Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ingyenes tárhely, de hol?

  Az ember néha rákattan, hogy most aztán blogot/weoldalt/akármit csinál. Persze lehet, hogy megkérik rá. Aztán megnézi, hogy azt hova pakolhatja fel. Persze lehet, hogy nem személyes oldalt akar létrehozni, csak egy időszakosan működő, pl. egy eseménnyel kapcsolatosat, vagy egy nonprofit szervezet kérésére készít webes felületet. Ilyenkor kézenfekvő az oldal ingyenes tárhelyen történő elhelyezése.

  Azonban sok ilyen esetben korlátokba ütközhetünk a magyar ingyenes tárhelyszolgáltatók esetében. Az még a legkisebb gond, hogy a legtöbb esetben az URL-ben megjelenik a szolgáltató neve, de szinte minden szolgáltatóra jellemző a szerverbeállítások erős korlátozása.

  Én a saját (http://kilatas.webuda.com) oldalam fejlesztésekor szembesültem a problémával. Az oldal Drupal CMS-re épül, amitaz itthoni ingyenes tárhelyeken a legtöbb esetben problémás elhelyezni. Mg az Extra volt a leginkább Drupal-barát hely, de az ingyenessége már ennek is megszűnt. A többi szolgáltatónál, pl. az ATW, UW-nél csak erős korlátozásokkal lehet Drupal-t, vagy Joomla-t használni. Fontos volt a tárhely mérete is, mert elég sok nagyméretű képet (panorámaképek) kellett tárolnom. Előrebocsájtom, hogy nem igazán vagyok otthon a webfejlesztésben, és persze valószínűleg vannak jobb lehetőségek is az általam leírtaknál, de számomra a következő

  Folytatás...

  hcl 9 éve 92

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.