Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Piszok gyorsan elértük a száz halottat. Én november 10.-re tippeltem, még annál is pesszimistábbnak kellett volna lennem.
Gyorsulunk, két hét kellett duplázni (aktív fertőzöttek és összes halott), elnézve a trendet, a következőhöz lehet elég lesz egy is. És még a lejtmenetnek nincs vége. Illetve szerintem ez így fog menni tovább tavaszig, mert már a gát átszakadt. Az eü. letérdelésére sem kell decemberig várni szerintem. Én a "csodaszuriban" is erősen kételkedek, hogy itt lesz év elején (na meg milyen teszt minősítéssel és gyártási kapacitással ugye). Számomra ez inkább csak red herring-nek tűnik, hogy bírják ki az emberek addig, mert utána lehet bontani a következő évi szabadság keretet mindenkinek a záráshoz.
Most én is az edzőterembe járás leállításába kezdek belenyugodni dühösen, mert már egyértelmű kommunikációban is, hogy nem zárunk. Én azt hittem ez mostanra megtörténik és legalább az leveszi ezt a dilemmát a vállamról és haragudhatok önmagamon kívül másra (mindig is ott volt, csak nagyon rossz érzés saját kezűleg ellene menni a több hónap feszített munka árán felépített eredménynek
na meg tudom hogy a terem üzemeltetőknek sem könnyítem meg ezzel az életét, hogy még az a kevés bevétel is megszűnik).
Sajnos én is csak kábítottam magam, hogy ez az egész növekedés valami csoda folytán még meg tudott volna torpanni. Igen gyanúsan tavaszig megint kuksolhatunk otthon.
-
válasz
Ricardo #55094 üzenetére
Megköszönöm, ha nem mosol össze az egymás hátán maszk nélkül tóduló B-közepessel.
És igenis "hagytam, hogy megmondják": viseltem a maszkot jól, mindenütt, ahol kell, fertőtlenítettem ott is, ahol nem kell, az előírt távolság kb 10x-esét tartottam az emberektől. Mindemellett azért azt is tudjuk, hogy a terjedéshez annál több kell, minthogy egy fertőzött elsétál melletted a járdán.
Az ember kismilliónyi dolgot csinál, ami "kihagyható" - ezért ember és nem rab 80évre sittre vágva. Attól, hogy a négy fal közé zárkózva még egy erdei sétára se merészkedik ki valaki, semmi nem lesz jobb, sőt, neki lesznek mindenféle eü+depressziós problémái a mozgáshiánytól.
A vezérelv szimplán annyi, hogy a tevékenységeddel x<pl 5%-nál jobban ne növeld annak az esélyét, hogy megfertőződsz/másokat megfertőzz. Egy olyan útra, mint amit nyáron csináltunk, akkor is be mernék nevezni, ha a tüsszögősmarburg tizedelné a népességet végig az odavezető út mentén. Az viszont hóttziher, hogy már akkor se mentem volna olyan, 100+fős lagziba, mint amibe ismerősék szeptember legvégén elutaztak Mo-ra. Be is szívták, ők ugye rendben vannak, fiatalok, de hogy mi a helyzet a nagymamákkal-nagypapákkal, nem tudom.
-
BalanceR
addikt
Na igen az a baj, hogy sokan nem fogják fel, hogy az utazgatás, bandázás, plázásás... Ilyenkor nem jó ötlet. Szerintem túl lehet élni egy-két hónapot színház, mozi, koncert, meccs, vagy buli nélkül.
Ott a Netflix, HBOGo, Amazon a filmre mozi helyett, dokumentumfilmek, online színházi előadások a kultúrára, spotify a zenére, ha valaki unatkozik, megtanulhat új nyelveket, vagy valamilyen skillt, programozni, kosarat fonni ... Akármi... De mivel nem ezt tolja az arcunkba az insta a facebook, meg az infuencerek, bulvárlapok, nem is trendi hasznosan eltölteni a kritikus helyzetet.
Azt sem értem mi volt nyáron a balcsinál... Emberhegyek mindenhol, mintha kötelező lenne odamenni.
Persze vannak akik nem tudnak a seggükön maradni és még mostanában is utazgatnak, csak úgy, cél nélkül, ha nincs más, Budapestről Budapestre repülővel.
Szóval a kormány felelőssége mellet azért bőven köszönhetjük a jelenlegi helyzetet az önző embertársainknak. -
philoxenia
MODERÁTOR
Tudtommal az Okt.23. -i hosszú hétvégén még szinte tele voltak a szállodák/wellness szállodák....
Nem kell a nyaralásig visszamenni. -
Ricardo
titán
válasz
t72killer #55085 üzenetére
Olvass vissza! A meccsre járók ugyanúgy nem értik meg hogy felelőtlenek, mint az ide oda utazgatók. Mindkettő a "nekem nehogy már megmondják" kategória. Mindkét tevékenység olyan, ami egy világjárvány idején kihagyható lenne. Ezért is írtam hogy én ezt elengedem, mert aki nem képes egy nyarat kibírni nyaralás nélkül, vagy kihagyni a tömegrendezvényeket, annak mondhatsz akármit. Aztán megy a méltatlankodá, hogy miért kell ennyi ideig szívni? Ha az emberek komolyabban vennék ezt az egészet, nem itt tartanánk.
-
carl18
addikt
válasz
t72killer #55089 üzenetére
Úgy összességében, miért hülyébb a mai ember, mint a 40-60-100évvel ezelőtti/vagy mint a telefonja?
Elkényelmesett a társadalom, ezek tények manapság az okostelefon és társai mindent készen tálal az emberek számára.
Régen bezzeg aki okos akart lenni könyveket kellet faljon, manapság nem kell gondolkozni. Az influenszerek és készen megrágják a választást, az embernek már csak vásárolnia kell. -
törölt tag
válasz
t72killer #55085 üzenetére
Tömegrendezvény?
Párom szülinapjára épp videó vágásban vagyok, ha kész lesz megmutatom. Hetekig egyedül voltunk a 1.5km es öbölben, tényleg alig volt pár ember a szigeten.3. héten volt egy Porsche-Ferrari találkozó kb 10 verdával, de ennyi. Illetve Zuckerberg volt még a szigeten a Titanic méretű yachjával Ő sokszor jött sok testőrrel kajálni, de csak egyszer voltunk közös csehóban, akkor is teraszon.
-
Miért kötelező az iskola? Miért van beltérben, ha már a 100évvel ezelőtti TBC-járványok idején kitalálták, h kint is lehet lenni? Ausztráliában 60évvel ezelőtt is megoldották a távoktatást szélessávú net és mindenkinek ipad nélkül, miért okoz ez gondot 2020ban?
Úgy összességében, miért hülyébb a mai ember, mint a 40-60-100évvel ezelőtti/vagy mint a telefonja?
-
Depression
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54862 üzenetére
XYZM, stb. bocsi, de elvesztettem a fonalat.
Tény: Sógorom Covidos, a családját (tesómat, és 5 éves gyerekeit) nem tesztelték, csak 10 napos karantént kaptak szóban. A piros cimke 10 nap alatt nem érkezett meg. -
attiati
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #54862 üzenetére
gondolom mindezt faarccal végezte MEgyáltalán nem vicces, mint a tiéd:
Minap láttam a plázában futni két biztonsági őrt.
Adták nekik a drótot a távbeszélőbe, hogy merre kell futni... merre szalad a tettes...
Persze a nagy lendületben a kanyarokat alig bírták bevenni nagy pocakkal.
A pláza másik felében meg egy úriember rohant maszk nélkül.
Esélyük sem volt utolérni.A szigorítás első napjaiban volt.
-
válasz
Ricardo #55080 üzenetére
Lehet rosszul raktam össze a fonalat, szunya kolléga nem tömegrendezvényre ment, hanem nyaralni.
#55044: saját kocsinkban utaztunk, ritkán lakott, akkoriban is alaposan tesztelt francia megyébe, így megfelel? A házikót, ahol saját udvarunk volt átvétel után végigfertőtlenítettük, szellőztettük, semmilyen bulihelyre, kocsmába nem mentünk, 1hét alatt 3x voltam(családot direkt nem vittem be) egy igencsak szellős carrefour-ban, ahol 1000+nm2-en mondjuk 10 másik ember tartózkodott vásárlókat és személyzetet is beleszámítva/bevásárláskor megöntöztem alkohollal a bevásárlókocsit és a helyiekhez hasonlóan maszkot húztam. A tengerparton 20méternél jobban nem közelítettünk meg humanoidot, de a tipikus táv inkább 2-300m volt. Na ezt hasonlítsd egy siófokkal.
-
gergo5991
őstag
kolega éltettársa nővér egy covid osztályon, én meg számon kértem, mi a faszért jár be melóba, hisz otthonról is végezhetné a melót. Élettársa haza hozza a virust, átadja neki, ő meg szétfertőz mindenkit melóban. Azt mondja, még nem adták parancsba neki, hogy dolgozzon otthonról, meg egyébként is nincs rá semmi törvény / szabály hogy attól hogy az élettársa covid osztályon dolgozik, neki otthon kéne maradnia vagy ilyesmi. Eredmény? ő is, éltettársa is covidos, és a melóban többen is covidosok lettek. És még én vagyok elküldve a picsába, hogy törődjek bele, ez van. Ha meg elkapnám tőle akkor előre is bocsi..
-
Snoop-y
veterán
Mert a jelenlegi helyzetet pont a rengeteg en csak idemegyek ebbol nem lehet baj hozzaallasnak koszonhetjuk. Miert kellene elmenni mashova ha nem szukseges? 3x mentunk egyedul kirandulni az orszagon belul marcius ota es ezt is ugyanugy felelotlensegnek tartom nem probalom idealizalni meg megmagyarazni, hogy sokkal jobb, hogy kimozdultam...
-
Sir Pocok
őstag
Parci ezt a tudnivalókhoz nem lehetne feltenni?
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
szabi__memo #55073 üzenetére
Remélem én is.
Csak az az undorító hogy már egy ideje megy a propaganda, a puhítás:
Főorvos úr bejön és elkezd beszélgetni a háborgó emberekkel hogy :
ááá nem kell ezt olyan komolyan venni, alá kell írni ...innen úgysem fognak senkit elvezényelni stb
gusztustalan . persze gondolom a pártközpontból már megkapta a direktívákat....
ja és tudatosan keveri a különleges jogrend miatti kötelezettségeket az új munkaszerződéssel
tipikus bolsevik stratégia -
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Csatravi #55060 üzenetére
"akkor nyúlnak bele az eü szabályozásába a legidiótább módon."
igen, ha olvastad a korábbi bejegyzéseimet: itthon ülünk mert a párom PCR+ os és intenzív szakápoló. Megbeszéltük hogy nem fogja aláírni azt az új (fasiszta jellegű) munkaszerződését. Nem demonstrál , nem sztrájkol, bemegy dolgozni (ha meggyógyult) , és ha eléteszik az új papírt akkor csak annyit mond hogy : köszönöm, nekem jó a régi munkaszerződésem (ami határozatlan idejű), ezt nem írom alá"
Kiváncsian várom hogy kirúgják-e...
Ő 1 abból a kb 2000 szakdolgozóból akik tényleg tudják kezelni a lélegeztetőgépeket.
Azt is megbeszéltük hogy ha kell fizetés nélkül is bemegy dolgozni. -
BalanceR
addikt
válasz
Kékes525 #55056 üzenetére
Kormányváltás valóban kevés lenne...
Véleményem szerint kb olyan mint ha egy többszörösen áttétes rákos embert akarnánk úgy megmenteni, hogy az agyrákot eltávolítjuk, de a tüdőben, májban, prosztatában végbélben ott hagyjuk...
Egyetlen megoldás lenne, de az kivitelezhetetlen:
Minden politikai szereplőt, és családjukat is eltiltani a politikától 20-25 évig visszamenőleg,
( Bármilyen szinten politikával foglalkozott az elmúlt 20-25 évben , bannolni) emellett vagyonosodási vizsgálat / kétes eredet gyanúja esetén zárolás, vagyonelkobzás...
