2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Bburago 1:18 - Made in Italy

A legendás modellgyártó olasz korszakában készült királykategóriás típusainak bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Mercedes SSKL (1931)

Az SSKL a Mercedes SSK könnyített, versenycélokra szánt változata volt. Erősebb motort, kisebb sárhányókat, és egyéb átalakításokat kapott az eredeti változathoz képest

Infó az autóról:

Wikipedia

Videó az autóról:

Jay Leno's Garage
Monaco onboard

Színváltozatok:


A Bburago SSKL modellje ritkább az SSK-nál, de nagyjából ugyanazokat a színváltozatokat vonultatja fel. A leglátványosabb a rajtszámos, bordó kerekű változat, mely Rudolf Caracciola legendás versenyautójának állít emléket.

Azt hihetnénk, hogy az SSK és at SSKL modell között csak a sárvédők jelentik a különbséget, de ez nem így van, ugyanis a fém öntvény is más, és gyakorlatilag egyetlen alkatrésze sem egyezik meg az utcai változatéval. A Caracciola-kiadás különlegessége a bordó kerekeken kívül a lámpákon lévő takaróelem.

A kis méretű sárvédők törékenyebbek az átlagosnál, és a szélvédő is sérülékeny. A kipufogó hajlamos kiesni a helyéről, de olyan példánnyal is találkoztam már, ahol a hűtőrács is kiesett, pedig nem volt eltörve. Az SSKL szerkezeti integritása talán a leggyengébb a Bburago modellek között.

Versenyváltozatról lévén szó, a beltér puritánabb az átlagosnál, de azért váltókarokat és forgatható kormányt ezúttal is kapunk.

A heveder oldása után szemrevételezhetjük a motort, mely természetesen nagy mértékben hasonlít az SSK-nál látotthoz, de a motorházfedél másképp nyílik.

Összességében nehezen érthető, hogy miért volt szükség két ennyire egyforma modellt (SSK és SSKL) elkészítenie a Bburago-nak, hiszen a hasonlóság ellenére az alkatrészeken nem osztozhatnak. Talán érdemesebb lett volna valami teljesen eltérő típussal színesíteni a palettát, de a Bburago esetében ez nem az első, és nem is az utolsó furcsaság a modellválasztásban, amit látni fogunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.