2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Virtuális gép mozgatása Qemu/KVM hostok között

    Merthogy itthon KVM alapú host gépem van, és csak motoszkál az ember fejében, hogy miért is van ott a Virt-manager jobb gombos menüjében, hogy "migrate"... Szóval, nem véletlenül. Ugyan nem olyan rugalmasan, mint egy brutál Vmware cluster vagy egy Power cluster, de nem hazudik, migrál, futó virtuális gépet.

    És különösebben meg se kell érte mozdulni. Tehát se extra konfig, se semmi; ha van kapcsolat két KVM hosttal, akkor már működik (akár a Virt-manager is futhat az egyik hostról, de én nem így próbáltam - ilyenkor lehet a másik host egy SSH tunnel másik végén is). Egy feltétele van, hogy közös storage legyen a gépek alatt. Ha valahol futó gépek mozgatására van igény, akkor azért egy hálózati adattároló is szokott akadni, annak meg nem a KVM-től függ a kezelése, hanem a hoston futó OS-től.

    A követelmény érthető is; egyszerűen az a lényeg, hogy a virtuálgép háttértárához egyszerre hozzáférjen a két host, ugyanazok a mount pointok, és storage pool-ok legyenek a két oldalon; a diszk file-nak is léteznie kell. És furcsa módon csak futó gépet lehet mozgatni :D

    Folytatás...

    hcl 7 hónapja 4

  • Sennheiser Epos Adapt 460T hangszórócsere

    Igen, ez egy füles. És annyiba kerül, amennyit a keresőoldalakon látsz. Amikor kaptam még drágább volt. Aztán jó sok idővel később már nem szólt az egyik fele. És már nem volt garis.

    Szétszedtem. 0 szétszedős doksi vagy hibafeltárás a gúglin, de most majd lesz. ;]


    Így kezdődik

    Amúgy nem is volt nehéz.

    Egy torx T6 csavar fogja a jobb oldal borítását, kicsit macerálva le is jön a fedél. Az elején a mikrofon kábele le van ragasztva a NYÁK-ra, ezt óvatosan fel kell szedni, és kihúzni. A headset két felét összekötő kábel csatlakozója külön le van forrasztva a két szélén, szóval csak melegítve lehet kihúzni. Kis erővel kifordítható a NYÁK, amúgy műanyag stiftekkel van belesütve a házba. Szép-szép, de az egész olyan, hogy mi került ezen ennyibe?


    Kihúzva a forrasztott csati

    Esetemben a jobb oldal nem szólt, rámérve a két drótra szakadás volt az eredmény. Vagy kábel, vagy hangszóró. Szépen feliratozott tesztpontok vannak a NYÁK-on.

    Folytatás...

    hcl 8 hónapja 6

  • Tabletállvány újrahasznosított anyagokból

    Édesanyám leginkább tableteket szeret használni, ám az egész tabletformátumnak mindig van valami macerája, ha az ember nem maga fogja; asztalon fekeve túlságosan fekszik, nekitámasztva valaminek eldől, nem úgy áll, ahogy kényelmes, stb.

    Jött az ötlet, hogy állvány. Meg hogy miből! Hiszen rakás LCD monitort bontottam el az utóbbi 15 évben, tehát van egy csomó 17 - 19" átlójú plexim, amik jó masszívak is. És hát, mi egy tabletállvány? Egy felület, ami támasztja a tablet, meg két csukló, amin az egész szerkezet hátrafele támaszkodik.

    A nagyobbik, 10" tablet mérete kb. egyezett egy 17"-os plexi felével, így kettévágtam egyet, viszonylag kulturáltan (amennyire a 0 szerszámozottsággal tudok egyeneset vágni, kézifűrésszel :D ). Egy laptopból bontott zsanért rápróbáltam, igazából az egy para az volt, hogy a plexi ki fogja-e bírni a nyitáskor-csukáskor ébredő erőt, így nem mertem túlzottan a széléhez rakni. Amúgy bírja, semmi jele repedésnek, törésnek - de azért elég gyenge zsanért kerestem.

    Különben meg ki kellett fúrni a lyukakat, összepakolni. Szintén lapopból bontott csavarokat használtam.

    Folytatás...

    hcl 9 hónapja 13

  • Kínai tápos Philips

    Vettem 2 éve egy hibás 32PFL3605/12 TV-t, meglehetős olcsóért. Fülöpsz. Úgy voltam vele, hogy 10 körül van hozzá komplett táp, az eladó szerint már 4 tápot cseréltek benne, szóval gondoltam a táp szeret meghalni. Manual meg található hozzá PDF-ben, nagyot nem bukok.

    És még sokan így gondolták :D Csak a TV nem. Szóval a 32PFL3605/12 saga újabb fejezete. :D


    Jé, ez ad képet

    Akkor az történt, hogy hazavittem, bekapcsoltam, volt kép, hang... csak hiba nem :DDD .

    Ment is van 3 hónapot, aztán egy kínai USB-s telefontöltő áramszünetet okozott (nagyjából felrobbant :DDD ), és a TV sem ment többet.
    Nyilván a táp, gondoltam.

    Folytatás...

    hcl 9 hónapja 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.