Teljes reboot. Már olyan kibogozhatatlanul összeérnek a szálak pártok, strómannok, politikusok, pénzemberek ügyvédek, jogászok,ügyészek, bírók, bankárok, szintjén, hogy hiába távolítanánk el a vezetőket , a pénzükkel befolyásukkal, baráti körükkel, simán minden menne tovább a háttérből.
De mint említettem ez lehetetlen, mert ehhez kellene nagy mennyiségű független utánpótlás is, nameg a nép összefogása, szóval marad minden így folyamatosan ismétli magát a töeténelem, csak nevek, változnak...
Politikai kirohanás off -
Z.É.T.
őstag
Srácok, engedjétek el szerintem a személyes vitákat, elég nagy foshalom a helyzet, inkább erőt adjunk egymásnak a továbbiakhoz és segítsünk infókkal, vagy szórjuk a dühöt az igazi felelősök irányába, róluk lepereg, mi meg legalább kiengedtük a gőzt!
Peace & Love!
-
"Most azonban más a helyzet, hiszen nem csak az intenzív osztályok telhetnek meg, sőt első körben talán nem is az intenzív osztályok fognak. “A legtöbb halál most sem az intenzíven történik, hanem mondjuk a Covid-belgyógyászatokon, mert nincs állandó megfigyelés, nincs elég ember. Egyszer csak bemegy a nővér, akire önmagában 10-20 ember jut, és látja, hogy az egyik beteg meghalt” – meséli egy orvos."
itt meg olasz számok vannak, érdemes az orbán által elképzeltek mellé tenni:
https://hvg.hu/vilag/20201106_milano_korhaz_koronavirus -
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Hieronymus #55046 üzenetére
De az új kormány tudna gyógyszert vásárolni, Tudná támogatni a lezárások miatt bajban lévő embereket, vállalkozásokat.
-
törölt tag
válasz
Ajándékok #55050 üzenetére
Egy aprócska tényre fel kell hívnom a figyelmedet: olaj mizériánál még tesztelve se voltam, nemhogy teszteredményem lett volna. Nem tudom milyen karanténról beszélsz, amit megszegtem volna
Simán lehettem volna influenzás is. Azt meg csak hallkan teszem hozzá, hogy a pécsi pos.teszt után se volt karanténhatározatom, Ami időt eltöltöttem bezárkózva azt saját elhatározásból tettem.
-
Csatravi
senior tag
válasz
szabi__memo #55057 üzenetére
10 év, végig 2/3-al. Volt rá lehetőségük, és most amikor már a hullámok csapnak át a fejünkön akkor nyúlnak bele az eü szabályozásába a legidiótább módon.
-
Drizzt
nagyúr
Most gyogyult meg masodik kozeli ismerosom. Ami erdekesseg, hogy arra, hogy hol kaphatta el, csak a bkv-t es a boltot tudta tippelni, mashol nem nagyon jart.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Meg nem az elmúlt fél évben kellett volna az eü-t helyretenni
-
Kékes525
félisten
válasz
"A kormány lemondása sem tudna a semmiből több ezer ápolót és orvost teremteni"
Nem, de ezek a folyamatokat sohasem a racionalizálás jellemzi. Ezeket elsősorban az érzelem határozza meg.
-
Hát igen, ez az. Nem tudhatod, hogy voltál-e már fertőzött, vagy épp nem vagy-e most az. És azt sem tudhatod, hogy a környezetedben volt-e (ha volt is teszt valakinél az is csak pillanatnyi állapotot jelez, amikor levették a tesztet és az sem 100% biztos, mivel fals negatív teszt lehet).
-
zsolt_64
senior tag
válasz
BalanceR #55047 üzenetére
"Hát a jelenlegi helyzetben nem az a kérdés, hogy elkapjuk-e hanem hogy mikor..."
