- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
51300 - 51201
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
"Egyébként az újabb 1250B-nek, már nem hátul van a kapcsolója."
Ez biztos? Egy cseh oldalt találtam, ott fotókkal illusztrálva 1-1-ben rev.1 1250B
1250B rev2 -
t.imi
addikt
-
Bodz
nagyúr
Szóval 3.5mm jack. Akkor Cordial CFY WPP Long vagy vmi hasonló kell neked.
-
ToniSoprano
addikt
Ipad air 2 vagy asztali számítógép. Egyébként sokszor Spotifyról játszom le zenét Bt 4.1en keresztül. A Spotify-nak van egy olyan nagy előnye, hogy egy Wifin lévő készülékeket esetén a spotify bármelyiken válltoztatható. Így olyan mintha 4 db távirányító lenne pl. mobil, ipad, notebook, asztali, stb. úgyhogy továbbra is az pl. az asztaliról megy a zene. Baromira kényelmes szerintem.
Egyébként nem sürgős a vásárlás de nem akartam ilyen időszakban ezért járogatni meghallgatni, de lehet inkább meghallgatom.
-
keménygödör
tag
Nem akarlak lebeszélni a BX5-ről, hiszen nekem bejön a produkciója. A/B erősítői vannak (mint sok másnak) ami szépen tud melegedni és ugye 100 W. Nincs energiatakarékos mód. A tisztességes analóg hangerő szabályozáshoz (meg persze jobb D/A-hoz) csak kellene egy interfész. Az "acoustic space" kapcsolóval némileg (-2, -4 dB) tudod kompenzálni a falhoz vagy sarokhoz közel rakást. Ennyiért szerintem is részletező, precíz és kiegyenlített, de nem A/B teszteltem másokkal.
-
Bodz
nagyúr
Attól függ. Mivel akarod összekötni?
-
ToniSoprano
addikt
Ja lehet kicsit félek száraz lesz otthon a stúdió, majd meglátjuk.
Mondjuk én 6 évig tanultam klasszikus zenét, játszottam kalsszikus hangszeren, plusz ilyen olyan nem klasszikus helyi zenakarokban.
Bár nem nagyon hallgatok nagyon klasszikus zenét, más az ízlésemtudom mi az akkusztikus erősítés nélküli tiszta hang és az hogy szól valójában, mennyire részletgazdag, így távol áll tőlem túlszínezett zene. Én pl. majdnem behánytam a 2.1-es jobbak között mondott hangrendszerektől akkor luk volt középen a hangzásban, és nem értettem ezt miért nem veszi más észre hogy ez nagyon gáz így. -
PuMbA
titán
" Ja majd meghallgatom, de ott profi cuccokkalt hajták meg."
Én is 800 ezres interfésszel hallgattam meg őket, de a hangkarakter ugyanaz marad, ha hazaviszed is, szóval olyan nem lesz, hogy ott tetszett, otthon meg nem, kivétel, ha nagyon rossz az akusztikád.
-
norba69
őstag
M-Audio BX8 D3-ról váltottam Tannoy Reveal 802-re, és nem váltanék vissza.
-
ToniSoprano
addikt
"Karakter összehasonlításon kívül kb semmire sem jók az ilyen videók."
Jajaja én is erre használom kb. nem csak ezt az egy összehasoníltó tesztet hallgattam meg van elég sok a neten az M-Audio-ról.
Mondjuk valóságban is meg kell hallgatni, bár ottthon teljesen másképp hallatszik minden mint az üzletetben, úhgyhogy az sem jelent semmit, de erre lehet a 14 nap elállás. -
Bodz
nagyúr
Karakter összehasonlításon kívül kb semmire sem jók az ilyen videók. Bár néha még az is csalóka. Nem tudod valójában hogyan szólnak.
Valamiről szólnak a hangfalak, valamivel felvették, valamin hallgatod... Ezek csak egy kicsit ugatnak bele a dologba.
A 1280T egyáltalán nem kiegyensúlyozott. A kis hangfal betegsége megvan, a méretét mély kiemeléssel kompenzálják, nem is túl gyors, brummog is. De ennyiért a többi sem különb, ez kell a népnek, a B77 az egyetlen ami kivételnek nevezhető.
-
ToniSoprano
addikt
"Érdekes, mert a tesztet végző ember a kommentekben meg azt írja, hogy az M-Audio gyengébb részletességben."
Csak azért gondoltam, mert az originalhoz ez áll a legközelebb, ami gondolom az eredeti jel. Ami kicsit is eltér az originaltol az valahol kiemel és torzít és elnyom valami más részt ami hallható lenne.
Ha torzít az eredeti jelen, zenén akkor nem tom hogy lehetne részletgazdagabb? Nem igazán értem a srácot.De mondjuk én nem értek hozzá, 6 évig tanultam zenét én csak az ösztöneimre, hallásomra "hallgatok".
"Érdemes lenne élőben mehallgatnod." Ja majd meghallgatom, de ott profi cuccokkalt hajták meg.
-
PuMbA
titán
"Az összehasonlító tesztben a drágább JBL LSR305-ös, hogy agyonveri részletgazdagságban és mennyire színez kiemel az a JBL 120 ezerét!!"
Érdekes, mert a tesztet végző ember a kommentekben meg azt írja, hogy az M-Audio gyengébb részletességben:
"Hi! Today we compare one of my favourite 5 inch monitor, JBL LSR305, with competitor from M-Audio. Third generation of BX5 is cheaper that JBL but can it compete sonically? Well the short answer is not really, especially in terms of midrange quality and clarity which is one of the most important ranges when monitoring."
Érdemes lenne élőben meghallgatnod a kiszemelt hangfalakat, mert YT-on sosem lesz az igazi. Ingyen csak úgy nem jön a szobádba az igazi tudás.
Másik meg, ha neked a JBL színez meg kiemel, akkor nem hallottál még Tannoy, Presonus, Yamaha monitorokat

-
ToniSoprano
addikt
Köszi a tanácsokat mindenkinek.
Akkor már ha 40 körül költök , vagyok akkkor egyértelmű M‑Audio BX5 D3 az tényleg szerintem a legjobb ár érték arányú cucc, ahogy hallottam az összehasonító teszteket nem színez, ezért nagyon részletgazdag pontos legjközelebb áll a valósághoz: [link] Az összehasonlító tesztben a drágább JBL LSR305-ös, hogy agyonveri részletgazdagságban és mennyire színez kiemel az a JBL 120 ezerét!! Szóval tényleg nagyon vigyázni kell azért, itt sokat lehet tanulni mindig, érdemes itt megnézni az összefoglalót. (Féltem, hogy normálisan csatlkoztatni a BX5 sem tudom semmihez de a TRS/TS az gyakorlatilag a sima jack.)
Az 1280T-ben nem tetszik hogy eléggé műnyag érzet, ez egyébként fa utánzású műnyag oldal jól látom? Bár a hangja tényleg nagyon kiegyensúlyozott és ezért részletgazdag a tesztek alapján. Most egyértelműen M‑Audio BX5 D3 felé hajlok, egyszer élünk 60 ezer nem sok pénz 5-10 évre, oszt ott a jack bemenet hátul és a normális erősítőt később is. Apránként is lehet haladni előre.
SZERK: Ha veszek 2 db M‑Audio BX5 D3-et milyen kábellel kell összekötni? Mennyi hely kell neki a faltól hátul?
Gondolom ezek ezen a szinten abszolút nem zúgnak mint pol. modecomok egy némelyike, ami nekem kizáró tényező. -
flanki
aktív tag
Van újabb is? Ezt nem tudtam...
-
samu2062
senior tag
-
Bodz
nagyúr
Hááát... 30 az már sok érte. Inkább dobj még rá és legyen 37-ért M50.
-
nightmare13
őstag
Esetleg még ott a Microlab B77.
-
ToniSoprano
addikt
-
norba69
őstag
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, itteni ajánlásra olcsó kategóriában vettem egy Genuis 1250B-t amivel most is nagyon elégedett vagyok.
