi embert sikerult mar beoltani, megha csak 1 alkalommal a 2-bol, de legalabb elkezdodott.
-
Csatravi
senior tag
4045 új fertőzött
7295 kórházban ápolt
538 lélegeztetőn
189 elhunyt
7914 össz elhunytak száma -
vandor01
senior tag
válasz
Ricardo #68979 üzenetére
kar volt errol ennyit irni! egy szo eleg? CONTROL
bovebben meg 2 szo
LEZARAS, KONTAKTKUTATAS
szajbaragossan meg:
...... ezeket kell atgondolni es osszehasonlitani! pl mig ejropaban a jarvany alatt lehetett osszevissza utazgatni pl nyaron horvatorszagba addig Thaifoldre nuku! vagy legalabb is szigoru kontrol mellett! es ha mar nemzetallamok vs vmi hatterhatalom..... akkor ezt is at lehet gondolni!? azsiaban az allam "odabaszott" kevesbe erdekelte a gazdasagi erdek! ejropaban mert volna az allam hasonlot csinalni? nyaron? a gazdasag (a haszon leffolozoi) vonyitott volna es az altaluk felbatoiritott fogyasztok obegattak volna hogy marpedik nekik jar a szabadsag.... a vasarlashoz az utazashoz az elethez mindez megtamogatva NGO-kal hogy mereszeli az allam! hogy lehet az allam altal karantenba zarva! lasd a bezzeg romanyiat! vagy ott van a 25fos party meg az eresz csatorna!? :) minden osszefugg mindennel ok - okozat :) -
Ricardo
titán
Egy hosszú, de részletes cikk arról, hogy kínában miért nincs második hullám.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
MrSealRD #68954 üzenetére
" az októberi berobbanás nem hiszem, hogy a nyári "lazaság" miatt lenne...valahogy nem adja ki a matek."
A nextstrain se adja ki. Ott a génfa struktúrán látszik, hogy honnan milyen országból jöttek ide és alakultak ki gócpontok. Pl. A Merkeley által agyon démonizált horvátországi törzs gyakorlatilag nincs jelen itthon.
-
Nimda
addikt
Szlávik forrás: Hozzátette, minden beoltottnak előreláthatólag legalább fél óráig az oltóponton kell majd maradnia az akut szövődmények kialakulásának veszélye miatt.
Ezt nem igazán értem. Nem mellékhatásokat akartak írni? Vagy a szövődmények is ilyen gyorsan kialakulhatnak? Egyáltalán mire gondolhatott? Nem igazán bíztató.
#68977 értem, köszi
-
LámaZ
addikt
válasz
fatal` #68961 üzenetére
Ezt mondom én is!
Ha az 1970-es évektől kezdve, de főleg a rendszerváltás után, nem loptak volna ki az országból kb. 250 (kétszázötven) milliárd dollárt, akkor itt Paradicsom lenne ma. (A fenti számban nincs benne a multicégek legálisan kivitt nyeresége!)
Annyi kórház lenne, hogy minden utcasarokra jutna egy. -
-
válasz
MrSealRD #68954 üzenetére
hát, ugye a nyári szabályokat is a honatyáink találták ki, szóval szerintem elég világos, hogy elsősorban azzal van a bajom, hogy ők mit találtak ki, és hogy viselkedtek "központilag is!", ezért is írtam. az emberek nyilván belakják a teret azonnal, amit eléjük nyitnak, nyáron semmilyen szabály nem volt, ami egy dolog, de még annyi sem volt, hogy "gyerekek, járvány van, még mindig, ésszel", meg "nézzétek, én is maszkot húzok".
igen sok ember akkor eldöntötte, hogy ő ezzel többet nem foglalkozik, oszt azóta is az van nála, ezért is mászik rád a lidliben.
a nyári időszakról van már részletes elemzés, július végén robbant be a járvány, külföldről hozták be, de aztán rögtön rápörgettünk azzal, hogy balaton turbo. ott van a mutációs-fa elemzésekben, tessék elolvasni.
amúgy igen szelektíven kell olvasnod a topikot ahhoz, hogy azt hozd ki, hogy nem hibáztatom a hazai védekezést, a hülye, ad-hoc szabályokat, meg az egész piktoros-nyunyókás bohózatot, "állig fölfegyverkezve" (miközben világrekorderek vagyunk már halálozásban népességarányosan)
"Én elhiszem, hogy te elvagy otthon a celládban..."
"Komolyan azért hülyézel le másokat mert élni akarják az életüket?"ezekre banánnal fogok válaszolni, esetedben túl sok figyelmeztetés nélkül is. ne, légyszi.
-
Ringman
nagyúr
-
Ezekiell
veterán
válasz
tom_tol #68952 üzenetére
Összeadva bőven megvan a néhány hónap már, sőt
De tényleg mindegy, egyátalán nem számít, hogy melyik országot mihez hasonlítjuk sztem. Igazából perpill már az is mind1, hogy mi volt eddig, mert már mindenhol akkora a szar, hogy az már nagyon látható.
Ja, és Aland+Turku ahol a kollégák laknak és én is járok (+Helsinki)
-
mozso
senior tag
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz december 23-án, amikor normális esetben a KSH közli a statokat.
Azt tudjuk, hogy a korábbi hetekben mindig utólagosan hozzá lett írva a halálozási adatokhoz még több halott.
45. hét +99 (23+76), mai napon +23, de egy héttel korábban +76)
46. hét +103 (eddig)
47. hét: adatok olyan amilyenek, majd javítják, itt a korábbi 2 hét utólagosan korrigált (+99, +103) adatát vettem figyelembe a becslésnélA 47. héten jelentősen nőtt a publikált covid halottak száma, de jelentősen csökkent az extra covid halottak száma. Ezt nem értem miért.
48. hét trükkös, hivatalos adat a heti korcsoportos, részletes halálozásra nincs jelenleg, de a KSH már kiadta a teljes novemberi halálozást, ami 15366 ember.
Ez alapján a várt 48. heti (november utolsó hete) halálozás 4499 körül lehet. Ez brutál magas, mert 2015-2019 közötti években, ebben a hónapban, a 48-ik hetében "csak" 2456 embert halt meg átlagban ezen a héten.
Ezután következik a 49. hét, ahol a hivatalos Covid halálozás laza 37%-al nőtt a megelőző 48. héthez képest. (872 valott vs 1196 halott)
Sok minden lehet, pl az is, hogy ismét több covidos meghaltra mondják, hogy valóban covid miatt halt meg. Emiatt a szürke sáv kezd elfogyni és a narancs valóban mutatja mennyi ember halt meg a Covidban. Ez majd kiderül.
-
mozso
senior tag
válasz
Gsx-rr #68951 üzenetére
Nem akarnak szerintem úgy járni, mint a Csehek / Szlovákok - ahol szigorúbb karantén után ismét felfutóban a járvány és főleg nem úgy, mint a Románok / Ukránok / Szlovének / Szerbek / Horvátok - ahol nem lett semmilyen enyhülés a második hullámban, rögtön emelkedik minden egy új magaslatba.
szerk: minket meg főleg nem akarnak követni, nálunk szabadon lett engedve a cucc teljesen.
-
lacafaca
addikt
hopsz....azigen:
KÖNNYÍTÉSRE LEGKORÁBBAN A JANUÁR 16-17-I ÚJABB ORSZÁGOS TESZTELÉSEN RÉSZT VEVŐK SZÁMÍTHATNAK, AKI AZONBAN ÖNSZÁNTÁBÓL NEM VESZ RÉSZT EBBEN, AZ TOVÁBBI EGY HETES ZÁRLATRA SZÁMÍTHAT.
A negatív teszteredmény birtokában másnaptól újra igénybe vehetik az emberek a kereskedelmi és gasztronómiai szolgáltatásokat.
Akik nem teszteltetnek, azoknak a munkahelyen és a bevásárláskor is FFP2 maszkot kell hordaniuk.
A KORMÁNY A TARTOMÁNYOK VEZETŐIRE BÍZZA, HOGY A SÍELÉST, ILLETVE SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEKET ENGEDÉLYEZIK-E.
van még kételkedő, aki szerint nem lesz "kötelező" a szuri?
jó lenne most szunya reakcióját elolvasni...írd meg privátban pls -
MrSealRD
veterán
A nyári időszak meglehetősen vicces statisztikai adatokkal bír... figyelembe véve a 2 hetes lappangási időt, az októberi berobbanás nem hiszem, hogy a nyári "lazaság" miatt lenne...valahogy nem adja ki a matek.
Én elhiszem, hogy te elvagy otthon a celládban... de szerintem nem lazítás a probléma, hanem a full ésszerűtlenek a korlátozások.
