2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Lancia Aurelia B24 Spider (1955)

Vérbeli '50-es évekbeli olasz sportkocsi a Lancia Aurelia Spider változata, melyet 2.5 literes, V6-os motor hajtott. Összesen 240 darabot gyártottak belőle, így mára igencsak értékes veteránautóvá vált.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Jay Leno's Garage
JD Classics
Bill Norton
Supercar Classics

Színváltozatok:


A legrégebbi Bburago típusok közé tartozik a Lancia Aurelia, ennek ellenére nem túl elterjedt. Egyértelműen fehér színben a leggyakoribb, a világoskék változat pedig egy speciális Disney-kiadás volt.

Bár sosem volt a kedvencem, de el kell ismerni, hogy szépen visszaadja az eredeti autó formáját a Bburago modellje. Jól néznek ki a króm lökhárítók, és a küllős kerekek is jól állnak neki.

Hátulról kicsit ingerszegényebb a forma, de ez a valóságban is így van. Érdekes részlet a kipufogók ellapított vége.

Természetesen mindene nyitható a modellnek, ahogy ez egy 1:18-as Bburago-tól el is várható volt már ekkoriban is. Az ajtók belsejére viszont nem jutott burkolat, csak a pőre fényezett fém látszik. Az ilyesfajta spórolás nem volt jellemző a gyártóra.

Érdekes megfigyelni, hogy a motorházfedél milyen aprócska a csomagtartófedélhez képest. Ez valószínűleg a valóságban is így van, vagyis nem lehetett egyszerű hozzáférni a motorhoz az Aurelia szerelőinek.

A beltér kidolgozása a lehetőségekhez képest szép, jól néz ki a műszerfal és a kormánykerék is. Az ülések kissé sutának tűnhetnek, de ez a valóságban is így néz ki.

A motortér nem különösebben látványos, de ezeknél a korai Bburago modelleknél ez megszokott volt.

A hatalmas csomagtartóban semmit sem találunk, egy pótkerék elférhetett volna ide a Bburago hagyományaihoz híven. Összességében a Lancia Aurelia egy nem különösebben látványos modell, így aztán nem is lett annyira népszerű, mint a gyártó többi típusa.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.