- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
67500 - 67401
68474 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthSun
félisten
-
thornadoj
aktív tag
-
pot63
csendes tag
Szia! A hallókészüléke nem tud esetleg Bluetooth kapcsolatot? Az én apámnak is van, és amit lehet, Bluetoothon keresztül hallgat. Valószínűleg ez a halláskárosodás mértékétől, illetve típusától is függ, de neki összehasonlíthatatlanul jobb minőséget jelent, ha direktben megy oda a jel, mintha azt egy hangszórónak, majd azután még a hallókészülék mikrofonjainak kéne előfeldolgoznia. (Az övé PC-vel sajnos nem tud kommunikálni, de Androiddal igen.) De nyilván ez más jellegű zenehallgatást jelent. A hangszórókat nem ismerem, arra hátha más tud válaszolni.
-
pot63
csendes tag
-
lowzor
veterán
Edifier R2750DB
Edifier R2000DB
Sencor SMC BS50Vagy ha úgy döntesz, hogy egyszer élsz:
Edifier S350DB
Edifier S1000MKIIEzek mind nagyobb basszust adnának, mint az MR4.
-
pot63
csendes tag
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
Nálam a TV adás hangerejének vezérlésére is jó, mert online tv-m van (Direct One). A soundbarok párbeszéd hangjáról fogalmam nincs. Hangminőségre biztos, hogy jobban járnál egy 80k-s 2.0-val, mint egy 80k-s soundbar-al, bár a TV beépített hangszóróinál a soundbar is tuti fényévekkel jobb lenne.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ez már komolyabb hangfalnak tűnik. Egyébként a soudbarok nem azért jobbak párbeszédre, mert mesterségesen kiemelik a közepet és így jobb a hangja a párbeszédnek?
A TV adás nézésre is a hangfalat használnám, arra meg nem jó a box távja.pot63 igen, neked egyértelműen hibás, mert ha hozzáérsz
joe979 engem sem zavar a több táv csak a családot. Mondjuk szerintük a hangfal is felesleges.
-
Picco
addikt
-
joe979
senior tag
-
pot63
csendes tag
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, és szerintem nálad kicsit más, valamivel szubtilisebb probléma van, mint nálam. És ezzel persze nem kicsinyelni szeretném az általad tapasztalt problémát.

Nálam ha egy mélyebb hangot húz az előadó csellón, akkor konkrétan olyan, mintha egy légy zümmögne a bal hangszóró membránjában. Nagyon távol vagyok az audiofilségtől, és attól, hogy az ahhoz tartozó finomságokat kihalljam, ezért is kérdeztem, hogy ez hiba-e, de pár óra elteltével viszonylag biztos vagyok benne, hogy egyértelműen az, úgyhogy vissza fogom küldeni.
Ezt leszámítva viszont nagyon tetszik az MR3-ban a régi Creative P5800-omhoz képest, hogy olyan, mintha a különböző hangszerek "sokkal jobb felbontásban" lennének hallhatók, és még számomra is elkülöníthetők egymástól.
Ha ezt a továbbiakban is szeretném, de nem vagyok purista, és kicsit több basszust is elviselnék, akkor az MR4-en kívül milyen opcióim vannak még? Elsősorban számítógéphez lenne alaplapi integrált hangkártyával, amin jack van, nincs s/pdif + jó lenne a bluetooth a telefon miatt.
A kérdés természetesen mindenkihez szól.
-
hcol7
senior tag
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Csak tudod nekem HDMI ARC kellene, hogy tudjam a TV távjával vezérelni. TV-hez soudbar vagy hangfal cikkben írták, hogy a soudbar beszédhez van, hangfalaknál hiányzik a közép. Szerintem nekem is ez a bajom. Engem az sem zavar ha "színezett, meleg" hangja van. Inkább ez legyen, mint pontos, de "steril" hangzás. Persze gondolom ez is árfüggő, de 80k-nál többet nem költenék rá.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Egy jó sztereó a beszédet is érthetően képes prezentálni. Ha ez nincs így, akkor azzal a rendszerrel valami baj van, ami lehet pl egekbe tolt mély és a középtartomány hiánya; vagy szimplán ennyire szörnyű az akusztika. Egy jó rendszer nem válogat, mindent jól szólaltat meg, legyen az film, zene vagy híradó. Hangzásjavító csakis a gyenge hangkeltőkhöz szükséges, bár attól se lesz sokkal jobb a hangzás, csak kevésbé rossz.

Pedig anno nagy SRS Audio Sandbox fan voltam...

-
hcol7
senior tag
ezt azert cafolnam.. a nappaliban egy, megitelesem szerint jo massziv sztereo okoszisztemam van(eversolo dac-z6, vincent sv226 mk2, kef r900 hangfalparral - elsosorban zenere), ami szo szerint mozgatja a kanapet 8 meterrol a seggem alatt filmezes kozben is, de a haloszobaban levo muanyaghazas jbl bar 800 a maga centerevel a purevoice effektel, mozizaskor sokkal erthetobben kozvetiti a parbeszedeket. es ha 3 nal feljebb tolom az 5 ig terjedo basszus erosseget, a nappalihoz hasonloan lebontja a falakat.
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Írtam korábban, hogy 3db HDMI-s hangfallal próbáltam, de a párbeszéd egyikkel sem az igazi.
Szerintem a hangfalak zenére vannak és lehet ebben tényleg jobbak, mint a soundbar, de a párbeszéd problémás, ezért is van külön párbeszéd kapcsoló a távirányítón is, ami viszont semmit nem változtat. pl. itt ez a videó, hangfallal egyszerűen nem lehet meghallgatni, annyira dübörög. Valamiért (mikrofon típus, hangfrekvencia) nem megy hangfallal.
MM-ben voltam, ez ment valami drágább Samsung soundbaron. Nagyon szépen szólt, ezért kell mélynyomó, egyáltalán nem volt tolakodó. Hangfallal nem ilyen jó. Persze más árkategória, 200k volt a Samsung.pot63 nekem is ez a gondom. Viszont neked hiba miatt csak az egyik hangfallal. Azért talán csak nem rossz nekem az összes hangfal.
-
pot63
csendes tag
Bocs, ez teljesen laikus kérdés lesz. Részben a topikban olvasottak után az ősrégi Creative 5.1-es hangszóróim helyére vettem egy Edifier MR3-at.
A gond az, hogy kipróbáláskor a bal hangszóró mélyebb hangoknál - pl. férfi megszólaló egy podcastben - közepes hangerőtől fölfelé légyzümmögéshez hasonló felhangot ad hozzá, ami nagyon zavaró.
A hangszórókat megcserélve, de kézbe véve is csinálja, szóval nem a felület rezonál be. A jobb hangszóró egyáltalán nem csinál ilyet. Bluetooth kapcsolattal is csinálja, szóval biztosan nem az integrált hangkártya - jack 3,5 - RCA vonalon van a probléma.
Ha óvatosan hozzáérek a membrán körüli fekete gumigyűrűhöz (nem tudom, mi a neve), nincs ez a zümmögő felhang a mélyebb hangoknál.
Jól sejtem, hogy valószínűleg hibás darabot fogtam ki, és legjobb, ha visszaküldöm?
-
joe979
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
Úgy emlékszem, hogy régebben azt mondták a hangfal jobb, mint a soundbar. Ez mire vonatkozik, zenehallgatásra? Soudbar fórumban azt írják, hogy párbeszédben nagyon jó a soudbar. Akkor lehet nekem is inkább az kellene, mert nekem a párbeszédek tisztasága a lenne fontos.
-
alphamooncam
őstag
Az hogy HD600-at használsz azt jelenti a számomra, hogy a felsorolt hangfalak nem fogják megütni nálad a mércét, valószínűleg kategóriát kell majd ugranod, hogy elégedett legyél.
Javaslom, hogy keress egy boltot, ha Pest elérhető, akkor jó akár a Hitspace is, ahol nyugodtan tudsz hallgatózni, és a keretednek megfelelő hangfalakat kiválasztani.
A meghallgatást semmilyen mennyiségű duma nem fogja kiváltani.
Szerintem.