- Lásd idősek idősávja -> a többséget tömörítik még jobban.
- 20-5-ös korlátozás -> Mikor járkálnak többen az utcán? Nappal vagy este?
- Az egészségügy mint olyan jóformán megállt... arról szerinted lesz valaha statisztika, hogy hány ember élete nyomordik meg, vagy hányan halnak meg a kimaradó ellátás miatt? Nem is nézik...
- 3-as metró pótlóbuszt láttál már? megeszem a buszkereket ha az rendben van...
- Eközben az ovi, bölcsi, általános iskolák fullon mennek..aminek megvan az gazdasági indoka... De kutatás ide, nagyfejűek véleménye oda... azért már a COVID előtt is minden kisgyerekes kolléga kidőlt ősszel, mert hazavitte a kölök a nyavaját. De ha keményvonalas zárlat párti vagy akkor ettől nem lehet eltekinteni
- És akkor az előbbi után azért a konditerem legyen zárva...mert oda tényleg olyan marha sokan járnak... az ország nagy része túlsúlyos...A templom okés...
- nov 11-től itt van a nagy szigor. Azt mondták 2 hét múlva már megjelenik a számokban is... 5 hét telt el... 4 napja beesés van...de volt már ilyen ingadozás. Valahogy nem érzem azt a fene nagy eredményt pedig most aztán fú... Lassan zuhanyozni is maszkban kell...
Valahogy ez korábban elég volt... most meg ez sem elég? Nem lehet, hogy akkor rossz a védekezési stratégia?
- ....stb... és még lehetne sorolni ezeket...Alapos végiggondolás kellett volna, és következetes döntések. A húzd meg ereszed el sose volt jó taktika.
Komolyan azért hülyézel le másokat mert élni akarják az életüket? Még véletlenül sem azok a hülyék akik nem tudják kezelni a helyzetet és 0 szintű egészségügyet építettek ki...
-
Gsx-rr
veterán
Volt mar?
Ausztria full lockdown januar 24.-ig -
andor80
senior tag
svéd modell.... S modell...megmondta a nemagyhalott :
[link] -
egyébként jó nagy baromság volt nyáron telibe engedni a hülyeséget az embereknek itthon. az oké, hogy nyitottunk, de nem lett volna szabad úgy csinálni (központilag is!), mintha az egész nem is lenne, vége lenne a járványnak.
sokan még most is azt hiszik, hogy nyár van (lásd lidl, temetés, csak az utóbbi kommentekből).
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
tom_tol #68936 üzenetére
Mert ők is azokhoz hasonlítják magukat. Svéd kollégák finnekhez hasonlítják folyamat, finnek a svédekhez. Amikor megkérdezem őket, hogy "but why" arra jön a válasz, hogy "mert kihez, angolokhoz, hülyevagy?"
Szóval ha nekik megfelel ez a hasonlítás, akkor sztem nekünk is meg kell h feleljen.
Most az olyan tényezőket, mint határországok/azonos éghajlat/gazdasági kapcsolatok főleg egymással/hasonló szociális és társadalmi berendezkedés stb azokat hagyjuk is.
-
tom_tol
addikt
-
mozso
senior tag
Ugye ma volt a nagyim temetése, Covid miatt.
A kezébe köhögő maszk nélküli pap kezett fogott apámmal, a testvérével. Ki lettek osztogatva a virágok mindenkinek, szertartás után megint kézfogás csomószor. Majd távolban megint köhög a pap végig.
Előkerült a telefon a fotók miatt, majd egyik kézfogós rokon mindenkinek a kabátját végigsimogatta búcsúzóul.
Mi és apámék voltunk csak akik, távolabb álltak mindenkitől. Volt rokon orr alatti maszkkal és öleléssel mindenkinek a végén.
Rajtunk komoly maszk volt. Apámon és anyámon is.
Az egész szertartás alatt a nagyira gondolás helyett azt kellett végig fejben tartanom, hogy ki mikor mit és hogyan fogott meg!
Nagyon morbid lenne, ha a Covid miatti temetés során leszünk Covidosak.
Szerencsére apu, anyu, 9 éves kislányom és a feleségem hasonlóan figyelt és fertőtlenítettünk a kocsiba ülés előtt.
Remélem sikeresen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#20749568 #68929 üzenetére
Svédek azért állnak ilyen jól mert türelmes nép és nem lihegnek egymás nyakában a boltokban sem.
Tegnap voltam Lidl-ben és azt vettem észre hogy csak amiatt látom a járványhelyzetet mert maszkban vannak az emberek. De ezen kívül semmi. Nulla távolságtartás, nulla előzékenység, stb. Emiatt tartunk itt, mert mi sokkal önzőbbek vagyunk.megfogdosni az akciós szerszámokat -
mozso
senior tag
-
tom_tol
addikt
Itt egész más a történet. Elkezdődött a felelősök keresése, betámadták a kormányt(többek közt lásd király szövege), a járványkezelést vagy nem kezelést az eddig viszonylag egységesen támogató társadalmat sikerült megosztani. A kormány válasza, ha ez kell hát megkapjátok. Helyükben bezárnám az egész országot. Nem mellesleg néhány svéd vezető úgy csinál mintha csipkerózsika álomból ébredt volna és csodálkozik, hoppá 2020 van? Ezért is írtam hogy csomagolni kellene csak nincs hová menni.
-
törölt tag
Azt azért jó észben tartani, hogy Magyarország az elsők között van a daganatos, szív és érrendszeri betegség terén az EU-ban. Rengeteg a túlsúlyos a dohányos. A magyarok egészségi állapota a béka feneke alatt van.
-
válasz
#20749568 #68918 üzenetére
nincs semmi bajom, de hát ez az igazság
a "rögtön az elején megfogod, aztán ezerrel kontaktkutatsz, tesztelsz, kiszeded a fertőzöttet, alacsonyan tartod a terjedést" nálunk eleve scifi, de ahol próbálták európában, ott sem jött össze
szóval reálisan nézve zárka vagy halál (vagy félzárka és félhalál, szóval a kettő fordítottan arányos, lehet állítgatni a csúszkákat)
-
tavasszal szabadon éltek, meg is haltak, mi nem szabadon, nem is haltunk meg
most mi is szabadabban élünk, mint tavasszal (nagyjából), nyáron meg turbóbuli volt, ugye, halunk is megfele
és mivel ők is halnak megfele, majd most nem lesz akkora szabadság ott sem
sajnos csodák nincsenek, csak én mesélek róla a kölyköknek az esti mese alkalmával
-
válasz
tom_tol #68909 üzenetére
sajnos úgy tűnik, hogy vagy zárka, vagy terjed, ha meg terjed, akkor mindenhol azt csinál, amit tud. és könnyen lehet, hogy nálunk arányaiban is többet tud.
amúgy, ha így vágtatnak az esetszámaitok, idővel jönnek majd a halottak is, szóval nem kizárt, hogy ti is rákapcsoltok.
"izgi"
-
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #68908 üzenetére
Lehet szarkasztikuskodni, de logikusabb lehetőség , mint hogy a gonosz háttérhatalmon lefizeti a nővért, hogy kapjon halálos mérget, de az orvost nem tudják lefizetni a végtelen pénzzel, hogy beadassa, csak arra elég, hogy másoknak javasolja, és fiziológiás sóoldatra sem marad pénze a "tudjukkiknek" hogy azt tegyenek a fecskendőbe a látszat kedvéért.
-
-
BalanceR
addikt
Ázsiába szakadtam
[Vakcina kérdezz felelek] -
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #68897 üzenetére
Vagy már sokkal korábban megkapta (napok, hetek...) a vakcinát az úriember, de mivel ott volt a TV, és kellett a példamutatás, kapott egy "fantominjekciót" a show kedvéért...
Mint mikor felújítanak egy utat, és már hetek óta használatban van, de a hivatalos átadás miatt később kíhúzzákk a nemzeti szalagot, és ünnepéllyesen átvágják.
Sok oka lehet az esetnek.
Szerintem megint túlgondolják sokan ezt az esetet is....
Az antivaxxer csoportok rendszeresen jelentik, hogy rájöttek a titkos igazságra, és átlátnak a gonosz háttérhatalmon, mert kiszúrták hogy egy nő az oltás mellett érvelő képeken egyszer ápoló, egyszer nővér, egyszer, orvos, csak éppen azt nem vették észre a hatalmas intelligenciájukkal, hogy mindegyik cikk illusztrációként használta a képet, ami egy 3-4 éve elérhető STOCK fotó. -
-
válasz
tom_tol #68901 üzenetére
hmmm, ez akkor faéknews svédileg?
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Proxmox VE
- iPhone topik
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 6 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest