- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biztos örülne, de a szoftveres raidektől nem kell csodát várni... én mindig ár/teljesítményt nézek egy karinál, és noha a maya túl sokat nem profitál az erős vga-ból, de a mubdox nagyon szereti... meg elvileg a ps cs4 is. kevesebből is lehet, de a 8-as nv és a 2-es ati sorozattól már videót is dekódol, és ha nem is játszik, azért hd filmet lehet nézne

-
rii
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
mivel nem fog jádzani, ezért a legolcsóbb pénzből szeretném kihozni ... (:
inkább HDD-t pakolnék még neki a gépébe ... talán a scratch disk is örülne egy raid-nak ..." .... amúgy is a proci/ram a lényeg... ... "
ebben minden benne van (-:
-
-
rii
nagyúr
hello
havercsaj venni akar gépet
PS, Illu, ID, Zbrush, meg asszem 3dMax ot is akar ... vagy valamivel renderelni ... (lehet maya?)
milyen vid.car-t ajánlotok, úgy, hogy nem játszik, csak a fentebb írt progikra kell ....
-
-
Nyúltáp
senior tag
naigen, color mapping beallitasait, nem erdemes egy az egyben lemasolni tutorialbol, mert elegge jelenetfuggo. De szerintem ne aggodj annyit sarga miatt, PSben ugy korigalod, ahogy akarod, felesleges vert izzadni monitor elott egy tokeletes renderert, mikor fotosoppban siman megoldod 1 perc alatt.
-
-
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Áhhá, köszi, már mükszik.
Lehet tegnap is működött csak nem látszik csak a render ablakban és valamiértnem 100%-os az alpha, úgy csináltam, hogy fekete vray festés, a matrica réteg tök sárga, és az alpha fekete alapon fehér, na most a feketéből csoki barna lett, "átüt a sárga. -
Nyúltáp
senior tag
csinaltam neked egy szkrinsotot, talan igy erthetobb [link]
file formatum hotmind1, akarmi. Az alap alatt hatteret ertesz gondolom, de azis tokmind1, akar libafoskek is lehet, alpha miatt ugysem latszodik (najo azert erdemes vmi olyasmi arnyalatot valasztani ami dominal a matricad peremenel, igy nem kell 100%osan pontos alphat gyartani, ha veletlenul nagyobb a feher terulet alphan, mint a matricad, nem lesz zavaro fekete/feher/libafoskek perem a matrica korul) -
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Érdekes dolog ez a kék, először Subaru kékre állítottam. Render után egészen világos szappantartó kék lett, egészen mély, majdnem fekete kékre kellett állítani, hogy ezt a végeredményt kapjam.
Onnan szoktam letöltögetni a shadereket
1 file a matricákkal és 1 az alphával? Ami fehér a matricák helyén és fekete ahol nincs semmi. Jól értem?
-
Nyúltáp
senior tag
szerintem jobb mint keken..igazabol a kekkel van bajom, marmint az arnyalataval, olyan paint-es alapkek, vagynemtom
Amugy milyen carpaint shader-t hasznalsz? kis noisot vihetnel bele, elethubben nezne ki, ill sarga/fekete szinkombora is igaz, ami a kekre, tul rikito, fekete ne legyen full 100% fekete, sarga meg vmennyivel deszaturaltabb. Ha vray-t hasznalsz renderhez, linkelt shadert le is toltheted akar tanulmanyozas gyanant, csak regelni kell(amiugyis erdemes, nagyon fasza kis shadereket lehet lelni oldalon) alpha meg azart kell matricakhoz, mert ha kulon retegre akarod rakni, akkor vhogy megkell mondani programnak hol legyen atlatszo textura es holne..azaz hol van matrica es hol nincs. Formatum tokmind1, nem kell feltetlenul egy fajlnak lennie texturanak es az alphajanak. Tehat mehet kulon fajlba csak egy fekete feher kep, amit aztan behuzol mask slotba. -
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Minek a matricának alpha? Meg milyen file formátumba kell elmenteni a matricát?
Vagy sima képfile és az alpha chanel az átlátszó?A fekete nekem is jobban tetszik csak valamiért úgy nézett ki a fekete a sárga csíkokkal mintha nem is odatartozna. Valahogy túl kontrasztos volt a sárga és teljesen elütött tőle.
-
Na, módosítottam a festést.[link]
Esetleg olyat lehet, hogy a festésen rajta van egy "átlátszó" réteg amin csak a matricák vannak? -
-
-
Na, így jobb? [link]
Nem tudom miért lett ilyen sárgás árnyalata, Max-ben nem volt csak ps-ben megnyitva láttam. -
-
-
Nyúltáp
senior tag
Met: Elso kerek tenyleg lebeg picit az arnyekok miatt. A problema szerintem az, hogy a fo feny, ami az arnyekot veti hatulrol vilagitja meg autot, viszont a kerek meg elolrol/alulrol kap fenyt, gondolom egy deritofeny elolrol. Lodd ki, vagy vedd lejjjebb intenzitasat. Amugyis egy talajon allo auto kereke nem igazan kaphat ilyen eros fenyt alulrol, csak nemi foldrol visszapattano szortat.
Masik dolog, hogy kene deriteni picit ugy allezusammen azon az elso kereken, mer igy a gumi feketeje szinte teljesen egybeolvad a kasztni feketejevel, es nem igazan jon at(
) hogy aza kerek most bizony be van forgatva.ill. gyanum szerint elkovettel egy szep kis bakit, elegge ugy nez ki, hogy csak a bal oldali kereket forgattad el, jobb oldali vhogy kimaradt

-
Kosztinho
tag
A sorrend az biztos ,hogy jó, meg substract-on van. De a vicc az, hogy akármire állítom (union, intersection), akkor is eltünik
Boolean helyett nem lehet valami mást használni ilyen célra?(Lehetőleg úgy, hogy NURBS maradjon
).Kicsit kezd felhúzni a dolog,mert két hét múlva le kellene adnom az animációt,és még sehogy se állok vele...
-
-
Kosztinho
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis technikai problémám.
Egy NURBS surface-böl akarok kivágni (pro)booleannel egyes részeket,de ahogy rákattintok, hogy ezt vágd ki, eltűnik az egész
Nincs valakinek valami ötlete, hogy ezzel mit lehetne kezdeni? -
-
korikol
csendes tag
sziasztok 1 napja regisztráltam ide és nekem ez a honlap nagyon tetszik nekem és én is tdok valamit mutatni nektek de csak azok fogják tudni kezelni akik angolt tenulnak aki angolt tanul ás van messengerje annak itt a címem messenger cimem pinkpinguin@example.com de még nem csak az angolosok vehetnek részt benne me van egy másik chatom és ha valaki nem angolos és mégis valami uj chaton akat részt venni az is vegyen fel messengere!!!

-
korikol
csendes tag
Sziasztok ha valaki ismer valamilyenm chatot az szoljon nekem me én chatokat keresek és én azt nagyon megköszöném!
Szertettel: korál -
Miért olyan mintha lebegne az autó?[link]
Hozzáér a kerék a talahoz -
korikol
csendes tag
[B]Sziasztok most regisztráltam erre a fantasztikus chatra nekem nagyon tetszik szerinten nektek is puszi

-
Nem értettelek félre

Próbáltam valami nem annyira általános nézetet találni és hogy az autó is jól látszódjon.
A modell tényleg nagyon jó, a srác (vagy lány?
)oldaláról szedtem, tehát nem warez, de seholse úgy tüntetem fel mintha én csináltam volna. Ez az enyém, első munkám Cars4Ever videó segítségével és nulla Max-es ismerettel 
-
RefeeZ
tag
értem én, értem jól, csak folyamat ki lettem okítva, hogy ez így pl. fotó ügyileg nem állná meg a helyét, de sejtettem, hogy ez tetszik és ezért ilyen és a modellezős emberke munkája is dícséretes és a textúra is szerintem kafa lett,úgyhogy remélem nem teccettél félreérteni énengemet

-
-
Autó studió renderhez milyen hdr illene?
Valami kellene mert úgy szebb... -
Nyúltáp
senior tag
szep lett, grat.
a fu az 100% vray proxy vagy utolag meg bele lett piszkalva?
nekem egyetlen dolog hianyzik a keprol, par extra kopas a falra, a kiskapu melle amit tettel, tok jol feldobja a kepet, visz bele kis eletet, viszont a haz ket szele ettol nagyon steril CGnek tunik.
amugy tok jo hangulata van kepnek szerintem. -
dy_nmq
aktív tag
Rég jártam erre, itt a legutóbbi személyes munkám, egy barátom családjának a tanyája ahol lanpartizni szoktunk. kép
-
Nyúltáp
senior tag
kezcsok
jajde belejottem most ebbe a modellezgetosdibe, pedig mar regen ultem le ele ugy igazan komolyan.
Kosz sracok a szepszavakat, halamjeleul kis updeet
Kerek agyonnormalositva
wire a "lowpoly" verziorol, sajna tobb poly lett mint gondoltam, de csak igy tudtam ra ertelmes normalt szamolni. Kabe 300 face. -
pompás munka, minden elismerésem... remélem a buszommal majd fel tudok nőni ehhez
ha minden jól megy, linkelek majd én is képet valamiről (most este lesz időm dolgozni a saját cuccomon, van 1-2 szabad estém ha jól tervezem
) -
Nyúltáp
senior tag
Uh. kesz.pont.
befejeztem modellt, legalabbis highpolyt.
Nehany alkatreszhez nem gyartottam meg lowpolyt, elobb meg ki kell talalnom normal map-el hogy kene tukrozni, hogy a leheto legkevesebb polyt keledjen felhasznalni hozzajuk, plo kerekhez.
aztan mar "csak" UV meg texturak...
nosza 360fokos ganyrender
bocs a szar minosegert, de fusion ezt okadta ki magabol elsore.
Kesobb lehet lovok fel par nagyobb felbontasu kepet -
lacko81
tag
Köszi
Tényleg ez a megoldás, bár megoldanom nem sikerült, mert valamiért nagyon elrontja a modellt. Hiába állítgatom a weld paramétert a legkisebbre.DWG formátumból lett beimportálva és valószínű vannak benne nagyon kis polygonok (milliméteres). talán azért rontja el... na még próbálkozom.
Köszi -
lacko81
tag
Beimportáltam egy objektumot Max-be. Ha editable polyt csinálok belőle, akkor nem tudom beállítani a smoothot. Valószínű azért, mert minden háromszög külön element. (Ez csak tipp). Hogy lehet minden háromszöget egy element-é konvertálni?

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
kudtem privatot
-
Nyúltáp
senior tag
kosz arcok, remelem hamarosan jon kovetkezo apdet.
egyenlore kell kis ido amig leto..megveszem mudboxot
nameg tabletet sem art elohalaszni. -
egyetértek az előttem szólóval. pazar munka

-
Nyúltáp
senior tag
kezcsok mindenkinek
ugyan azt hazudtam nem rakok fel kepet amig kesz nincs modell....de csaknembirom ki.
bocs
mostmar csak par hatizsakot tervezek hatuljara es elvileg kesz is lenne.
highpoly verziojukat maxban lenyomni picit nehez lenne, ugyhogy valoszinuleg nekifekszem mudboxnak vagy zbrushnak. Meg nem igazan foglalkoztam veluk, ez lesz elso komolyabb talalkozasunk. Tanulo prodzzsektnek jo lesz.
remelem.
nosza -
Nyúltáp
senior tag
kosz ByB. Szerencsere hetvegen alakult meg modell, barmennyire is ellenem volt a sors(meglepetes vendegek hollandiabol, zulles 3 napig
......tuttatok plo hogy van 11.5%os holland sor?
)
Jeepen van amugy mar gepfegyver, meg par limlom kacat plusszba, de meg mindig nem kesz sajna, addig meg nem akarok feldobni kepet rola.Menth: boldogot akkor szivbol, majd iszunk az egeszsegedre

-
-
RefeeZ
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ezzel meg én értek egyet, és utólag tényleg boldogabb életet ;)
-
-
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Boldog születésnapot

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
nade csakmer azt hazudtam hogy lesz rola jobb render, itt is vanegy. Semmi valtozas sajna utolso allapot ota. Tokom a sok meloba.
nademind1 lassan hetvege, remelem akkor majd be tom fejezni legalabb ahigh poly verziot.
nohogyaszongya -
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
na aztan nem izzadtam vert a renderbeallitasokkal, sima aoc shader default lightokkal aszt joccakat.
Tobbet nem is tudna kiizzadni szegeny gep, 1gb ram+vista nem a legjobb kombinacio, igyis lehal felorankent max. -
-
Nyúltáp
senior tag
udv, dobok enis kis ápdétet, uccse mostanaban volt olyan.
naszoval megen elkezdtem heggeszteni a jeep-em, nyomattam a jelenlegi allapotrol egy 360 fokos rendert, persze default light-ot elfelejtettem kiloni, szal egyik fele enyhen sotet lett. sorry. Talan nyomatok majd megegyet ma este.
[link]
bocs rapidshare-ert,de jobbat nagyhirtelen nem talaltam. (telleg mondhatnatok vmi jo kis ingyenes tarhelyet)
Modellugyileg jelenleg ott tartok, hogy low poly 1200 korul high meg 800e -
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Most kezdtem ismerkedni vele, egész tetszik. ui szinsémát át lehet állítani vmi szép sötétre?
-
lacko81
tag
Sziasztok. Van egy CAD modellem, amit beimportálok 3D studioba. Az vele a gond, hogy a poligonok normálisa össze vissza áll. Hogy lehet ezeket egy irányba forgatni? Pl. hogy mind kifelé nézzen. Tudom be lehet állitani a 2-sided, de mivel ezt ki fogom exportálni egy másik programba igy ez nem járható. Az edit poly módositoval már tudom a normálisokat módositani, de sok ezer poligonnál ez nem járható. Előre is köszi a választ.
-
-
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Köszi!
Új projektbe fogtam kép
Szokás szerint problémám is támadt
Az miért van, hogy 0,3-as chamfer nem egyforma az objektum 2 különböző élén? És jóval nagyobb mint más objektumon.
A plató oldalfalán rossz, rajzolok egy kis téglalapot ott nagyon pici a 0,3, az oldalfalon meg mintha 1 lenne. -
mudbox 2009!!!!
és még jó is lett 
-
Nyúltáp
senior tag
amugy ha uv-zas utan szeretned modositani modelled, akkor elotte mindig collapse-old a modosito vermet, vagy legalabbis az unwrap modositot, igy beegeted modellbe uv-kat, utana csurheted csavarhatod, ha a vegen megint ranyomod unwrapot,, ugyanaz a kep fog fogadni uv editorban, mint szerkesztes elott.
-
válasz
Menthirist
üzenetére
Csak legyek kész a cégtudakozós weboldallal, utána fel fog pörögni.

-
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Naja, minden rosszban van valami jó
-
-
FELIRAT
csendes tag
SZIASZTOK! FOGALMAM SINCS IDE KÉNE IRNOM E: SZERETNÉK SIMA WMV FILE-HOZ FELIRATOT KÉSZITENI ÉS PERSZE RÁRAKNI A FILMRE... MERRE INDULJAK? MI KELL HOZZÁ SZOFTVERILEG?? KÉREM SEGITSEN VALAKI!
KÖSZÖNÖM! -
Na most kiakadtam. Múltkor megcsináltam az uvw mapot szépen elementenként szétszedve. Ma ráteszem a png-t amit rendereltem és minden elementen van mindenből.
A múltkor elsőre jó lett csak az egy elementre rátettem egy mesh smoothot és elcseszte
Elméletileg, hogy kell? Kasztni szétszed elementekre, minden element uvw map majd az egész objecten unwrap uvw? Vagy nem kell minden elementre külön map?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Warzone
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Milyen széket vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Xiaomi 14T / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem értem de így jobban tetszik
Miert van az hogy egy programhoz sem tudtak meg ertelmes mukodo booleant irni?
Nincs valakinek valami ötlete, hogy ezzel mit lehetne kezdeni?