Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wn2tl
aktív tag
A portfolio szerint eddig 14,9% aki biztos beadatja.
-
válasz
Ezekiell #69593 üzenetére
Kíváncsi leszek a jövő évre, hogy alakulnak a szabályok. Szerintem egyelőre nem tesznek nagy különbséget az oltottak és nem oltottak között, mivel nem tudják meddig tart a védettség, azt sem tudják, hogy az oltott mennyire tud fertőzni, ha megfertőződik. Jelenleg úgy néz ki, hogy az oltás az oltottat védi, attól még továbbfertőző lehet.
-
Ezekiell
veterán
Gyerekekről írtam
Gyerekként mindenkinek van, szóval eddig is úgy volt mindenki kezelve mint "a kutya" - csak max ezt elfelejtettük. Szóval nem egy nagy változás.
Ettől független valahol érthető is - de csak akkor, ha az oltottakra nem vonatkoznak egyátalán a korlátozások. (ezt meg persze nibcs annyi rendőr, ami ellenőrizni tudná majd, szóval nincsenek ábrándjaim..)
-
-
Csatravi
senior tag
UK coronavirus variant may be more able to infect children: scientists
Nincs még elég bajunk? -
Fontos okirat lesz az oltási könyv
Fontos okirat lesz az oltási könyv a tömeges oltás megkezdése után, biztosan lesznek olyan szabályok itthon és Európában, amelyek különbséget tesznek beoltottak és még be nem oltottak között.
Viszed az oltási könyvet, mint a kutyáknál. -
Stanlee
őstag
WHO says Covid is mutating at slower rate than flu as new strain in U.K. appears more contagious
"Maria Van Kerkhove, head of the WHO’s emerging diseases and zoonosis unit, said U.K. officials estimate that the mutation has caused an increase in the reproductive rate of the virus from 1.1 to 1.5. That means that each person infected with the variant is estimated to infect another 1.5 people, up from 1.1 when infected with the original variant.
Nem tudom, BJ hol tanulta a matekot, nekem nem jonnek ossze a szamok. Ha 70%-kal jobban fertoz, mint a normal, akkor 1,1 * 1,7 = 1,87 en kellene legyen az ertek. 1,1-rol 1,5-re a novekedes baratok kozt is csak 37%-os. Arrol nem szol a fama, hogy ez a novekedes tenyleg az uj mutacio miatt van, vagy csak azert, mert karacsony miatt az amugy is laza maszkviselese fegyelem az angolokra lecsapott.
-
Írország: karácsonykor mehet a dajdaj, de aztán irgumburgum.
Ennek mi értelme? -
lacafaca
addikt
tudni nem tudjuk, de persze, hogy van...ez nem kérdés...tehát holtigtartó vaccinálásra lehet készülni
-
daneel_hu
addikt
válasz
lacafaca #69577 üzenetére
Biztos, hogy van.
Kérdés csak az, hogy a nagy számú tömeget tekintve ez az időpont mikor következik be.Valószínűleg az általános egészségi állapotokat tekintve szükség lehet az oltásra, hogy evégett megfelelő "átfertőzöttséget" elérjen a társadalom.
Símán lehet, hogy a többség – főleg aki jó egészségnek örvend –, az majd csak 2-3 év múlva kapná el újra. -
-
lacafaca
addikt
válasz
Csatravi #69567 üzenetére
gondolom mennyire volt súlyos
meg hogyan megterhelte a násznép pénztárcáját...évekig nyögik majd. viszont így kiváló precedens ez, mostantól bárki megteheti és ha szétvernék a gyásznépet, mert megszegték a rendeletet (meg mert magyarnak ez nem lehet mert csak), akkor lehet hova visszamutogatni...bravó
-
-
válasz
daneel_hu #69572 üzenetére
Ezért írtam, hogy kérdés mi számít komoly gondnak. Járványtanilag lehet nem számít. A halottnak és családjának meg a járványtan nem számít.
A családban előfordult egy igen ritka daganatféle és sajnos bele is halt a szerettünk. Na most minket mennyire érdekel, hogy ez egy igen ritka daganatféle? Hát semennyire. Engem, minket nem vígasztal, őt meg nem éleszti fel.
-
pw12345
aktív tag
-
daneel_hu
addikt
"Aki újrafertőződik és belehal esetleg, annak és a rokonoknak ez elég nagy gond és az ő szempontjukból teljesen mindegy, hogy hány másik ember járt így."
Járványtanilag sajnos ez mellékes.
Nincs jelentős újrafertőződés jelenleg - még.
1-1 eset az nem azt mondatja, hogy bármikor, bárki elkaphatja újra.Bőven 50 alatt van ilyen eset, – tudtommal –, az baromi kevés akárhogy is próbáljuk magyarázgatni. Esetleg ebből azt lehet kikövetkeztetni, hogy 8-9 hónapig LEGALÁBB tart a természetes védettség. (vagy tovább, de ezt nem tudjuk ugye)
Értem én, hogy ez némileg csökkenti az oltási hajlandóságot, de hát ez van. -
Stanlee
őstag
válasz
#20749568 #69562 üzenetére
En ezert is fogok oltatni. Minnel kevesebben fognak oltatni, annal tovabb fogja a tesasszony a mindennapi eletemet meghatarozni meg a sajat 4 fal kozott is.
A rendorseg is fokozott jelenlettel lesz az unnepekkor a kozteruleten, viszont kerik a lakossagot, hogy a masikat ne jelentgessek fel, ha szerintuk tobb csaladtag jott ossze, mint amennyi megengedett. Tiszta 50-es evek hangulat.
@Morgyi: raadasul ugy, hogy egy reszuk veszelyeztett korcsoport, betegsegekkel.
-
Csatravi
senior tag
Súlyos pénzbírság Grófo temetése miatt - itt a rendőrség közleménye
Tele volt a temetés maszk nélküli emberekkel. Több ponton megszegték a járványügyi előírásokat de.." a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból - a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve -, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek "
Mi a franc volt az az arányosság ha mindent megengedtek és semmiért nem szóltak.
Persze tudjuk, hogy miért nem intézkedtek, csak hát ilyenre még csak gondolni sem lehet nemhogy megemlíteni. -
lacafaca
addikt
válasz
#20749568 #69562 üzenetére
nyugi, a 60%-ot simán meg tudják csinálni, ez nem fog nehézséget okozni egy országban sem...
egy kis megszorítás, egy kis hld, egy kis munkahelyről kitiltás, egy kis határátlépési tilalom és állnak is sorba a népek...nem gondolnám a világ 40%-át sem kemény ellenállónak, a zabla már szinte mindenki szájában régóta benn van.
-
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #69554 üzenetére
Múltkor belett linkelve. Saját magad tetted meg, azzal meg is lettél cáfolva. Keresd vissza. Már megint szépen finomítod a kezdeti badarságod. Most már nincs epidemiológia jelentőssége, hogy 4 vagy 400, persze ez az egész nem ebből indult ki, ismét. Szokásos magas lóról duma, majd hárítás, majd ha más eszköz nincs személyeskedés, jelzők. Igaz megszoktuk, mindig ez a forgatókönyv.
És nem, azért sem fogom neked belinkelni, majd visszakeresed ha akarod, amikor ugyanez volt a téma. Persze azt is előre tudom, majd rá lesz húzva, nem elég szakmai, nem elég neves tudósok csinálták, az életútjuk nem elég jó, és bla bla. Már ismert jól az "érvelésed" -
daneel_hu
addikt
Tegnap dumáltam egy taxissal, teljesen konteós volt az arc: egy "influenza" miatt zárnak, szerinte nem kéne semmilyen zárás stb... csipet tesznek belénk az oltással stb...
Kész volt teljesen a figura... -
lacafaca
addikt
válasz
Ringman #69553 üzenetére
ugye ő nyilatkozik, aki anno propagálta a kamu-h1n1oltást is....penge a csávó
-
-
Ringman
nagyúr
Vakcina: a mellékhatás kötelező, ezzel végzünk aktív immunizálást Falus András immunológus szerint az oltás nem magánügy.
-
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #69551 üzenetére
Nézd vissza megint mit rendeztél le, milyen stílusban..... Ennyit az őrjöngésről. Egyszerűen nem igaz, hogy 4 újrafertőzödés volt. Majd megint szépen fokozatosan elkezdtél változtatni ezen badarságon, hogy hát mindegy is nem több mint 10% és elhanyagolható.
Ezeket a csúsztatásokat nem kéne, mert valami kérdés szinten felvet valamit a vakcinával kapcsolatban.
-
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #69537 üzenetére
Érdekes legutóbb mikor ez volt a téma,
ugyanilyen örjöngésed mellettmég 4 bizonyított esett volt, most már csak 1. Aztán a saját egyik linkeddel lettél megcáfolva, ahol pontosan dokumentálva volt lényegesen több eset. Visszakeresheted. Aztàn persze most is, mint múltkor is, eljutunk oda, a konkrét szám angolosan elvan felejtve, és marad a nincs vészesen sok..../béke, urak... Parci/
[ Módosította: Parci ]
-
Rive
veterán
válasz
Jablocskov #69543 üzenetére
Mint egyedi esetek ezek nem túl jelentősek. A dolog két irányból fontos ugyanakkor:
- olyan mutációk felderítése, amik ellen a korábban kialakult védelem nem működik, illetve:
- ha tömeges, de általában kevés tünettel járó újrafertőződés (amit a jelenlegi, komoly tünetekre koncentráló felderítés nem igazán észlel) része a betegség 'standard' lefolyásánakA jelenleg dokumentált esetek főleg az első szempontra koncentrálnak, és ez annyiban rendben is van, hogy ilyenek felbukkanása hónapokkal visszavetné illetve megkérdőjelezné a vakcinafejlesztéseket.
A második szempont a többi emberi koronavírus viselkedésén alapul és főleg a nyájimmun-várakozásokat döfné hátba: ha a vírus így viselkedik, akkor az átfertőzöttség növelésével nem lehet megvédeni a veszélyeztetett csoportokat.
Jelenleg egyik szempontból sincs semmi átfogóan bizonyítva, se pro, se kontra.
Ennek megfelelően a további 'mégse egészen úgy van' felsülések elkerülése végett kifejezett óvatosság javasolt. Az a tavaszi ügy a maszkokkal nem tett jót a tudomány szavahihetőségének.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #69543 üzenetére
Minden vírusfertőzés esetében lehetséges újrafertőződés. Nem ez a lényeg, hanem az egyszer fertőzöttekhez viszonyított újrafertőzöttségi arány. Ahhoz, hogy komoly gondot okozzon legalább el kell érnie a 10%-ot. Ettől azonban még nagyon, de nagyon messze járunk. Ez most legalább 8 millió újrafertőzöttet jelentene.
-
lacafaca
addikt
van egyeltalán olyan vírus, ami nem fertőz újra, ha eltűnnek az antitestek (mert azok biza eltűnnek egy idő után)...akkor lehet készülni a végeláthatatlan oltogatásra
nem a megelőzésre kellene fókuszálni persze...de ezt már megszoktuk a 21. századi medicínában.
-
Jablocskov
tag
válasz
Kékes525 #69526 üzenetére
Ez az izraeli eset [link] elég jól dokumentáltnak tűnik, a WHO-t is értesítették róla. Sajnos úgy tűnik, hogy lehetséges az újrafertőződés viszonylag rövid időn belül egy mutáns vírussal. A betegség is lehet súlyosabb lefolyású, persze kérdés, hogy mennyire viselte meg a beteg szervezetét az első fertőzés, hiszen egy idős emberről volt szó.
-
Kékes525
félisten
"Az, hogy 'nem tudunk róla' nagyon más, mint az, hogy nekiugrasz mindennek,... "
Mint írtam a forrás, amire az ilyen jellegű cikkek hivatkoznak, az ugyanaz. Mivel ezt sokszor leírják, különböző cikkekbe, attól ezek nem lesznek többen. Teljesen felesleges az ugyanazon forráson alapuló bulvármédiát folyamatosan idézni. Nekik csak a klikkszám számít. Ez pontosan ugyanaz, mint a mutáció állandó ismétlése. Mintha a mutáció rettenetes lenne és nem az élőrendszerek és a vírusok sajátságai lennének. Ráadásul a koronavírusnak kevés mutációja van, mert repair rendszerrel rendelkezik. Ellentétben például az influenza vírussal.
-
Rive
veterán
válasz
Kékes525 #69533 üzenetére
... a hivatalos álláspont nem lehet más, mint az hogy nem tudunk jelentős újrafertőződésről
Az, hogy 'nem tudunk róla' nagyon más, mint az, ahogy nekiugrasz mindennek ami felveti ennek a lehetőségét: ráadásul olyan módon, hogy az pont a 'tudjuk, hogy nem' oldalt sugallja, elég hangsúlyosan.Ahogy állnak a dolgok nagyon nem kellene még egy maszk-ügy a tudomány nyakába.
Emlékszel erre, például?
-
Kékes525
félisten
Szócsavarás. Nagyon kevésről van konkrét bizonyíték. Az esetleges "többiről" pedig csak anekdotikus elbeszélés van. Nincs bizonyítva, hogy lenne tömeges újrafertőződés. Amíg ez így is marad, addig a hivatalos álláspont nem lehet más mint az, hogy nem tudunk jelentős újrafertőződésről. Ha lesz, akkor változni fog ez az álláspont. Addig nem. Ennyi.
-
válasz
#22743424 #69464 üzenetére
1. A derék "fegyelmezett" német népesség szted mennyire viselkedik covid-konform módon, azaz akadályozza az alap törzs terjedését? Frászt sehogy, kb annyira, mint a belgiumi ereszcsatornás bulizók. Lidl-ben rajtuk a maszk - amiből nem 1x kilóg az orr, aztán mennek a haverokat meglátogatni.
2. Bizonyíték arra, hogy nincs a kontinensen többszázezer az új törzzsel fertőzött ember/lenne bármi értelme a blokádnak?
3. Hogy is állunk az eredeti törzs r0-jával? 1.5-3.2. Amikor voltak sztorik, h egy ember többtucatot is megfertőzött. Mi megy itt föl 70%-al? Ha 6 fölé ment az r0, még talán értelmezni is tudom a parát...
-
Rive
veterán
válasz
Kékes525 #69526 üzenetére
Érvelési hibád van. Ebben a helyzetben nekem csak annyit kell bizonyítanom, hogy a te érvelésed nem kellően megalapozott bizonyítékokon alapul (=> vegyél vissza, mer' ebből is könnyen maszk-buli lehet).
Ez azzal, hogy rámutattam: nincs átfogó felmérés a jelenleg tudományosan feldolgozott ismétlések mögött, megtörtént.
Szóval innentől ha állítasz valamit (pl, hogy az ismétlések nem jelentősek), akkor neked kell bizonyítanod.
Az orvosok kijelentései ebben a dologban ugyanúgy csak támogató jellegű dolgok, mint a többi emberi koronavírus többé-kevésbé ismert viselkedése.
-
lacafaca
addikt
ha valakinek kétségei támadnának, hogy nem fognak kötelezni szépen sorban mindenkit a szurira [link] (nálunk is megvan erre a törvény nyugi)
-
Kékes525
félisten
"Ezek konkrét orvosoktól származó interjúk. Itthonról is, külföldről is"
Írtam, ez semmit sem jelent, mert nincs dokumentálva. Elméletileg érdekes, de gyakorlati jelentősége nulla. A mi lenne ha kategória.
"Mellesleg az a néhány dokumentált eset átfogó tesztelés/vizsgálat nélkül teljesen (!!!) alkalmatlan annak a bizonyítására, amit sejtetni szeretnél."
Igen, amit mondsz az rád vonatkozik. Dokumentáció? Állítasz valamit és én bizonyítsam?
Ennyiről tudunk, ha te ezzel nem értesz egyet, akkor bizonyítanod kell.
-
Rive
veterán
válasz
Kékes525 #69523 üzenetére
Ezek konkrét orvosoktól származó interjúk. Itthonról is, külföldről is
Mellesleg az a néhány dokumentált eset átfogó tesztelés/vizsgálat nélkül teljesen (!!!) alkalmatlan annak a bizonyítására, amit sejtetni szeretnél.
Szóval, kicsit kevesebb lendülettel mert nem megfelelően alátámasztott területen érvelsz.
-
Csókolom
tag
válasz
lacos001 #69447 üzenetére
Gut erkannt!
Ez a korona topik a forumon belül inkabb egy kis pici chatszoba, ahol folyamatosan megbeszeljük, mit gondolunk a korona jarvanyrol.
Ha összeszamoljuk a kemenymag aki kb. mindig ittvan ca. 5 hozzaszolo, + nehany, kb. megint 5 hozzaszoloval, akik nem minden nap latogatnak ide.
Tehat ebben a chatszobaban kb. 10 emberke irogat. Messze nem reprezentativ, csak akkor, ha a kinti reprezantativat irjuk/irjak -es kivül senki mast sem erdekel -
Kékes525
félisten
-
Csatravi
senior tag
1238 új fertőzött
7124 kórházban ápolt
522 lélegeztetőn
180 elhunyt
8462 össz elhunytak száma -
Rive
veterán
válasz
Kékes525 #69518 üzenetére
80 millió betegből négy újrafertőződés. Észveszejtő!
Izé. Csak itthon hivatkoztak már több újrafertőződésre (orvosok), illetve máshonnan is voltak hasonló nyilatkozatok, szintén orvosoktól.
Csak ezek az esetek nem kerültek tudományos feldolgozásra.Nomeg: még mindig nem volt olyan átfogó PCR tesztelés az átesettek körében, ami alapján lehetne (biasmentes) fogalmunk az újrafertőződések gyakorlati menetéről, gyakoriságáról.
Szóval ezzel a dologgal egy picit óvatosabban, mer' most éppen megint bele vanik tolva a tudomány nem igazán alátámasztott, de nagyon lelkesítő kijelentések ismételgetésébe, és ha nem jön be akkor ez is lesz olyan pusztító mint anno a maszk-ügy.
-
Kékes525
félisten
válasz
Alex91 #69517 üzenetére
Tényleg szörnyű. 80 millió betegből négy újrafertőződés. Észveszejtő! Megszoktátok nézni a forrást is, vagy csak írtok? A cikk forrása: [What reinfections mean for COVID-19]
Nagyon sok cikk jelent meg már az újrafertőzésről, mindegyik ebből a forrásból. Aki csak vakon olvass, az azt hiszi, hogy ezek különbözők.
-
Alex91
félisten
[link] , ha igy van, akkor az oltas nem fog sokat erni...
-
fatal`
titán
válasz
#32839680 #69508 üzenetére
Nekem ilyen gondom még nem volt, hogy ne fizettek volna, igaz a márkaszervizzel intéztettem mindent.
Az öregebb autómat (ami a mostani előtt volt) sosem törték össze, lehet ez volt a trükk.
A mostanit már 3x lezúzták...
Én nem látom az utakon, amit említesz, eszméletlen mennyiségű idióta van. De ez már más téma, és ez is inkább a mentalitásra vezethető vissza szvsz.
-
-
fatal`
titán
válasz
#32839680 #69505 üzenetére
Nekem pont idén volt egy koccanásos balesetem, ahol a rendőr engem hozottki hibásnak (pedig hátulról jöttek nekem, sávváltás után vagy 100 méterrel - kanyarodott az út is és a sérülésnyomokból kihozták, hogy én mentem a delikvens elé). Nem vittem perre, mert van CASCO-m és nem volt akkora a kár, hogy megérje az időmet elb..ni. Kiváncsi leszek mennyivel megy fel a kötelezőm.
Egyébként évek óta nem váltottam, mert sosem érte volna meg. Idén is hiába léptem bónuszt (a fenti eset majd jövőre jelenik meg), drágább lett a biztosításom, nem is kevéssel. Szóval az egész rendszer alapjaiban sz*r. Persze régen sem volt jobb, amíg az üzemanyagban volt a biztosítás is, mert akkor mindenki ott csalt, ahol tudott.
A legnagyobb baromság az egész rendszerben a rommá zúzott autó cserealkatrészeire számolt amortizáció. Összetörik mondjuk az ajtót, de nem tudsz újat venni, mert levonják a 20%-át, mondván, hogy növeli az új ajtó az autó értékét. Vicc.
Aki szerint ma Magyarországon jól működik a KGFB, annak szinte biztos, hogy nincs autója.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Revolut
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest