2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Akkus fúró zombi

    Nem szoktam ilyeneket, de ez elég meredek egy rövid bejegyzéshez :D

    Haver hozott egy Skil akkus fúrót. 12V-os Ni-Cd akku, nem mai darab, de az akkun kívül semmi baja nem volt. Mármint, forgott, de mondta, hogy az akku kuka. Hozzá is valami "vidd vagy kidobom" módon került. A töltője darabokban jött. A terv az volt, hogy megjavítjuk, és valami lesz vele.

    Szedjük hát szét az akkut, 3db 18650 kellhet bele, van itthon, csak kérdés, bírni fogja-e C-vel (a bontott celláimnak sem a kapacitása nem túl jó, sem a C értéke, mivel elsősorban laptop akkukat bontottam korában).
    Az volt csak a meglepetés, hogy az akkuban ez volt :Y :

    ...igen, az ott egy mosogatószivacs. A 3db 18650 sorban van. A képen beégve látszik egy sárga folt, az egy Ni-Cd cella, amit az akku érintkezős szárába dugott a jóképességű, az tartotta az érintkezőket :D Különben balancer? Védelem? Minek... :D

    Folytatás...

    hcl 3 éve 41

  • Rendkívül basic storage kezelés Androidon

    Szokásos példaprogram (mint a kamerás), hogy másnak ne kelljen napokig keresnie a megoldást, ha valamit file-ba akar lerakni az Androidra írt programjában. Főleg annak apropóján, hogy rengeteg régebbi leírás van a neten, ami a Scoped Storage előtti időkben, illetve Legacy storage-t kérve a manifest-ben még működött; azonban 2021 tavasztóll a Google külön engedélyhez köti a Legacy storage használatát, szóval nincs többet hozzáférés a /sdcard0/-on levő Documents, Camera, stb. könyvtárakhoz. A Barcodenote meg Legacy storage-t használt, mert amikor először feltöltöttem, még a fene se tudta, mi az, de azzal legalább működött :D Szóval muszáj volt átírni, ha nem akartam, hogy kiszórják a Play-ből.

    Folytatás...

    hcl 3 éve 0

  • Mennyibe' is tart egy monitorjavítás?

    Na jó, ez egy egyszerű eset lesz. A lehető legegyszerűbb. És a lehető legolcsóbb. (Vigyázat! A 220V-os részek ráznak, csak saját felelősségre...)


    Az alany

    Bagóért lett egy Fujitsu-Siemens C17-12. Mondjuk főbb részeiben (úgy mint táp, scaler, ház) azonos a C19, XE17 és XE19 összes verziójával :D (némelyikben van hangszóró, némelyikben nincs, meg a LCD-k különböznek). Ezek nem hűde szép képű, de igen tartós dolgok. Mármint mennek 6-10 évet 0-24-ben (vagy bármilyen durva bánásmód mellett), aztán egyszer csak elkezd pislogni a power LED, néha bevillan a kép, de más semmi. Más baja elég ritkán van (néha persze fénycső, vagy inverter, de az ritka). Elég sok ilyennel találkoztam régebben :)

    Természetesen ezt más bottal sem piszkálná, de magam úgy voltam ezzel, hogy jó eséllyel javítható lesz, aztán elhasználom valamire (vagy ha kell egy környékbeli alapítványnak, akkor megkapják). Meg hát, megengedhetem magamnak, hogy foglalkozzak olyasmivel is, ami nem éri meg ;]

    Folytatás...

    hcl 3 éve 8

  • Samsung S730 - a ficam helyrerántása

    Érkezett egy Samsung S730 kiskompakt (szappantartó), ami kicsi is, régi is, de szép volt, és tét nélkül lehetett megpróbálni helyretenni. A hiba annyi volt, hogy az objektív bent ragadt, nem mozdul, láthatóan kicsit az első lencsetag síkja is más, mint a gép elejéé. Leeshetett, vagy valami megnyomhatta.

    Rühellek kompakt optikákat szerelni, mert nagyon kicsik, és a lehető legidiótább megoldások vannak bennük (pl. a fő tubushoz csatolt rugó az optika hátlapjáról, amit azonnal tönkrevágsz, amint leveszed a cucc hátulját, meg ilyenek). Ez is csak egy próbát ért meg a fentiek után, mert valószínű volt, hogy csak megszorult valami, nem pedig lefogazta a fogaskerekek felét, vagy széthullott az egész mechanika. Nem is nagyon fotóztam, de pár kép azért lett.


    Itt már lent a hátulja

    Folytatás...

    hcl 3 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.