2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Ferrari 348 tb (1989)

A Ferrari 348-as sorozat 1989-ben váltotta a népszerű 328-ast, ám kissé jellegtelenebb formaterve, és műszaki problémái miatt kevésbé lett közkedvelt modell. Ennek ellenére a 3.4 literes, 300 lóerős V8-as motorral szerelt típus korának legkülönlegesebb és legvágyottabb sportautói közé tartozott. A Bburago a tb változatot, vagyis a kupé kivitelt formázta meg, ts (vagyis targa) modellt csak a Maisto készített, jóval igénytelenebb kivitelben.

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Top Gear
Doug DeMuro
Number 27

Színváltozatok:


A Ferrari 348 tb viszonylag elterjedt a Bburago kínálatában, bár értelemszerűen elsősorban piros színben gyakori. A sárga változat jóval ritkább, és emellett még kék színben is létezett, ami szinte beszerezhetetlen. A legkülönlegesebb viszont az aranyszínű F40-es felnikkel szerelt Evoluzione versenyváltozat.

Kimondottan szemrevaló, jó kiállású modell a Bburago Ferrari 348-asa, a hátsó kerekek környékén talán még jobban is néz ki az eredetinél, ami kicsit esetlennek tűnik azon a részen. A felnik is szépek, és az egyéb részletek is rendben vannak.

Hátulról is jól mutat a modell, bár innen kevésbé látványos. A rácsok mögé rejtett hátsó lámpák alig látszanak, de mint már említettem, a hátsó kerekek szebben töltik ki a kerékjárati ívet, mint az eredeti autón. Ritka az ilyen, hogy a lényegében szinte gyerekjáték kategóriás modell bizonyos részletében jobban néz ki a valóságos járműnél.

A 288 GTO-hoz hasonlóan itt is találkozhatunk némi anyagspórolással, hiszen a motorházfedél, és az oldalsó légbeömlők rácsozása is műanyagból készült, de szerencsére a tető ezúttal megúszta a garasoskodást.

A modell formája minden szögből jól mutat, és a kidolgozásra sem lehet panasz. A Bburago aranykorának újabb jeles képviselőjét láthatjuk tehát.

Annak ellenére, hogy az eredeti Ferrari 348-ast érték kritikák a beltér minősége miatt, a Bburago modelljéről nem mondható el ugyanez, hiszen az átlagos minőségben formázták meg a műszerfalat és az üléseket. Jelen esetben mondhatjuk, hogy a valóságban se nézett ki ennél sokkal jobban.

A motortér is tetszetős, bár kicsit soknak érzem a szürke műanyagot. A szintén plasztik rácsozással együtt csak erős közepes osztályzatot érdemel.

A csomagtérben ezúttal egy koffert találunk, melyen még a Ferrari felirat is olvasható. Ilyen kedves részletek tették szerethetővé a Bburago aranykorának modelljeit, és bár a valóságban a Ferrari 348 talán nem volt kimagaslóan jó autó, az 1:18-as változat méltán kerülhetett be a legkedveltebb Bburago modellek közé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.