2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Mini Cooper (2001)

Az új generációs Mini már a BMW fennhatósága alatt készült, és a 2000-es években robbanó retroautó-láz egyik legsikeresebb képviselőjeként mára már a harmadik generációnál tart. Az alapokat azonban a Bburago által is megformált első generáció tette le. A kifejezetten nőies újkori VW Bogárral és Fiat 500-al ellentétben az új Mini formája unisex lett, így még sikeresebb lehetett a piacon, meglehetősen problémás motorjai ellenére is.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Top Gear
Men and Motors
Men and Motors (Cooper S)
Conquer Driving

Színváltozatok:


Az új Mini elterjedtebb a Bburago modellek között a réginél, mégis csak egyfajta színben sikerült beszereznem, méghozzá ugyanabban az előnytelen sárgában, mint az előző oldalon bemutatott régi változatot. Aki teheti, másik színt keressen, mert szinte bármelyik jobban fog állni neki.

Az új Mini megformálása határozottan jobban sikerült a Bburago-nak, mint a legendás ősmodellé, igaz persze, hogy néhány évvel hamarabb készültek el vele, amikor még nem volt annyira fenyegető közelségben a csőd. A forma jól eltalált, a felnik is jól néznek ki, még ebben a szörnyű sárgában sem mutat rosszul a modell.

A krómdíszek a helyükön, a hátsó ablak fűtőszálakat és ablaktörlőt is kapott, szóval kellően részletes a kidolgozás a modell külsején.

Nyitott állapotban is jól néz ki a modell, látványos a lámpákkal együtt nyíló motorházfedél. A Bburago szerencséjére az oldalajtók a valóságban is keret nélküliek, hiszen ajtókeretet valamiért nem nagyon szeretnek gyártani, és több esetben is elspórolják.

Ezúttal a csomagtérajtó is nyitható, és bár nyílhatna nagyobb szögben is a valóságérzet fokozásáért, de ilyen apróságokon ne akadjunk fenn.

A beltér is sokkal látványosabb at öreg Miniénél, és bár a színek itt sem túl vidámak, mégis tettenérhető a minőségre való törekvés.

A motortér kidolgozása közepes, de ezekből a modern, burkolt motorokból nem lehet sokat kihozni, és a meglehetősen szűk résen amúgy sem igazán látunk be oda.

A csomagtartóban nem találunk semmit, de ez talán nem is olyan meglepő. Összességében az új Mini egy korrektül összerakott késői Bburago modell, melyet nyilván elsősorban az eredeti típus népszerűsége, mintsem kiemelt látványossága miatt készítettek el. Akárhogy is, a tervük bejött, hiszen az új Mini az olasz éra végén készült Bburago modellek között elterjedtnek számít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.