2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Volkswagen Beetle (1955)

Ki ne ismerné a VW Bogarat, az első Népautót, melyet a mai típusokkal ellentétben még valóban a köznép által megfizethető autónak terveztek. A rekordhosszú ideig (1938 - 2003) és példányszámban (több, mint 21 millió) gyártott bogárhátú minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb típusa lett. Hosszú gyártási ideje alatt számtalan kisebb változtatást hajtottak végre rajta, de a Bburago egy viszonylag korai változatot formázott meg. A különleges aranyszínnel az egymilliomodik legyártott példányt ünnepelte a VW 1955-ben, és ez előtt a történelmi pillanat előtt tisztelgett a Bburago ezzel a modellel.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Jay Leno's Garage
Jay Leno's Garage
Jay Leno's Garage (Police)
Petrolicious
Petrolicious
Turnin Rust
Huge Bug

Színváltozatok:


Kiemelkedően népszerű modellként a VW Beetle sokféle színben készült, legjobban mégis az eredeti sajtófotókon szereplő aranysárga áll neki. Mivel a modellt a mai napig gyártják, ezért vásárláskor kiemelten kell figyelni arra, hogy nehogy kínai példánnyal fussunk össze!

A Bburago legendás népautókat megformáló sorozatát mivel mással lehetett volna kezdeni, mint a Bogárral, és a munkát kiemelkedő minőségben végezték el. A modell minden részlete látványos és szép, a gyártótól elvárható legjobb minőségben kivitelezve.

A modell elkészítésekor semmilyen kompromisszumot nem kötöttek, még az egyen-kerekeket is eldobták, és teljesen egyedi, színre festett felniket, valamint szintén festett oldalfalú gumikat kapott a Bogár, melyet semelyik másik típuson nem alkalmaztak.

Nyitott állapotban is igencsak látványos a modell. Természetesen nem spóroltak az oldalajtókon sem, így rendes, fémből készült ablakkeretet is kapunk.

Egyedüli apró kritika talán az ablakok króm szegélyét (és a belőlük kimunkált ablaktörlőket) érheti, melyek itt-ott kicsit girbegurbára sikerültek, de nem is lenne olasz termék a Bogár, ha nem lennének rajta apróbb szépséghibák.

Amit egy ennyire puritán autó belteréből ki lehet hozni, azt a Bburago megtette. A műszerfal színre fújt, az ülések és az oldalkárpitok kidolgozása is szép.

A motortér kidolgozása is szemet gyönyörködtető, illik a modell egészéhez.

A csomagtartóban a benzintankot és a pótkereket találjuk. A VW Beetle jó példája annak, hogy milyen volt az, amikor az ereje teljében lévő Bburago egy igazán nagy dobást akart véghezvinni. Kiemelkedően népszerű modellről lévén szó, az árát is megkérik a használtpiacon, de mindenképp érdemes beruházni egy példányra ebből a különlegességből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.