2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Samsung UE32H4003 LED TV -ben LED csík cseréje

    Anyám TV-jében elhalt a világítás, tehát nem volt kép. Egy sufniszerviz megoldotta, de nem oda való LED-ek kerültek bele (ha csak ennyi baj lett volna...), így rendesen foltos lett a képe. Hátamon felállt a szőr tőle. Rendeltem bele hozzá való LED csíkot, és nekiláttunk kicserélni. . . (Nem sokat fotóztam mondjuk.)

    Jár a korbács a Samsungnak ezért a megoldásért. A világítás egy fém lavór hátulján van, belül, az LCD kijelzőt világítja át (kell a távolság az egyenletes fényeloszláshoz). De miért nem a lavór hátuljára vannak lyukak fúrva, és hátulról cserélhető a csík? (Kicsit későbbi Samsung TV-k már ilyenek :D ) És miért nem szélesebbek a csíkok, hogy jobb legyen a LED hűtése? Vagy miért nincs a lavórra csavarozva az egész, esetleg hűtőpasztával? Azért itt látszik, hogy koreai a cucc, nem japán - a termék jó, a felépítés kevésbé.


    Igazából a szétszedős videó tökéletes az én képeim helyett is

    Na mindegy, a lényeg, hogy le kell venni az LCD-t a lavór tetejéről. Kell mondani, hogy az egy vékony üveg, ami törékeny? Hát mi nem vettük le. Inkább pofára fordítottuk a TV-t, és a lavórt vettük le a LCD-ről. Így sem volt veszélytelen a művelet, de megúszta a cucc :)

    Folytatás...

    hcl 4 éve 2

  • Nikon W100 vízálló kompakt fényképezőgép - elhajlott kártyaérintkezők

    Avagy arról, hogy mi is az a groteszk kókányolás. :DDD Merthogy abból a hardcore verzió fog lentebb következni. :DDD

    Úgy tűnik, a Nikon vízálló kompaktjai érintkezőgondokkal küzdenek. Volt ugye az S32-m, aminek a microHDMI aljzatában okozott zárlatot egy érintkező, egy-két ugyanilyet távjavítottam is (csak volt, aminek az USB-jében volt a zárlat), most pedig itt van egy W100, amiben a SD foglalat érintkezői hajlottak meg csak úgy, egy random kártyacsere során. Márpedig egy vízálló gép csak megéri a megmentést, még ha olyan low-end is, mint ezek a Nikon bumszlik.


    Ezek azok : Az S32 és a W100 (utóbbi az S33-ra hasonlít jobban)

    Na most ezzel az volt a gond, hogy ennek a foglalatnak nem lehetett csak úgy levenni a tetejét, hogy visszahajtogassuk az érintkezőket - pláne, hogy az érintkezők a tetejében voltak (a hátán fekszik benne a kártya), műalkotásnak szép is lehetett, csak a tartósságával voltak bajok.

    Folytatás...

    hcl 4 éve 12

  • Arduino alapú akkuteszter építés

    Nem tudtam akkutesztert venni. Az ötödik sikertelen rendelés után elhatároztam, hogy építek egyet...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 4 éve 42

  • Abszolút minimál gép teszt

    Cseréltem a Vmware hostom (sokkal újabb lett, AMD Phenom II 945... :D ), így a régi host feleslegessé vált. Ez egy Core2 E8400 prociból, és ATi X300 VGA kártyából álló gép, egyedi házban (más nem maradt benne). Miután anyámnál is pont ilyen van (jobb videokártyával, SSD-vel, és 4GB RAM-mal), adja magát, hogy hozzá kerüljön tartaléknak.

    Volt viszont maradék RAM (1GB DDR2/667), meg van egy USB-s SSD-m , Debiannal... (Ami ugye nem Live CD, hanem egy komplett Debian) Jött az ötlet, hogy ki kéne próbálni, mit tud, főleg egy olyan konfigon, amit sokan bottal se piszkálnának már :D

    Bele is pattant a RAM, pöccre indult, pillanatok alatt fent volt a rendszer. Érzésre elég gyors volt, az 1GB RAM több, mint fele szabadon.

    Nézzünk videolejátszást, hogy dolgozzon is : pöcc-röff. Ugyan csak 720p-t próbáltam, de azt még nézhetően vitte böngészőből (és szerintem ez is inkább az X300-tól függ). VLC-vel szerintem teljesen jó lenne.

    Folytatás...

    hcl 4 éve 53

  • Android CameraX alapkód, hogy ne kellejen neked is napokig Google-özni...

    Elkezdtem fejleszteni egy Android appot, közösen egy cimbivel. Az app kamerát használ, ami kapcsán nem kevés szívást okozott, hogy hogyan is kellene Java-ban leprogramozni legalábbis az alapfunkciókat, miszerint előnézeti kép, és annak feldolgozása lenne szükséges. Korántsem olyan egyszerű, amilyennek látszik...

    Mivel én sem tudok igazán Java-ban programozni (ööö, mármint hogy másban sem :DDD ), sem Androidra nem fejlesztettem még, igen sokáig tartott egyáltalán működő példákat összekukázni. A kutatás során derült ki, hogy a Google CameraX API-ja elég sok mindent megold a kódoló kisiparos helyett. A Camera2 API-t is lehet használni (most azt gyűröm), de ha nem kell különösebben uralni a kamera paramétereit (fehéregyensúly, ISO, expókorrekció,stb.), akkor egyszerűbb a CameraX. Viszont a CameraX példái szinte mind Kotlinban íródtak, ami nyelv működésére a mai napig nem sikerült rájönnöm... :D :W :Y :F Nem mellesleg persze a szokásos probléma, hogy a fellelhető példaprogramok egy része le se fordul, vagy túl bonyolult, a "hogyan kell ezt" kérdésre talált válaszok meg csak töredékek, ott kezdve, hogy "ezt hova is kéne a programban...".

    Folytatás...

    hcl 4 éve 7

  • Öreg tablet átalakulása okos terminállá

    Többször írtam már arról, hogy nagy kár azokért az informatikai eszközökért, amiket csak szoftveres elavulás miatt vagyunk kénytelenek lecserélni. Így volt ez egy Onda V975m tablettel is, ami egy ismerőstől került hozzám, mivel nála már semmilyen felhasználása nem volt. Meg mire is : egy 4.4.2-es Androidot futtató tabletről van szó, amire semmilyen OS mod nincs, a gyári szoftver viszont gyanúsan kínai is. Ugyanakkor elég nagy, és a kijelzője brutálisan jó minőségű, a hardver is elfogadható, kár lenne érte.

    Én sem tudtam vele mit kezdeni, amíg a felújítás alatt levő lakásunkban ki nem bontottam a spájzból a polcokat. Akkor leesett. Mármint nem a tablet, hanem...

    Folytatás...

    hcl 4 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.