-
bobalazs
nagyúr
-
hugeboy
tag
-
hcol7
senior tag
-
F-ECT$
titán
Elkezdtem nézelődni a témában, eleinte olvasni szeretek, de lenne pár kérdésem:
-Az összefoglaló mikor készült? Egy csomó ott ajánlott hangfal már nem kapható újonnan.
-Szintén az ajánló - hogyhogy csak Genius és Edifier van ott? Ennyire nem gyárt senki más ilyen minőséget ilyen árban?
-"Szokás" még új pc-hez hangkártyát venni? (Vagy elég az alaplapi?)
-Edifier R1280DB, MR4, M60, R1280DBs, R1700 BT - ezek mozognak 35-50e Ft körül, van lényegi különbség köztük?(Jelenleg egy Fiio K5 + Sennheiser HD 600-at használok, csak keresek mellé hangfalas megoldást is.)
-
pinnacle
nagyúr
Köszi lowzor, DarthSun!
Nekem a szekrényen/körül, csomó cucc van, biztos nem ez a probléma, meg az Edifier sem dörmögött, amikor optikával rákötöttem a TV-re, csak macerás azzal a pici távjával szabályozni.
Lehet a hangfalaknál is az van, mint a monitoroknál, TV-knél, hogy hiába azonos a panel, esetünkben a ház, az elektronika más, ezért jobb az egyik, mint a másik. Sencornak, VULKKANO-nak ugyanaz a hangfala, a távirányítójuk is egyforma, ráadásul az AIWA-nak is ilyen távja van. Illetve az is lehet, hogy csak levették a basszus gyárilag, gondolván, úgyis vesznek hozzá mélynyomót. Egyébként a VULKKANO hangja nekem túl steril az előző hangfalakhoz képest (azoknak melegebb hangzásuk volt), persze lehet ez a jó, meg ki lehet kísérletezni megfelelő hangzást a magas, mély változtatásával.
Inkább az a probléma, hogy 3-sával nő a hangerő. Így vagy túl halk vagy túl hangos. Ez mi a fenétől van, HDMI kavar be? Optikán persze nem írja ki, hogy mennyi a hangerő, de szerintem ott több fokozat van, csak pont az a cél, hogy a TV távjával lehessen szabályozni a hangerőt. -
DarthSun
félisten
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Mi okozza a hangfal "dörmögését"? Ez valami hiba vagy gyengébb minőségű hangfalak tulajdonsága? Közben megjött a VULKKANO A5 is. Ez viszont alig dörmög. pl. az RTL Klub híradójában amikor a Szellő István beszél, az előző kettőnél kifejezetten ilyen torzulás volt, ezen meg szinte semmi. Az is jó ötlet ennél a hangfalnál, hogy a visszajelző LED egy idő után kialszik.
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Sehogy sem volt jó, úgy néz ki, inkább az AIWA ASP-A200-at tartom meg helyette. Kicsit ez is dörmög, de azt a feleségem már nem veszi észre, illetve mintha a kedvenc basszus tesztelő számom is szebben brummogna. Nem tudom, hogy számít a minőségben, de az AIWA-nál jelzik, hogy MDF-ből készül a Sencornál viszont nem. Ez, hogy lehet manapság nemhogy fából, de már az is nagy szó ha MDF-ből készül a hangfal? Mi lehet az MDF helyett, sima fröccsöntött műanyag?
Mondjuk az is érdekes, hogy az oldalon ezt írják,
Az eredeti Japán AIWA termékeket csak ezen az oldalon találod.
nekem is tőlük van, de kínai a hangfal.
-
bobalazs
nagyúr
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Microlab Solo 6C-t használok, amivel teljesen meg vagyok elégedve.
Költözés és új bútorok miatt viszont úgy néz ki, hogy kisebbre kellene cserélnem őket.Tudnátok abban segíteni, hogy mit tapasztalnék, ha egy
- Mackie CR5BT-re,
- Presonus Eris E5-re vagy
- M-Audio BX5-re
váltanék? (hangerőben, mély hangokban, hangminőségben, stb.)
Ezek közül melyiket ajánlanátok?Elsősorban zenehallgatás és tv-nézés a cél.
Köszönöm.
-
Picco
addikt
-
lowzor
veterán
-
Grillo
őstag
Sziasztok! Apám hallókészüléket használ, a mélyebbet jobban, a magasat kevésbé hallja, de szeret zenét hallgatni. Olyan 2.0-ás hangfalat keresünk, amin van bass és tremble állíthatóság. Nekem Genius 1250B van, ennél igazából több nem is kéne, de már nem kapható. PC-vel hajtaná meg elsősorban.
Néztem az ajánlóból az Edifier R1280T és R1600T modelleket, ezeken kívül van ajánlott, a fentieknek megfelelő típus? Árban olyan 50k-ig mennék el elsőre.Köszi!
-
Sonja
nagyúr
Már hallottam őket, ezért vettem.
Összehasonlításom 3 hangfal volt (+1, de az nagyon drága). IK Multimedia iLoud Micro, ADAM D3V és Kali Audio LP-UNF (a +1 pedig a Neumann KH 80 DSP A G, de ez csak a kíváncsiság), mivel ezek közül akartam egyet venni. Egyértelműen a Kali vitte a prímet.
Legjobb basszusa is neki volt (nyílván a 4,5"-os azért segít). Szeparáció, tér, mindenben a legjobb volt. Oké a Neumann mindenben kiemelkedett, kivéve a basszus. Az valahogy nem tetszett annyira, mint a Kali. Viszont az már 400eHUF, amit szvsz nem ér meg. Legalábbis én nem költenék rá annyi.
Egy hibája van a Kali-nak, amit mindenhol írnak, és tényleg. Az a hangfal összekötő kábel. A jó édes anyucikáját annak, aki ezt megtervezte!
Eleve rövidet adnak, hogy vegyél hosszabbat, ha kell (Ezt!). Oké, ezt akár házilag is lehet orvosolni, mert mind a csati, mind a kábel kapható. A másik, hogy nem tud normálisan a csatlakozóban megmaradni. Hiába van két kis "tüske" rajta, amivel kapaszkodna, az rövid és gyenge, így a kábel súlya eleve lehúzza. Nálam még jó, csak ne nagyon mozgassa, vagy érjen hozzá az ember.

Jó pár általám már hallott 5"-os hangfalat is lemos ez a Kali. Le a kalappal előttük. Viszont meg is kérik az árát. Hitspace-ben vettem, az IsoAcoustics állvánnyal együtt. Sajnos ez a max nagyság, amit még ide tudtam tenni a 32"-os monitorom mellé.
-
Picco
addikt
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
joe979
senior tag
Aha , így oké
vagy beviszed az S350-et
-
GhanBuri Ghan
őstag
Két sorozat mérés ugyanattól. Persze ez nem jelent semmit, élőben simán szólhat jobban az MR4 - viszont szerintem a Genius HF1250B II-nél bármelyik sokkal jobb lesz. És a PC mellett lesz, ha basszusra vágyom, kimegyek az S350-hez
-
lowzor
veterán
-
Sonja
nagyúr
Így van, az MR3 jobb, mint az MR4.
Kivéve persze a basszust, mert az kevesebb nyílván.Szerk.: Volt alkalmam hallgatni most már az M60-at is, és azt pedig pont a kettő közé tenném. MR4-től jobb, MR3-tól gyengébb. Viszont szvsz nem éri meg az árát a kis M60. Túl drágán méri az Edifier.

-
GhanBuri Ghan
őstag
Elég sok időt töltöttem az összehasonlításukkal, és nekem úgy tűnik, az MR3 a jobb választás - hangban is.
Bár igaz, kicsi az esélye, hogy kipróbáljam őket egymás mellett, csak azért nem fogok rendelni egyet, hogy utána visszaküldjem.
Amazonon az MR3 volt a drágább egyébként (bár most pont akciózzák) -
joe979
senior tag
Nem érte volna meg jobban plusz 5k és az Edifier MR4 ?
Csak érdeklődöm
-
GhanBuri Ghan
őstag
Ha valaki tervezett kisméretű monitort venni: fehér Edifier MR3 az Iponnál 30600 Ft, csomagpontra szállítással 32e - viszont a kiszállítás másfél hét.
Meg is rendeltem egyet. -
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Eszembe jutott, hogy az Edifier R1280DB-t optikával csatlakoztattam a TV-hez és semmi "dörmögés" nem volt csak macerás a saját távjával szabályozni a hangját. Gondoltam veszek egy Aiwa ASP-A200B-t, ez talán csak van olyan jó, mint az Edifier. Letekert basszussal nem lenne rosszabb a Sencor, mint az előző kettő hangfal?
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
-
DarthSun
félisten
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Azért is jó, hogy a TV távjával lehet vezérelni a hangerőt, mert így nem 15 állítási lehetőség van, mint a Androidos boxomon, viszont érdekes módon nem is 100, hanem 3-al növekszik az érték.
TV mögötti szobában vagyok, itt azért hallom, hogy már más a basszus, beszéd közben is, remélem megszokom.
Illetve a bekapcsolás 10-15mp-ig tart. Lehet ha nem kapcsolná ki a hangszórót, akkor gyorsabb lenne. -
pinnacle
nagyúr
Megvan a hangszóró, nagyon nem tudtam tesztelni, de olyan "méltóságteljes" hangja van. Nem erőlködik, csak jól szól. Nekem Genius 5.1 volt, az nagyon "puffogot", az EDIFIER R1280DB-nek, meg nem volt ilyen "magabiztos" hangja. Párbeszédek tiszták, de nem annyival jobb, mint amennyivel nagyobb a Sencor az Edifiernél vagy a tv hangszórójánál. Valószínűleg akkor jönne ki a különbség ha nagy hangerőn néznék filmet vagy hallgatnak zenét. Közelről hallható egy kis alapzaj.
-
pinnacle
nagyúr
Panel nagyon viszi a hangot. Új építésű társas házban lakó ismerősöm állítja, hogy ő soha nem hall semmit. Lehet megfelelő építési technikával tényleg nem zavarják a szomszédok egymást.
Van 3 mélynyomó is. Gondolom ezekkel már biztos probléma lenne a szomszédokkal.
-
lowzor
veterán
-
traz75
tag
Annyiért szerintem ajándék... Hasonló kategóriában és árban a Presonus Eris 3.5 van még, de annál szerintem jobban megéri az MR4, ennyiért használtan sem fogsz talán jobbat találni.
-
allnickused
tag
-
duo
addikt
üdv uraim!
Fiamnak akarok venni valami hangcsiholót eidifer mr4 árában. használt is szóbajöhet, bár most semmi nincs az aprón, ami jónak tűnt volna.
kérdés: van ebben az árfekvésebn jobb/ajánlottabb (akár edifier házán belül régebbi modell.) egyelőre alaplapi hangra lesz majd dugva kicsit jobb mikrofonkábelből gyártott rca interconnectekkel, később megkapja tőlem az UA Volt176-os interfészemet.
köszönöm! -
DarthSun
félisten
-
lowzor
veterán
-
DarthSun
félisten
-
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
lowzor persze
Nekem TV nézéshez kellene, a párbeszédek tisztasága lenne fontos. Nem tudom mivel lehetne ezt legjobban tesztelni, ez profi felvétel, de eléggé erős alapzaj van. 10cm-re lenne a faltól a hangszóró, remélem nem fog nagyon "brummogni". Mondjuk le tudom venni a mélyet. Szerintetek egyébként melyik jobb TV-hez? Lehet a végén az AIWA lesz, mert ezek túl nagy hangszórók és főleg zenéhez vannak, azért is kell 30%-ra tenni a hangerőt. Panelben lakom, itt biztos nem mehet azon.

-
lowzor
veterán
-
Viktor77
titán
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Kipróbálom ezt a Sencor BS50-et. Mondjuk nem tudom ez mit jelent, csak hangosan lehet használni?
A jó hangminőséghez 30% feletti hangerő szükséges. -
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Ez nagyon jó, hogy HDMI ARC-os, mert így a TV távjával is tudom szabályozni a hangerőt. Nem is tudtam, hogy ilyen hangfal is van, azt hittem csak a soundbarok ilyenek. Ahogy látom nem sok ilyen van, inkább cask a drágább hangfalak tudják ezt. Azért jó lenne ha valaki már hallotta volna, hogy milyen ez a hangfal? Tesztet nem találtam róla, oldaluk szerint kifutott termék. Mondjuk nem számít ha jó. Barna színben jobb lenne
, de ehhez az Aiwa ASP-A200 nincs távirányító. Igaz lehet nem is kell ha a TV távjával vezérlem. -
lowzor
veterán
-
pinnacle
nagyúr
-
Angelland13
tag
1. Mennyit szeretnél költeni? 5-10.000 HUF
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? Íróasztalon, maximum 1 méterre leszek tőle.
3. Milyen forrással rendelkezel? Sima asztali számítógéphez csatlakoztatom.
4. Milyen extrák kellenek? Jobb kinézet minimalistic design-nal, fehér+bézs színvilághoz passzoljon. Egyszerű felhasználásra van csak szükség, semmi komoly.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
EDIFIER R1280DB, TV-hez teljesen jó volt nekem csak a távirányítója túl pici, meg kezd elmállni a felülete. Ha jól emlékszem nem lehet hozzá más, nagyobb távirányítót venni. EDIFIER R1280DBS már megfelelő méretű. Van valami jobb BT-s ajánlat ennél, max 50k-ig ? Remélem a hangzása nem lett rosszabb az elődjénél.

-
beni3d
aktív tag
Sziasztok!
A Edifier R980T 2.0 hangszóró pl. előre lépés lenne a sony rx-50 hifihez képest?
Panelban használom, tv-re kötve. Játék, film, zene.. Igazából semmi bajom vele, csak nagyon régi, ha 20 000ft-ért minőségben jobbat lehet kapni akkor leváltanám. Nem tudom mennyit fejlődött a hangtechnika az elmúlt 20 évben ezen a téren.Előre is köszönöm a segitséget!
-
Picco
addikt
-
DarthSun
félisten
-
Sonja
nagyúr
Megjött az Edifier MR3 hangfalam utódja.

-
tomee007007
addikt
Sziasztok!
Használ esetleg itt valaki Steelseries Arena 9-et?
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban vagyok-e, de van egy kis problémám. Kérlek segítsetek.

Van egy Musiland Monitor 01 US USD 2012 -om egy Mackie MR5 MK3 párossal (a Musilandra még van kötve egy Audio Technica ATH-M40X fejhallgató).
Vettem egy ADUM3160 USB izolátort 2022 februárjában, amit azóta is boldogan használtam, viszont 2 féle problémám van vele mostanában:
- mikor átállítom a Musilandot "LINE"-ról "HP"-ra, hogy játsszak egyet, akkor működik míg nem alt+tabolok ki meg vissza, ekkor eldobja az egészet és újra ki-be kell dugni újra az USB-be, és ez mindig így van
- USB 3.0-ban jó csak, ez még okés, mert van több is belőle az alaplapon, de nem is megy már bármelyikkel így, nem mindegy melyikbe dugom vissza a 3.0-k közül.Én vagyok teljesen hülye vagy mit változhatott?

-
Maxxxim
tag
Sziasztok !
2.0 aktív hangszórót keresnék PC mellé.
Jelenleg egy GigaWorks T40-et használok, de szeretnék valami jobb hangú/komolyabb szettet.
Edifier felé kacsintgatok, viszont fontos lenne, hogy a cucc tudja az "auto standby on/off" funkciót, mert ezt a GigaWorks T40-ben nagyon megszerettem.
Pár percig ha nem kap jelet lekapcsol, és ha jelet kap, akkor magától bekapcsol.
Tehát nem szeretném manuálisan ki/be kapcsolgatni sem a távirányítójával, sem a ki/be kapcsoló gombjával - tényleg fontos lenne a fenti funkció.
Edifierben létezik ilyen tipus ? Próbáltam gugliban utána járni, de csak azt találtam róla, hogy távirányítóval lehet standby-ba rakni...
Árban/teljesítményben Edifier R1280T/R1600T magasságában keresgélnék - de a márka sem fix, meghallgatok mindent
Monitor két oldalán lenne egyébként elhelyezve (a jelenlegi is így van), bemenet terén nincsenek nagy igényeim, elég ha jack/RCA-ról meg lehet táplálni a számítógépről.
-
Sonja
nagyúr
-
lolsaman
csendes tag
-
joe979
senior tag
Az évek alatt talán ha volt 2x ilyesmim vele. De csak filmezés előtt jött elő pár pillanatra mikor az asztali lejátszó még Intel NUC és Kodi volt forrás. De nálam csúszott a párosítás , pár mp és helyreállt, precízen ment utána. Kb pár havonta kapcsolom le távirányítóval ( elfelejtem vagy lustaság ) és már csak Apple TV van mellé, lassan kettő éve ; azóta nem találkoztam ezzel. Nem tudom számít-e de szerencsére kevés a szomszédi Wi-Fi hálózat a közelemben, lehet ennek is köszönhetem nem érintett ez a probléma.
-
Greg-77
aktív tag
Üdv, van egy Logitech Z623 egyik nap bekapcsoltam és bal oldali hangfal teljesen néma a hangerő is sokkal visszafogottabb lett Hol javítanak ilyesmit tudtok ebbe segíteni? Budapesti szerelő érdekelne elsősorban.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
hcol7
senior tag
hogy aramtalanitasz egy passziv hangfalat?
-
vviktorr16
tag
Akinek van/volt Edifier S3000Pro vagy S3000MkII hangfal nem tapasztalt olyan gondot, hogy ha távirányítóval kikapcsoljuk és mondjuk fél nap múlva bekapcs, akkor a bal oldali passzív pár ami kapcsolódna a jobb oldalihoz, akkor az nem párosul össze?
Valamikor napokig nincs gond, de elég idegesítő, hogy áramtalanítani kell a passzív hangfalat, hogy újra kapcsolódjon.
Redditen olvastam hasonlót, de ott kicsit másként van leírva a hiba jellege, nem úgy mint nálam. -
Sonja
nagyúr
-
alphamooncam
őstag
-
lolsaman
csendes tag
Letettem a voksom az Edifier MR3 mellett, ez passzol leginkább az igényeimhez, és a keretemhez. Jelentkezem majd beszámolóval
Addig is, van jól bevált TRS kábel 3-5e körül? Én ezeket találtam, de nem értek hozzá: [link] , [link] , [link] , [link] , [link] . Érdemes egy pár Klotz-ra beruházni, vagy bármilyen jó?
Köszi szépen!
-
queens
tag
sziasztok!
korábban kértem tanácsot, és az Edifier S1000MKII lenne a befutó, de hasonló tudással bt képes, android telóval+preampes lemezjátszóval használva 30 m2-es szobába rockzenéhez keresek olyan hangfalpárt, ami (most jön a lényeg) FEKETE színű

Ne kövezzetek meg, és jöhet az s1000 is még, csak kíváncsi vagyok , hogy 100 e ft környékén mi az ami ebben a színben szóba jöhet, a márka mindegy.
Köszi szépen
-
lolsaman
csendes tag
Pesti vagyok, köszönöm az ajánlást! Szuper audiofil boltnak tűnik, de ők foglalkoznak ilyen árkategóriával is?
Sajnos nem szoktam Gyöngyösön járni, de nagyon köszönöm a kedves felajánlást, Sonja!
Redditen a Budgetaudiophile csoportban voltak negatív élmények (gyenge mélytartomány, csak nearfield használható, távolabbról nem az igazi (ami nálam nem gond), volt aki a minőségre panaszkodott). De persze ezek kisebbségben vannak, alapvetően tényleg dícsérik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
67500 - 67401
68474 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- A Bungie hosszú távra tervez: a Marathon története éveken át formálódik majd
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legjobb basszusa is neki volt (nyílván a 4,5"-os azért segít). Szeparáció, tér, mindenben a legjobb volt. Oké a Neumann mindenben kiemelkedett, kivéve a basszus. Az valahogy nem tetszett annyira, mint a Kali. Viszont az már 400eHUF, amit szvsz nem ér meg. Legalábbis én nem költenék rá annyi.
Eleve rövidet adnak, hogy vegyél hosszabbat, ha kell (