- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
61700 - 61601
68471 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Van egy régi Logitech Z4 hangfalszettem.
Tegnap elkezdett zúgni a mélnyomó, ha áram alatt van. Nem vészesen, de hallható.1. Szerintetek ezt lehet javítani, foglalkozik ilyennel valaki?
2. Mi van hasonló tudású cucc ma 2.1-ben akár Logitech akár más? Hasonló teljesítmény, hasonlóan kis helyet foglaló hangszórókkal és maximum ekkora mélnyomóval.
-
iszoke
senior tag
-
samu2062
senior tag
Sajnos 10 ezerért semmi nincs már. A Genius 1250B a legolcsóbb ajánlható hangfal, ami ér is valamit, de ez sincs már 20 alatt, ráadásul alig kapni.
Esetleg az 1200B van még, amit én ugyan még nem hallottam, de szinte mindenben egyezik az 1250B-vel, talán van olyan jó is.
Az 18 ezer: link
Ha semmiképp nem akarsz feljebb menni árban, akkor talán a Pebble v2: link -
smiti
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
Na Hi-Fi már volt, akkor jöjjön egy kis Low-Fi
:
Tegnap végre rászántam magam, hogy megcsinálom. A hangfalakat nem kell gondlom bemutatni senkinek. Féltem, hogy az elhelyezés miatt mindenféle torzítás, meg zörejek lesznek, de több filmmel is teszteltem és semmi zavarót nem hallottam, még egy kis basszusgazdag Metal Core-al is megtoltam jó hangosan és teljesen OK volt a hangzás.Bárki bármit is gondoljon, a TV saját hangszóróihoz képest ez is óriási upgrade.
Még annyit lehetne, hogy a hangszórókat 4-5 centivel távolabb rakom egymástól, de ahhoz most túl rövid az RCA kábelem (amit meg eredetileg az R1280T-hez kaptam)
. -
NvidiaRTX
őstag
-
iszoke
senior tag
Azért jobb, mert a talpat leszámítva szabadon van gyakorlatilag és a hangok így optimálisan mozognak? Ha ez valóban ennyire lényeges, akkor lehet, hogy én is szerzek alkalomadtán, bár akkor valószínűleg át kéne rendeznem a szobám.
Amúgy a géped porosodni fog a parkettán... és ritka ízléstelen a tapétád.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
PuMbA
titán
-
NvidiaRTX
őstag
-
smiti
veterán
-
PuMbA
titán
-
joe979
senior tag
Szuper
A kép csak annyiban rossz, természetes fénynél sokkal szebb a fa , sokkal barátságosabb a kinézete.De ez nem probléma, csak annak aki nem látta élőben. Viszont a TVét előrébb hoznám az asztalon , és akkor a hangfalak is előrébb tudnánk kicsit jönni, lehet ezen is nyernél, a kukát kibasznám , valamint egy fekvő házat a tv alá . Akkor jobban szét tudnád húzni a rendszert. Talán
talán -
ridiculous
senior tag
1. Mennyit szeretnél költeni? - maximum 10.000FT - ig
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. - számítógéphez használnám íróasztalon, szó szerint egy karnyújtásnyira leszek tőle
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. - PC alaplapi jack
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb. - ha az extra hogy ne búgjon-zúgjon ha kikapcsolom a gépet akkor az kell, más nem
Nézegettem már hogy milyenek vannak de annyiféle van hogy inkább rákérdezek itt, hátha van valami ajánlottabb típus, nehogy belefussak valami nagyon hulladékba.

-
PuMbA
titán
Ez jó hír! Nem hiába mondjuk akkor, hogy az akusztika a legfontosabb
Ha nincsenek megfogva a rezgések és elnyelve a visszaverődések, akkor azok egyszerűen lerombolják a hangzást, amikor találkoznak a hangfalból jövő hanghullámokkal. Én régen azt hittem, hogy kevésbé, de ahogy én is lépek előre akusztikában úgy tapasztalom, hogy 1-2 jelentéktelennek hitt kiemelés teljesen tönkre vághat egy nagyobb tartományt is. -
NvidiaRTX
őstag
Ha pár napja még valaki azt mondja az állvány is számít kiröhögöm de most...

Én mindig is szkeptikus voltam az ilyen témában, hogy a drágább kábel, meg drágább állvány, meg drágább mittudjam én mi számít az audiónál...

Emberek kimondom, ez a hangfal nem ér semmit normális állvány nélkül.
Amikor először hallgattam így majdnem megkönnyeztem minden viccet félretéve...
A mély sokkal lágyabb, de erősebb lett, megjelentek a középhangok is és sokkal teltebb lett a hangzás.
Kajak vissza kellett tekernem a mély potit 0-ába mert sok lett hirtelen a +2.
Hát ez simán megérte és akkor még sehol a hangelnyelő panel.Ja és az első kép nem Photoshop, tényleg nem látni egy kábelt sem.
(nem úgy mint sokatok fényképein
) -
PuMbA
titán
Mindhárom jó megoldás: Mega Acoustic 50x50x7cm, Mega Acoustic FiberStandard 120x60x10cm és a DIY 100x50x11cm. A választás a tiéd.
Az első van nekem, de azt azért nem ajánlom és én is ezért teszem be 100x50x9cm-es DIY keretbe, mert egy 50x50-es elem méretileg túl kicsi, önmagában keveset ér és emiatt feleslegesen sok falra rakást kell csinálni. Továbbá ez a legvékonyabb is.
A FiberStandard előnye, hogy 120x60 méretű, tehát egy darab belőle még hatásosabb, mint egy 100x50-es. Árban így azt hiszem még olcsóbbra is jön ki, mint az első megoldás, méghozzá úgy, hogy ez már 10cm vastag!
A DIY előnye, hogy olcsóbb. Én erre tettem a voksom az elsővel szemben a további pár panelem esetén. 3 darab az előző hozzászólásomban említett 3cm vastag elemmel, tehát 11cm össz vastagsággal hatásos dolog hozható ki belőle.
-
alphamooncam
őstag
-
iszoke
senior tag
Van értelme. Egy sűrű anyag sokszor visszaveri a nekiütköző formákat, hullámokat (ld. ember vs beton), de egy kevésbé sűrű már átereszti vagy elnyeli (ld. ember vs víz, tudom, nem a legjobb példák
). Ez a DIY panel szerinted nálam is beválna? Vagy célszerűbb lenne valamelyik korábban linkelt? -
PuMbA
titán
És ez még semmi, mert a jövőben sokat fog javulni neki az akusztika javítással
A mélyek és a közepek csillapítása még hátra van, így még sok tartalék maradt a hangfalban.DIY akusztikai panel bélés téma: találtam jobbakat. Jilana Elastic Antinoise, Hangszigetelő tábla. Ezeket még méretre se kell vágni, mert nem 200x100-as táblák, ami egy panelhez már túl nagy. Valamint olvastam tudományos cikkeket bélés vastagság és sűrűség témában és az az érdekes, hogy minél kevésbé sűrű egy anyag, annál jobb az elnyelő képessége! Minél sűrűbb az anyag, annál többet reflektál vissza. Így a cél, hogy minél vastagabb legyen a panelünk, de a lehető legkevésbé legyen sűrű.
-
iszoke
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
Most a GoW Ragnarok-ot tolom, hát naon brutál hangot tesznek le az asztalra a hangfalak. Az a tipikus éles és dörmögő hang együtt ami miatt érzed, hogy van súlya a látottaknak és ott volt a világkígyóval való beszélgetés hát rengett a szoba én meg libabőrös lettem.

Talán az első értelmes hangfalam mióta az eszemet tudom pedig nekem aztán tényleg mindenem volt már.
Na megyek is vissza tóni.
-
iszoke
senior tag
Lehet, most kéne akkor vásárolnom amíg emberi áron adják. Augusztustól várhatóan brutális áremelkedések lesznek, ha másra nem, akár befektetésnek is jó lenne egy ilyen... És ha azt vesszük, hogy OLED monitoron játszom, imádom a jó zenéket és az ütős hanghatásokat játék közben, akkor végső soron tartozom magamnak annyival, hogy nem szart használok hangfal címén, hanem teszek is érte valamit. Hiszen csak akkor fogom tudni mennyire válik be, ha kipróbálom, nem igaz?
-
xmad
őstag
JBL 308p -ben vagy úgy általában mindegyik monitorban van valamiféle védelem?
teljes hangerőn, ahol már eléggé dübörög a basszus van hogy egy pillanatra elveszi a jelet. majd újra szól. közben a led fény is elhalványul rajta. mintha egy pillanatra elvenné addig róla az áramot.
vagy inkább ez vmi hiba lehet? nem szoktam full hangerőn hallgatni ezért nem figyeltem ezt meg eddig
-
PuMbA
titán
Amit lezso6 ajánlott az jó akusztikai szívacs, nekem is olyan van, de ha nem akarsz kis elemekkel vesződni, akkor ez a már általad is látott 60x120-as is megoldás: [link]. Illetve még mindig ott van az otthon barkácsárúház segítségével megcsinálod magadnak, ami kb. fele ennyi áron kijön, ha nagyon árérzékeny vagy.
-
NvidiaRTX
őstag
Ahol már minimum 1000 értékelés van az már jó üzlet.