28 nm-es hosszúkás 3,6*7,8-as nappaliba kellene valamivel kicsit jobb. Nagyrészt PC-ről ipadról, játszanék le zenét, Bt-n keresztül spotiy persze fizetős. Ilyesmit 4.1-es Bt adaptert használok, szerintetek ez átok ilyet használni? [link]
Mivel az összefoglaló szerint egy kicsi szinttel jobb lenne az 1250B-nél Edifier R980T-re gondoltam viszont láttam ezt is Edifier R1280T ami alig drágább: [link] Ez jobban bejönne főleg külsőleg, de nincs az összefogalóban az ajánlottak között. Valakinek valami véleménye tapasztalata az Edifier R1280T-ről?
Ami még tetszene a leírtak alapján az M-Audio BX5 D3 62 ezer körül bár lehet felesleges nekem nem is tudom mivel kéne meghajtani, ehhez még mi kéne, mennyi pénzért hogy ki lehessen hozni belőle amit tud. -
Rayyy
senior tag
-
Rayyy
senior tag
-
Picco
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
Rayyy
senior tag
-
Bodz
nagyúr
-
Rayyy
senior tag
-
Rayyy
senior tag
PuMbA
keménygödör
Jóvanna, csak bepróbálkoztam, üssetek!
Olyat lehet, hogy kérek PH! topikos szakvéleményt, amit az asszony orra alá dugok a költségeket alátámasztandó?
-
keménygödör
tag
-
PuMbA
titán
-
Rayyy
senior tag
Erről amúgy van valami tapasztalat a korábbi hozzászólásom tekintetében:
AudioEngine A2+
Az a furcsa, hogy a gyártó oldalán ez már blútúszos...
Ja, és a tervek szerint FiiO K3-mal hajtanám. -
t.imi
addikt
-
norba69
őstag
-
t.imi
addikt
-
PuMbA
titán
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
PC-hez vennék hangszórót, játék és zene menne rajta. A Logitech 2.1 Z-623-at néztem ki. Van valami gond vele vagy kb. ezen az áron van jobb?
-
flanki
aktív tag
-
samu2062
senior tag
20-ért inkább a B77-et javasolnám, az konkrétan mindenben jobb az 1250B-nél, de amit kiemelnék, az a tere.
Én nem játszom vele, csak zene, videók stb. de zenéknél is sokkal jobb a tere mint az 1250B-nek. Játéknál ez neked fontos lehet. Ami hátrány neked, hogy sajnos a kapcsolója és a hangszínszabályzói is hátul vannak. . Elől csak a hangerő poti van. Ez utóbbiaknál igazából középen hagyva mindkettőt, a legtökéletesebb, így azokat elvileg nem kell piszkálni, szerintem. A ki-be kapcsolásért viszont hátra kell nyúlni. -
Rayyy
senior tag
-
PuMbA
titán
Szerintem nincs gond a zajosságával, csak ne 40cm-re ülj tőle, ami amúgy sem optimális :) Amikor meghallgattam az LP-6-ot, akkor nem hallottam semmit, illetve nekem pont az elődje, egy JBL van, amiről szintén ilyeneket írtak, de 1m-ről hangtalan nekem éjszaka is. Nagyon halk vidéken biztosan hallanám, de minimális lenne.
-
inyasos
csendes tag
Hello mindenki?
a héten vettem egy genius sw-g 2.1 3000 hangrendszert.
Kb. 1 órán át működött, majd mikor másnap bekapcsolatam a gépet a mélysugárzó nem adott ki hangot. Próbáltam a "hangbeállításk"-nál beállítani, de tesztelésnél mikor a mélynyomónak kellet volna szólnia csak a kis ikon jelezte, hogy van hangja. Pedig megfelelően van összeállítva. Beállítási hiba lehet vagy hibás a termék?
Előre is köszi!
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Először a gondom. Logi Z313 überroller.
"Mély" asztal alatt, monitor mellett a két sugárzó.
Youtube, film alatt ok, játékok alatt zúg, sípol. Amerre nézek, úgy változik a sípoló, zúgó hang, ami ha megállok, akkor is jelen van.
Nem tudom, ez árnyékolási probléma lehet -e? Inkább fülessel játszom, de zavaró abban a néhány órában, mikor nem.Cserélném(?) ha van értelme.
Max 20k-ig.
Sztereó elég volna, szokásos Genius SP-HF1250B ugye, vagy aminek legalább elöl van a ki/be, hangerő, esetleg mély, magas szabályzója. Vezetékes vezérlést ne kívánjak ebben az árkategóriában gondolom.
Előre is köszönöm a tippeket
-
Rayyy
senior tag
-
Watchdog
aktív tag
-
forestwow
csendes tag
Megerkezett a Thonet & Vander Kurbis hangfalam, batran ajanlom mindenkinek ebben az arkategoriaban. Nagyon szepen szol, olyan hangok is elokerultek egyes zenekbol amiket eddig soha nem hallottam

-
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
Monitor után kutakodom már egy ideje az alábbi igényekkel:
- front bass reflex port
- 4" és 6" közötti méret
- párban 100ezer körüli ár
- fontos: halkan használva is tartson meg minél több dinamikát a lehető legkevesebb zaj mellett
- a szuper erős sub-ok nem annyira fontosak (nyilván, ebben a méretben...)
- naturális, világos, pontos hangzás előnyben
- szupcsi lenne, ha lenne fehérben
...tudnátok ajánlani valamit? Én nagyon szemezek a Kali LP6-tal, de sok csúnyaságot olvastam a zajosságáról. -
Melorin
addikt
Végül győzött a józan ész. Eredetileg csak valami jobbat szerettem volna a Geniusnál, arra a Edifier R1280T is elég lesz és jó sok pénzt megspólok

-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra elkezdett halkan zúgni a 2.1-es rendszerem. 3,5-ös jack-en keresztül van csatlakoztatva a géphez, és akkor is fennáll a probléma, ha kihúzom a gépből.
Az az érdekes, ha a "mélysugárzó"-ra, vagy mögé rakom a kezem, akkor elhallgat a zúgás.
Gondolom a földeléssel van zűr.
Csak az a kérdés, hogy így hirtelen mitől alakulhatott ki? -
Bodz
nagyúr
Nyilván mindkettő jobb a 1250B-nél, ez nem is kérdés. Igazából az "extrák" lehetnek döntőek a választásnál. A Studio 50-nek van szimmetrikus bemenete, még usb dac is került bele. Utóbbi főleg akkor érdekes, ha valami nagyon nagyon vacak integrált hangod van, esetleg kábel spórolás miatt. HF trim is hasznos lehet elhelyezéstől és ízléstől függően. Hátránya, hogy nincs hangerőszabályzó se elől, se oldalt. Ami viszont van az M50-nél, cserébe ugye se dac, se szimmetrikus bemenet, se semmi. Hatalmas alapzaja egyiknek sincs.
Hang meg elég szubjektív téma. Studio 50 valamivel kiegyenlítettebb, cserébe élesebb/világosabb, az M50 kicsit felfújtabb alul, különösen a bass boost kapcsolót (tulajdonképpen ez is felfogható extrának) is használva. Szerintem mindkettővel el lehet lenni. -
Melorin
addikt
-
Silentfrog
veterán
-
Melorin
addikt
A korábban nekem ajánlott Edifier R1600T III sajnos nem lehet sehol megvenni. Milyen alternatívák léteznek hasonló áron, mondjuk max 45-ért?
-
eastsider
nagyúr
Néztem pár filmet az új setuppal: Sanskrit 10th, shf80u.
Egészen elképesztő a különbség az előző tvm fejhallgató kimenete (azonos hangfalakkal) és a dac között (optikan csatlakozik a tvhez).Szerintem 100k körül sem kaptam volna hasonló minőségű soundbart

-
tibbike01
addikt
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
Keresek egyik ismerősömnek 20-40eFt között egy hasonló hangszórót PC-re mint a Thonet & Vander Vertrag II. 2.0 Black.
Ha tudtok jobbat linkeljétek már be, köszi!
-
FistXL
senior tag
-
magyarc
tag
-
magyarc
tag
Köszönöm! Van egy régi Aiwa mikrofonom, aminek két mono jack csatlakozója van.
https://www.radiomuseum.org/r/aiwa_cm_30.html
Lehet valahol sztereo nem osztó, hanem közösítő 3.5 jack kábelt kapni? -
Bodz
nagyúr
-
Gainka
őstag
KM0510

"A Krüger & Matz márka 2010-ben jelent meg a lengyel piacon. Alkotásának történetét leginkább két szó jellemzi: a szenvedély és álom.
A Krüger & Matz-ot az értékes és szenvedélyes életet inspirálja. Egyedülálló és elérhető termékeket vezet be mindenki számára. Ezért is szerepel a Krüger & Matz termékportfoliójában a kiváló hangminőségű fejhallgatókat és hangberendezések, valamint modern mobil megoldások, tablettek és okostelefonok. A Krüger & Matz egy olyan márka, amit az emberek választása az értékeik határoznak meg." -
PuMbA
titán
-
Gainka
őstag
-
Ndruu
MODERÁTOR
-
Viktor77
titán
-
magyarc
tag
Köszönöm! Ennél a gépnél nem volt eddig hangszóró. A távoktatáshoz használt headset-et szeretnénk kiváltani egy mikrofon + hangszóró kombóval. Egy másik gépnél van egy régi Logitech X140-esünk, a Z200 ahhoz képest hogy szól?
Trust Primo mikrofonnal érdemes próbálkozni, vagy keressek valami komolyabbat, esetleg USB-s mikrofont?
Jobban belegondolva van egy Anker Soundcore hangszórónk, amit akár kábelen keresztül is rádughatnánk a gépre:
https://www.anker.com/products/variant/soundcore-bluetooth-speaker/A3102031
Ennek milyen lehet a hangja a Genius HF1250B-hez hasonlítva?Harrrr!!!! Tűz a víz alá?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
dubplate5
csendes tag
@Picco
Kihúztam-forgattam-vissza, ugyanaz. Konnektor is ugyanaz, mint X230-nál, ott talán a mélynyomónál volt egy 10 centiről hallható, de mivel az a földön volt nem volt észrevehető.
Hangkártyát említettem, hogy alaplapi integráltat használok egyelőre, RCA-jack összeköttetésben.@lezso6
Sima ssssssz, hangerő (és treble) tekerésével erősödik a zaj is, maxra tekerve még kicsit digitális jellegű zzzz is betársul. -
Ndruu
MODERÁTOR
Lecseréled, vagy második szettnek kell?
Mennyire számít a minőség?
Milyen felhasználásra kell?A C-Tech nem ajánlott, van egy SPK-14-em, a csipogó csak dísznek van benne. Konyhába nagyinak, vagy műhelybe rádióra kötve elmegy, ha 2-3 ezerért hozzájutsz.
A Gogennel szerintem nincs tapasztalat a topikban sem, zsákbamacska.10000 Ft alatt el lehet gondolkozni ezeken, de 5-6 ezer alatt nem nagyon van olyan, ami hallgatható is.
Logitech Z200
Logitech Z213
Trust Vigor 2.0
Xiaomi Mi Bluetooth Speaker
Anker Soundcore Mini -
magyarc
tag
Sziasztok!
A HF1250B-nél kisebb és olcsóbb 2.0 hangszórót keresnék. A Gogen PSU102-ről, illetve a C-TECH SPK-14 és SPK-310WD típusokról van tapasztalata valakinek?
Köszönettel,
magyarc -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Picco
addikt
-
dubplate5
csendes tag
Sziasztok!
Egy több, mint 15 éve hibátlanul működő Logitech X230 2.1-et cseréltem le a múlt héten egy Kürbis BT-re, amit azóta vissza is küldtem. Alapzaja mellett az egyik oldali hangszóró másodpercenként ciripelt egyet BT párosításra várva (párosító mód kikapcsolhatatlan ha jól olvastam), ami telefonnal kapcsolódva elmúlt ugyan, viszont PC-s felhasználásra vettem.
Az új szerzemény Sven sps-702. Minőségben, hangzásban elégedett vagyok, viszont alap sistergés (1-1,5méterről is finoman hallható) itt is van, amit próbálok megszokni viszont úgy érzem nem fog menni hosszú távon. Próbáltam telefonhoz kötve, pc-n, laptopon, más konnektorokból, a helyzet ugyanaz.
Nem vagyok kifejezetten hozzáértő, olvasgattam a topikot, kulcsszavakra kerestem, látom hogy visszatérő és rendszeres jelenség ez. Az lenne a kérdésem, hogy ez ellen lehet-e tenni akár valamilyen kiegészítő hardverrel vagy ebben a kategóriában ezzel kell számolni, vagy reménykedni egy szerencsés, halkabb példányban? Hangkártyám egyelőre alaplapi (msi b450 tomahawk max), gondolkodtam külön modul beszerzésén, viszont innen kihúzva a hangfalat sem szűnik meg a zaj. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Az nem XLR, hanem sima szabványos DIN csatlakozó, amit régi hifik (pl régi Videoton erősítő) használtak vonalszintű jelátvitelre. Itthon "tuchel"-nek szokták hívni ezt a csatlakozót.
-
J.varga7
tag
Sziasztok! Egy Edifier R2000DB hangfalpárt vásároltam, és nagyon elégedett vagyok vele. Azonban a hozzáadott 5-Pin-es hangfal összekötő kábel (5-pin XLR Cannon-type speaker cable) úgy néz ki kontakthibás, amint egy kicsit is elmozdul azonnal recseg-ropog a bal oldali hangfal. Lehet itthon kapni valahol ilyen kábelt, hogy kicserélhessem? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Picco
addikt
-
forestwow
csendes tag
-
|AP|
veterán
-
Ndruu
MODERÁTOR
Ochocinco46: Microlab Solo 6C, Edifier R2730DB (külföldi oldalról talán még normál áron beszerezhető), Edifier R2600, de a 60k-s keretbe beleférhet valami stúdió monitor is, abban a többiek tudnak segíteni.
FistXL: Próbáld meg ezzel (tone generator), állítsd valami magasabb frekvenciára (6kHz-től fölfelé) és adhatsz rá hangot is. Így a mélyebb frekvenciák nem fognak megszólalni, tehát a szomszédot sem fogja zavarni.
forestwow: Amit rendeltél, az egy aktív hangrendszer, tehát tartalmaz erősítőt. NE kösd rá még külön erősítőre!
A TV-d típusától függ, ha újabb fajta, akkor lehet benne Bluetooth, ha régebbi, akkor esetleg van még fejhallgató kimenet rajta. Ha még régebbi, akkor talán van rajta RCA kimenet, de a legtöbb LCD TV-n már csak RCA bemenet van. Nézd meg a TV-d leírásában, esetleg segítenek a TV topikjában (ha van).|AP|: Használtan esetleg Thonet & Vander Vier, ha találsz (múltkor láttam egyet aprón), de amúgy jó előrelépés lehet a Vertrag BT.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Van az 3" is.
Egyébként pont az ellenkezője a probléma: a T20 habár nem megy mélyre, cserébe a mély mennyiségével próbál kompenzálni, ami elég durván az általános hangminőség rovására megy.Piciben egyébként ott van még a Tascam VL-S3 (BT verzió is van), ami hangminőségre nagyon korrekt, de ugye a mély nagyon kompromisszumos.
-
PuMbA
titán
-
|AP|
veterán
Jelenleg Genius SP-HF1250A hangfalpárt használok, ami az itt is ajánlott SP-HF1250B elődje lehet (?)
Elégedett is vagyok vele, csak és kizárólag PC hangfalként használom, szerintem még sosem hallgattam 30% hangerő felett
Egyetlen gondom van vele, hogy sok helyet foglal az asztalon, ezért elgondolkodtam valami kompaktabb megoldáson, úgy hogy a minőségből azért sokat ne kelljen leadni. Hangszórónként max 23-24cm magasságból kellene a legjobbat kihozni, ezen kívül két nem annyira fontos extra igény lenne még: a fehér szín és a BT
Két versenyző van jelenleg, a Vertag Bt és a Gigaworks T20. Előző mindennek megfelel, utóbbi se nem fehér, se nem BT, viszont kompaktabb.
Hangban van jelentős különbség a Vertag javára? Illetve a jelenlegihez képest mindkettőnél számolhatok jelentősebb visszalépésre? -
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem lesz attól semmi baja. Abból lehet gond, hogy ha behorpasztod. A selyemdómoknál ezt viszonylag könnyű megcsinálni. Én amikor először hozzáértam a Rokit 10-3 G3 csipogójához, én is majdnem összeszartam magam, hogy ezmiez. Nagyon puha, habár ha csak picit nyomod meg akkor visszahorpad, azaz visszaveszi az eredeti alakját. Nyilván azt nem próbáltam ki, hogy mennyire kell megnyomni, hogy úgy maradjon.

-
eastsider
nagyúr
Köszönöm a tippet a Sanskrit 10th-ra. Kiválóan működik az shf80-val. Tv optikan csatlakozik. Még egy Spotify connect klienst fog kapni még, ha már ott a több bemenet

-
forestwow
csendes tag
Sziasztok,
Rendeltem egy par hangfalat, nevezetesen a Thonet & Vander Kurbis BT-t altalanos zene hallgatashoz es film nezeshez.
Kerdesem az lenne ha a tv hez szeretnem csatlakoztatni akkor egyenesen a tv-re kossem vagy van erre okosabb megoldas (barmi erosito vagy hangkartya)?
Sokaknak biztos hulyen hangzik a kerdes de nem ertek a temahoz.
Esetleg barmi mas javaslatot is elfogadok, hogy kihozzam a legjobbat a hangfalakbol, ez lesz az elso "komolyabb" stereom.
Koszonom elore is.
btw legalabb 5 eve nem leptem be ide lol -
FistXL
senior tag
Sziasztok. Végre lett új monitorom (képernyő), nagy örömmel neki is álltam a régi kipakolásának, de sikerült kézfejjel megsimogatnom a hangszóró tweeterét. [kép] [kép]
Elég rendesen besz@rtam. A port lekaptam róla, de ezen kívül semmit nem látok rajta. Az első képen az a hatalmasnak látszó karc csak a fény miatt tűnik akkorának. Az időre való tekintettel nem tudom nagyobb hangerőn kipróbálni, hogy lett-e baja, alacsony hangerőn nem hallom, hogy lenne. Szerintetek? Holnap reggel nyilván meghallgatom, de addig is érdekelnek az esetlegesen felmerülő hibák. -
Ochocinco46
aktív tag
üdv,
Alapos visszaolvasás és néhány hsz. után lebeszéltetek a 2.1-ről, amiért hálás leszek a jövőben gondolom, a keretem feltolnám ~60k-ra.
Jelölteket nem is írok, inkább szívesen fogadnék. Igény ugyanaz, tv mellé, többnyire filmekre, egy Creative Sound Blaster X-Fi HD-ról szólna és a legfontosabb a mély, persze minél kevésbé a többi rovására.
Elég sok ajánlott hangfal ára felszökött (pl Edifier R2000DB 2.0 60k-ért pont volt pár hete, most 100+) a járvány miatt?köszönöm előre is
-
Adames
tag
Én most a RCF AYRA PRO 6-ot ajánlanám a legjobban a figyelmedbe. Egyrészt az első studio monitor, amiben FIR szűrő is van, amitől kiegyenlítettebb lesz a hangzás. Másrészt kedvező árú és nem is néz ki rosszul.
-
Bodz
nagyúr
-
norba69
őstag
Előre szólok, most indultál el a lejtőn

Nem fogsz megállni, mert amint beköltözik hozzád a normális hang, rögtön le akarod majd cserélni a jó kis 2.1-eket
Lehetőleg 8"-os studióra
Meg a Kalikhoz is kell majd egy jó DAC.
Meg kábelek.
Meg alátét.
Aztán állvány.
Szobát átrendezni.
Aztán a sarokba valami basszuscsapda.
A szembe falra valami csillapító.
Megint átrendezni a szobát.
stb ... -
ribizly
veterán
-
PuMbA
titán
-
ribizly
veterán
-
capulet75
addikt
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
51300 - 51201
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az év vételei.