- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
45300 - 45201
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egy régi LG házimozi bögreszettről van szó, amit valószínűleg érdemes lenne lecserélni.
Nem igazán látom értelmét az erősítőt kicserélni, mert ezeket a kis hangfalakat nem lenne sok értelme rákötni...Köszönöm a segítséget, akkor maradok a 2730DB-nél, de állványt egyenlőre nem találok hozzá, ami normálisan elférne, és 30k alatt lenne.
-
Bodz
nagyúr
-
borges7
aktív tag
Még egy kérdés a Genius SP-HF 1250B-hoz, mennyire számít, hogy egy vagy két év garanciával veszem? Edigital-nál 2 év van rá(és olcsóbb is valamivel), Aqua-nál csak 1 év.
-
Degeczi
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget.
A TCL tv-n egyértelműen koax kimenet van, így az R2000DB ezek szerint nem jó, csak a R2730DB vagy R1850DB, legalábbis a kiszemeltek közül.
Viszont szeretnék érdeklődni, hogy jó-e egy másik megoldás:
Jelenleg egy régi házimozi erősítővel használom, az eredeti hangszóróival, RCA-jack kábellel, az RCA az erősítőbe, a jack a tv fejhallgató kimenetére van bedugva, ami ugye nem teljesen jó, mert nem erre van kitalálva, így a hangminőség sem tökéletes.Szerintetek érdemes -e befektetni FiiO D03K-ra, illetve a kábeleket lecserélni?
Tehát a régi házimozi erősítőbe dugom a sztereó RCA-t, a FiiO D03K-ba az RCA másik végét, utána a koaxális kábelt a FiiO-ba, a másik vége pedig a tv koax kimenetébe. Így működhet, látjátok értelmét? Az erősítő AUX-on van. Fogalmam sincs, hogy ez a konverter mennyire hatékonyan tud analóg jelből digitálisat csinálni, meg hogy meg hogy lesz -e hang így. -
Bodz
nagyúr
Egy kicsit mi is belekeveredtünk a témába.
Már az elején írtad, hogy a TCL tv-n koax van, szóval nem lesz neked jó az R2000DB. Bárhogy is nézem a TCL oldalán, használati útmutatóban, képeken, tényleg az, nem optika.
Esetleg lehetne "hibrid", tehát koax rca és optika is egyben, bár az aztán már tényleg ritka tv-nél. Világít vörösen? -
Degeczi
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
-
törölt tag
Bocsánat, kicsit belekeveredtem.

A gyártó weboldalán az olvasható, hogy az R2000DB-nek van optikai/koaxiális bemenete, viszont [link] ezen a képen csak digitálisat látok, koaxiálisat nem. Vagy az máshol van neki? Vagy az egyik pirosba kéne beledugni, ahogyan ott írja a hangfal hátulján?
-
Degeczi
nagyúr
-
zsizsef
senior tag
-
Bodz
nagyúr
Nyugodtan megveheted a 180-at.
(#45287) gerg221: Van optika az R2000DB-n.
-
törölt tag
-
zsizsef
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kicsit még olvasgattam a fórumot, illetve teszteket az Edifier R2730DB-ről, és valahol azt írták hogy nem feltétlenül ajánlják filmezésre.
Mint említettem a hangfalat a tv-hez szeretném használni, nem lesz gond ha 3 méterről hallgatom vagy ez direkt közel hallgatva szól jól?
Egy 10 m2-es szobában nem -e lesz túl nagy, kiegyensúlyozatlan a hangzása, nem fog -e kiemelkedni túlságosan a mélytartomány?Esetleg 60 ezer forintig tudtok -e javasolni másik aktív hangfalakat, amit direkt távolabbról javasolt hallgatni és 10 m2-es szobába pont ideális, és legyen elegendő mennyiségű mélye.
Köszönöm a segítségeteket.
-
SunMount3r
nagyúr
-
moma
őstag
-
need
addikt
nekem ezt idáig két dolog reprodukálta
éppen játszottam és valami furcsa monoton hangra lettem figyelmes..
1. a mikrofon valami oknál fogva be volt kapcsolva teszem hozzá nem nagyon használtam..
mikrofon jack ki cicerékelés megszűnt..2. teló a sz. gép közelébe sem rakom soha mert zavar az a furcsa halk gerjedő hang..
-
moma
őstag
Mit lehet azzal csinálni, ha cicereg a hangfal? Akkor hallatszik, amikor nem megy zene. Gondolom valami mobil jeltől. Van erre valami megoldás. Kikapcsolni mindig elég strapás.
-
need
addikt
hogy miért gondolkozom ezen...?
én már nem értem de úgy vagyok vele hogy már nem is akarok pár dolgot megérteni.. kifejtem..rendszerem win 7 szépen össze kötve a sz.gép és a hangfalak szol ahogy szól nem zene hallgatásra csak a játékok hangjának megfelel.
1 hete felment a win 10 és ez a nyomorult kib* nem tudom ki a hunyó már nem szól 5.1-en leszedtem a szoftvert kerestem másikat felrakta leszedtem másikat de ez nem hajlandó szólni csak 2+1 vagy 7+1-en de 5+1-en ahogy eddig nem! szét húzkodtam mindent rajta majd össze raktam és semmi..
akkor megláttam rajta az optikai kimenetet és ez adta az ötletet...! -
Degeczi
nagyúr
-
need
addikt
Sziasztok..
Kimondottan csak a játékok hangját szeretném élvezni a hangfalakon.. na most van olyan 2.1 rendszer ahol a sz.gépről a szett felé optikai kábelen viszem át?
Vagy a sz. gép hangkártya részénél ahol a jack dugók vannak az ott lévő optikai kimenet nem erre szolgálna?!
tanácstalan vagyok..Ha az alsó állítás igaz akkor szeretnénk tőletek valamiféle tippet vagy ötletet a felső kérdésre

-
need
addikt
Asszem este jövök olvasgatni

-
SunMount3r
nagyúr
Relatíve tűrhető áron vannak ezek az állványok, de még így is sokallom, nem értem mi kerül ezeken ennyibe. Fából jobb lenne, de egy custom építetthez most nincsenek eszközeim (pedig töredékéből kijönne) és egy asztalosnál még ennél is drágább lenne.
De lehet nem lesz más, mert már unom, hogy a padlóról szólnak a 1250B-k a filmezés alatt
... (Azt a szuper ötletem, hogy kemény karton papírból építem meg, már elvetettem
...) -
samu2062
senior tag
Nekem amit másodszorra linkeltél,olyanon van a microlab solo 9c.Vagyis lenne,ha nem lenne épp gariztatás alatt.Az sem kis darab,sőt...
Nem baj,ha lelóg róla,de azt tudni kell,hogy ehhez az állványhoz nem adnak csúszásgátló szivacskorongot,vagy ilyesmit.Azt külön be kell szerezni hozzá.Nem tudom az edifier mekkora,de szinte biztos,hogy a gumilábai nem fognak a tartófelületre passzolni,úgy,hogy mindenképpen kell alá valami,mert az üvegen elcsúszhat és az a rezonanciát is csökkenti. -
antalbalint3
csendes tag
Sziasztok!
2.0 aktív hangfalat szeretnék vásárolni, szeretném a segítségeteket kérni a választásban.
Elsősorban filmezésre lenne használva, zenehallgatásra nem igazán, de az sem ártana, ha abban is helytállna.
A lényeg, hogy egy filmet élvezhetően adjon vissza, a filmben lévő effekteket, dialógusokat stb. megfelelően tolmácsolja, és a lehető legjobb hangminőséget nyújtsa.Amiket eddig kinéztem:
MODECOM Eclipse 180
Edifier R2730DB
Microlab Solo 6C
M-Audio BX5 D2
PreSonus Eris E4.5
Fluid Audio F4
Mackie CR4A fórumot egy kicsit visszaolvasgattam, ott linkelt valaki egy lengyel tesztet, miszerint a teszt írója szerint a MODECOM Eclipse 180 jobb az Edifier R2730DB-nél és a Microlab Solo 6C-nál. Ez mennyire lehet igaz?
Esetleg a felsoroltakon kívül tudtok más ajánlani 60 ezer forintig?
Köszönöm a segítségeteket.
-
törölt tag
Köszönöm, akkor még lenne egy kis technikai kérdésem, hogy hogy lehetne kivitelezni az egészet.
Tehát az Edifier R2730DB hangfalat fogom megvásárolni.
Nekem van egy TCL U43P6006 típusú tv-m, amihez koaxiális S/PDIF kábellel tudom csatlakoztatni a hangfalat.
Ezt a kábelt néztem ki [link], mivel ha jól tudom a hangfal-csomagjában pont nincs koaxiális kábel, csak toslink.Mindenképpen állványra kell helyeznem a hangszórókat, viszont ahhoz túl nagynak tűnnek.
A hangfal 21 cm széles és 30 cm mély.Ez az állvány [link] ami elférne nálam, 20x20 cm a felső lap mérete. Nem nézne ki csúnyán ha lelógna, vagy a hangzást ez mennyire befolyásolja?
Esetleg ez is elférne, de nehezen [link], itt már 20x25 a felső lap mérete.
Többet nem nagyon tudnék adni 2 db állványért, max 25 ezer forintig férne bele, de nem találok akkorát, amekkorára ráférne. Ráadásul amit linkeltem üvegből van, ami nem biztos hogy jót tenne a hangzásnak.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy véleményetek szerint így működni fog -e, ahogy elképzelem.
Köszönöm!
-
thornadoj
aktív tag
-
törölt tag
-
SunMount3r
nagyúr
Most láttam, hogy téma (volt). Szerintem a kérdés az, hogy mi van a Fiio esetén, ha DTS, vagy DD hangsávos a videó. Lekeveri e ezeket rendesen a TV PCM-re, tehát lesz e legalább sztereó hang?
Nézegetem én is, van amelyik tudja a DD-t és DTS-t is dekódolni, lehet passthrough küldeni rá ezeket is. Van olyan ami később 5.1-re is jó lenne. Ettől félek, mert csak 2.1-re lekeverést tud és mivel külön kimenet van a SW-nek, ezért nem tudom, hogy sima sztereó hangfalra kötve nem e buknám pl. a mélyeket.?! Van ilyen is, sima 2.0-ás lekeveréssel, de itt a hangerő állítóra panaszkodnak és hogy állítólag digitálisan állítja, ami nem túl jó, ha jól gondolom, mert rontja a hangminőséget (másik Topic-ban ezt írták, de ebben én nem vagyok olyan biztos). Ezen a páron kívül még nem találtam hasonlóakat.
Én egy média Box-ra kötném, de nem ragaszkodok hozzá, hogy DAC végezze a DD és DTS dekódolást, hanem (ha működne), akkor a Box már LPCM-ben küldené ki rá sztereóban (ez az amit nem tudok biztosan). Ebben az esetben lehet nekem is jobb lenne egy olyan Fiio?
-
thornadoj
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Az egyik tévémhez szeretnék vásárolni aktív hangfalat, ami filmezéshez megfelelő hangminőséget ad.
Hangprojektort szerettem volna, de azt hiszem hogy egy aktív hangfallal jobban járnék ebben az árkategóriában.Az Edifier R2730DB típusú hangfalat néztem ki, fontos hogy legyen rajta optikai (koaxiális) csatlakozás, hiszen így tudom összedugni a tv-vel, amúgy ez így működőképes kéne hogy legyen ugye?
Ebben az árkategóriában tudtok -e ajánlani jobbat? Egy kicsit feljebb olvastam, ott olvastam, hogy az R2000DB az ajánlott, viszont filmezéshez lehet hogy Edifier R2730DB megfelelőbb lenne, erre lennék kíváncsi.
Köszönöm a segítséget!
-
Bodz
nagyúr
Van olyan oldal biztosan, ahol ugyanolyan körülmények közt mért hangfalak erdeményeit tudod összehasonlítani. De megnézed és mire mész vele? Semmire. Nem fogod tudni, hogy neked melyik tetszene jobban. Pláne hogy nálad az eltérő akusztika miatt nem is feltétlen ugyanazt a végeredményt kapnád, mint amit láttál.
R2000DB-t azért ajánlom a 2730 helyett, mert szerintem egységesebb, tisztább, de legfőképp érdekesebb hangja van. Na utóbbit mérje ki valaki!

(#45264) SunMount3r: Pont ilyet szerintem nem mondtam. Ha mégis, akkor ritka hülye napom lehetett.
Szövegértést szoktam esetleg felhozni, nem dörmög bele a mélyláda, ami jellemző a legtöbb olcsó cuccnál. -
Degeczi
nagyúr
De most nem sztereóban nézett filmet kell összehasonlítani 5.1-el (ami egyébként is ízlés és felhasználás kérdése, mert a center és a hátsó csatornák is elég sokat emelnek a filmek hangzásélményén - de tény, h sokaknak akár jobban is tetszik sztereóban. A felhasználás pedig ott jön képbe, h teljesen más egy monitor előtt közelről egyedül nézni filmet, és más távolabbról, többen ülve egy kanapén), hanem az általad Geniusokból és ki-tudja-milyen centerből összeépített 5.1-et egy azonos hangszórókat használó gyári 5.1-el. Utóbbinak nagyon valószínű, h jobb lesz az ötcsatornás térhangzása az egységessége miatt.
-
SunMount3r
nagyúr
-
PuMbA
titán
"Épp az, hogy jobbnak mondják itt már önmagában a 1250B-t sztereóban, mint akármelyik aktív szettet 5.1-ben"
Ez igaz, de ilyen árkategóriában tudhatjuk, hogy nem főként tere miatt jobb, hiszen az is csoda, hogy szól egy hangfal ennyiért. Az 1250B tere csak kicsit jobb és én nem igazán nevezném még térnek. Az 1250B-vel még nem hallasz például hangokat a jobb oldali hangfaltól balra 40cm-rel, ha mondjuk a két hangfal között van 1,5m

-
Degeczi
nagyúr
Szavakon lovagolsz.
A "jobban szól" nem általános érvényű, mindenre vonatkozó kijelentés (legföljebb kategóriakülönbségek esetén).
A 1250B jobb lesz egy átlagos 5.1-nél a hangzás kiegyenlítettségében ha zenét hallgatsz - de 5.1-et nem főként kétcsatornás üzemmódhoz veszel, hanem filmekhez, játékokhoz is. Ott pedig már jó eséllyel az 5.1 lesz előnyben az azonos hangszórói miatt használhatóbb terével (de az egyszerűbb kialakítás is gyakran jót tesz a térhatásnak, mert simább, tisztább a fázisátvitel) -
SunMount3r
nagyúr
-
borges7
aktív tag
-
BennyRay
tag
-
thornadoj
aktív tag
-
Attila0
őstag
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Genius SP-HF1250B jobb hangzásra, mint a Logitech X-230, ami jelenleg van nekem? szemezgetek vele
-
kubano
csendes tag
Köszi a válaszokat mindenkinek! Még nem igazán igazodok ki a gyári adatok jelentései között, meghallgatni meg nem tudom hol lehetne ezeket a cuccokat Budapesten. Ismerek pár studiotechnikai boltot, de ott nincs Edifier
(pontosabban konzumer kategória)Az Edifier R2000DB és a Edifier R2730DB egy árban van (~60k), miért ajánlod inkább a R2000DB-t?
De példuál a Edifier R1700BT, R1800BT, R1850DB is teljesen egy árban mozog, mégis az R1700BT fogy jobban. Kifejteni senki sem fejti ki, miért lenne az jobb (ha jobb).. Van esetleg olyan oldal, ahol objektíven, azonos módszer alapján tesztelik ezeket a termékeket? (Mint mondjuk fotózásban a dxomark.com .)
-
Bodz
nagyúr
Ha Muzikertől veszed, akkor ne felejtsd el használni a hufnews3 kupont, meg persze beszámolni a Miniről!

-
BennyRay
tag
-
Bodz
nagyúr
-
BennyRay
tag
-
BennyRay
tag
-
Bodz
nagyúr
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Asztali PC mellé keresek 2.0 aktív hangfalakat (tudom, ez meglepő ebben a topicban
), ebben szeretném a tanácsotokat kérni.- Viszonylag kis frontméretű és fekete, vagy sötétbarna dobozok legyenek (WAF okán, kompromisszum az élet
) A mélység nem annyira fontos, hátra van helyem.
- Legyen előlapi hangerő szabályzó és kikapcs gomb, vagy legyen távirányító.
- Kb 70-80 cm hallgatási távolságon, viszonylag alacsony hangerőn lesz nagyrészt használva, erre legyen optimalizálva. (Nem a nagyszobai rendszer kiváltása a cél.)
- Kb 50.000 Ft pár árnál többet nem nagyon szánnék a projektre (kivéve, ha kifejezetten kis méretű, viszonylag jó hangú aktív párt csak többért lehet kapni)
- SMSL M7-ről kapja a jelet (Köszönet Bodz-nak a tanácsokért!)A segítségeteket előre is köszönöm!
-
a2d2
addikt
-
kubano
csendes tag
- bocs nem tudom szerkeszteni az előzőt-
Annyi infó még, hogy egy ~25nm-es szobába lesz, nagy teljesítményre nincs szükségem, a hangzás fontosabb.
-
kubano
csendes tag
Szevasztok!
Asztali gép mellé szeretnék hangfalat, a zenélés nem érdekel (mármint a gépi, amúgy zongorázok.) Csak élvezni akarom a zenét + játék. 70k van rá. Ebben a kettőben gondolkodok eddig:
Meghallgatni sajnos egyiket sem tudom sehol sem. Szerintetek melyiket? Vagy egy harmadikat ajánlotok?
köszi
-
Sujit
csendes tag
Sziasztok!
Microlab Solo 7C 2.0-t akartam rendelni, de már nincs. Aktív, 2.0 kellene 40-50k körül, mit érdemes helyette venni hasonlóan nagy méretben? Köszi

-
imcsoo
aktív tag
-
Baliga Tamás
senior tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Baliga Tamás
senior tag
Mint látod egy szerinted ún. "konzumer" kategóriájú hangfal is mekkora sikereket tudott elérni - mert valszeg valóban jó hangja volt többek szerint is..!
Ilyen ez..!
Amúgy szerintem közelében sincs a hifis hanghoz a hangja..!
...és a Mackie sem "dobta" a vonalat - simàn csak követte a piac àltal diktált frissítést..! Az hogy jó irányban tette-e.., màr màsik történet..! -
AMDFan
addikt
Pont ezért mondom, hogy érdekes. Pedig objektíve a BX5 a jobb. Tudom, nekem is volt, de visszavittem a boltba 2 nap után
Az a hangfal szub nélkül hallgathatatlan volt nekem. Viszont nagyon jó lehet pro felhasználásra pl adott hangszer, vagy beszédhang monitorozásra. Olcsó és jó, pont. Zenére viszont önmagában kevés.(#45234) Baliga Tamás: Mackie Mk3-asom volt nekem is. Azért lett sikerszéria, mert "hifis" hangja van. Van rajta egy "kis" bass boost. A konzumer felhasználók között lett sikeres, nem véletlen, hogy a Mackie dobta ezt a vonalat. Bár lehet, hogy jobban jártak volna ha csinálnak egy Mackie multimédia vonalat is, és akkor ott valóban nagy sikereket érhettek volna el. De hát ők tudják.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bodz
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Baliga Tamás
senior tag
Hát persze - ha passzívat is olyan gyàrtótól veszel akinek nem 3 hónapos múltja és eredményei vannak pl. nyilvàn nem fog kakin szólni - ez dobja magàt minden területen.., viszont ha már felhoztad az MR szériàt a Mackie-töl - akkor miért lett mégis több országban sikerszéria (többek között nekem is nagy kedvencem..! ) ...és miért írják le többen is az új széria hangját..?
Látod érdekes dolgok ezek - màr többször leírtam - de megteszem megint: a hang hallàsa szubjektív dolog bàrhonnan és bàrhogyan is érkezik; nekem van kedvencem a lezso àltal "imàdott bögreszettek" közt ugyanúgy mint az aktívak és passzívak között - csak tudni kell a helyükön kezelve elvàrni/hallgatni mindegyiküket..!
Ha valaki a tökèletes hangot keresi - élete végéig sem fogja megtalálni; ha viszont valami tetszik - pillanatnyilag az lesz a legjobb..!
-
Bodz
nagyúr
Érdekesnek érdekes, de mondjuk 10-ből 8 ember az R2000DB-t hozná ki győztesnek a BX5 ellenében.

Én is egyébként, ha szigorúan az élvezeti értéket nézem tök szubjektíven.
Néha kicsit úgy érzem, hogy az olcsó, kiegyenlítettséggel valóban próbálkozó, monitornak becézett hangfal kategória zsákutca. Munkára (akik tényleg ebből élnek) úgysem veszik, meg nem is alkalmasak. Ami nem is próbálkozik (pl. Behringer Studio 50), azt meg felesleges monitornak hívni, csak félrevezeti az önjelölt otthoni zenész géniuszokat meg a studio monitorok színezetlen hangúak tévhitben élő embereket. -
AMDFan
addikt
Szerintem nem ezt írta lezso. Pláne hogy az "aktív monitor" jelzőt is már minden hulladékra ráaggatják. Viszont ha olyan gyártótól vásárolsz aki azért benne van a pro audio iparban, akkor az ad egyfajta biztosítékot. Persze kivételek itt is akadnak, például a Mackie nagyon mellélőtt az MRx Mk3 szériás hangfalaival, de a piac helyretette őket és az új széria már normális, kiegyenlített hangzású. Ettől még a Mackie XR és HR sorozat egy komoly szintet képvisel. Mondjuk egy Edifier hangfal más kérdés, ők inkább multimédiás hangfalakat gyártanak, és komoly igény van arra is. Érdekes például összevetni egy Maudio BX5 hangját egy hasonló méretű Edifierrel. Ott aztán puffoghatnának a közhelyek

-
Baliga Tamás
senior tag
Persze, értem hogy mire gondoltàl professzionális jelző alatt - de ugye nem gondolod hogy minden aktív monitort gyártó cèg profi felhasznàlásra való terméket készít..? Márkàkat nem említenék ha nem gond...!
Ők persze annak szànjàk ill. a marketingekben is az előnyeiket favorizàlják (nyilvàn) - de attól mèg nem mind az..!
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Mire gondolsz? Ami stúdió monitor gyártótól van, az pro audionak tekinthető. Nyilván az alsó kategória inkább hifis jellegű, de attól még az is pro szempontok alapján készül, csak kisebb költségkeretből.
Professzionális hangfal alatt nem azt értem, hogy nagyon fasza, hanem az eredeti jelentését: hivatásosoknak csinálják, munkára.
-
Baliga Tamás
senior tag
Èn úgy gondolom hogy a praktikussàg az ami a leginkàbb előnye az aktívaknak.., nálam egyébként semmi több..!
Passzívakkal ugyanolyan jól lehet zenèlni - kiváló hangokat - teret - színeket - mélységeket hallok mint gondolom(remélem) Te is - viszont két előadó közötti szünetben sem rondít bele semmiféle búgás, ki/be kapcsolàsnàl sincs pattanó hang pl..; Ill. a passzívak élettartama is jóval több az aktívakétól..!
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Bodz
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Technikailag szerintem is előrébb vannak az aktívak (stúdió monitorok). A hifi inkább egyfajta hobbi. De nem mondanám, hogy rosszabb, ám abban biztos vagyok, hogy sokkal könnyebb eltévedni, mert egy külön ipar épült a hifi-ezotériára.
Ha igazán pontos akarok lenni, akkor úgy mondanám, hogy a pro audiót jobban szeretem a consumer audionál. Utóbbinál sokkal nagyobbakat lehet hazudni a marketinggel, és nem nagyon van következménye, mivel nem profik használják.
-
AMDFan
addikt
Kinek mi a fő szempont. Volt nekem ilyen is, olyan is. Én az aktívban jobban megtaláltam a számításom, szerintem egységnyi árért egy kompaktabb, jobban tervezett erősítő+hangfal párost kapsz mint passzívból. És itt nem is feltétlenül a beépített erősítőre helyezném a hangsúlyt, hanem az aktív hangváltásra, ami azért egy pontosabb megoldás mint egy olcsó hangfal passzív váltója, ami sokszor egy kondenzátor, vagy ilyesmi... Ami nekem pl nagyon szimpatikus, hogy a tök olcsó maudio bx5-től olyan sztereo teret és minőséget kap az ember, amit újan passzívból csak jóval drágábban. A BX8-hoz pedig már szub sem kell. Persze van egy kis alapzajuk... De úgyis a zenét hallgatod rajtuk

-
imcsoo
aktív tag
-
Baliga Tamás
senior tag
Ha màr az àr az elsődlegesen fő szempont - azonnal fel is áldoztunk egy jókora adagot a minőség oltàrán.., bàr nyilvàn fontos szempont - viszont be is fordulnèk ha most kb. 15 konnektorral meg kellene emelnem csak a nappaliban lévő darabszámot; hirtelen elsőre most ez ugrott be - de az is emlékezetes volt mikor anno az aktív monitorom zene nélkül is szép monoton búgott - ha a közelèbe hajoltam..!
Nem állítom hogy rosszak - de szemernyivel sem jobbak a passzívaknàl szerintem..! -
AMDFan
addikt
-
Attila0
őstag
Talán abban jobb a passzív rendszer hogy szabadabban variálható de. már ebben sem vagyok biztos mert ott nagyon kell tudni hogy mit mivel kötsz össze hogy minden összhangban legyen egymással.
-
AMDFan
addikt
Szerintem ár/érték arányban jobb új árakat tekintve. Két kollégám szeretne most összerakni passzív hifit, hát mit ne mondjak elég szép árak vannak, még így BF-ben is. Nincs értelme összehasonlítani egy 200 ezres passzív rendszert egy 50 ezres aktívval.
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Attila0
őstag
Akkor tévedtem, bocs! Emlékszem az itteni pályafutásomat is úgy kezdtem hogy azt mertem írni hogy szerintem a passzív hangrendszer jobb mint az aktív. Mit nem mondjak le is lettem oltva rendesen!
De biztosan azért gondoltam így mert gyerekkoromban egy 80-as évek béli hifitoronnyal kezdtem komolyabban zenét hallgatni. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Attila0
őstag
-
imcsoo
aktív tag
Köszi akkor dts kilőve mivel egy házimozi nagyon nem 40k.

Akkor már csak egy kérdésem vam hogy a Microlab 6C így tv-hez kötve is érezhetően jobb lenne a Geniusnal, mert akkor beruháznék rá meg egy Fiio d03-ra.
A geniust meg eladnám, mivel a 6c-re ha jol olvasom egyszerre mehetne a gép meg a tv.
Amúgy ilyenkor csak a hangfalon tudom állitani a hangerőt? -
lezso6
HÁZIGAZDA
Hangprojektorokat felejtsétek el. Egyrészt az elnevezés eleve egy marketingbullshit, max PR szöveg vetít, bár az nagyon. Soundbar a neve, ami nem más mint a bögreszett továbbfejlesztése, a sztori kb ez:
A kiindulópont az, a legtöbb laikus csak úgy odadobja a TV elé az 5.1 bögreszettek kis tejfölösdobozait szép sorban. Erre egy marketinges zseniális ötlettel állt elő: eleve legyen így egybeépítve, rúd alakban, s adjuk el innovációként. És bumm, így lett a soundbar.

-
Degeczi
nagyúr
-
Attila0
őstag
-
imcsoo
aktív tag
-
Attila0
őstag
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok!
Vettem a nappaliba egy Samsung UE50MU6102 tv-t, ehhez szeretnék valami jobb hangzást elérni. Max 40k környékén.
Pc-hez van egy Genius 1250b-m amivel teljesen meg vagyok elégedve.
Szerintetek hangprojektort nézzek a tv-hez vagy jobban szólna egy 2.0-ás hangfal dac segítségével rákötve, mivel nincs jack bemenet csak optikai?
Néztem még a Microlab Solo 6c-t is csak tényleg nemtudom hogy hangprojektor vs 2.0 hangfal... -
Axess
tag
Ha lesz használva nyelvoktatásban pl. hallgatott szöveg értése típusú feladatoknál is, akkor kérlek ne add lejjebb a Genius 1250B-nél. Még mindig elborzadva gondolok vissza, hogy milyen hangminőség mellett várták el tőlünk, hogy megértsük az angol szöveget. Csak 2 ezer forinttal lóg túl a kereteden.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szeretnénk venni,kb.10db 2.0 hangszórót tantermekbe,hogy a pc mellé.Mit javasoltok ha a keret darabonként max 10000ft lehet? -
Attila0
őstag
-
Degeczi
nagyúr
-
RM1
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
-
Attila0
őstag
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
45300 - 45201
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már az elején írtad, hogy a TCL tv-n koax van, szóval nem lesz neked jó az R2000DB. Bárhogy is nézem a TCL oldalán, használati útmutatóban, képeken, tényleg az, nem optika.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Nem véletlen az ajánlata. Nekem 35nm -re elég zenéléshez. LogiLink UA0211 75%-on, Edifier 30/50. Solo 6c -ről váltottam, Az is egy jó cucc, de ez jobb.

), ebben szeretném a tanácsotokat kérni.
) A mélység nem annyira fontos, hátra van helyem.
...és a Mackie sem "dobta" a vonalat - simàn csak követte a piac àltal diktált frissítést..! Az hogy jó irányban tette-e.., màr màsik történet..!

De biztosan azért gondoltam így mert gyerekkoromban egy 80-as évek béli hifitoronnyal kezdtem komolyabban zenét hallgatni.