Csak azért nem fogok EMAG-ról vásáni mert 23123 értékelés azt mondja, hogy jó és ők ezt kihasználva felsrófoljak az árakat.
MySoft simán jó nekem pl a VGA-m volt onnan vásárolva.De persze mindenki maga dönti el miben hisz. Nekem EMAG-al volt negatív tapasztalatom, hogy raktáron lévő terméket közel másfél hét alatt sikerült nekik kiszállítani miután írtam nekik hogy merrefelé van a cuccom. Raktáron lévő terméket max 2-3 nap szállítani általában.
Szóval az hogy melyik bolt megbízható az egyéni tapasztalat. Én általában mindig ott vásárolok ahol a legolcsóbb és azért a pénzért megfelelő gari van és van azért jó pár értékelése.
Átverős tapasztalatom még nem volt egyik bolttal sem. Volt olyan hogy hibás volt a bontatlan termék de az nem a bolt hibája.
Ahol vettem az S3000-et azóta 40k-val drágább lett.
-
iszoke
senior tag
De igen, van, bár a felsorolt üzletek 80%-át nem ismerem, így azt sem, hogy mennyire megbízhatóak. Pl. a mysoft jónak tűnik, de tőlük még sose rendeltem. Tehát nem arról van szó, hogy nem hallottam még az árukeresőről (amúgy valahol itt a fórumon mondták, hogy nem szabad túl komolyan venni az ottani értékeléseket), sokkal inkább arról, hogy lehetőség szerint olyan üzletektől vásárolok, ahol kedvező tapasztalataim vannak.
Ezt az atomvillanás összehasonlítást nem fogom elfelejteni egyhamar.
-
iszoke
senior tag
Z407-hez képest atomvillanás bármilyen alap 2.0 is.
Most minden hitemet elveszítettem az ilyen netes "review" cikkekben, mert azoknál mindig ajánlottnak hozzák ki.
Sajnos eMAGon pont most mentek fel az árak, így lehet, hogy várok amíg visszaesnek, vagy nézek máshonnét... 75 egy R1855DB, 140 az S2000 és 242 ezer az S3000 Proért kicsit goromba. Persze ha ilyen ütemben szakad be megint a forint, akkor lehet, jobban járok ha inkább most veszek.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
iszoke
senior tag
Ha vasbeton az összes fal, akkor sajnos van esély a rossz akusztikára.
Sajnos az. Két szoba van ilyen falakkal, az egyiket az öcsém kapta hungarocell szigetelés nélkül, a másikat pedig én a szigeteléssel. Ebből kifolyólag tényleg az van, hogy vagy rááldozok egy komolyabb összeget akusztikus panelre és akkor már lesz értelme egy tisztességes hangfalat beszereznem, vagy hagyom a fenébe az egészet és maradok a Z407-nél. Ami (ha hinni lehet az élménybeszámolóitoknak) elég sajnálatos lenne.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
"Viszont akkor visszakanyarodnék az előző kérdésre, melyik szivacs lenne megfelelő szerinted?"
Igen, de nem mindegy milyen. Ilyesminek van értelme, mert ez 100-200 Hz között is nyel valamennyit, habár ez se basszusra van kitalálva, szóval 100 Hz alá nem jó. És 10ezer forint egy 50x50 cm-es darab belőle, tehát 40ezer négyzetmétere, s ha érdemi eredményt akarsz, akkor simán kellhet belőle 1-2 m2.
Ha vasbeton az összes fal, akkor sajnos van esély a rossz akusztikára.
-
iszoke
senior tag
Valahol számítottam erre, bár ettől még nem örülök neki...
Viszont akkor visszakanyarodnék az előző kérdésre, melyik szivacs lenne megfelelő szerinted? Már volt hozzá link valahol, csak most nem találom.
A fal amúgy vasbeton. Tudom, mert tavaly nyáron lett beépítve ablak és új ajtó, nekem kellett ütvefúróval megcsinálni a helyet...
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Két dolog miatt írják, hogy rosszabb lehet:
1. a teljes szobát bevonva vele döglött, túlcsillapított lesz a hang
2. a hungarocell a mélyek csillapítására alkalmatlanNagyon pici szobánál az első az nem baj, mármint sokkal inkább legyen döglött a szoba, mint visszhangos. Mert a kis méret miatt sokkal problémásabb a visszhangosság, szóval így nálad szerintem inkább előny a hungarocell bevonat.
A hangfal alá tett szivacs semmit nem ér. Ha baj van a szobaakusztikával mély ügyileg, akkor a falat kell bevonni szivaccsal, elég nagy felületet. Ám így se garantált hogy jó. Ezért kérdezem, hogy miből van a fal, mert ha nem vastag tégla, hanem pl gipszkarton, akkor nem feltétlenül olyan rossz a helyzet.
-
iszoke
senior tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
iszoke
senior tag
Közben elolvastam ezt. [link]
Kiderült, hogy még rosszabb a helyzet, mivel nálam amikor szobává lett alakítva a helyiség akkor belülről 5 centi vastag hungarocellel lett beborítva az egész hőszigetelés céljából. Tehát vagy valami nagyon jó akusztikai panel kéne a hangfalak mögé, vagy egyszerűen jobb, ha feladom a dolgot.
-
fuser123
csendes tag
-
iszoke
senior tag
Hmm... nos lemértem még egyszer, nem 2m, hanem 140-160 centi magasságban van az ágyam (alatta csak a tartólécek). Az asztallap 70 centi magasságban van, így ha a hangszórónak fülmagasságban kéne lennie, akkor az pont megvan. A basszust szintén le szoktam venni, pont azért, hogy ne dübörögjön, de azért még észrevehető legyen.
A Logitech Z407-nél nem érzek semmi problémát, és most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy itt mindenki gagyinak tartja. Ha azzal nincs gond, akkor nem lehet megoldani, hogy egy Edifier is rendesen menjen?
-
PuMbA
titán
-
iszoke
senior tag
Sajnos adott az elrendezés, mivel eredetileg nem is lakószoba volt hanem kényszerűségből lett átalakítva. Emiatt aztán abból kell a legjobbat kihoznom, ami van.
Nekem a kis szobám 4.16 x 2.35 méteres volt és ha a hosszabb oldallal ültem szembe, akkor brutálisan kellemetlen állóhullámok voltak 100-200 Hz között.
Nem hangzik jól, de mit jelent pontosan? -
lezso6
HÁZIGAZDA
Uh, ez sajnos nagyon bukta elrendezés. Előző hozzászólásodban láttam, hogy ez egy 2.1 x 2.6 méteres szoba. Itt sajnos kb semmi nem fog jól szólni, főleg hogy a hosszabb oldalal ülsz szembe. Nekem a kis szobám 4.16 x 2.35 méteres volt és ha a hosszabb oldallal ültem szembe, akkor brutálisan kellemetlen állóhullámok voltak 100-200 Hz között.
Persze ha az ágy mögötted fog eleget, akkor működhet. De attól tartok még 4" kis hangfalakkal is döngeni fog.
-
PuMbA
titán
-
NvidiaRTX
őstag
43 col? Most már egy monitor is lassan nagyobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na viszont az előbb megnéztem egy új akció filmet (AGŐ3) ami nem rég jelent meg a tudjuk hol és hát naon brutál volt a hangzás gyerekek, rendesen élveztem a műsort.

Nagyon szépek voltak a magasak és ütős mélyek is és hát a szokásos alsó mély visszhangos izé is előjött. De hát ez ilyen egyelőre. -
PuMbA
titán
-
iszoke
senior tag
-
joe979
senior tag
-
PuMbA
titán
De neked abban a szobában van az ágy is nem? Azt hiszem ezért nem húzhatod hátra a TV-t
Sajnos igen, az ilyen egybe minden szobáknak ez a hátránya, hogy minden kompromisszumos. Ha TV-d méretét csökkentenéd 50-55 colra, akkor talán megoldható az elhúzás a faltól. Ha már egy külön szoba van alvásra és egy minden másra az már sokat egyszerűsítene a helyzeten. -
joe979
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
"Hangfalakat előre-hátra mozgatni"
Próbáltam és hidd el alig változott valamit a bántó mély tartományban.
Ellenben ocsmány lett a "dizájn".
Az hogy a hangfal már 20cm-el előbbre van mint a fal pláne előbbre van mint a TV az már nálam dizájn romboló egyszerűen rossz ránézni úgy a setup-ra.
Sajna nem minden helyiségben lehet megoldani a nagy fal távolságot. Szal vagy együtt élünk a problémákkal vagy alkalmazunk hangpaneleket.
A TV-t sem húzhatom el a faltól mert a 65 colhoz nem ülhetek közel akkor játékokba az ember nem látja át a képernyőt.
Hétfőn jönnek képek majd az új állvánnyal.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
"Ha a hangszóró előtt állok király a mély.
Ha a szoba közepén akkor nulla a mély (kioltó pont valszeg).
Ha meg a szoba végébe akkor meg már túlzás a mély."Ez kb mindenhol így van. Falnál több a mély, középen semmi mély. Hogy te vagy ott vagy a hangfal, az mindegy.
Nálam 462 x 445 cm a szoba, tehát majdnem négyzet A hangfalak falra tolva, én meg a szoba hosszának 40%-nál. És ilyen a frekvenciamenet:
35-60 Hz között gyakorlatilag tök sima. Mondjuk ez csak mázli.
De rendezgetéssel azért lehet trükközni. Hangfalakat előre-hátra mozgatni, néhány centi ott is számíthat. -
PuMbA
titán
-
iszoke
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
-
iszoke
senior tag
-
PuMbA
titán
Nem vagy hülye, csak ha egy kicsit tovább gondolkozol rajta, akkor szerintem mindenképp megtalálnád a választ. Bízz magadban és a józan ész erejében! Ebben az esetben tehát elég annyit átgondolni, hogy ha a zenében nincs mély hang, mert csak egy cintányért ütnek épp, akkor a hangfal a vezetéken keresztül nem kap olyan információt, hogy basszust adjon ki. Ebben az esetben tehát nem fogsz érzékelni basszust és ez a válasz a kérdésedre

-
NvidiaRTX
őstag
Az a baj hogy ezt nem lehet biztosra mondani hogy akkor az jó lenne mert az a fránya helyiség akusztika még mindig beleszól a hangba.
Az én szobám a legjobb példa erre.
Ha a hangszóró előtt állok király a mély.
Ha a szoba közepén akkor nulla a mély (kioltó pont valszeg).
Ha meg a szoba végébe akkor meg már túlzás a mély.
Tehát én csak azzal tudom szabályozni a mélyhangokat hogyha hátrébb ülök pár cm-el. És tényleg cm-eken múlik mert ha előrehajolok akkor már megint eltűnt a mély.Tehát hogy gyors rajzoljak egy ábrát, itt kell ülnöm kb hogy "elfogadható" legyen a hangzás. (a teljes kép a full szobát jelöli)
-
iszoke
senior tag
"Erre írták feljebb hogy basszuskárosult amikor megpróbálod hasonlítgatni egy olyan rendszerhez a mostani "Pro" cuccot ami alapból túltolta a mélyeket."
Na ez volt, amit eddig nem igazán értettem. Ha valaki az alapból túltoltat veszi normálnak akkor persze, hogy nem fog feltűnni neki a probléma. Mondjuk engem nem zavarna, mert én pont az ellenkezője vagyok, nem szeretem, ha nagyon dübörög valami a fülemben, ilyen szempontból én ki lennék békülve az S3000-el.
-
NvidiaRTX
őstag
De van csak nem olyan mint mondjuk egy 2.1-es rendszernél.
Próbáltam ma egy filmet amiben tudom milyen a mély egy bizonyos jelentnél mert szoktam használni hangszóró tesztelésre.
2.1-be szép volt, 2850-el már kezdett eltűnni a mély és az S3000-nél meg már közel sem volt olyan "élvezetes".Persze ez nem azt jelenti hogy a 3000 lenne a gond valszeg soha nem volt olyan mély a filmben csak a 2.1 rendszer emelte ki annyira azt a tartományt ami annak a rendszernek feküdt.
Erre írták feljebb hogy basszuskárosult amikor megpróbálod hasonlítgatni egy olyan rendszerhez a mostani "Pro" cuccot ami alapból túltolta a mélyeket.
Az S3000 nyilván nem arra való hogy eladd a házat vele, persze van ereje de ha döngetni akar valaki akkor minimum mélynyomós hifi rendszert épít.
Legalább is ez az én véleményem/tapasztalatom.
-
iszoke
senior tag
-
Hauptmann
veterán
-
PuMbA
titán
-
iszoke
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
Azok ilyen álványok: [link]
Virágtartónak tökéletesek.
Csak azért ezeket a gagyikat vettem mert más nem volt jó a 2850-hez. Így is trükköznöm kellett a 2850 lábaival hogy ne lógjon le az állványru.
Nem mellesleg az állvány lábai alja is gagyi műanyagból vannak szted mennyire audiofil az?
Simán elcsúszkált a padlón.
A súlyát meg inkább nem említem, köze nincs egy normális súlyú állványhoz amit ha meg ha fel is töltesz anyaggal hát nem fogsz mozgatni kisujjal.Maradnak ott ez már biztos. Próbáltam ezzel minden pózt de se jobb se rosszabb nem lett. De majd hétfőn minden kiderül.
-
iszoke
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
-
iszoke
senior tag
Aljzatot keresni nálam a legkisebb probléma, 20-30 centire lenne mindkettőhöz szabad hely, ahová be tudnám dugni őket.
Attól függően hova raknám az állványokat 40-50 centire lennének egy irányban a faltól, kb 20-ra másiktól. Felteszem ez még kicsit kevés (küldj már linket ahhoz a számhoz, amit a videódon nyomatsz
). -
NvidiaRTX
őstag
Párban adják természetesen az allványokat hozzá.
Hétfőn jönnek meg akkor többet tudok majd róla mondani hogy segített-e a hangzáson vagy nem.A weboldalán is kint van hogy wájörlessz a csatlakozás:

Bár sztem az is ugyan olyan macera, hogy találj egy konnektort mintha elhúznád a hangszórókábelt...A videó meg nagyon átverős mert az a hang erősen zene függő is. Nem minden zenei stílusban nyilvánul meg a cucc ereje ahogy teszteltem. Ha nincs a zenében olyan Hz-ű mély ami az előnye a cuccnak akkor alig van neki mély hangja.
-
iszoke
senior tag
Lehet, hogy csak én nem látom azokat a bizonyos fotókat.
Amúgy elővettem AuraSync short videóját arról, amikor fél hangerőn nyomatja az S3000-t. Nyilván a töredéke sem jön át nálam, hiszen más hangszóróm van, de amúgy piszok jó lehet. Állványt lehet párban szerezni, vagy csak egyesével adják?
-
PuMbA
titán
-
iszoke
senior tag
Leginkább az érdekelt volna, hogy ha rá van kötve optikai kábellel számítógépre, akkor a második hangfal milyen módon kapja meg ugyanazt a jelet (felteszem nem RCA-t használsz rá, hogy összekösd a kettőt, ez lenne az általad említett USB-HDMI?).
Leginkább elméleti vonatkozásban kérdezem, mivel látom mekkorák, és nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne kis szobába tenni őket.
Még úgy sem, ha egyébként két állvánnyal már tudnék helyet csinálni úgy, hogy nem tolom rá a falra. -
NvidiaRTX
őstag
Olyan hosszú amilyet veszel hozzá.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van hozzá gyárilag de nekem az a másfél méter vagy mennyi kevés volt, hogy eltudjam rejtve vezetni a TV-től a hangfalig.
Sajna így is lett kábel (az USB-HDMI) amit nem tudtam láthatatlanul elvezetni.
Le van írva az oldalán milyen csatlakozások vannak rajta.
Akár telóra is rádughatod vezetékkel ha van a telódon jack vagy vesző hozzá átalakítót. -
iszoke
senior tag
S3000 Prónál mennyire hosszú az optikai kábel, illetve hogy működik pontosan az összeköttetés ha nem használok bluetooth kapcsolódást? Látom, mennyire ódákat zeng róla mindenki, viszont ez a része nem teljesen világos nekem.
-
PuMbA
titán
Why Can't I Fix All my Acoustic Problems with EQ?
Itt jól leírják a REW honlapján, hogy miért nem megoldás, hogy akusztikai panelek nélkül szétEQ-zzuk a rendszert. A mélyfrekvenciákban lévő csúcsok megszüntetése esetén egész jó eredményt ad, de másra már kevésbé. Egy kiegészítő eszköz az akusztikai elemek mellett.
-
PuMbA
titán
-
Lajmund
őstag
-
gubabela
senior tag
Azt nem tudom, hogy az rme adi-ban van-e ilyen funkció, de a minidsp-be fel lehet tölteni a rew vagy cavern álltal korrekciózott görbét. Gyakorlatilag pár kattintás csak a cavernal és utána pc beiktatása nélkül tudod használni, csak egy táp( telefontöltő is jó) kell hozzá, meg kábel amivel összekötöd. A sima csak 30ms-et tud késleltetni, ha többet kellene ott a hd, de az drágább.
-
Wolverine
félisten
Egy régi ismerősöm anno az innen olvasott ajánlásomra vett egy Genius SP-HF1250B hangfalat a laptopjához, de nemrég azt írta, hogy kezd problémássá válni (a böngésző használata közben gerjedő hangokat adott ki) és kellene neki egy új. Mivel ez a jelek szerint év elején teljesen kifutott, és az alternatívaként javasolt Edifier R980T 30k-s ára nem tudom, hogy mennyire férne bele a költségeibe, lehet-e valami más?
Laptophoz lesz használva, jacken keresztül, valószínűleg sima asztalon. A pontos árkorlátot megérdeklődöm...
-
NvidiaRTX
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
NvidiaRTX
őstag
Az előbb felhívtam a Muziker-t is, hogy megkérdezzem őket mivel érdemes feltölteni a hangfalállványt. Hát nem igazán tudnak megnevezni anyagot. Tehát nyilván nem a kinti földet vagy homokot kell ebbe belegyömiszkölni hanem vannak erre specializálódott megvehető töltelék anyagok afféle granulátum vagy mi.
Nos eddig én is eljutottam csak továbbra sem találtam semmi konkrét megvehetőt.
-
PuMbA
titán
-
NvidiaRTX
őstag
Ilyen dolgot nem hallok de gondolom ez is zene függő lehet. A magas hangok visszahangját tudtam redukálni a szivacsokkal valamelyest.
Már csak a mély hang probléma van.Ezt lejátszottam és 30Hz-től egészen 45Hz-ig van nálam az a fülbántó visszhangzó mély.
Nekem csak ezeket kellene csillapítanom valahogy.
Akusztikai Famembránok Hangelnyelő Tulajdonságai:
Amint a kép is mutatja , hogy membránunk 30-150Hz a leghatásosabb, a mélyhangok csillapításában.
Minden termékünket folyamatosan mérjük és teszteljük.
Forrás. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Egy sztereó rendszer nem képes mögéd rakni hangokat, így nem igazán értem mire gondolsz. Lehet, hogy csak a szoba visszaverődések tréfálnak meg. Én arra gondoltam, hogy ülsz a hangfal előtt és egyik hang a hangfal síkjából szól, a másik hang meg a hangfal mögött 40cm-re, mintha ott lenne egy harmadik hangszóród. Ilyet hallasz?
-
NvidiaRTX
őstag
Ezt leginkább játékokban hallom ki ha valami mögöttem van, ez az egyik legnehezebb dolga egy sztereó rendszernek, hogy "mögéd" is rakja a dolgokat és ez ebben teljesen jó.

Én ezért is szeretek külső hangszórókon játszani mert sokkal nagyobb a tér mint egy fülesen.Meg hát még nagyon friss a cucc szóval próbálgatni kell vele mindent.
61623:
Az a baj szó szerint akartok érteni mindent.
Nem tudom játszol-e vagy nem, de ha nem akkor nem tudom hogy elmagyarázni ezt hallani kell.
A lényeg hogy ha egy FPS játékban valami mögöttem ad ki hangot a JÁTÉKBAN akkor azt a hangszórók is megpróbálják úgy hallatni, hogy én is úgy halljam mintha tényleg valami mögöttem lenne a VALÓSÁGBAN.
Ez SoundBar-nál nem működött csak fizikai hátsó hangszórókkal. Tehát a 2.1-es SB-nál ha valami mögöttem volt akkor is elölről hallottam mert szűk volt a sztereója.
Viszont a sztereó nagy rendszer valahogy megoldja ezt a dolgot és hát ez pl még jobban mint a 2850. -
PuMbA
titán
Értem
Azt biztosan tudom mondani, hogy akkor a legoptimálisabb a hangfalad elhelyezése akusztikailag, ha nem csak széltében van tered, hanem mélységben is, tehát egyes hangokat hátrébb, másokat előrébbről hallasz. Amikor az hangfal elhelyezést próbálgatjuk, akkor a bántó hangok (azaz kiemelések) mellett erre érdemes figyelni, mert jelzésértékű. -
NvidiaRTX
őstag
Mindenevő vagyok, meghallgatom a Boney M-et is meg a 2023-as modern Dubstep zenét is. Egyik kedvenc számom pl ez is: [link]
Azt hallgatom ami számomra szórakoztató szóval érted, nem tudok csak egy zenére specializálódni.
Ha valahonnét hiányzik a berregő mély az a baj ha valahol túl sok van az a baj.
Ja és akkor még játszok is ezeken a hangfalakon meg filmet is nézek.
Tér érzet mérföldekkel jobb már így is mint a 2850 volt, sokkal szélesebb vagy hogy mondjam a hangzás.
Egy szó mint száz ez megszokás kérdése. Hozzá lehet szokni egy SB hangjához is meg ehhez is. Emlékeztek amikor mondtam hogy a 1280 hangja milyen tompa? Most már egyáltalán nem hallom annak. -
PuMbA
titán
"Akkor nem középről hallottam a hangot hanem mondjuk jobb oldalról erősebben."
Ezen segítenek az akusztikai panelek, mert kijavítják a nem szimmetrikus szobát. Nekem a jobb oldali hangfal mellett oldalsó fal van, a másik mellett viszont egyáltalán nincs fal, de az akusztikai elem miatt nincs visszaverődés erről a falról, így mindkét oldal egyenlő hangerővel szól, azaz középről szól, aminek lennie kell. Ha egyszer kijavítod az akusztikát, akkor biztosan a beforgatás lesz a jobb megoldás.
"Ja és vissza betoltam a falhoz kb 5cm-re most azért kaptam vissza valamennyi közép/mély hangot is amit eddig hiányoltam."
Ezzel óvatosan, mert közben a tér mélysége általában erősen csökken, illetve az általad kifogásolt szoba miatti mélykiemelésed is rosszabb lesz. Bár ha az utóbbi videóban hallgató tuc-tuc-ot hallgatsz főként, akkor hagyd figyelmen kívül ezt, mert abban úgy sincs tér.
-
NvidiaRTX
őstag
Abban hogy amikor be volt forgatva ezen ábra szerint: [link]
Akkor nem középről hallottam a hangot hanem mondjuk jobb oldalról erősebben.
Aztán ha megdőltem kicsit akkor innen aztán ha megdőltem másik irányba akkor meg onnan hallottam erősebben hangot tehát soha nem középről ami frusztráló.
Ez főleg egy termék bemutató videónál volt rossz amikor látom, hogy középről beszél az illető de mégis máshonnét hallom a hangot.
Most kb középre került a hang és a kidőléseknél sem változik sokat.
"Ritkán, de előfordul, hogy egyes hangfalakhoz mellékelnek útmutatót az elhelyezés kapcsán. Többségében pontosan ugyanaz található a leírásban, mint amit most is taglalok, de előfordul, hogy az adott terméket nem ajánlatos befordítani. Ha ezt a gyártó kifejezetten ajánlja, akkor egyenesen kell hagyni, tehát a hangfal front oldala ne legyen beforgatva és ne nézzen ránk. Viszont ha ezt nem kéri tőlünk a használati útmutató, akkor a szokásos beforgatás javasolt."
Nos az Edifier-nek én nem találtam a leírásában ilyen dolgot ennek ellenére nekem így jobban hangzik gondolom ez is a szoba akusztika miatt.
Tehát ezért sem érdemes lefixálni azt hogy így jobb az elrendezés vagy úgy jobb mert mindenkinek más és más a helyszín ahol használva van a cucc.
Én beállítom a fülemnek megfelelően aztán kész.
Ja és vissza betoltam a falhoz kb 5cm-re most azért kaptam vissza valamennyi közép/mély hangot is amit eddig hiányoltam.
A talpak viszont nem érkeztek meg sajnos szal majd csak jövő héten tudok nyilatkozni arról azok mennyit segítettek még. -
PuMbA
titán
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Na ez egy jó hír.

Más:
Kipróbáltam azt a "fapados" megoldást azaz a szegény ember akusztikai javítását miszerint betömöd a hangfal reflex nyílását és ez által redukálódik a mély okozta "zengés".
A tömítőanyag esetemben a falról leszedett szivacsból kivágott pár db csík.
Nos hát jelentem redukálódik elég szépen ez a mély hang (alsó tartomány) de az a baj hogy iszonyat eltompítja a hangot.
Szóval ja próbának jó volt viszont ez így felejtős mert nem azért vettem ezt a cuccot hogy valami gagyi izét csináljak belőle.
Próbálom helyezgetni még a hangszórókat ide oda de olyan kevés a változás hogy időpocsékolás az egész.
Annyira rossz a mély visszahang hogy amikor megállítom a zenét még utána reng a szoba.
Ja meg ma jöttem rá miután elolvastam az S3000 leírását hogy bemenet váltáskor visszaáll Classic módra a hangszóró tehát minden bemenet váltás után vissza kell nyomni arra amelyiket használni szeretnéd.
Ez eléggé nagy negatívum... és ezért sem értettem miért van az hogy egyszer szebb a hang egyszer nem. (USB-OPT váltás)
Ja és beforgatni sem érdemes a hangfalakat, most hogy párhuzamosra állítottam őket a fallal sokkal szebb lett a sztereó. -
PuMbA
titán
-
gubabela
senior tag
-
iszoke
senior tag
Nálam amúgy a falon 5 centi vastag táblákból összerakott hungarocelles hőszigetelés van, az hogyan befolyásolhatja az akusztikát?
-
PuMbA
titán
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, ha eljutsz odáig. A basszus dolgoknak az az egyik nehézsége, hogy sok kell belőle, tehát képeken például a hangfal mögötti mindkét sarok végig van rakva padlótól a plafonig. Ez elvileg a belépő. Ezután jön az, hogy a hátsó két sarok is be van rakva végig, de annyira nem értek hozzá, csak amiket néztem ajánlásokat azokban ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
61700 - 61601
68471 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ASUS blog: befutott az ExpertBook Ultra üzleti notebook
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

:
.
(2 perc kitisztítani a PS-t, egy PC-t nehezebb)

A kép csak annyiban rossz, természetes fénynél sokkal szebb a fa , sokkal barátságosabb a kinézete.De ez nem probléma, csak annak aki nem látta élőben. Viszont a TVét előrébb hoznám az asztalon , és akkor a hangfalak is előrébb tudnánk kicsit jönni, lehet ezen is nyernél, a kukát kibasznám , valamint egy fekvő házat a tv alá . Akkor jobban szét tudnád húzni a rendszert. Talán