2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Jaguar SS 100 (1937)

A Bburago '30-as évekbeli sportautóit megformáló sorozatának, és egyben legkorábbi 1:18-as modelljeinek tagja a Jaguar SS 100. A gyártó annak idején még SS Cars Ltd. néven készítette a típust, ám a második világháború után értelemszerűen tarthatatlanná vált ez a cégnév, ekkor vették fel a Jaguar nevet. Annak ellenére, hogy korának egyik legszebb típusa volt az SS 100, meglehetősen ritka: mindössze 314 példányt készítettek. Nevét az elméleti 100 mph-s végsebességéről kapta, amit 2.6 (később 3.5) literes, soros hathengeres motor segítségével ért el.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Jay Leno's Garage (replica)
Supercar Classics (replica)

Színváltozatok:




Az SS 100 sokféle színben készült, és gyakorlatilag mindegyik jól áll neki. A legkülönlegesebb talán a sötétbordó, amit nem nagyon használtak más típusokon.

A '30-as évekbeli típusok közül talán a legjobban az SS 100-at sikerült megformáznia a Bburago-nak. A modell jó kiállású, és élethűen visszaadja az eredeti jármű formáját. Talán csak a sárvédők nyúlnak egy árnyalatnyival magasabbra a kelleténél, de ezt sem nevezném zavarónak.

A hatalmas sárvédők műanyagból készültek, de mint mindig, most is tökéletesen sikerült a színüket összeegyeztetni a fém karosszériával, így csak kézbe véve tűnhet fel a csalás.

A beltér kidolgozása átlagos, nem lóg ki a gyártó '30-as évekbeli autókat megformáló sorozatából. Érdekesség, hogy az ülések dönthetők.

A hevedert kellő óvatossággal kell kioldani, mert ez a modell legsérülékenyebb pontja. Ha sikerült, akkor a motorházfedél mindkét oldala felnyitható. A motor kidolgozása átlagos.

Bár (mint az talán ebből az írásból már korábban kiderült) nem vagyok különösebben oda a '30-as évekbeli típusokért, sem az ezeket megformázó Bburago modellekért, az SS 100 mégis kifejezetten tetszik. Ehhez talán a színválasztéknak is köze van, mely kellően változatosra sikerült, mindenesetre ezek közül a számomra már túlságosan régi típusok közül ez az öreg Jaguar a kedvencem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.