Egyetértek (meg a többivel is)
Még csak annyi hogy összszedve hogy az elmúlt héten milyen tüneteim voltak:
levertség, fáradékonyság, torokkaparás, fejfájás , random pár perces izomgörcsök,pár hasmenés,
és érdekes módon kiújult a fejkorpám, de durván...
Szóval mindez azt mutatja hogy meggyengült az immunrendszerem, és a bennem levő
bacik és gombák nekiláttak dzsemborizni. -
Csatravi
senior tag
A sürgősségi orvostani társaság szerint hamarosan szükség lesz az etikai kódexre, ami segít eldönteni, kit mentsenek meg inkább, ha nincs elég kapacitás
"Ez nem egy távoli, pesszimista jövőkép, már most vannak olyan osztályok, ahol alkalmazni kellene a MOK etikai ajánlását
– fogalmazott Lovas András, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának vezetője."
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #55044 üzenetére
Szerintem tedd hozzá, hogy szerinted.
Továbbra is tartom: én neg. teszteredménnyel jöttem vissza. Ismert tétel voltam a virnyákos egyenletben a közegészségügyi hatóságoknak. Mindenki mással ellentétben, akik otthon maradtak : sötét lovak voltak fertőződöttségi szempontból. És ezek tények, ezen semmilyen előrecsomagolt retorikai panel nem változtat.
-
BalanceR
addikt
Hát a jelenlegi helyzetben nem az a kérdés, hogy elkapjuk-e hanem hogy mikor...
Sajnos már túl vagyunk azon a ponton, ahol ki lehetne védeni, viszont a maszk, kézmosás, távolságtartás továbbra is fontos, mivel a vírusterhelés nagyon nem mindegy. Pláne azért nem mert ahogy haladunk az időben napról napra kevesebb az esélye, hogy ha esetleg durvábban fertőződünk, kapunk normális ellátást, nem egy fűtetlen kórházi folyosón helyeznek el ahol 10 nővér, 2 ápoló meg két szemész próbálja tartani a lelket 60-70 betegben, balkáni állapotok mellet.
A felkészülés még esetleg segíthet ( gyógyszerek beszerzése, hogy ne lázasan kelljen patikába menni, egy heti tartós élelmiszer, sok vitamin, meg gyümölcs, sok folyadék...)
Tudtok még olyan országot, ahol arányaiban hasonló eseszámt, halálozási ráta / 100000fő mellet olyan elbaszott védekezések vannak,mint nálunk?Btw már a Lettek is léptek
-
válasz
Kékes525 #54846 üzenetére
'Szerintem is valami ilyesmi lehet, de a nyugtalanság, "lázadás" sohasem fokozatosan, előre kiszámítható módon történik. Nagyon hirtelen át tud fordulni a hangulat és akkor már nagyon nehéz lesz megnyugtatni a népet. Aztán ott vannak a szivárogtatók. Ezeket az adatokat nagyon sokan ismerik, az ismereteket a modern technika eszközeivel egymással pontosítani tudják és megoszthatják a néppel. Ez is megakadályozhatatlan."
Ezt értem csak ennek a "lázadásnak" a gyakorlati lefolyását nem látom.
Tüntetni fognak a további lezárásokért?
A kormány lemondása sem tudna a semmiből több ezer ápolót és orvost teremteni. Még a képzésükre sem lett volna elegendő ez a bő fél esztendő. Nyilván lehetett volna jobban csinálni. Mindig lehet jobban csinálni.
De csodát nem lehet tenni. -
Wn2tl
aktív tag
"Aztán honnan tudod, hogy nem kaptad még el"
Sehonnan, de gyanítom. Abba a felelősségteljes 98%-os rétegbe tartozom, aki még tiszta. Valószínű közre játszik az a dologban, hogy a magyarországi borzasztó közállapotok ellenére a környezetemben még nem volt egyetlen koronás sem! (Valakinek teszt is volt.) A kormány jelenlegi aknamunkájának ismeretében ez hatalmas nagy teljesítmény: Mindezt HO nélkül.
-
franciák ma is nyomnak egy +800-as kört
, a lengyelek +445, olaszok szintén. ma is rekord lehet.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
daneel_hu #55005 üzenetére
Orbán azt mondja, van elég gyógyszer, ágy, személyzet. Ha elhiszem, akkor:
A hivatalos halottaknak csak kb 20%-a jön lélegeztető gépről.
Ha 20% gyorsan, tünetek nélkül hal meg (nincs idő gépre tenni), akkor is még 60%-nak szüksége lenne lélegeztetésre, de nem kapja meg. Meghalnak, mert Orbán így akarja.
Ha a betegek időben kapnának gyógyszert, 80%-al csökkenne a betegség súlyossá válásának esélye. Ötöd részére eshetne a halottak száma. De meghalnak, mert Orbán így akarja.Kíváncsi vagyok, a járvány végére az Orbán klán hány tagja hal meg covid-ban? Hányan nem kapnak gyógyszert? Hányan nem kerülnek lélegeztető gépre?
Hiszen rang, pénz, hatalom nem befolyásolja a kezelés minőségét
Egy demokráciában.Mióta rosszabb pár gyújtogatót akár túlzott erőszakkal megállítani, mint a vezetett embereket tudatosan megölni?
-
Csatravi
senior tag
Egri belgyógyász: nem kerülhetjük el a tragédiát, ha nem zárnak be az iskolák
Orbán pedig megmondta, hogy ki akarja húzni az iskolabezárást a téli iskolaszünetig.
Az majdnem 7 hét. Mi lesz itt addig ?! -
zsolt_64
senior tag
válasz
Kékes525 #55035 üzenetére
Mea culpa tényleg elírtam, majd átolvasom, tényleg érdemes tisztába lenni a dolgokkal.
Ettől függetlenül a felvázolt forgatókönyv még lehetséges...Mindenkinek: most már tényleg szinte lehetetlen a védekezés, bárhol elkaphatod akármit is csinálsz bármilyen jól...
és igen , lehet hogy elkaptad tegnap, 2 hete , 1 hónapja ... , átment rajad(3 hapcival) és tudtodon kívül fertőztél.... -
Kékes525
félisten
válasz
zsolt_64 #55025 üzenetére
" Mivel a PCR teszt a szervezet által termelt antitestet mutatja ki, negatív lesz, mivel nem volt még ideje a szevezetednek ellenanyagot termelni."
A PCR teszt a vírus örökítő anyagát (RNS-ét) mutatja ki, a fertőzés után már rövid időn belül, ha a vírus elkezd szaporodni.
Az antitesteket a szerológiai tesztekkel mutatják ki. Ezek főleg arra adnak választ (IgG) hogy volt e már fertőzésed. Lehet, hogy kevered az IgM kimutatással, ami valóban a fertőzést mutatja, de később mint a PCR teszt. Az IgM kimutatása is szerológiai teszt.
Ezt mindenféleképpen ajánlom elolvasni, ha tisztában akarsz lenni a tesztelések fajtáival és azzal, hogy mit mutatnak ki, hogyan mutatják ki és az eredmények mit jelentenek: [Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes]
-
Ricardo
titán
válasz
#16729600 #55027 üzenetére
Tehát volál nyaralni negatív lett a teszted. Hurrá. Nem kaptad el nyaralás alatt. Ettől függetlenül nem volt okos dolog idén elutazni .
Autópályán is át lehet szaladni, hogy nem ütnek el, és utána hangoztatni, hogy nézd átszaladtam és nem ütöttek el. Ettől még nem okos dolog autópályán átszaladni. -
válasz
daneel_hu #54744 üzenetére
Nekem ma délutáni alvás utánra tűnt el a szaglás.
Szokásos kézfertőtlenítés (alkoholos) után beleszagoltam a kezembe. megrökönyödésemre nem éreztem a szokásos szesz-szagot.
Na akkor: ecet. Éreztem, hogy maró, de nem volt szaga.Ízlelés egyelőre bírja.
Viszont nem vagyok igazolt játékos, lehet, hogy csak megfáztam, vagy orrmelléküreg-gyulladásom van (2 évente elő szokott jönni)
-
zsolt_64
senior tag
válasz
#16729600 #55022 üzenetére
Mivel körömszakadtáig véded a mundér becsületét leírok neked 1 lehetséges forgatókönyvet:
1. A nyaralás búcsúbuliján beszeded a vírust.
2. a határon beléd hatol a Szabina (egy mintavaő pálcával)
3. Mivel a PCR teszt a szervezet által termelt antitestet mutatja ki, negatív lesz, mivel nem volt még ideje a szevezetednek ellenanyagot termelni.
4. hazahozod a vírust. Nálad 3 darab hapcival lefut, közben 10 embert megfertőzől és nem is tudsz róla.és ez egy lehetséges forgatókönyv, hacsak nem csináltattál 4 nappal később még 1 tesztet ami szintén negatív lett
Részemről lezárva... -
válasz
Csatravi #54992 üzenetére
Fantörpikus. "használat" alatt ugye nem kötelező oltást értenek? Az is kötelező, ha a 25éves mégnemtudrólavárandós jucikára idősotthonban dolgozóként a munkáltató/állam tukmálja rá.
Tesztelt, bizonyított, stb oltásoknál ezzel semmi bajom, de ez egyelőre egy random kotyvalék, máskülönben már túl lennénk az engedélyezésen.
-
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, létezik ilyen is hogy nem érkezett be a teszt lelet és még egy tesztet csináltatnak?
Ma így járt anyám hétfőn tesztelték, nem jött meg eddig se, és ma hivták ujra teszt lesz mert nem találják! ez már a vicc kategória -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
daneel_hu #55000 üzenetére
Ugyanez az adat tegnapról mára +300-zal változott. +750 nincs attól olyan messze. Nagyon remélem, hogy nem lesz meg. De azért teljesen elképzelhetetlennek se tűnik. Egy hónapja +150 körül volt ez a szám. Két esetben lehet elkerülni: ha elérjük addig a platót, vagy ha azért nem fog már a kórházba kerülők aránya nőni, mert egyszerűen nem lesz hova és/vagy kinek bevinni embereket.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Kékes525 #54988 üzenetére
2006 októberében bestiális módon elvertek békés tüntetőket, járókelőket, a demokrácia nevezetű valami beleállt a földbe. Teljesen mindegy ki és mire adott parancsot, a felelősség az akkori miniszterelnöké volt.
3 évvel később mondatta le a saját pártja (amikor már leköpdösték az utcán!), és nem új választást írtak ki egy ilyen kormányválság folytán, hanem átjátszották a poziciót egy külsős figurának. Ez is példátlan eset egy bármilyen európai demokrációkban azóta is.Jelenleg egy világméretű járványban ülünk benne, amelyben vagy jól kezelik az ügyeiket, vagy nem. De semmiképpen nem lehet azt mondani, hogy szándékosan emberéleteket nyomorítanának meg karhatalmi segítséggel. Nem is lehet összehasonlítani a kettőt.
-
DS39
nagyúr
válasz
Angelina87 #55001 üzenetére
Ez a karácsonyi vásárolós időszak mindenhol komoly gond lesz. Tovább fogja rontani a helyzetet.
-
törölt tag
válasz
Angelina87 #55001 üzenetére
Szerintem hamarosan bevezetik országosan.
-
Angelina87
tag
válasz
#22743424 #54998 üzenetére
Minden város megléphetné, amíg a kormány nem vezet be érdemi szigorításokat, vezessenek be a városok.... állampolgárok..!!
Egyébként... azok után amit most kapunk segítséget, .... el kellene felejtenie mindenkinek karácsonykor a boltba szaladni vásárolni több százezer forintos ajándékokat!!! Azért szívesen megnézném... az eredményét- jó kis maradj otthon kampány lenne
Csak mint ebben sem, semmiben sincs összefogás.., de ez már talán nem is ez a téma..
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Kerékpársportok
- Ingatlanos topic!
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- 130 db regény és képregény (Star Wars, Marvel, DC, stb)
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest