Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
t72killer #57199 üzenetére
Bulika, kerti ivászat persze, hogy lesz. Én a távolabbi nyaralások beindulásában nem vagyok ilyen optimista. HR kiciánozódott, pedig csak tesztkötelezettség volt előírva. Na majd meglátjátok mit tett egy frekventált idegenforgalmi hellyel a virnyák, mert ha kész feltolom ide is a linket.
-
válasz
#16729600 #57189 üzenetére
Disclaimer: utálom a tömeget, szvsz 100-200M ember bőven elég lenne erre a bolygóra.
Ne aggódj, a humanoidok génjeibe van ágyazva hogy egymásra másszanak, a természet így készül arra, hogyha már tényleg megunta a szemetet, elterjesszen valami tényleg ütőset. A ösztön szavát követve fél évet se adok neki, hogy újrakezdődjön a bulika.Ismerősi körből szeptember végén, amikor már azért látni lehetett, hogy nem vicc a helyzet, többen is elkapták 100+fős lagzikban. Az ilyen emberek hozzáállása mitől változna meg?
-
törölt tag
Jó persze, de ahogy készül az idei Mljet vidi rájöttem: készakarva se tudnék bevágni se járókelőket, se strandolókat, se senkit ( egy helyen asszony előtt látható egy pasi az Adriában, de ennyi ) A tavalyi élettel teli, az idei meg apokalipszis múvi ( jó volt kipróbálni milyen a tömegturizmus mentesség, de akkor is hatalmas nagy a kontraszt.) Lehet a címében lesz is valami utalás a járványra.
-
daneel_hu
addikt
Kutya bérelhető este 8-tól reggel 5-ig
5000 Ft/óra
-
radi8tor
MODERÁTOR
Könyvelőmtől kaptam:
1. ÚJ adókedvezmények:
Figyelem (!) - Novemberre nem kell megfizetni a foglalkoztatottak után:
a szociális hozzájárulási adót,
a szakképzési hozzájárulást,
a rehabilitációs hozzájárulást, azzal, hogy a rehabilitációs hozzájárulásra
a fizetésre kötelezett a 2020. évben további előleget nem fizet,
a kisadózó vállalkozások személyi jellegű kifizetései után számított
adót,
az alábbi tevékenységeket tényleges főtevékenységként végző kifizetőknek:
1. Éttermi, mozgó vendéglátás (TEÁOR 5610) tevékenységet,
2. Rendezvényi étkeztetés (TEÁOR 5621) tevékenységet,
3. Italszolgáltatás (TEÁOR 5630) tevékenységet,
4. Filmvetítés (TEÁOR 5914) tevékenységet,
5. Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése (TEÁOR 8230) tevékenységet,
6. Sport és szabadidős képzés (TEÁOR 8551) tevékenységet,
7. Előadó-művészet (TEÁOR 9001) tevékenységet,
8. Előadó-művészetet kiegészítő (TEÁOR 9002) tevékenységet,
9. Művészeti létesítmények működtetése (TEÁOR 9004) tevékenységet,
10. Múzeumi tevékenység (TEÁOR 9102) tevékenységet,
11. Növény-, állatkert, természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR 9104) tevékenységet,
12. Sportlétesítmény működtetése (TEÁOR 9311) tevékenységet,
13. Sportegyesületi tevékenységet (TEÁOR 9312),
14. Testedzési szolgáltatás (TEÁOR 9313) tevékenységet,
15. Egyéb sporttevékenység (TEÁOR 9319) tevékenységet,
16. Vidámparki, szórakoztatóparki (TEÁOR 9321) tevékenységet,
17. Fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR 9604) tevékenységet), ha a tevékenységet
végző megfelel a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi
feltételeiről szóló 37/1996. (X. 18.) NM rendelet szabályainak.,
18. M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet (TEÁOR 9329)
Tényleges főtevékenységnek a rendelet alkalmazásában azt a tevékenységet kell érteni, amelyből a kifizetőnek, kisvállalati adóalanynak a rendelet hatálybalépését
megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele, de legalább bevételének 30%-a származott.
A kedvezmények igénybevételének feltétele, hogy - a kifizető a rendelet hatálybalépésekor már fennálló munkaszerződés szerinti bérfizetési kötelezettségének eleget tesz,
- nem mond fel dolgozójának a kifizető novemberben,
- a kifizető a munkavállalót a veszélyhelyzetre való tekintettel elbocsájtotta volna
(ennek igazolását nem részletezi a rendelet),
- a kifizető a mentesség iránti igényét bejelenti az adóhatósághoz.
A támogatással kapcsolatos minden iratot a támogatási döntést követő tíz évig meg kell őrizni.2. ÚJ költségtérítés:
Figyelem (!) - A 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet szerinti Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba regisztrált szálláshelyek esetében az állam megtéríti a 2020.
november 8. előtt, a 2020.11.11-től számított 30 napon belüli időszakra regisztrált foglalások után számított nettó bevétel 80 százalékát.
Az alábbi tevékenységet tényleges főtevékenységként végzőknek jár a térítés, (támogatás):
a) Szállodai szolgáltatás (TEÁOR 5510),
b) Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR 5520),
c) Kempingszolgáltatás (TEÁOR 5530),
d) Egyéb szálláshely szolgáltatás (TEÁOR 5590).
A megtérítés feltételei:
a) a szálláshely-szolgáltató a szálláshelyen 2020. november 8. napján foglalkoztatott
munkavállalók munkaviszonyát novemberre fenntartja,
b) a szálláshely-szolgáltató a szálláshelyen foglalkoztatott munkavállalók bérét
a munkavállalók részére kifizeti, és
c) a megtérítendő összeg számításának alapját azok a regisztrált foglalások képezik,
amelyek a rendelet hatálybalépésétől számított 30 napon belüli időszakra vonatkoznak.
A támogatás igénylésének részletes szabályait külön kormányrendelet határozza majd meg.
A támogatás mértéke nem haladhatja meg a 3 millió eurónak megfelelő forintösszeget. Ha a kedvezményezett árbevétele a támogatható időszakban legalább 30%-kal
csökken 2019. ugyanezen időszakához képest, úgy a fenti állami támogatás fedezetlen állandó költségekhez nyújtott támogatásként, egyéb esetben pedig átmeneti támogatásként nyújtható.
Ha a kedvezményezett fedezetlen állandó költségekhez nyújtott támogatásként nem jogosult a teljes támogatásra, a fenti támogatást átmeneti támogatásként is igénybe
veheti.
Az a vállalkozás részesülhet fedezetlen állandó költségekhez nyújtott támogatásban, és átmeneti támogatásban, amely 2019. december 31-én nem minősült nehéz helyzetben
lévő vállalkozásnak (37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 6. §-a szerint).
Az átmeneti támogatás ugyanakkor különböző elszámolható költségek esetén halmozható
más állami támogatással.3. ÚJ bértámogatások
3.1. Figyelem (!) - A válságágazatokban foglalkoztatottak novemberi bruttó munkabérének 50%-át visszakapják a munkaadók, ha igényüket benyújtják
a székhelyük, telephelyük szerinti fővárosi vagy megyei kormányhivatalhoz.
Az alábbi tevékenységet tényleges főtevékenységként végző munkaadók nyújthatnak be igényt:
1. Éttermi, mozgó vendéglátás (TEÁOR 5610) tevékenységet,
2. Rendezvényi étkeztetés (TEÁOR 5621) tevékenységet,
3. Italszolgáltatás (TEÁOR 5630) tevékenységet,
4. Filmvetítés (TEÁOR 5914) tevékenységet,
5. Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése (TEÁOR 8230) tevékenységet,
6. Sport és szabadidős képzés (TEÁOR 8551) tevékenységet,
7. Előadó-művészet (TEÁOR 9001) tevékenységet,
8. Előadó-művészetet kiegészítő (TEÁOR 9002) tevékenységet,
9. Művészeti létesítmények működtetése (TEÁOR 9004) tevékenységet,
10. Múzeumi tevékenység (TEÁOR 9102) tevékenységet,
11. Növény-, állatkert, természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR 9104) tevékenységet,
12. Sportlétesítmény működtetése (TEÁOR 9311) tevékenységet,
13. Sportegyesületi tevékenységet (TEÁOR 9312),
14. Testedzési szolgáltatás (TEÁOR 9313) tevékenységet,
15. Egyéb sporttevékenység (TEÁOR 9319) tevékenységet,
16. Vidámparki, szórakoztatóparki (TEÁOR 9321) tevékenységet,
17. Fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR 9604) tevékenységet), ha a tevékenységet
végző megfelel a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi
feltételeiről szóló 37/1996. (X. 18.) NM rendelet szabályainak.,
18. M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet (TEÁOR 9329)
Feltételei:
- a támogatás időtartamának utolsó napján a munkavállaló jogviszonya fennáll,
és
- a munkaadó a munkavállaló részére a munkabért megfizeti.
Ez a támogatás is halmozható más helyi, államháztartási vagy uniós forrásból származó térítéssel, feltéve, hogy ezek együttes összege nem haladja meg az érintett
munkavállalók bérköltségeinek 100 százalékát. A kérelem beadási határidejét, a beadás módját nem részletezi a Kormány rendelet.
A kormányhivatal a kérelemről 8 napon belül határozatban dönt. A támogatást utólag folyósítják.
A támogatással kapcsolatos minden iratot a támogatási döntést követő tíz évig meg kell őrizni.
3.2. Figyelem (!) - A kormány újabb segítségként elindítja a vállalkozások munkaerő támogatását. A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási
(fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél regisztrált programrésztvevő,
25 év alatti álláskeresőt vagy alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében.
A támogatás folyósítási időtartama fix 5 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes
munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer Ft havonta.
A támogatási kérelem 2020. október 15. napjától nyújtható be ellenkező tájékoztatásig.
A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási
szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.
A támogatás további részleteiről az alábbi linken olvashat bővebben:
https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa -
törölt tag
Én azon töprengek, hogy lesz-e egyáltalán még valaha olyan a világ, mint a járvány előtt
Ahogy gyártom a vidit, belenéztem a tavalyi Port d'Alcudia habpartys élményeinkbe ahol is kismillió ember volt egy négyzetméteren. Félek ilyen többé már nem lesz. -
-
Ajándékok
aktív tag
Egymillió tabletta favipiravir-szállítmány érkezik Kínából
Jó lenne tudni, - akár csak 1 kórházból is - hogy mennyit kaptak belőle.
Ha az aktív covid-os lélegeztetőgépek számát is megtudjuk ugyan ott, megint lehetne számolgatni.Egy ügyvédtől pedig azt lenne jó megtudni, hogy ha pozitív leszek - kezdetben természetesen enyhe tünetekkel - és nem visznek kórházba, mit tehetek, hogy mégis hozzájussak a gyógyszerhez.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
t72killer #57183 üzenetére
Az hogy ezt szeretnéd még nem jelenti azt hogy ez bármennyire is fedni fogja a valóságot.
Pl ahogy eddig nem tudott senki arról hányan haltak meg melyik védőoltás beadása után, simán lehet hogy amint public lesz a dolog megszűnik a gyógyszergyárak ilyen tájékoztatása. -
válasz
radi8tor #57179 üzenetére
A D-koreai felmelegített oltóanyag-incidensen kívül volt más is, nem rottyadt lével
? Egy széleskörben terített vakcinánál akár az 1/millió haláleset is elfogadhatatlan, ugyanis a járvánnyal ellentétben pl az EU lakosság nem 8-10%-át érintené a kontaktus, hanem mondjuk 60-70%-ot. Ez száznál több a vakcinával megölt embert jelentene - és mivel jóhiszeműleg veszi fel az ember az oltást, vagy éppenséggel kötelezik rá, itt az áldozatnak nem lenne esélye sem alternatív módokon védekezni (mint a járványnál a minőségi maszkhordás, elzárkózás, stb).
"3 fertőzött medikus " - vajon a tesztcsoportból mennyi érintkezhetett a vírussal
? Ha 5, akkor ez katasztrofális eredmény, ha 5000, akkor csillagos 5ös.
-
válasz
BalanceR #57165 üzenetére
Akik 1-2-3hónappal ezelőtt 100+fős lagzikat szerveztek ilyenkor igazán elgondolkodhatnának - sajnos nem fognak
.
#57169: eddig nem az állam fizette őket
? Persze nagyon meglep, hogy a munkanélküli védettség az átlagparasztnak marad gagyi 3hónap, a kiskedvencek meg kapnak fullos mentőcsomagot. Janemislepmeg...
-
BalanceR
addikt
válasz
andor80 #57174 üzenetére
Hát az ilyen vakcina tesztcsoportokban jellmzően orvostanhalgatók, medikusok vesznek részt...
Ha csak 300-an kaptak a cuccból, ha abból hárman betegedtek meg vakcina után akkor meg is van a 90%... De valószínűleg a 300 többszöröse volt a tesztcsoport.
Pont ezt említettem, hogy mivel mindenki a vakcinafejlesztőket figyeli, minden elenyésző hibaszázalék médiavisszhangot kelt, ráadásul divat lett mindenért kínát vagy az oroszokat okolni, pedig a másik oldalon ott van a gusztustalan kapitalizmus. Egy amcsi gyógyszercégről jelenleg előbb feltételezném, hogy trükközik a számokkal a nagyobb bevétel miatt.
A jelenleg elfogadott influenza védőoltások lényegesen roszabb hatékonysági rátával vannak forgalomban, arra miért nem megy a sírás? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
andor80 #57174 üzenetére
3 fertőzött medikus miatt?
Ugye nem kell megkeresni hányan halnak meg évente csak az influenza vakcina miatt?!
3 fertőződés még teljesen bele fér szerintem egy új vakcina mellett.Kíváncsi lennék, hogy ha nem tudnád hogy orosz vakcináról van szó akkor is így gondolnád-e.
-
fatal`
titán
válasz
BalanceR #57172 üzenetére
Kicsit félreértettél. A kínai és orosz vakcinákról beszélek. Az egyiknél a brazil állam éppen leállította a teszteket (persze ez nem jelent semmit, előfordult ilyen a többivel is).
A problémám, hogy nulla a transzparencia. Amíg nem hozzák nyilvánosságra az egyes klinikai fázisok eredményeit, pontos adatokkal, addig engem nem érdekel milyen techonlógiát használ, csak egy kotyvalék.
A többi vakcináról, ahol pontosan lehet tudni milyen hatások voltak a klinikai fázisban egy szót sem szóltam és amint bármelyik is elérhetővé válik, beoltatom magam.
Felőlem nyugodtan beadathatod magadnak a sputnikot.
-
mikej95
aktív tag
Ezek tényleg elmennek a falig a dzsunka és a medveszőrön szűrt vakcinával. Vannak kötelezőkön túli oltásaim is (agyhártya gyulladás ellenire valahogy márciusig meg kéne oldani emlékeztetőt, az jó kör lesz), de ez valahogy nem hiányzik a "kollekcióból".
-
andor80
senior tag
Orosz vakcina tegnap 90% os hatékonyság
Ma 92% os hatékonyság
Gyerünk elvtársak lesz az 110 is!Mindeközben a valóság:
https://444.hu/2020/11/11/oroszorszagban-megfertozodott-harom-orosz-vedooltassal-beoltott-medikusIde ne hozzuk a szarukat már elnézést...
-
erer1000
őstag
orosz-kínai párosból én sem kérnék , már csak elvek miatt sem.
de egy kérdés. ha tfh felgyógyulok és rendes immunválaszom volt, akkor az így kapott immunitás és az oltással kapott immunitás az elvi szinten nem különbözik? erősség/időtartam ilyesmi. tehát ha valaki átesett akkor van egyáltalán értelme oltatni?
-
BalanceR
addikt
válasz
fatal` #57168 üzenetére
Már megint a "kotyvalékozás"....
Igen ez úgy működik, hogy összeül három ember, összeöntenek 10-12 féle vegyszert, és kész is.
Korábban már linkeltek egy korrekt összefoglalót a fejlesztésektöl, előzményekről...
Kinek lenne érdeke szart gyártani?
Ha nem megfelelő a minősége akkor az a cég aki kifejlesztette, legyártotta kukázhatja a gyártósort aztán kb lehúzhatja a rolót, mert mást sem venne tőle a kutya sem.
Pláne úgy, hogy most egy világ figyel, szóval eltusolni sem lehetne.
A legroszabb eshetőség is az, hogy nem elég hatékony, de még úgy is milliók életét mentheti meg. -
zsolt_64
senior tag
válasz
fatal` #57168 üzenetére
"Nem baj, majd a 133 "bátor" jelentkező beoltatja magát ezekkel"
na arra kiváncsi leszek....
de van 1 javaslatom , ez lehetne valami hűségeskü féle ner lovagoknak,fidesz funkcionáriusoknak stb ... és családtagjainak
olyasféle amilyen a SS-ben a hónaljtetoválás volt. csak 1945 ben egypáran rárafagtak erre..
Csak attól félek hogy mint viktor mondta első körben a rendvédelmi szervek egészségügyi dolgozók stb kapnák meg , nekik viszont kötelezővé tennék,
Félre ne értsék a szabadságharcosok most az ilyen kipróbálatlan orosz-kínai vakcinára gondolok.. -
Ringman
nagyúr
mindenki megnyugodhat, Milliókat vállal át az állam a focisták fizetéséből a járvány miatt
-
fatal`
titán
válasz
Soulfly842 #57156 üzenetére
A népbutítás, hogy egyáltalán felmerül ezeknek a nem tesztelt kotyvalékoknak a megvásárlása, csak azért, hogy a kormánytagok elmondhassák: "hamarabb legyőztük a járványt, mint nyugaton".
Nem baj, majd a 133 "bátor" jelentkező beoltatja magát ezekkel, én nem kérek belőle.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Még szerencse, hogy a gyaloglás olimpiai sportág.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Elektrosokk #57155 üzenetére
OFF!!
És miért éppen azokat akarjuk beszerezni, és gyártani is amiket elég sok kritika ért a ráláthatóság és tesztelési hiányosság miatt.
Ha jó lesz akkor semmi gond de mikor valamelyik eljárás nem transzparens annak azért oka lehet. De tudva azt, hogy a köpcöst csak a politika vezérli így az ő döntésével óvatosan bánnék. Számára beleférhet a járulékos veszteség vagy élethosszig tartó mellékhatás egy - mi vagyunk az elsők Európában melldöngetésért. -
pjen
félisten
válasz
Soulfly842 #57082 üzenetére
Valóban nem kell leállítani.El se kellett volna kezdeni, amig tart a járvány.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Hieronymus #57161 üzenetére
"A kutaknál a nyílt láng használatát és a dohányzás tiltják.
Nem szabad bukósisakban tankolni...."a másodikat nem értem: most csak a covid megszorításokra gondolsz , vagy általánosságban ?
-
törölt tag
Ezeken a közterületeken kell kötelezően maszkot viselni. A lista folyamatosan frissül! Országos! [link]
-
"...illetve nem viseled majd a maszkot kint, ha azt a polgármester közterületnek minősíti.
A közterületként használt magánterületre is vonatkoznak a a terület használati jogával rendelkező (jogi) személy előírása. A kutaknál a nyílt láng használatát és a dohányzás tiltják. Nem szabad bukósisakban tankolni.... A maszk viselési kötelezettséget is elő lehet írni. Ha nem teszik, máshol kell tankolni.
-
törölt tag
Esős-párás napokon nem lesz probléma a kültéri maszk viselés? Úgy értem egészségügyi szempontból. Főleg olyan helyzetre gondolok, amikor szél is fújja a párát-esőcseppeket.
-
zsolt_64
senior tag
Megvolt a teszt , semmi információ nem tudtam meg, legfeljebb azt hogy tulajdonképpen nem is vagyok karanténban, ami lehetetlen , mert a párom pcr+. mondom is a mentősnek , erre azt mondja hogy akkor ő sem tudja. mondom hogy piros cetlit is ragasztottam, erre ő hogy honnan van akkor, hát a haver nyomtatta, erre csóválja a fejét hogy az nem szabályos. erre meg én vonogattam a vállam , és békében elköszöntünk.
-
Soulfly842
addikt
-
válasz
Soulfly842 #57136 üzenetére
Elég disznó gondolat, de tippre mindenképpen akartak egy ilyen katonásdi puccparádét.
#57151: izé, arról a kínai löttyről van szó, amit a brazilok viszadobtak?
-
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #57150 üzenetére
zeg, vegy(i)védelmi
szerk: ezért is kaptam már figyelmeztetést valakitől
-
Csatravi
senior tag
"Miközben elkezdtek érkezni a biztató hírek a nyugati világban fejlesztett vakcinákról, a magyar kormány alternatív útvonalon próbál a menet élére vágni: orosz és kínai vakcinák beszerzését, sőt gyártását készíti elő."
(Telex) -
-
Csatravi
senior tag
-
erer1000
őstag
válasz
Dinter #57119 üzenetére
hát én agyfaszt fogok kapni ha mégis marad a koli
konkrétan egész nap pakoltam, kocsiba az anyós ülés is tele volt, mint egy lomis cig autója, úgy néztem ki.
természetesen körút bepukkasztva mert este 6os csúcs, + még nyakamba kaptam hogy baleset is volt, szóval mégjobban berohadt.ha most bejelentik hogy maradhatunk mégis, nem cuccolok vissza, mert ki tudja hogy 1-2 hét múlva mit találnak ki megint.
tavasszal is fixen albit szerzek inkább.
már csak azért is mert távoktatásban annyira szét csalja mindenki a zh-vizsgákat, hogy nálunk az eddigi 3,4-3,5 helyett 4,1 es KKI kellett a kolihoz4,1 átlag...
szobatársam pl eddigi 3,5-3,6 helyett 4,67et produkált előző félévben... nevetséges.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Akkor a királyi TV csatornáit be is szüntetheti ha már mindent a fosbúkon jelent be. Úgy legalább ~200 milliárdot megspórolhatna.
-
lacafaca
addikt
válasz
másra úgy sem jók
-
Soulfly842
addikt
A hadsereget is bevonja a kormány a kijárási tilalom és a közrend fenntartásába - mondta új Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök.
Ezen felül - ott ahol ez lehetséges - a hadsereg az egészségügyre nehezedő terhek viselésébe is besegít. Vagyis a katonák besegítenek a rendőrségnek, a központi közigazgatásnak és az egészségügyi ellátásnak. Az erről szóló döntés a mai kormányülésen születhet meg.
-
daneel_hu
addikt
válasz
bigdady #57129 üzenetére
Elvileg 1 közös teszt-rendszer van, az NNK-s, erre lát rá mindenki akinek hozzáférése van.
A kórházak (tehát covid-osztályok), a háziorvosok, és a laborok. + NNK ugye, de ez természetes.
Amennyiben pozitív tesztet produkálsz PCR-al, akkor az NNK látókörébe kerültél.
Nekik kell felvenniük veled a kapcsolatot.
Szerintem automatikusan a közös háztartásban élőkre a karantén nem feltétlenül vonatkozik, de munkahelye és iskolája válogatja.Ha kapsz egy piros plecsnit az ajtódra, akkor értelemszerűen a közös háztartásban lévők is karanténba kerülnek, viszont nem kell nega tesztet produklálniuk a szabaduláshoz, csak NEKED aki miatt ez a karantén bekövetkezett.
Ha másképp van szerintetek, ne tartsátok magatokban.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842 #57131 üzenetére
"interjúrja" de szépen sikerült félrepötyörésznem
-
philoxenia
MODERÁTOR
A "V" mit jelent a vakcina nevében, Oroszoknál Vlagyimir, nálunk Viktor?
-
fatal`
titán
válasz
Gsx-rr #57126 üzenetére
Még nincs meg mindenütt, de úgy látom, hogy a legtöbb kerületben egyszerűen a "mindenhol" szabály lesz érvényben (kivéve zöldterület, erdők, parkok).
Egyre több fővárosi kerületben kötelező a maszkviselés minden utcában
-
Gsx-rr
veterán
Nalunk megvan a maszkhasznalatrol a dontes:
kormánydöntés értelmében a buszmegállókban, vasútállomásokon, tömegközlekedési eszközökön kötelező.Pesten mi a helyzet ezzel kapcsolatban?
-
törölt tag
Jut eszembe. Sputnik V orosz vakcina lealázta a Pfizer 90%-os hatékonyságát, bejelentették, hogy az övék 92%-on hasít.
[link] Még pár hét és jól megvagytok mentve.
-
törölt tag
válasz
Avicularia #57117 üzenetére
Nálunk kb 50kmre van az első nem automata kút. Mindenféle kártyát kajál.Annyit von le amennyit tankoltál. 200€ a limit. ( sajnos nincs errefelé 100-as nyál, csak 98-as. )
-
andor80
senior tag
válasz
"Foci nélkül nincs élet"
Dehogynem.Ilyen butusságot ne állíts már...Már régen le kellett volna állítani mindenféle belföldi és külföldi sportot...
Most így sokkal jobb lesz mi ?--Szövetségi kapitány nélkül ki tudja hány játékosról derül ki holnapra ,hogy beteg.... -
lacafaca
addikt
válasz
Avicularia #57117 üzenetére
lassan úgy is ez lesz a trend...csak mi lesz az élő munkaerővel, csak alanyi alapjövedelemmel fogja túlélni a politika
-
Avicularia
veterán
válasz
lacafaca #57110 üzenetére
Nálunk kb 10 kútból 9 automata. Se levegő, se semmi, csak tankolás. Ha nem lennének automata kutak, akkor egy csomó embernek lehetne munkája pluszban. De drága az üzemeltetése a kutaknak nem kell élő munkaerő. Ugyanaz mint a postahivatalok, azokat is mindet bezárták sok évvel ezelőtt, mert drága a fenttartásuk.
-
lacafaca
addikt
hehe...mert utoljára basszunk be
amúgy, hogy őszinte legyek, sajnálom a fiatalokat, visszagondolva a sajátomra, el nem bírom képzelni micsoda düh és harag lehet most bennük...
-
David891
csendes tag
Sziasztok ha egy családtagomtól akivel egy fedél alatt élek hétfőn vettek tesztet és ma megjött az eredmény pozitív lett,rám is 10nap karantén vár?mikortól számítva a teszt vételétől vagy az eredmény napjától számolják?
Annyit megtudtam ha nincs másnak tünet attól nem vesznek. -
Csatravi
senior tag
Amint megkapta a kormány a különleges jogrendet, mihez nyúlt hozzá legelőször? Mi volt neki a legfontosabb a járvány közepén?
Na mi?
Kedd éjjel 23:59-kor benyújtotta az Orbán- kormány a választási törvény módosítását,
Na amit most ide írnék azért ti kitiltanátok a telefonom végén meg mindig ott lenne a százados úr is -
válasz
Avicularia #57107 üzenetére
Tedd hozzá, h SEK...
Ismerősnek hasonló kalandja volt svájcban, depo PLUSZ az üzemanyag ára. Igaz kb 8 éve.
-
lacafaca
addikt
válasz
fatal` #57098 üzenetére
amúgy most olvasom, budakeszin is kész, lassan nyitják
-
S e t h
nagyúr
válasz
Mekkora költői igazságszolgáltatás lenne már.....
-
Avicularia
veterán
válasz
fatal` #57103 üzenetére
Csak pontosítás volt részemről. Jópár éve mikor ezt a befoglalást bevezették és tankoltam magyar kártyáról akkor a befoglalt 1500-at nem oldották fel a tankolás végén és még a tankolt összeget is levették. Mikor harmadszor akartam tankolni azt írta nincs pénz a kártyámon. Mondom az nem lehet és ránéztem a bankszámlámra online és akkor látom, hogy az 1500 koronák ott vannak továbbra is befoglalva. 3 héttel később úgy kellett a Raiffeisent felhívnom és balhézni velük, hogy adják már vissza a pénzem mert nem tudom használni.
-
válasz
Ez nem tréfadolog, ha a focit fenyegeti a vírus, instant csukunk mindent a pinceablakoktól kezdve a padlásajtóig.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Avicularia #57100 üzenetére
gondolom azért megnézik az egyenleged , és leáll a pisztoly ha kinullázódott a szabad egyenleged....
Nagyon klassz lehet Svédország , de ott sincs ingyé a benya...
-
erer1000
őstag
Poén
Még mindig nem kaptunk hivatalos üzenetet a kollégium elhagyására. :DD
Természetesen a társaság jó 70 százaléka kiköltözött tegnap.
Portás mondta hogy nem muszáj ám leadni a kártyát és kulcsot és kiköltözni teljesen, mert még nincs hivatalos üzenet.Aha persze és majd ismét jöhetnénk vissza mindenért 2 nap múlva? O K. R E T A R D
-
fatal`
titán
válasz
Avicularia #57100 üzenetére
Én sosem tankoltam ott, csak szóban mondták, hogy hogy működik (rokonom él Malmöben), ezekszerint félreértettem - ez is már több, mint 10 éve volt.
"Van olyan kúthálózat ami a tankolás idejére befoglal 1500 koronát, de a végén a tankolt összeget veszi le."
Valószínűleg ezzel keverhettem -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kisgépkezelő #57099 üzenetére
A doki bejelenti a szerveknek, hogy ki kell menni hozzád tesztelni. Ettől a bejelentéstől indul neked a 10 nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Robogó, kismotor
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Kutya topik
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest