2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Cisco Headset 730

    Került hozzám egy ilyen, miszerint az egyik oldaláról leesett a hangszórós egység, javították, és azóta nem szól.
    Mivel nem találtam a neten leírást a szétszedéséről, gondoltam írok egyet :)


    Kiszedve a hangszóró

    Szóval a hangszóró házának egyik forgáspontja engedett el, ezért esett le az egész egyben. Valószínű a két drótja is elengedett (szerencse, hogy a szalagkábelnek nem esett baja, ami a zajcsökkentés mikrofonjaihoz kellhet), ezért kellett visszaforrasztani. A forgáspontot egy fém stifttel pótolta valaki, meg ragasztóval. Ez jól tartott, csak szétszedni nem lehetett a cuccot. Viszont muszáj volt, szétfeszegettem ;] És a szalagkábel sem szakadt el! :D


    Leszedve a külső oldal

    Lekötve a hangszórót, mérve megvolt a 16 ohm. Másik hangszórót kötve a helyére sem szólt, tehát tuti nem a hangszóró a rossz.

    Folytatás...

    hcl 4 hónapja 3

  • Canon SX200 objektív... macerálás

    Egy fórumtárs Canon SX200 kompaktja volt egy rövid szerelésen nálam. A macerálás azért jó szó, mert ugyan megjavult, de... hát...


    Ilyen

    Szóval ez egy utazó-zoom kategóriájú kompakt gép, nem mai darab, de bőven lehet vele értékelhető képeket alkotni, és stabilizált is. A hiba az volt, hogy nem működik rendesen a fókusz. Azaz bizonyos távolságra kb. jó volt, de se végtelen, se közeli esetben nem. Az objektív felől ciccegés hallatszott fókuszálás közben.

    Nyilván ilyenkor készül az ember arra, hogy atomjaira bontani mindent, vagy a másik véglet, hogy megmozdítod az elakadt meghajtást, és megjavul.
    Nyilván az előbbi következett :D


    Nincs eleje


    Gombsor még fent


    Se teteje

    Folytatás...

    hcl 5 hónapja 17

  • Jabra Evolve 75 mikrofonjavítás

    Fent említett, nem olcsó headsetnek gyakori baja, hogy megszűnik a mikrofon. Ezt hibás tervezés okozza, a mikrofon kábele ugyanis a fülesben levő NYÁK-on egy kis lyukon van átvezetve, az üvegszálas lemez pedig szépen elnyírja azt, ahogyan a mikrofon forgatásakor mozog. (Persze ezer videó van erről, de miért ne legyen róla írásos cucc is.)


    Itt már lent a hallgató, alatta a műanyag lemez + a kagylóba épített elektronika

    A 35-ös Jabrához képest még szerelni sem akkora macera a 75-öt. A jobb oldali hallgatót nem kipattintani kell, hanem egy T5? T6? torx csavar fogja, ezt kicsavarva a másik forgásponton már csak ki kell billenteni a hangszórós részt. (Vigyázva, hogy ne szakadjon le a két kábel, ami a hallgatóhoz megy.)


    Némi csavar kicsavarva, leesik a külső burkolat

    A hangszóró alatt pár csavar van, ezekből ki kell csavarni azokat, amik a műanyag lemezt fogják, így leesik a külső burkolata a jobb oldalnak. A vékony műanyagot fel kell pattintani.

    Folytatás...

    hcl 5 hónapja 10

  • Android/Google BillingClient 5.x példaprogram

    A Google (számos egyéb bűneik mellett :DDD ) novembertől kötelezővé tette a Play-en szereplő alkalmazásoknak az 5.x Billingclient használatát, valamint a 33-as SDK (Android 13) célzását új alkalmazásoknak és frissítéseknek. (És hamarosan 6.x Billingclient lesz a kötelező.)

    Mivel nekem a Barcodenote-ban és az AID-ban is az Anjlab-féle 3-as Billingclient library volt, amiből nem volt újabb, muszáj volt túrni egy 5-ös Billingclient megvalósítást (mert magamtól nyilván sügér vagyok összerakni :O ), amit a Github-on Wicaodian oldalán meg is lehetett lelni (azaz inkább példát a netúr Billingcient használatára). Összedobtam az alapján (=abból) egy tesztet (vigyázat, borzalmas tákolmány alant!), hogy lássam, egyáltalán hogy működik, mielőtt elkezdem széttúrni a két alkalmazást.

    Folytatás...

    hcl 6 hónapja 4

  • Nokia C1-00 (1616) LCD vezérlés Arduinoval

    Elég sok infót lehet találni (vagy 3-4 oldalon :D ) erről a cuccról, de valahogy egyiken sem éreztem egyértelműnek, hogy mi is a kiosztása ennek az LCD-nek. Egy régi Nokia C1-00 telefonból bontottam, és elvileg simán vezérelhető Arduinoval; a vezérléssel nem is volt gond, csak addig eljutni :D Szóval gondoltam megírom a működő kiosztást.

    A legnagyobb baj amúgy, hogy maga a LCD azonos a 105-ös, C1-01-es, és 1616-os Nokia telefonokkal (128x160 pixel, 1,8" ), de a szalagkábele más. Ennek a csatiján az érintkezők hátrafelé néznek, míg a mindenhol megtalálható 1616-oson fordítva, arra, amerre a kijelző. Kis, röpke pár hetes keresés, és totózás után meg is lett a működő cucc.

    Folytatás...

    hcl 6 hónapja 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.