Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

Hát Maya-ban sem mindig lehet visszanyúlni... A Maya-ban is végülis modifier lista van, ugyanúgy vissza lehet nézni, mikor tettünk rá smooth-ot, meg hasonlókat, és lehet is állítani a tulajdonságait utólag is, csak bizonyos esetekben (pl leteszel egy 3x3x3 szegmenses kockát, ráteszed a smoothot, és visszatérve a kocka értékeihez, hozzáadsz még pár szegmenst) hülyeséget csinál, és összebarmolja a modellt... Ezekre az esetekre általában van más megoldás ( pl ez utóbbi esetben a smooth proxy, ami csinál egy smooth változatot a kockáról, de az eredeti kockát gond nélkül lehet alakítani, a smooth átveszi a deformációt...)
    mondjuk nem nagyon jutottam olyan helyzetbe, hogy rájöttem volna, hogy hoppá, 6-8 lépéssel ezelőtt ilyen meg olyan paraméterekkel kellett volna csinálnom valamit... Ha van valami, amit ki akarok próbálni, hogy hogy fog menni, arról inkább csinálok egy duplikációt és azon próbálom ki, vagy mentek, és ha nem jó, visszavonom/visszatöltöm...

(megnézve a kockát, nem volt jó példa, speciel vissza lehet menni, és alakítani rajta alapból... gondoltam keresztbe átvágom az egészet egy cut polygon tool-lal, és majd akkor nem fog menni, de akkor is lehetett az alap kockát állítani... Mondjuk ilyen utoljára kb a 7-es környékén próbáltam, azóta úgy néz ki nagyon sokat javítottak ezen)

Új hozzászólás Aktív témák