Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz Ricardo #55094 üzenetére

Megköszönöm, ha nem mosol össze az egymás hátán maszk nélkül tóduló B-közepessel.

És igenis "hagytam, hogy megmondják": viseltem a maszkot jól, mindenütt, ahol kell, fertőtlenítettem ott is, ahol nem kell, az előírt távolság kb 10x-esét tartottam az emberektől. Mindemellett azért azt is tudjuk, hogy a terjedéshez annál több kell, minthogy egy fertőzött elsétál melletted a járdán.

Az ember kismilliónyi dolgot csinál, ami "kihagyható" - ezért ember és nem rab 80évre sittre vágva. Attól, hogy a négy fal közé zárkózva még egy erdei sétára se merészkedik ki valaki, semmi nem lesz jobb, sőt, neki lesznek mindenféle eü+depressziós problémái a mozgáshiánytól.

A vezérelv szimplán annyi, hogy a tevékenységeddel x<pl 5%-nál jobban ne növeld annak az esélyét, hogy megfertőződsz/másokat megfertőzz. Egy olyan útra, mint amit nyáron csináltunk, akkor is be mernék nevezni, ha a tüsszögősmarburg tizedelné a népességet végig az odavezető út mentén. Az viszont hóttziher, hogy már akkor se mentem volna olyan, 100+fős lagziba, mint amibe ismerősék szeptember legvégén elutaztak Mo-ra. Be is szívták, ők ugye rendben vannak, fiatalok, de hogy mi a helyzet a nagymamákkal-nagypapákkal, nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák