Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg megoldható.
ha jól tudom csak az egyik dvi tud kiadni analóg videojelet a kártyán, de ezt most le tudod tesztelni. ha mindkettő tud adni, akkor a két samu mehet a dvi portokra, a DPre meg mehet a dell egy dp-> dvi aktív átalakítóval.
ha csak az egyik DVI tud analógot (tehát DVI-D és DVI-I kimeneteid vannak, nem pedig két DVI-I), akkor a DVI-Ire menjen az analóg átalakítóval az egyik samu, a DVI-Dre a Dell, a DPre pedig DP-> analóg átalakítóval mehet a másik samu.
DVI-D: csak digitális kimenet, nem átalakítható analógra
DVI-I: analóg és digitális, átalakítható.aktív DP -> DVI átalakítóknak DVI-I csatija szokott lenni, de csak digitális jelet tudnak kiadni.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van egy Dell 2209wa monitorom meg 2db Samsung syncmaster 720n tipusú is amit nem használok.
Arra gondoltam hogy a dell monitor mellé rakom a 2db samsungot,egyet bal oldalra egyet pedig jobbra.A videokártyám egy ilyen 5770.(A tégla hűtős)
Megoldható a dolog,ha igen mi kell hozzá és miként lehet összekötni/összehozni?

-
JoinR
őstag
Meg HDMI-DVI kábel is kell az egyik monitorhoz, bár ez elég olcsó dolog, csak mégis.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zotyko71
üzenetére
ajánlott méretben és felbontásban egyezőt venni, mivel a felbontásnak a három monitoron át meg kell egyeznie.
displayportos 17"est szerintem nem fogsz kapni, de az aktív displayport-dvi átalakító ezt is megoldja. ha ez mind megvan, akkor összedugod a rendszert és mennie kell.
-
Üdv Urak!
Úton van egy ILYEN kártya és szeretném az Eyefinity-t használni. A két oldalsó monitor meg van, (17" 1280x1024) DVI bemenet van rajta, de a középső monitor beszerzés alatt.
Van elképzelés, de meg hallgatnám a gyakorlott Szakikat is!
Milyen monitort vegyek (bemenet, felbontás)? Milyen egyéb eszközök kellenének a működéshez?
A segítséget előre is köszönöm! -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Igen, teljesen folytonos a kép. Eddig csak windows ablakokat mozgattam, mert csak egy alap rendszer van fent. 4 kamera képét kell majd folyamatosan figyelni. Nem tudom pontosan mire akarják használni, nekem csak azt mondták, hogy kell egy gép 4 monitorral, lehetőleg ingyen

Ja igen, nem Dell-es gép lett felhasználva, mert azon csak 1 D-sub kimenet volt, hanem egy "hagyományos" PC-t használtam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Szakbarbár
üzenetére
na remek!
sebességre milyen, folytonos a megjelenítés az ablakokat a kijelzők között mozgatva is?
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Sikerült megoldani a 4 monitor rákötését a gépre. Az alaplapi Intel VGA-ra ment egy DVI és egy D-sub, valamint egy Ati X600-as DMS-59-es csatlakozós kártyára Y kábellel még két D-sub-os monitor.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Egy PC -re szeretnénk 4 monitort kötni, milyen megoldásokat tudnátok ajánlani? Dsub ill. DVI csatlakozós monitorok vannak, és Dell gépek 1 Dsub kimenettel, 1 PCIe x16-os foglalattal (félmagas kártyát fogad max 25 W-ig)
Amik eszembe jutottak:
- Ati FirePro 2450 Multi -View kártya (70k)
- veszünk új alaplapot és használjuk az alaplapi DVI és Dsub kimenetet ez mellé még menne egy PCIe -es kártya 2 DVI kimenettel. Ez kb 50 k-ból jönne ki.
- 2 db DMS-59 csatlakozós kártya és Y kábellel 4 monitor rákötve.Kérdés, hogy a második verziónál működik-e egyszerre mind a 4 kimenet.
-
proci985
MODERÁTOR
üdv a klubban!

asztalon ablakokat rendezgetni szerintem jobb a kiterjesztett asztal, akkor nem ugrik fel először egy pillanatra teljes képernyőre az ablak és csak utánna a helyére. váltás eléggé gyors win funkciógombbal a kettő között.
tartalékról annyit, hogy crysis3mat mediumon tolom épp, egy eléggé húzott 7850 CFfel, és épp elég
. mondjuk legalább annyira szép is.egyébként ha kérdésed van nyugodtan mond, én lassan másfél éve használok eyefinityt.
-
partxxx
tag
válasz
proci985
üzenetére
"ömmm, ebben én annyira nem lennék biztos."
igazad van, mert csak beléptem 1-2 játékba
kipróbáltam rendesebben és ha jött az akció akkor máris gyengélkedett a skyrim, de WoT-nál bejött, TitanQuest-nek nemszámít, Incredible Adventures of Van Helsing-nél most a patchelés után nem tudok teleportálni szóval csak a városban sétáltam, ott nem volt nagy baj
de az biztos h ha jön a 8000-es széria akkor váltani kell mert az eddig meglévő tartalék eltűnt a kártyából az eyefinityvel
ablakok rendezéséhez leszedtem a HydraVision-t, így sokkal kényelmesebb elrendezni az alkalmazásokat
miven nincs még egy hetes sem a rendszer így nem sok újat tudok mondani, de ha valamiben tudok segíteni válaszolok
-
proci985
MODERÁTOR
gyorsgombok nem mindig működnek teljesen jól. sima extended/eyefinity váltás közben szívtam ezzel elég sokat.
portrét nekem sajnos a kijelzőim nem tudnak.
"de élsimítás és/vagy tripla bufferelés nélkül azonos frameratet lehet kihozni mint fullHD-ben"
ömmm, ebben én annyira nem lennék biztos
. -
partxxx
tag
Hali!
visszaolvastam kb 200 hsz-t, de nem találtam megoldást a problémára
sapphire 7770 vapor-x
3 x Dell U2312HM (1xDP 2xDVI-D)faszán működik portré (3240*1920) és landscape (5760*1080) módban is, de a kettő közti váltás nem teljesen megy a hotkey-el
ha portré módnál megnyomom a gyorsgombot akkor landscape-ben nem egymás mellé hanem egymás fölé helyezi a kijelzőket, visszafele váltásnál is ua.
legfrissebb beta catalystet használok
másik: portré eyefinityben némely játék különböző hibákkal nem akar indulni (titan quest, the incredible adventures of van helsing)
tapasztalatok: brutálisan szép képe van ezeknek a delleknek, 0 színtorzulás és egymáshoz képest sincsenek színkülönbségek
a VGA-t kicsit jobban meghajtja
de élsimítás és/vagy tripla bufferelés nélkül azonos frameratet lehet kihozni mint fullHD-ben
(World of Tanks, tripla buffer off, árnyékok és hasonló post-process hatások csökkentése)
(Skyrim, FXAA, AA, Anisotropic OFF és High preset) -
szacsee
nagyúr
Notiknál a gyártó igazítja a drivert a laposhoz, ezért előfordulhat, hogy pl pár dolog foghíjas, ha a gyártó nem szeretné erőltetni. CCC-ben nézd meg, hogy az asztalt ki tudod-e terjeszteni, van-e ilyen opció, vagy kijelzőcsoportot tudsz-e csinálni. Ha igen, akkor próbáld ki őket.
Win+P bill kombóra mit lép a masina, nem terjeszti ki a képet?
Másik megoldás, ha fizikálisan tudja is a lapos pl egyszerre a két monitor meghajtását, hogy ha amd oldaláról valahogy felfeszegetsz egy drivert, vagy valami okosított drivert teszel fel. Nem tudom laposoknál ez hogy működik, de sanszos, hogy pl win update-al is a HP drivere jönne le.
3 monitor egyszerre nem fog összejönni eyefinitybe, mivel ahogy fentebb írták ahhoz display port kell.
Alsó kategóriában pedig hiába van a kártyán néhány kártya GPU-ja nem támogatja, csak a 2 megjelenítőt pl.. -
szun-ce
csendes tag
Sziasztok!
Két plusz monitort szeretnék csatlakoztatni a HP G62 laptopomhoz, amin Win7 fut (64bites verzióban)
A laptopnak két kimenete van: VGA és HDMI
A probléma a következő:
Ha felcsatlakoztatom a két monitoromat, akkor csak külön-külön működnek, egyszerre nem.Annak ellenére van így, hogy a win7 alatti 'képernyők megjelenítési módjának megváltoztatása' menüpont alatt, mind a 3 monitor (laptop, +1, +1) besorszámozva megjelenik, de a két csatlakoztatott monitorból mégis mindig csak egy működik. Ha kiválasztom az éppen alvó monitort, hogy mondjuk arra is kiterjesszem az Asztalt, akkor ott a 'Több képernyő' lenyíló listánban a 'Kijelző leválasztása' opció olvasható, és ha mást választok ki, akkor átrakja az asztalt a kívánt monitorra, de a másikat leválasztja.
Ha rákattintok az 'Azonosítás' gombra, akkor az az érdekes helyzet is előáll, hogy mondjuk a laptop monitora az 1-es, a középső a 3-as, és másik (aminek 2-esnek kellene lennie) teljesen sötét. Tehát érzékeli a rendszer mind a 3 monitort, de csak kettőt tudok egyszerre használni.A videokártya beállítási lehetőségeit nézegetve is látható a három monitor, de csak a laptopét +1-et jelez aktívnak, hiába van csatlakoztatva mindkettő.
A kérdésem az, hogy milyen megoldással tudom csatlakoztatni úgy a plusz két monitoromat, hogy egyszerre tudjam használni is őket?
Lehet, hogy elég a videokártyán állítani valamit?
Vagy fel kell tennem egy több monitort is kezelő szoftvert? (ha tudtok ilyet, akkor szívesen veszem a javaslataitokat)
Mi a megoldás?*********************************************************
A videokártya grafikus szoftverének adatai:Illesztőprogram csomag verzió 8.733.1.2-100630a-102094C-HP
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztőprogram verzió 8.01.01.1030
2D illesztőprogram-fájl útvonala /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Verzió 8.14.10.0753
OpenGL Verzió 6.14.10.9836
Catalyst™ Control Center verzió 2010.0630.510.7373A videokártya adatai:
ELSŐDLEGES ADAPTER
Grafikus kártya gyártója Powered by ATI
Grafikus chipkészlet ATI Mobility Radeon HD 5470
Eszköz azonosítója 68E0
Szállító 1002Alrendszer azonosítója 143C
Alrendszer eladójának azonosítója 103CGrafikus busz képesség PCI Express 2.0
Maximális buszbeállítás PCI Express 2.0 x8BIOS verzió 012.020.000.051
BIOS cikkszám BR39946.001
BIOS dátuma 2011/02/14Memória mérete 2685 MB
Memória típusa HyperMemoryMag órajel MHz-ben 750 MHz
Memória órajel MHz-ben 800 MHzKIKAPCSOLT ADAPTER
Grafikus kártya gyártója Powered by ATI
Grafikus chipkészlet AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250
Eszköz azonosítója 9712
Szállító 1002Alrendszer azonosítója 143C
Alrendszer eladójának azonosítója 103CGrafikus busz képesség PCI
Maximális buszbeállítás PCIBIOS verzió 010.094.001.048
BIOS cikkszám BK-ATI VER010.094.001.048.036971
BIOS dátuma 2010/03/25Memória mérete 1917 MB
Memória típusa HyperMemoryMag órajel MHz-ben 500 MHz
Memória órajel MHz-ben 667 MHzA videokártya specifikációja itt:
[link] -
KAMELOT
titán
Végezetül találtam egy normális áron tartót.
-
KAMELOT
titán
Monitor tartót szeretnék. hajlítható forgatható minden irányban! Ilyesmi kéne nekem csak nem ilyen drágán!?! Tud valaki valami olcsóbb alternatívát? Köszönöm!
-
Köszönöm mind a kettőtöknek az infókat és a képeket!
Még nem döntöttem el,hogy milyen lesz,de erősen gondolkodom rajta.. 
-
JoinR
őstag
Én is házilag csináltam ilyet, igaz ez teljes cockpit, de a monitor felfogatása látszik a 2. képen, hogy mennyire minimal, ennél olcsóbban és egyszerűbben (és igénytelenebbül
) nem lehet, cserébe nem lehet állítani csak létezik és kész. Nekem ennyi volt a célom..
Nagyon nekimenni se érdemes, mert a 2 csavar jó eséllyel kitépi a menetet a monitorból, szóval csak óvatosan 
kép1
kép2
kép3 -
szacsee
nagyúr
Ha tudsz barkácsolni, akkor sok a lehetőség.
PVC csőből, vízvezeték csőből is csináltak páran, de sokan zártszelvényből, aluprofilból csinálnak.
Utóbbi drágább picit, de idomokat tudsz hozzá venni és így módosítható is a dőlésszöge.
Nálam asztalon egy fióksín van rögzítve, amin van egy keret szerű tákolmány és a két szélén 2 egyes fali tartó (2 helyen forgatható). Fióksín csak azért van, hogy a cockpitet az asztal elé tolva a kormány fölé tudjam húzni majdnem a monitorokat.
-
Normális Eyefinity monitor tartót hol kellene megnéznem ? Nem szeretnék 100e Ft ot elkölteni egy ilyen mókára,ha nem muszáj.
Kinek milyen van? Használ valaki egyáltalán ?
Érdekelnek a DIY dolgok is,vagy olyan aki készítene nekem egyet.
Választ előre is köszönöm!!

-
válasz
proci985
üzenetére
Ja,néztem a logout cikkeidet,jól sikerültek,grat. A monitorjaink is majdnem megegyeznek nekem IPS231 van. A képek alapján ugyan úgy van nekem is az asztalom,illetve a monitor mögött a fal,és a két ablak is. Mint két tojás csak a falon lévő kép más.. (eskü,nem copyzok!!)

-
válasz
proci985
üzenetére
Igen,ez volt. Mondjuk a játékban 60 alá nem lehet menni,de ahogy nézem ez hibás képlet,mert ahhoz,hogy korrigálni tudjam jobban ezt a jelenséget,ahhoz 90 főlé kellene mennem jócskán. Értem én,hogy oldalra nem lát tisztán az ember,de pl,ha ülsz egy repülőben,ahol kb ez a szitu (3 ablak) és elfordítod a fejed jobbra vagy balra,akkor rendesen látod ugye azt a területet is. Itt a játékban engedhetnének ebből a "valóságos" megjelenítésből,annélkül,hogy megmozdítanád az egeret (fejmozgás),ugyan úgy tisztán láthatóvá tehetnék. Pl legtöbbször elég csak a szemeddel abba az irányban nézni,a fejed elmozdítása nélkül. Elnézést,hogy ennyit írtam,lehet kipróbálom majd a portré módot is.

-
proci985
MODERÁTOR
de ahogy nézem lehet 90es kell. engem a perifériális torzulás miatt a dolog annyira nem zavar, csak ha az ember a szélső kijelzőkre fókuszál szemmel, akkor bukik az egész dolog
. -
proci985
MODERÁTOR
barell roll torzulásnak hívják a jelenséget. attól függően hol ülsz nem vagy nagyon zavaró
. ha tudsz field of viewet állítani a játékban, akkor azzal általában orvosolható. vagy a kijelzők dőlésszögének változtatásával.portrénál is kéne lennie, csak mivel kevésbé széles, ezért kevésbé feltűnő.
-
proci985 :

Tegnap óta tesztelem a BF3-at 5760x1080-ba és elég jó,már hozzászoktam,bár ami zavar az az elnyújtás,amit a
szélső kijelzőkön jelenít meg. Nézegettem youtube videókat is ott is ugyan ezt tapasztaltam,kivéve a porté módban.
Nincs felkészítve a játék erre vagy ez természetes így ? -
szacsee
nagyúr
Jó pap is holtig tanul, hát még a hülyék...

A gépen hagytam véletlenül a fogyasztás mérőt, igaz nem nagy márka, de viszonyítani jó.
A lényeg az, hogy üresjáratban ha kiterjesztett asztal alatt nézem a win desktopot vagy eyefinity-ben, akkor kb 120-125W-ot szippant be a vas a hálózatról.
Tegnap félkómásan szokásos Win+P gomb és balra nyillal kolbászoltam, játék után, mert csak az egyik szélső monitor volt bekapcsolva és eyefinity-be volt rakva a monitor, de vissza akartam váltani sima kiterjesztett módra.
Ma kapcsolom be a gépet, elosztó a gépházon, rápillantok a fogyimérőre és 85-95W-ot mutat, na mondom wattafakk. Nézem win betöltés után közbe mutat 110W-ot, de visszaállt 85-90W-ra. Bekapcsolom a szélső monitort, van kép, bekapcsolom a többit, átváltanak standby üzemmódba. Nézem Win+P-nél mi a helyzet és véletlenül 2x nyomtam bal nyilat, így csak számítógép van beállítva. Ezt eddig nem tudtam, de gondoltam megosztom, nem véletlen írtam az első mondat végét..
Ha valaki már tudta ezt, akkor bocs, hogy raboltam az idejét, ha nem akkor már megérte körmölni.
GPU-Z-ben memória és GPU is visszavált rendesen és nem kell Catában bohóckodni.
Szövegértés végett....
Win+P:
Csak számítógép = Egy monitor aktív, rendesen visszaveszi az órajeleket a kártya
Másolás = Kiterjesztett asztal
Kiterjesztés = Eyefinity...
Ha rosszul fogalmaztam írjatok és hamar javítom.
-
juhasz406
tag
üdv.
Valakinek van ötlete, tapasztalata?
2 monitor a 2. kiterjesztve mikor bekapcsolom a videókari memória órajel maximumon megy a gpu meg normálisan. Még üresjáratbam is maxon megy. Egyébként működik rendesen. -
KAMELOT
titán
válasz
proci985
üzenetére
Ha viszont nem akarsz állványozni akkor itt egy egyszerű megoldás.
Ez 10cm tartó, de vannak 30-40cm-es karok is.
24-es LCD monitort szépen elbír. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee
üzenetére
kicsit késve, de megerősítek mindent. dp / miniDP esetén csatiban van különbség, de az átalakításban semmi.
még annyi, hogy eyefinity6ot jelenleg tudomásom szerint a powercolor 6miniDPs megoldása tud, meg az asusok. viszont eyefinity6 egy eléggé érdekes megoldás, fogalmazzunk úgy, hogy csak az asztali konzol hozzá egy középkategóriás konfig árában megy, gyakorlatilag emiatt nem hinném, hogy bárki is otthon olyat építene.
-
daneeeeee
aktív tag
Már korábban leítram neked, hogy Eyefinity-nél összesen 2db DVI vagy HDMI használható összesen, minden további monitort már csak DP-vel (vagy mini dp-vel a kettő ugyanaz) köthetsz csak a számítógéphez.
Tehát amit írtál giga kártyához max 4db monitor köthető (ezt amúgy minden Radeon 7900 variáns kötelezően tudja)
Az Asus DC2 pedig tudja a 6db monitort is kezelni.
Az Nvidiára rátérve nekik 6-os szériától kezdve megy egy kártyán is a Surround (NV Eyefinity-je) ott max 4db monitor köthető egy VGA-ra, és úgy tudom ez 2db ilyen VGA-nál sem változik. Tehát 6 monitoros Surround-ot nem fogsz látni náluk max 3 monitort támogatnak játékra míg Eyefinity-nél max 24-et.
Viszont nem kell a Suroundhoz DP (legalább is 3 monitor összekapcsolásához) hanem elég a DVI is.
Ez mondjuk előny. -
KAMELOT
titán
válasz
proci985
üzenetére
Azt tudom, hogy a kártyám csak 3 monitort kezel.
Eyefinity 6 kezel 6 monitort. Nvidia esetében max 4 monitort tud hajtani egy kártya, mármint GTX670/680 esetében.
Akkor még annyit, hogy lécci írd le nekem, hogy az egyes monitorokhoz hogyan csatlakozik (kábel/csatlakozó).
GIGABYTE R797D5-3GD-B
Ezen a kártyán van 2x mini DP, 1x HDMI, 1x DVI
ASUS HD7970-DC2-3GD5
Ezen a kártyán van 4x DP, 2x DVI (talán itt már 6 monitor tud kezelni) -
proci985
MODERÁTOR
kell legalább két miniDP és DP, meg mellé két DVI/HDMI.
nvidiánál nem tudom, hogy 3 kártya felett mi a helyzet, AMD oldalon mind a 69x0/78x0 széria tud ilyet.
szerk: a tieden csak kettő lehet aktív egyszerre a dvi+dvi+hdmi hármasból, és van egy DPd, tehát max 3 kijelző mehet.
-
KAMELOT
titán
Még egy kérdésem lenne.
4 monitor meghajtásához milyen kártyára van szükség? Tehát milyen csatlakozóknak kell lenni rajta és ezek, hogyan csatlakoznak a monitorhoz milyen kábellel?
Köszi szépen a segítséget előre is! -
proci985
MODERÁTOR
nincs ráírva, hogy aktív: nem megfelelő.
mindenképpen active kell. Sapphire, XFX árul ilyeneket.
én is darabokban építettem fel a rendszert, nincs abban semmi
. viszont ha amúgy is több részletben vennéd, akkor szerintem mindenképpen tervezd úgy, hogy végeredményben egyforma kijelzőid legyenek. adott esetben akár úgy is, hogy a jelenlegi kijelződ emiatt cseréled másikra. -
KAMELOT
titán
válasz
proci985
üzenetére
Ja hát kicsit utána számoltam.
BENQ 2x 145eu + 1x DVI-DVI kábel...4eu + adapter 10eu....természetesen nem egyszerre veszem meg mert annyi pénzem nincs. Egyiket pár hónap múlva másikat meg év vége fele.
Ez megfelelő HP DisplayPort to DVI-D adaptér (FH973AA) -
proci985
MODERÁTOR
benqk lehet jobbak lennének együtt. használtam anno eltérő monitorokat, nem az igazi.
esetleg ha van DVI a benqn, első esetben mehet hdmi átalakítással mindkét dell, a DPre meg a benq.
egyébként van DP - analóg átalakító is, elvileg azzal is működik az eyefinity, fórumon volt egy olyan ember, aki emlékeim szerint próbálta és ment.
-
KAMELOT
titán
válasz
daneeeeee
üzenetére
Csak biztos akartam lenni. Előre megkérdeztem, mert 3 fajta monitor nem akarok venni. Hogy pénzileg melyikkel jövök ki jobban. Mert ha megveszem a BENQ-t akkor a másodiknak is ugyan olyannak kell lenni.
Mindjárt ki is számolom monitorok + átalakítók melyik a jobb. Mondjuk DELL az ISP végett nagyon jó lenne. Meglátjuk mi lesz a végeredmény.
Köszi szépen a segítséget mindkettőtüknek!
-
-
daneeeeee
aktív tag
Az mindenképpen ki szeretném emelni, hogy az Eyefinity csak digitális ki/bemenetekkel működik tehát VGA kimenettel nem!
A videókártyád kimenetei okésak alkalmas Eyefinity-re. Eyefinity ősszeállításánál teljesen mindegy hány monitort használsz maximum 2 DVI kimenetet (vagy HDMI kimenetet a jelazonosság miatt) vehetsz igénybe, minden további monitort csak Displayportal kapcsolhatsz a videokarihoz.
Rátérve a monitorokra igazából bármelyik kombót megveheted mert van rajtuk DVI vagy HDMI.
Amire figyelj: 1. monitor megy DVI--DVI kapcsolatba
2. monitor megy DVI--DVI vagy a HDMI-t is használhatod tehát HDMI--HDMI vagy HDMI--DVI ez esetben szükséged lesz egy HDMI to DVI átalakítóra (nem drága)Az utolsó monitornak viszont mindenképpen kelleni fog a DP tehát ide egy DVI to DP átalakítás kell
-
proci985
MODERÁTOR
kiépítés, eyefinity szempontból mindegy. de én egyforma típusú monitorokat vennék.
átalakítót mindenképp kell venned, ha nincs DP a monitoron is. az, hogy DP - DVI vagy DP - HDMI, az mindegy elvileg. ill tudsz venni hdmi - dvi kábelt is, olyan is van. hang nem megy át azokon általában, de az talán nem is baj.
-
KAMELOT
titán
válasz
daneeeeee
üzenetére
Értem! Na most van ilyen lehetőségem, hogy vásároljak jó áron dell s2340l, de ezen csak VGA és HDMI bemnet van. Akkor ilyen esetben, hogyan nézne ki a eyefinity?
Mert akkor lenne 2x DELL (VGA, HDMI kimenet) és 1x BENQ (VGA, DVI kimenet)
VGA-mon van 2x DVI, 1xDP és 1xHDMI
Ha más nem akkor marad az első alternatíva. 2x BenQ GL2450 (DVI, VGA bemenet)
Melyik érné meg jobban??? Mert 3 különböző monitort nem fogok használni. Vagy 2x DELL vagy 2x BENQ és + a mostani BENQ monitorom. -
KAMELOT
titán
Nemsokára nálam is felbukkan majd +2 monitor. Így lesz 3monitor felállás.
Kártyám ASUS HD7770 DC V2...2x DVI, 1xDP, 1xHDMI.
Hogyan kell kötni. AZt tudom, hogy 2 monitor az a két DVI portra és a harmadikat hogyan? -
-
proci985
MODERÁTOR
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Adott nálam:
- ati 4770
- két darab 22"-os LCD monitor, ezek a VGA-ra vannak dugva
- legfrisseb CCC
Hogyan tudnám megoldani, h két monitoron egy film menjen?
Ezen leírás alapján nem megy -> [link] Nálam nem jelenik meg ez a menü: [link] Jobb gombra kattintva nincs Display group menü...
Ezen leírással meg a vlc nem megy, ahogy beállítom, összeomlik: [link] -
brady28
tag
Sziasztok!
Problémám a következő lenne: A gép-és az AMD-felajánlotta hogy frissítsem a catalystot , miután ezt megtettem a remek kis eyefinity rendszerem totál összeomlott és azóta sem tudom újra beüzemelni.......
A felbontás 4320x900-ról átállt valami degenerált felbontásba-asszem 1920x480-(ebből a 480 a biztos a másikra nem emlékszem pontosan) és az istennek sem tudom átállitani se a Catalystban sem a Vezérlőpultban.... Kipróbáltam mindegyik monitort(samsung ex1920), hibátlanul tudják egyenként az 1440x 900at de amint rádugom az aktív display portra , egyből "elszáll" .... Egy Gigabyte6950@70 et használok Arctic hűtéssel szóval nem hiszem hogy az lenne a ludas illetve mint mondtam a monitorok is hibátlanok! Esetleg az aktív display portos kábelre gyanakszom még, bár mint említettem az új driver feltelepítése után zuhant meg a rendszer. azóta kb 5x újratelepítettem a drivert-régebbit, még régebbit , az újat, de semmi...
Kezdek nem kicsit ideges lenni.
Ja most jut eszembe hogy miután minden csatlakoztatva van , valamiért 4 monitort érzékel.
Egy reményem maradt ha újrarakom a Win7-et de ehhez most nagyon nincs kedvem..Semmi biztosíték hogy utána jó lesz.... Esetleg valaki tapasztalt már ilyesmit?
Minden tanácsot, ötletet szívesen fogadnék, mert ha nem oldódik meg mihamarabb az ügy akkor inkább megválok a három moncsitól....vérző szívvel ugyan de, nincs kedvem, időm kisérletezgetni vele.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Üdv!
Cs -
proci985
MODERÁTOR
használj preseteket. állítsd be az extended desktopot ahogy szerentéd, majd men a preset fülre és mentsd el. start menüre is tudod pinelni.
aztán állítsd be az eyefinityt, mentsd el presetbe, esetleg pineld. utánna a presetekkel tudsz majd a két mód között váltogatni.
egyetlen probléma, hogy driverfrissítés után ezt lehet újra el kell játszani, illetve pár drivernél tavaly nem működött tökéletesen ez a feature. a jelenleginél ahogy néztem jó.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy miképp érdemes a mindennapokban használni az eyefinity-t.
Gondolok itt arra, hogy ha csak böngészek és egy monitorra van szükségem, vagy a szoftver, játék nem támogatja, akkor gondolom letiltjátok az eyefinity group-ot, majd ha kell ismét engedélyezitek (re-enabled)....
Letiltás után nálam mindegyik kijelzőn klónozva jelenik meg minden, tehát mindegyiken ugyanaz látható.
Azt szeretném elérni, ha lehetséges, hogy a 2 oldalsó kijelző is használható legyen, ha szükség adódna rá, viszont a start menü és az ikonok a középsőn jelenjenek meg, a két oldalsó pedig kiterjeszthető legyen ne klónozva.
Ilyen esetben is lehetséges, hogy ha beállítom és letiltom az eyefinty-t, akkor letiltás után nem klónozza, hanem a megadott módon kiterjesztett lesz?
Válaszokat előre is köszönöm!
Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdésem..
-
Zippair
aktív tag
sziasztok, ilyen kártyám van:
a gpu órajelét max 1050MHz-ig engedi húzni a program, miért nem lehet tovább???
-
proci985
MODERÁTOR
teljesen normális, acceleroval sem lennél előbbre szvsz. 6950el nekem üresjárat 50-55fok, teljes terhelés (mondjuk Far Cry 2-3 pár óráig) 82-85 fok. viszont alapvetően egy halkságra optimalizált HIS ICEQm van, ami nem zajong túlzottan terhelve sem. a 6950 meg simán megy leszabályozáson 200Won pár játéknál, üresben is olyan 50-80W körül mozoghat. árnyalni a képet: nagyon jól szellőző házam van, de nem szeretem a zajt, 85fok pedig sok, de szerintem a körülményekhez képest még elfogadható.
több kijelzővel a memóriák órajeleit nem veszi vissza a kártya, többek között emiatt lényegesen magasabb a fogyasztás, mint egy kijelzővel.
-
Zippair
aktív tag
Nektek milyen hőmérsékletet produkál a kártya? Nekem alap beállításokkal 40 fok körül van terhelés nélkül, Crysis 2ben meg 65 fokra melegszik. Kicsit soknak tűnik az a terheletlen 40 fok. Egy accelero s1-et rá lehet rakni? Valaki próbálta már? A kártyám gigabyte 7850 oc, 3db 22colos monitorral.
-
Zippair
aktív tag
köszi mindenkinek a segítséget! működik a masina!
csak egy kérdésem van: hogyan tudok beállításokat menteni?
alapvetően csak egy monitort használnék, és játékok esetén szeretnék átváltani eyefinity-re!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. mondjuk legalább annyira szép is.
de élsimítás és/vagy tripla bufferelés nélkül azonos frameratet lehet kihozni mint fullHD-ben
Még nem döntöttem el,hogy milyen lesz,de erősen gondolkodom rajta..
Nagyon nekimenni se érdemes, mert a 2 csavar jó eséllyel kitépi a menetet a monitorból, szóval csak óvatosan 

Ja most jut eszembe hogy miután minden csatlakoztatva van , valamiért 4 monitort érzékel.
Egy reményem maradt ha újrarakom a Win7-et de ehhez most nagyon nincs kedvem..Semmi biztosíték hogy utána jó lesz.... Esetleg valaki tapasztalt már ilyesmit?