2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Androidos eszközök újrahasznosítása 2.

    Adjunk egy új lehetőséget a működésre öreg okostelefonunknak, tabletünknek mint információs kijelző!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 2 éve 21

  • Lenovo Ideapad 5 - nyomás alatt :D

    Került hozzám egy ilyen, távolabbi rokontól, fura hibával. Rendszeresen kikapcsol, és nehezen kapcsol be. Illetve érthetetlen módokon. A tulaj egy néni, aki valami családtagjától kapta, aki "ezzel foglalkozik".

    Tényleg érdekes volt, mert azonosíthatatlan módon néha leállt, néha ment egy darabig, függetlenül attól, hogy töltőn volt-e. Mondjuk sokat nem segített, hogy először valószínűleg tényleg teljesen le volt merülve. A tápja jó volt. USB C tápról is ugyanezt csinálta...

    Miután minden más ki lett zárva, jött az, hogy bekapcsológomb. Biztos rossz a kapcsoló! A kapcsoló mind a 4 lába sípolt egymáshoz, nyomva és nem nyomva is... azóta sem értem. :D Viszont a kapcsolónak volt egy határozott nyomáspontja, ha nem volt a helyén a kis kapcsolós NYÁK, tehát jónak tűnt - a döglött kis kapcsolók általában nem pattannak határozottan.


    Innen indulunk

    (Amúgy nem nehéz szerelni, 9 csavar az alján, és le is jön egyben az egész alsó takarólemez, mint a T440 óta kb. minden rendesebb Lenovo gépről. Alatta a hátsó sarokban ott van egy kis NYÁK, a zsanér tartja, meg egy flexkábel csatlakozik rá, simán kivehető. Ezen van a két USB A aljzat is.)

    Folytatás...

    hcl 2 éve 6

  • Huawei P Smart 2021 LCD csere

    Ismerős Huawei P Smart 2021-én (PPA-LX2) cseréltem kijelzőt (azaz inkább a kijelzőn a telefont). Méghozzá a könnyebb utat választva. ;]


    Hát ez összetört

    A unibody házas telefonok sok típus esetében a kijelző hátára vannak felépítve, apróbb különbségekkel (pl. a Samsung 2010-es évek elejétől 2017-ig tartó gyakorlata ilyen bajos, hogy bármihez a kijelzőt kell először felszedni, meg ilyesmik). Ez sem kivétel, de szerencsére a kijelző háta csak az alap, és arra van hátulról csavarozva egy keret, az alaplap, és ragasztva a hátlap - tehát szerelhető. Az egyetlen nehezítés az a Huawei szokás, hogy a bárminek a kábelét az akku alatt viszik. (Azt nem is mondom, hogy a Samsung A7 -tel mennyi minden egyezik ezen a cuccon, kezdve a lábyomolvasó kivitelezésével...)


    Innen kezdődik

    Folytatás...

    hcl 2 éve 9

  • Autórádió DIY & újjáépítés

    Elpusztult az autórádióm. Ez abból tűnt fel, hogy egy reggel nem indult az autó, mert leszívta az akkut is ez a dög. Miután tolásra indult, feltűnt, hogy nem világít a rádió, ami amúgy gyárilag világított, ha kellett, ha nem.


    Itt látható a félelmetes kínai cucc (alul), a TID-es cikkből

    Na most egy 22 éves, gagyi hangszórós autóba nem veszek másik kínai rádiót - mert ez az volt, a legaljából - mást meg még kevésbé. A rádiót amúgy is gyak. AUX bemeneten használtam erősítőnek, mert a rádióvétel Fehérváron borzalmas, a beépített Bluetooth meg sosem működött rendesen, de 5000Ft-ért mit akarok, telefont kihangosítani jó volt egy mikrofonos kábellel.

    A rádióból működőképes maradt az erősítő, ami egy TDA7388, és azon a NYÁK-on van az ISO csatlakozó is, így logikus volt, hogy azt felhasználva lehet egy működő erősítő az autóban. Az előlapot az erősítős NYÁK-kal amúgy is csak egy szalagkábel kötötte össze, és némi Hobby elektronika topic-os kérdezősködés és adatlap-nézegetés után kiderült, hogy a TDA Mute és Standby funkcióinak kiütése után szól is a végfok.

    Folytatás...

    hcl 2 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.