Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Mobilhasználat Ausztriában
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
radi8tor #24941 üzenetére
"Szerinted melyik vált ki jobb hatást az emberekből?"
Egy világjárványnál nem azt kell nézni hogy Karen-ék kicsi lelkecskéjébe gázolunk-e a korlátozásokkal, és hogy ez milyen hatásokat vált ki bennük.
"a görbe azért ilyen jó nálunk is"
Én még ennél is jobb görbét tudnék rajzolni, és szerintem ők is sokáig faragták a számokat míg ilyen "jó" lett
Szerintem erre ne építsünk érvelést. A 70 napos dolgot meg már leírták hogy semmilyen alapja nincs.
-
Gubu0101
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #24945 üzenetére
Nem ez lenne a szempont?Láttam az adatokat amit linkeltél és érthető.De elég csak megnézni a térképet,hogy mért is van az ami.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Gubu0101 #24939 üzenetére
Korábban már belinkeltem. Az adatokból pont az tűnik ki, hogy az igazolt összes fertőzésnek már kevesebb, mint 49%-a budapesti (volt ez az adat 52% közelében is). A járvány most Zala megyében terjed legintenzívebben: egy hét alatt több mint kétszeresére, 65-ről 137-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma (csak tegnap óta 16-tal lettek többen).
Lélekszám-arányosan Fejér megyében csaknem olyan magas a fertőzöttség, mint a fővárosban: 100 000 lakosra Fejérben 73, a fővárosban 85 eset jut. Figyelemreméltó, hogy a Pest megyei lélekszám-arányos fertőzöttség (32/100 00) a vele szintén szomszédos Komárom-Esztergom megyeinél (46), valamint a zalainál (52) is jóval alacsonyabb, mégis Pest megye az, amely a főváros mellett kimaradt a lazításból. -
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #24941 üzenetére
Így van, ez is kemény bizonyíték volt: [link] Ennyit a bizonyítékaidról.
Ha már kérdezel. Mi jobb félni, vagy megijedni? Az állampolgárok gyerekek, hogy ne bontsuk ki az igazság minden oldalát nekik, vagy félrevezessük őket, ahogy zömmel csak a diktatúrákban teszik? A polgárokat vezetni kell, mint gyapjas állatot?
"Megmondja, végy ebből és félj amattól,
Óv és vezet, mint gyapjas állatot;
Hogy eszmélj, szükséged nem is lehet" -
válasz
radi8tor #24936 üzenetére
van igazsága abban, és cappa72 is erre célzott finoman, gondolom keveseknek érthetően
, hogy a nagyon alacsony magyar számokból csak igen nagy szórás mellett készíthető hipotézis. magyarán, mivel nem teszteltünk és lófaxt sem tudunk, görbéket illeszteni is meglehetősen pontatlanul tudunk csak.
egy hónap múlva okosabbak leszünk...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #24940 üzenetére
Szerinted melyik vált ki jobb hatást az emberekből?
Az ha folyton rettegésben tartják őket a vírustól vagy egy ilyen videó amiben elmondták a görbe azért ilyen jó nálunk is mert időben hoztak jó intézkedéseket, amiket be is tartottak az emberek. Valamint a járvány amúgy is gyengül 70 nap után ha hoznak intézkedést ha nem. (utóbbi esetben természetesen több halálozással jár de a végeredmény ugyanaz: lefut) -
Gubu0101
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #24935 üzenetére
Annyiban,hogy ahol eddig nem volt kötelező,most mát ott is az.Bp-en meg nem csodálkozok,látszik az adatokon miért is marad minden.Néztem ezt a véletlen szerű tesztelést is,hogy a megyénkben (Szolnok) mely települések fognak részt venni,mind olyan 60%-ban ami északi régió,vagy Pest megyéhez közel van.Pl a déli megye irányában egy település sincs megjelölve.
-
Sped
aktív tag
Van mar tapasztalat arrol, mennyire szigoru az ellenorzes Pestrol kifele? Nekem penteken lenne dolgom a varostol 220 km-re csak meg alapos indokot nem talaltam ki hozza.
-
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #24921 üzenetére
Istenem, a magyar görbére hivatkozni! Miért olyan a görbe, mint amilyen? Nyárra elérjük a nyájimmunitást?
Ha nulla tesztelés lett volna, akkor sohasem lett volna Magyarországon igazolt beteg, igazolt COVID-119, azaz semmilyen járvány sem, legalábbis bizonyítottan nem. Ez érthető?
Kizárt, hogy ezt komolyan gondolod! Ilyet senki nem állíthat komolyan. Ilyet állítani a tények szembeköpése, trollkodás.
-
Rive
veterán
válasz
radi8tor #24919 üzenetére
Van épp elég dolgom a szakmai anyagokkal, plusz egy kommunikáció szakos videoblogger nem referencia...
Pill. leginkább a 'lazítások' hatásától függ minden. Jelenleg R0 valahol egy körül táncol, ezt a lazítások nyilván emelni fogják, a beköszönő nyár és a maszk-használat terjedése pedig valamivel csökkenteni.
Csak abban az esetben tünne el, ha R0 tartósan egy alatt marad. Magyarán, ha fenntartják a korlátozásokat.
Ha R0 olyan 1.3 - 1.5 köré emelkedik, akkor az a terjedés (szigorúan csak a terjedés!) jellegét tekintve nagyjából passzolni fog az átlagos téli influenzajárványokhoz, csak valamivel magasabb bázisról indulva. Ezen az alapon úgy augusztus-szeptember környékére lenne valahol 800k és millió között a fertőzöttek összlétszáma.
Persze, ez már bőven nem elfogadható mennyiség, úgyhogy esélyesen már hamarabb beugranának ismét a korlátozások.
Szóval, alapvetően a kormányzati hozzáállástól függ minden.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Gubu0101 #24927 üzenetére
Persze h kell a normális maszk, akinek van, használja. De ha nincs, és ugye 1 hónappal ezelőtt nem nagyon volt, akkor jó a DIY is.
Nagyon azért nem engedték vidéken se szabadjára a népet
Hát meglátjuk, attól függ, mennyire tartják be a lazább szabályokat a népek. Remélem ügyesen betartják, és akkor tényleg semmi gond nem lesz remélhetőleg. Ellenkező esetben lehet. -
Ringman
félisten
most már tényleg felkészülten várja az ország a vírust, mert megérkeztek a plakátok.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ezekiell #24922 üzenetére
Nagyon azért nem engedték vidéken se szabadjára a népet.Főleg úgy hogy inkább szigorúbb is lett talán kicsit,ott van pl a tömegközlekedés,eddig nem volt kötelező annyira a maszk mint most,hogy már non stop kell minden tömegközlekedési járműre és szerintem ott a legnagyobb a zsúfoltság.Attól még,hogy pár üzlet kinyit meg éttermek az még nem nagy veszélyforrás,mire meg lehet menni strandolni,megint csak enyhülni fog a járvány(remélem).
Maszkokból meg legyen inkább hivatalos (FFP2,3stb),erre a célra készített és megfelelő minőségű.Ha annyira védene ez is akkor nem vennének föl több maszkot pajzsot az ápolók,orvosok.Még mindig elkap a nevetés mikor ilyen példák jönnek,hogy porszívózsák meg varrjál terítőből meg mit tudom én miből maszkot.
Dolgoztam azbeszt-el,üveggyapottal és még kitudja milyen veszélyes anyagokkal kint a németeknél, oda is kellett a megfelelő maszk és védőfelszerelés,anélkül főbe is lőttek volna,meg nyilván a tüdőm is már kuka lenne. -
válasz
na. ez egy elemzés, egy fizikus-adatelemzőtől (magyarósi meg előadta. és bármennyire nem nekem való ez a youtube és képtelen vagyok végignézni egy videót, egész jól csinálta
. és nem azt mondja, hogy mi lesz nyáron (!), hanem, hogy mit jósol az adatokból.
de, legyen így!
-
Ezekiell
veterán
válasz
A görbe az görbe marad bárki is mondja.
A tények azok tények, bárki is mondja - de jó volna, ha ehhez így állnának hozzá a tagadók, amikor sorra linkeljük az adatokat, és simán lesöprik azokat. Vicces ez, na.
És ahogy írtam: a görbe oka (korlátozások) most változnak, szóval a görbe bőven változhat. Ahogy a videóban is mondja: lehet akár 2. hullám is.
-
Ezekiell
veterán
válasz
radi8tor #24919 üzenetére
Az elemzés remek, a jelenlegi korlátozó intézkedések mellett - amiket ugye most lazítunk. Szóval a projekció bázisa ma már nem ugyanaz, mint tegnap, mert nem tudjuk, mit okoz a korlátozások feloldása. De remélem igaza lesz ettől függetlenül.
Viszont 5:45től az influenza/ncov2019 összehasonlítás az vicces -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nyárra eltűnhet a korona - Magyarósi Csaba videó
thx geresics
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #24917 üzenetére
es (#24916): ja ennyi cuccnal biztos vannak jo dolgaik is, ezt nem tagadom. viszont elertek a kinai termekek vasarlasaval, hogy oda nott az orszag ahol most van. ha megmaradt volna osszeszerelo uzemnek, akkor most nagy valoszinuseggel nem kellene a hirekben azt neznunk mit muvelnek Hongkong es a tobbi orszag/terulet eseteben, vagy mondjuk a WHO-val es a vilaggal ugyebar.
-
Kékes525
félisten
válasz
#75376384 #24915 üzenetére
" hanem a sajat maguk altal kitalalt/gyartott szrokkal. na azokat nem kene venni. "
Nem mindegyikre igaz ez. Sok saját termékük is van, ami világszínvonalú. AI vagy 5G is ilyen. Én is használok egy kézi, gyufás skatulya méretű, EKG készüléket már 5 éve, de még most sincs párja a világban neki.
-
Kínának az elmúlt 20év sok profitot termelt az eladott tengernyi silány kacatból. Nincs új a nap alatt, csak a krízishelyzet kicsit jobban rávilágított a témára.
#24903: lassú vtam, még reggel van
#24915: engedtessék meg egy kis ellenvélemény, sok éve volt szerencsém IBM thinkpaden dolgozni, majd pár évvel később Lenovo-n...
-
ncc1701
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #24905 üzenetére
Ez a tipikus ki nevet a végén kicsinyes magatartás. De a főnitől megszoktuk ezt is.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Kékes525 #24907 üzenetére
Engem már ott elvesztett ez a konteó, hogy a világ összes országában érvényes durva intézkedéseket mindenhol csak azért hozták meg, mert a "big pharma" zsebében van az összes politikus mindenhol?
Észérvekkel ilyesmi ellen nem tudsz vitatkozni. Illetve tudsz, csak kb felesleges. -
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #24856 üzenetére
Nem, az ágyszám leépítésével több marad az államnak. Ez is csak pénzkivonásról szól, amit már vagy húsz éve megfigyelhettünk az egészségügyben. Ha nem arról szólna, akkor a fennmaradt pénzt például az egészségügyben dolgozók fizetésének rendezésére is fordítanák, mert másképp újabb hatalmas kivándorlás lesz az egészségügyből, amit már nem tudna elviselni. Ehhez hozzávesszük a 65+ orvosok vázi kirúgását, ami legalább negyedét adta az orvosoknak...
-
Kékes525
félisten
válasz
Ezekiell #24847 üzenetére
Melyik szám a nagyobb? Az eladott oltások profitja, vagy a gazdasági kár ami keletkezett? Szerintem egyértelmű a válasz, a gazdasági kár sokkal nagyobb, mint amennyit valaha is az oltáson beszednek. Egy kis számtan és mindenki ellenőrizheti. Gondolom ez nem nehéz egy számítástechnikai site-on a topiklakóknak. És még nem említettem a hatalmas politikai, társadalmi és egészségügy kárt sem... Úgyhogy úgy marhaság ahogy van az, hogy az oltás profitja miatt lenne az egész.
-
válasz
radi8tor #24856 üzenetére
Mikor? A kórházak ellátásokra kapnak pénzt, amiből tudnak működni... A fejlesztés teljesen külön forrás... Kevesebb ágy kevesebb finanszírozás... S így is nagy az adósságuk a kórházaknak... Inkább a korrupciót kellene kiszoritani a korhazakbol is és végre csinálni egy EÜ reformot... Csak akkor a Kormányunknak dolgoznia kellene a saját zsebek tömése helyett..
-
FіkuszKukіsz
őstag
Az igazolt összes fertőzésnek már kevesebb, mint 49%-a budapesti (volt ez az adat 52% közelében is). A járvány most Zala megyében terjed legintenzívebben: egy hét alatt több mint kétszeresére, 65-ről 137-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma (csak tegnap óta 16-tal lettek többen).
Lélekszám-arányosan Fejér megyében csaknem olyan magas a fertőzöttség, mint a fővárosban: 100 000 lakosra Fejérben 73, a fővárosban 85 eset jut. Figyelemreméltó, hogy a Pest megyei lélekszám-arányos fertőzöttség (32/100 00) a vele szintén szomszédos Komárom-Esztergom megyeinél (46), valamint a zalainál (52) is jóval alacsonyabb, mégis Pest megye az, amely a főváros mellett kimaradt a lazításból.
[link]Mert nem tudnak veszíteni...
-
Ezekiell
veterán
válasz
Kékes525 #24900 üzenetére
Teljesen egyetértek. Nagyon nem segít, hogy a kormány tájékoztatása több mint kaotikus, és egyáltalán nem konzisztens. Sok dolog van, amit még nem is tudunk a virusrol, és az emberek amit nem ismernek, attól egyrészt félnek, másrészt kitoltik a hezagokat saját elképzelésekkel.
Ugyanakkor ez az a szitu, amikor a tudomanyra kell hallgatni, és csak arra. -
koko52
nagyúr
Pontosítok, Kínának az elmúlt 30 évben sok profitot termelt, az eladott silány minőségű termékek eladása. A megoldás az lenne, ha lezárnánk előttük a kaput, csak akkor a termékek kb 80%-a a 2-3 szór annyiba kerülnének. Mindenki sír, hogy környezetszennyezés, meg Kína, meg olaj, szén stb, de ha a pénztárcájáról van szó akkor maradhat minden. Meg a mentsük meg szegény afrikaiakat, ja hogy etetni sem tudnánk annyi embert, akkor inkább ne, elég szomorú fészbúkos poszt is. Ilyen az ember, képmutatás, lustaság, ego...
envagyok: te hittél valaha is nekik( akármelyiknek) bármiben?
Ezekiell: A koronavírus az új migránsuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest