2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Porsche 356 B (1961)

A Porsche 356-os modellcsalád a cég vezető típusa volt a 911-est megelőző időkben. A nagyrészt a VW Bogár alapjaira épülő kis méretű sportkocsik nagy népszerűségre tettek szert. Az 1959-től gyártott 356 B változat modernizált külsőt, és erősebb, 1.6 literes boxer motorokat kapott, ezt a változatot készítette el a Bburago.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Jay Leno's Garage (Carrera 2)
Jay Leno's Garage (356 C)
Supercar Classics
Cars.co.za

Színváltozatok:


Népszerű típus volt a Bburago kínálatában a Porsche 356-os. Kétféle karosszériaváltozatban, és sokféle színben elkészítették. A legkülönlegesebb az arany lökhárítós fekete Cabrio, mely limitált különkiadás volt.

Jól sikerült a Bburago Porsche 356-os modellje, kritika talán egyedül a méretarányát érheti, hiszen a valóságban igencsak aprócska autó a többi 1:18-as modell mellé állítva aránytalanul nagynak tűnik. Ezt a hibát a BMW Z3 esetében is elkövették, ezeket a modelleket (több más típushoz hasonlóan) 1:16-os méretosztályba kellett volna sorolni.

Hátulról is jól mutat a modell, szépek a króm díszek, viszont sajnos meg kell jegyezni, hogy az anyagspórolás jegyében a Coupe változat teteje műanyagból készült. Ráadásul ezúttal nem sikerült olyan jól összedolgozni a fém kasztnival ezt az elemet, mint más típusok esetén, valamint a szín sem mindig stimmel tökéletesen (megfigyelhető az ezüst színű példányon).

A tető-malőrt leszámítva viszont öröm ránézni a modellre, kifejezetten dekoratív és kedves, népszerű típust formáz meg, így nem véletlen, hogy nagy példányszámban fogyott.

A tetőn kívül még a lökhárítók színezett része készült műanyagból, ám itt nem olyan feltűnő a csalás. Az oldalajtók a Jaguar E-Type-tól eltérően a Coupe változat esetén is kaptak lehúzott állapotú üvegeket.

A beltér szép, az ülések anyaga viszont rosszul öregszik: UV fény hatására nagyon törékennyé keményedik. Ez főleg a Cabrio változat esetén okoz problémát, amennyiben napsütötte helyen tárolták. Mivel az ülés hátlapját csak egy vékony műanyag felület rögzíti, ezért hozzáérve szinte azonnal letörik az ilyen sorsú példányok esetén.

A motort csak egy szűk résen keresztül lehet szemrevételezni, de kidolgozása megfelelő.

A csomagtartóban egy pótkereket találunk, sőt még az ezt rögzítő bőrszíjat is megmintázták. Összességében a Porsche 356 a Bburago aranykorának méltán népszerű modellje, mely igen gyakori is, így nem nehéz összefutni vele a használtpiacon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.