- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
66200 - 66101
68447 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
A ki-be kapcsolgatás sose rossz
Ezeket örökké kapcsolgathatod, akkor se lesz bajuk. Volt már többször olyan, hogy egy nap 6-szor kapcsoltam ki-be. -
SunMount3r
nagyúr
Én eddig úgy hittem, hogy a ki-be kapcsolgatás rosszabb, mintha kb. "sose" lenne kikapcsolva a hangfal. Ezek szerint "esténként" mégiscsak érdemes?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Igen, ilyesmire gondoltam én is. Magasabb feszültségtűrésű kondenzátorra nem is gondoltam, de ha ez tényleg javítja a tartósságot, akkor látjuk a választ a képen is: a két cserélt kondi közül a 25 voltos tökéletes állapotban van, a 16 voltos púpos. Ez elvileg valami "9 voltos standby áramkör" része, legalábbis amikor kérdeztem a szervizest akkor ezt mondta, hogy ezek a kondik döglöttek meg.
-
Nimda
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Lehet az éjszakai kapcsolgatás már hatásos.
Én nagyon lusta vagyok kapcsolgatni. 
Persze, kondiból most már mindenképpen valami minőségit tetetek bele, vagy legalábbis ami bírja a terhelést (hőmérsékletet?), mert jól láthatóan ez egy gyenge pontja a cuccnak. Remélhetőleg azóta már javították. Ugye 12 éves (!) a modell, az enyém 6 éves, s ezt a tápegység panelt biztosan használják más modelleknél is.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
PuMbA
titán
-
DarthSun
félisten
Ha már szét van szedve, én cserélném mind az ötöt, a kisebbik sárgát is. Pár perc/db a csere. A retró alaplapok is szenvednek a kondipusztulástól, az újabbak tovább bírják, a szilárdtest kondikkal.
#66192 : megértem, ekkora értéknél, bár én hűtőpados FET- et is cseréltem SS7 lapon, kínai forrasztóállomással, izzott az egész páka, de sikerült.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Tökre megcsinálnám saját magam, de sajnos hiába értek valamennyit az elektronikához és tudok forrasztani, nagyon kevés benne a gyakorlatom, s ekkora értékű cuccnak nem akarom széttaknyolni a panelét.
Inkább fizetek érte. Múltkor amúgy 16e forint volt a két hangfal javítása összvissz. Ami azért nem rossz, itt ugye 500-600e forintos hangfalpárról van szó. Ami nekem endgame szett már 6 éve, s az is szeretném hogy maradjon. -
Picco
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem bírtam magammal szétszedtem. Azt hiszem megvan a probléma, ha tényleg csak ez a gond, akkor nincs nagy baj:

Jól láthatóan három pukkadásra készenálló púpos kondenzátorunk van. A narancs a gyári yuscon, a sárga a cserélt, utóbbiból az egyik a púpos, valami Hitano, valószínűleg az se egy minőségi gyártó.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Anno csináltam róla fotót, szóval az elektronika így néz ki egy 250-300e / db stúdió monitornál:
Nem valami hifista kompatibilis látvány. De ez is működ... janem.
Szerintem megint azzal szivattam meg magam, hogy sose kapcsolom ki a hangfalakat, auto-standby meg nincs. Így most megint meghalt benne pár dzsunka kondi, sajnos ezekkel spóroltak.
Fantasztikus Yuscon márka, semmi infó róla, csak az, hogy kínai. -
DarthSun
félisten
Amikor legutóbb jártam a DAC topikban, akkor azt megszállta a hifi vudu.
Ez már nem is újdonság, anno már javasolták hogy komolyzenei koncerten nem szükséges az arany karperec
, rontja az észlelt hangminőséget, meg pld otthon a szoba megvilágítása is befolyásolja a hangminőséget, jó fény-jó hang, félhomály-rosszabb hang - by Degrell/Darvas, HiFi magazin. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Amikor legutóbb jártam a DAC topikban, akkor azt megszállta a hifi vudu.
Digitális hangerőszabályzásról annyit, hogy az abból adódó bitveszteséget, azaz kisebb dinamikát hangosabb ALAPZAJKÉNT kell hallanod. És hát kevesebb bittel tényleg relatíve hangosabb az alapzaj, csak hát ha a hallhatóság küszöbe alatt van, akkor gyakorlatilag mindegy. Ugyanis digitális hangerőszabályzással az alapzaj ÁLLANDÓ, csak a jel hangereje változik. Tehát a dinamika (bitmélység) habár változik a hangerővel, maga az alapzaj nem lesz hallhatóbb. Mert hiába kisebb a dinamika, ha eleve halkan hallgatod, akkor az alapzaj is olyan halk, hogy nem fogod érzékelni.
Tehát pl a 16 bites zene maximális kihasználásához 96 decibel hangerő kéne, hogy mindent hallj. Ha ezt csak 60 decibelen hallgatod, akkor igazából csak 10 bitet hallgatsz. A maradék 6 bit az -36 dB és 0 között szól, amiből nem hallasz semmit.
Ja, amúgy nálam van egy Topping E70, azon digitális a hangerőszabályzás.

-
DarthSun
félisten
Mackie Onyx pld : USB DAC, fronton analóg potik, viszont Win alól is állítható a hangerő, de a végső abszolút erősség a DAC szabályzójától függ. Nem különösebben értek hozzá, de valszeg itt az analóg poti a döntő. A stúdió dobozok fogadása meg szintén befolyásolhat, ahogy írod, amelyikben van beépített DSP, ott elvileg kikerülhetetlen.
A kis Eris 3.5 tisztán analóg, ott változás nélkül fut a jel a hangszórókra.
Ha viszont a Kenwood erőlködőmre csatlakozok, akkor asszem újradigi van - beépített DSP. -
SunMount3r
nagyúr
Ne haragudj, de szerinem ez a vélemény eléggé "fake" (vagy nincs kifejtve, jobb szót most nem tudok erre, sorry). A DAC-os Topic-ban pl. óvva intenek a "digitális" hangerőszabályzástól, ha pl. DAC-ról van szó. És mivel a ezekben a hangfalakban is ott van végül is a DAC a legvégén, így jogos kérdés...
(Még az sem biztos szerintem, hogy ha a "potival" tekerem és nem távval, akkor analóg, vagy digi lesz e...)??? -
lezso6
HÁZIGAZDA
Idén lett 6 éves. 2-3 éve volt már javítva mindkettő, akkor más volt a bajuk, kondik megmurdáltak, szóval nem volt túl drága a javítás. Ez viszont lehet nem lesz olcsó.

-
DarthSun
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hehh, szuper. Elmentem otthonról egy hétre, visszajöttem, erre megint meghalt az egyik Eve SC208. Egyszerűen nem kapcsol be.
Lemegy a LED animáció első fele, de nem kapcsolja be az erősítőket, s hangosodik fel szép lassan. Ehelyett csak elsötétülnek a LED-ek, HULLA. Konkrétan ez történik, s a javítás után készült short videója alatt azt mondja, hogy komplett panelt kellett belül cserélni, jó drágáért. 
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
TV USB-je nem igazán szokta felismerni a hangkártyákat.
Igen, egy ilyen SMSL jó irány, habár ez a modell kissé túlzás, ha nem használod ki a feature-jeit. Nem tudom mi más van ilyesmi, de a HDMI ARC lenne a legkényelmesebb, hisz a TV távjával lenne állítható a hangerő. Viszont ha megelégszel a külön távval, akkor optika is jó, így meg tudod úszni jóval olcsóbban is.
-
SunMount3r
nagyúr
TV-vel ez nem fog menni, legalábbis így nem. Optikai (vagy Coax-os) bemenetes hangfal kellenek neked. (De akkor bukod a TV-s távos hangerőszabályzást, azt tudod, Edifier-ből van viszont olyan bőven, aminek van saját hangerőszabályzós távja).
-
duo
addikt
nna megoldódott: egyik eladó sem válaszolt, és az edifiert el is vitték.
a jbl-re két kérdést is írtam. azóta be volt lépve 3 alkalommal is...
ha nem, hát nem. -
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
TCL 85C845 TV-met jelenleg egy nVidia Shield-re kotott Scarlett Soloval hasznalom, arra van akasztva 2 db Mackie MR824.
Megprobaltam a Scarlett-et rakotni a TV-re, de USB-n csak nagy sisterges lett belole.
Gondolom arra nincs mod, hogy a TV-n kijovo optikabol csinaljak jobb-bal 6.3-as jacket, ugye?
SMSL DL100 - Asztali DAC és fejhallgató erősítő Bluetooth 5.
Ez tud HDMI ARC-t, es a TV-m is.Ez jo lenne nekem?
Koszi!
-
esde
tag
-
hcol7
senior tag
egyetertek, es nem is elsokent "nyultam ahhoz", hanem egy evek alatt epitgetett / fejlesztgetett rendszer ele kezdtem el torekedni a leheto legmagasabb forras minosegre.
-
Viktor77
titán
BB topicból:
https://www.notebook.hu/thomson-ws600duo-2-0-as-hangrendszer-ws600duo-377080
Semmit nem tudunk róla, de máshol 40K-nál kezdődik, van rajta 2 RCA, optika, BT, távirányító.
Egy próbát megérhet neten rendelve, max visszaküldve.Sőt, itt még olcsóbb: [link]
-
allnickused
tag
-
Viktor77
titán
-
duo
addikt
-
GhanBuri Ghan
őstag
Ahogy én látom, mára a felbontás növelése nagyon olcsó dologgá vált, tehát ott kis befektetéssel lehet nagyokat ugrani felfele, viszont elnézve azt, hogy mondjuk egy hangdoboz vagy egy erősítő belső kábelezése mennyit tud dobni a hangzáson (hogy a szoba-akusztikát már ne is említsem), nem az adathordozó formátuma az, amihez először kellene nyúlni...
-
duo
addikt
sziasztok!
munkahelyi desktopra akarok valamit használtan az itt sokat emlegetett 1280T meg a jbl 104(a sima nem a bt-s) ami megmozgatta a fantaziam.
hasznaltan persze.
megéri a jbl a majdnem dupla arat? (alaplapi hang lesz valami ujabb asus deszkáról, az egyeduli extra a szerelt tasker mikrofonkabelbol csinalt rca összekötők. meg csinálok elcsatolast fenyödeszka es öntapadós gumi ajtóütközőből. (az elmult években ez nagyon bevált: ezzel csatolom el otthon pc-t a dacot, korabban még a granitlapok ala is tettem)
szoval: edifier vagy jbl? einhorn vagy finkle? -
hcol7
senior tag
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem is lenne értelme egy DAC-nak (hangkártyának) hozzá. Az itt leírtakkal ellentétben az tapasztalatom az, hogy nagyon sokban számít a DAC is. Már csak hangkarakter is egy olyan dolog, ami DAC-onként változik. Egy jó ajánlást ebben a Topic-ban kaphatsz rá a pénztárcád szerint (de ne ezeket az Asus-okat vedd!), ha meg nagyon budget akarsz maradni, akkor használtan veszel egy iBasso DC03-at, az is ég-és-föld lesz az alaplapihoz képest szerintem.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az a trükk, hogy eltérhet master, ezért nem a formátumot hallod. Vagy a 22 kHz feletti nem hallható hangokra a hangrendszered akkora torzítással reagál, ami már hallható. Pl 30 kHz + 40 kHz intermodulációs torzítása 10 kHz-es hangot is magával hoz. Ezért előfordulhat az, hogy a HiRes anyag ROSSZABBUL fog szólni. Szóval, ha azonos masterrel is hallod a különbséget, akkor tényszerűen a kisebb felbontású a jobb minőség.

Az elméleti, tudományos háttér veszteségmentes PCM hanganyagánál ugye:
1. A mintavételezési frekvencia (pl 44.1 kHz) határozza meg a felső határfrekvenciát, azaz a legmagasabb hangot. Tehát 44.1 kHz esetén ez 22.05 kHz, bőven az emberi hallás felett. 96 kHz-nél pedig ez 48 kHz, amit pedig már végképp hallasz, azaz lejátszott hanganyagnál nemcsak értelmetlen, hanem kontaproduktív, lásd fent.
2. A bitmélység (pl 16 bit) határrozza meg a dinamikatartományt, azaz a leghangosabb és leghalkabb hang közötti hangerőszintet, tehát a alapzaj szintjét. Ez 16 bit esetén 96 dB dinamikaátfogást jelent, avagy -96 dB az alapzajt. Ezt emberi füllel pontosan annyira hallani, mint egy hangos metálkoncerten a suttogást: semennyire. A 24 bit pedig már 144 dB dinamika, ami már leírhatatlan mértékben hatalmas.
-
hcol7
senior tag
no offense, az altalam eddig olvasasott hsz-aid alapjan objektive megalapozott, amiket irsz, viszont szubjektiv teren annyit hozzatennek, hogy van egy erosebb meretu zenegyujtemenyem digitalis formaban, amibol van szerencsem osszevetni ugyanazt a hanganyagot 44/16 vs 88/24, vagy 96/24, esetleg 192/24 minosegben, es 88/24, vagy afelett kis tulzassal -szamomra- eg, es fold az elmeny. es ezt megteszteltem vakteszt modon is, amikor nemtudtam, hogy melyik mintavetelezesu felvetelt szolaltatok meg.
ezalapjan szvsz cafolnam, hogy a 44.1/16 feletti allomanyok felesleges parasztvakitasok volnanak.
sot... valahol 88/26, es afelett, mintha lekerulne a "nejlonzacsko" reteg a hangfalak, es a fuleim kozul.
: ) -
DarthSun
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az a teszt, hogy ha van egy WAV / FLAC veszteségmentes forrásfájl és ezt konvertálod 320 kbps MP3-ba, s összehasonlítod. Foobar ABX teszttel például. Vagy elég csak a forrásfájl, aztán ezt beteszed a VoidXs által készített Nuance alkalmazásba, amit innen tölthetsz le. Az többféle formátumot is tesztel, így megállapítható hol ér véget a hallásod. Tehát pl csak 192 kbps MP3-ig jutsz-e, ilyesmi.
-
DarthSun
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az Edifier S2000 ugye abban különbözik, hogy a magassugárzó planár, jobban szól. Az S3000 pedig ugyanez csak vezeték nélküli is nagyobb. Utóbbi jöhet jól, mert még mélyebb hangok kijönnek belőle. Szvsz az S3000 MKII az, amire érdemes lehet váltani. De jelenleg majd 300e forint, annyiért meg kapni 8" stúdió monitorokat jóféle mindenes DAC-kal...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Donie07
újonc
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Még nyáron egy fórumtárs árult egész jó áron, Edifier s1000mkii -t, gondolkodtam, hogy vegyem-e meg, végül nem tettem....
Már 3-4 éve nyúzok egy S1000DB -t, a pici távirányítón kívül mindennel elégedettek vagyunk, jókat lehet vele filmezni, zenéket is baromi jó minőségben lehet rajta hallgatni, de esztétikailag is szuper, kapott hozzá színben matchelő állványt
Tehát a kérdés, hogy megérné lecserélni pl. az MKII -re vagy valami újabb S szériás Edifierre (pl. Edifier S3000), adna annyi pluszt?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Viktor77
titán
-
Qru
MODERÁTOR
-
Viktor77
titán
-
Qru
MODERÁTOR
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Gondolom nem ugyanaz a master a CD (FLAC?) és az MP3 között, vagy konkrétan más eszköz játssza le a CD-t és az MP3-t. Szóval biztosra veszem, hogy nem a formátumok közötti különbséget hallod.
Ismét hangsúlyozom hogy nem véletlen találták ezt ki.
Igen, nem véletlenül találták ki, konkrétan munkánál hasznos:
Why Higher Bit Depth and Sample Rates Matter in Music Production
De otthonra felesleges parasztvakítás, csak marketing, hogy lehúzzanak egy csomó pénzzel.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A füleskimenet az elég extra dolog, biztos szükség van rá? Csak mert pl asztali gépházakon szokott lenni, azt is ajánlott használni, mert a hangfalaké jellemzően nagyon kakkanat minőség.
Az Edifier MR4 kb a legolcsóbb, amin van fejhallgató jack, de ennek a hangkaraktere semleges, szóval nem igazán alkalmas arra, amit szeretnél. Cserébe még drága is.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Felesleges pénzkidobás a hangfal árával megegyező hangkártyát / DAC-ot vásárolni. Egyrészt az alaplapiak manapság már megfelelő szintet képviselnek ezekhez hangfalakhoz, másrészt ha a teljes összeget hangfalra költenéd, akkor kapnál ég és föld különbséget.
Ilyen 30-40e vagy drágább áron a 100-200e forintos stúdió monitorokhoz szokás DAC-ot vásárolni. Ott kell is, meg ki is használható.
-
hcol7
senior tag
-
Donie07
újonc
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy Edifier 1700Bt párost, de számítogéphez csatlakozva fogom használni az esetek döntő többségében. Ha vennék mellé egy külső usb-s hangkártyát akkor jobb hangzást érnék el, vagy felesleges lenne? Az alaplapi Realtek ALC S1200A(codec). Kinézetem egy Asus Xonar U5 vagy U7 külső hangkártyát. Érdemes rá befeketeni vagy nem adna annyival többet? De ha tudtok ennél jobbat hasonló árkategóriában vagy olcsóbban ne tartsátok magatokban.
Köszi. -
GhanBuri Ghan
őstag
-
DarthSun
félisten
Átmegyek a folyosón a konyhába, a szobában váltogatják pld a CD/ugyanazon 320 MP3- at, onnan is azonnal megmondom melyik szól éppen. A túlmintavételezés pedig annyira durva minőségjavulást ad, hogy tán bedugott füllel is felismerni, ez persze kicsi túlzás, de a kanapén, a dobozok előtt ülve fél perc alatt is 100%- ban megmondom hogy az elavult 44.1 vagy a 96/192 modern szól. Ismét hangsúlyozom hogy nem véletlen találták ezt ki. Már a Hifi mozaik korai időszakában is megállapították, amikor még csak profi eszközökön volt elérhető, pedig azért Darvas úr nem xarral dobálózótt, ezt minden régi motoros HiFi kedvelő tudja.
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Úgy néz ki beadta a kulcsot nálam a Genius 1250-em azt szeretném lecserélni. Hasonló tudású nem túl drága cuccra gondoltam. Főelg lakossági disco zene megy szóval olyan kéne ami mélyhangzásban erős. Illetve lenne még egy kitétel, hogy vezetékes fülessel is lehessen használni, azaz legyen rajta jack csati.
-
esde
tag
Sziasztok!
Mi az a hangfal most ami a Genius SP-HF1250B-t helyettesítheti?
Évek óta nem lehet kapni újonnan, használtan is ritkán, de inkább maradnék az újnál.
Ár-érték arányban keresem ennek az utódját ha van ilyen vagy hasonló. -
DarthSun
félisten
Puff, akkor már idősödve süketülök
, bár fiatalabban is melóztam Hifi boltban, a teszthallban a mintavétel váltásnál, mindenki rábólintott...határozottan jobb. A sima CD végigkövetve 44.1- el nemrossz, de a prezensz valahogy kicsit fakó, 96- al megjönnek a természetes felharmonikusok is, amit egy élő koncerten is hasonlóan hallani. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Ha hallod a túlmintavételezést, akkor az bizony a gyenge minőségű újramintavételezés miatt lehetséges. Ugyanis nem szólhat objektíve jobban.
A hullámban a derékszögű nagyolások miatt(az immár elavult 44,1), a gyakoribb mintavétel miatti folyamatosabb görbe - nem véletlen találták ki sztem.
Ez hifista ostobaság, habár azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy marketingesek találták ki, hogy extra pénzt szedhessenek a HiRes plecsniért. Magyarázat:
Debunking the Digital Audio Myth: The Truth About the 'Stair-Step' Effect
-
DarthSun
félisten
Én is füleltem nem is oly régen, Win 100% hangerőt ajánlanak, és a DAC analóg potijával a ténylegesen hallgatott hangerőt belőve. kombináltam, variáltam, fülre én nem tudtam megállapítani a különbséget.
A túlmintavételezést viszont azonnal hallom, vakon is. 44.1/48KHz- ről váltva 96/192- re nagy különbség, sokkal simább, tisztább.
A hullámban a derékszögű nagyolások miatt(az immár elavult 44,1), a gyakoribb mintavétel miatti folyamatosabb görbe - nem véletlen találták ki sztem. Sima CD- ről is hallani, a 44.1 megtartása ajánlott, nekem szubjektíven mégis szebben szól, ha az eredeti égetésről legalább dupla mintavétel van. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Teljesen mindegy, felesleges apróság.
-
SunMount3r
nagyúr
-
oliwwer
aktív tag
erre sajna nem tudom a választ, az biztos, hogy én abszolút semmilyen minőségromlást nem vettem észre hangerő növelésekor
-
SunMount3r
nagyúr
-
oliwwer
aktív tag
Nem biztos hogy jól értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni, nekem R2000DB van. A távirányító egy digitális távirányító, ugyanolyan mint a tévéké. A távirányító az erősítő beállításait módosítja. Emellett az erősítőt tartalmazó hangfal hátulján is van egy végtelenített tekerős hangerőszabályzó.
Ha ez így válasz a kérdésre..
-
SunMount3r
nagyúr
Már annyi mindent olvastam össze, hogy kicsit meg vagyok zavarodva e téren, úgyhogy inkább megkérdezem-> Hogy pl. ezeknek az Edifier hangfalaknak pl. digitális, vagy analóg módon történik a "távirányítós" hangszabályozása?
-
lowzor
veterán
-
oliwwer
aktív tag
Ezzel a módszerrel ha PC-re akarom csatlakoztatni és beállítom a T5-öt meg a 2.0-t egy bizonyos hangerőre és csak windows-ban állítom a csúszkán a hangerőt, akkor egyszerre, arányosan adagolja a hangerőt mindkét eszközre, vagy a mélynyomó hangerejét folyamatosan igazítani kell a 2.0-hoz?
-
ad4m1337
aktív tag
-
Ndruu
MODERÁTOR
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Eleg amator vagyok audiotechnikaban, lehet noob kerdes, de hogyan tudnam csatlakoztatni a 2.0 Edifier S1000Db aktiv sugarzot Edifier T5 aktiv melyladahoz? Ma vettem itt hardverapron, de nagyot koppantam itthon hogy nem tudtam hangot kinyenri belole...

-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
bobalazs
nagyúr
-
lowzor
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Mióta kapni már megint Modecom Eclipse 180 60e alatt?
Mondjuk vannak vele rossz tapasztalatok, anno haveromé is meghalt. Meg az árukeresős vélemények között is írják. Mondjuk igaz, az emíltett Edifier 2.1-gyel is szívtak páran, habár az nem elfüstölt, csak zörgött a mélynyomó. Annak konkrét okára is kíváncsi lennék, mert nekem meg sok más embernek itt nem volt vele semmi gondja...
-
lowzor
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
bobalazs
nagyúr
Edifier D12 rossz lenne Solo 6C mellé/helyett?
Két pc van Filmek mennek solo 6cről minden másra meg a D12.
Hülye ötlet?
Van helyette más hasonló áron? -
olymind1
senior tag
-
PuMbA
titán
Akkor viszont nem értem, hogy minek teszik közé a méréseket. Így tiszta amatőröknek tűnnek, akik azt se tudják, hogy kell megmérni egy hangfalat, nem hogy tervezni. A Pro 8 V4 mérési grafikonja szerint 70Hz már alig hallható, mert -8dB-en van és azon a ponton vége is van a mérésnek: [link]
-
olymind1
senior tag
A Prodipe által közzétett mérések főleg alacsony frekvenciára vonatkozóan eléggé semmitérőek, hiányosak és megtévesztőek. JBL 305p mélyei sehol sincsenek a Prodipe Pro 8 V3-hoz képest, hiába írnak a V3-nál és a V4-nél is 45Hz-es subsonic filter-t a manualokban, mikor 40 Hz-en is szépen jött belőlük az basszus megfelelő hangerővel, ahol 305p már nagyon erőlködött, elhalkult és elvérzett.
Persze a 305p-nek más jó tulajdonságai vannak nem tagadom el tőlük, de nem hiába van hozzá 10inches mélynyomó.
-
duo
addikt
-
lowzor
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Tigerclaw
nagyúr
Edifier S2000 MKlll- hoz hogy lehetne ideálisan mélynyomót passzítani?
-
PuMbA
titán
-
h1mpi
félisten
-
samu2062
senior tag
-
h1mpi
félisten
Sziasztok,
A gyereknek szeretnék venni az elkövetkező hetekben egy AUDIO TECHNICA AT-LP120XUSB-BK bakelit lemezjátszó-t.
Ebben van:
- Integrált előerősítő (pre-amp):Igen
- Beépített kapcsolható Phono előerősítőKérdésem, hogy milyen 2.1-es rendszert ajánlotok hozzá? Első sorban inkább hip-hop zene lenne hallgatva rajta. Keret 100 000 Ft környéke, de rugalmas vagyok. A szín fontos, hogy ne fa hatású legyen, hanem fekete.
Köszi! -
olymind1
senior tag
-
duo
addikt
-
joe979
senior tag
-
olymind1
senior tag
-
joe979
senior tag
Megjelent az Edifier MR család kisebbik tagja az MR3 . Az ára nem tetszik , 120 dolcsi . Remélem , ha bejött akkor nem fogja tovább emelni a többi árát .
Új hozzászólás Aktív témák
-
66200 - 66101
68447 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- ASUS notebook topic
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Mobil flották
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gaming notebook topik
- Napelem
- LEGO klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple AirPods Max 2 USB-C Bontatlan Fekete & Csillagfény / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezeket örökké kapcsolgathatod, akkor se lesz bajuk. Volt már többször olyan, hogy egy nap 6-szor kapcsoltam ki-be.
Én nagyon lusta vagyok kapcsolgatni. 
Inkább fizetek érte. Múltkor amúgy 16e forint volt a két hangfal javítása összvissz. Ami azért nem rossz, itt ugye 500-600e forintos hangfalpárról van szó. Ami nekem endgame szett már 6 éve, s az is szeretném hogy maradjon.

Szerintem megint azzal szivattam meg magam, hogy sose kapcsolom ki a hangfalakat, auto-standby meg nincs. Így most megint meghalt benne pár dzsunka kondi, sajnos ezekkel spóroltak. 

Mondjuk vannak vele rossz tapasztalatok, anno haveromé is meghalt. Meg az árukeresős vélemények között is írják. Mondjuk igaz, az emíltett Edifier 2.1-gyel is szívtak páran, habár az nem elfüstölt, csak zörgött a mélynyomó. Annak konkrét okára is kíváncsi lennék, mert nekem meg sok más embernek itt nem volt vele semmi gondja...