Hirdetés

2022. december 7., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

Szia!

OTG:
A tableten lévő USB csatiban 5 érintkező van. Az USB2 szokásos 4 tüskéje, valamint egy 5. érinkező, ami azt mondja meg a tabletnek (mobilnak), hogy fogadja-e az áramot (pl. töltéskor), vagy adja kifelé (áramfogyasztó eszköz csatlakoztatásakor).
Ha áramot akarsz kivenni, ahhoz OTG kábelt vagy adaptert kell csatlakoztatnod, a sima USB kábel nem lesz jó.

Személyes tapasztalat, hogy némelyik tablet/mobil csak akkor működik, ha az üres OTG kábelt/adaptert dugod be. Ha abba már csatlakoztatva van az áramfogyasztó eszköz, akkor nem működik. Ez készenlétből visszatéréskor is tud problémákat okozni.

Trollkodás:
Nem gondolod, hogy egy egyszerű dolgot nagyon bonyolultan akarsz megoldani? Ha csak youtube videokat és pdf-eket akarsz nézni, miért baj a régi lyukas Android?
Hozz létre egy "kamu" google fiókot, és tegyél fel Firefox Focust, vagy más korszerű böngészőt a gyári helyett. A PDF nézegetéshez is van ingyenes program.
Ha a tableten nincsenek személyes adataid, akkor mi bajod lehet a régi Droid miatt?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2) #33253120 válasza mr_ricsi (#1) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ha csak youtube videokat és pdf-eket akarsz nézni, miért baj a régi lyukas Android?
Hozz létre egy "kamu" google fiókot, és tegyél fel Firefox Focust, vagy más korszerű böngészőt a gyári helyett.

Az a tippem, hogy esetleg nem csak az internet irányából akar forgalmazni, hanem el akarja érni a saját hálózatában lévő fájlokat is. Ebben az esetben viszont a lyukas droidon keresztül könnyen be tudnak menni a belső hálózatába.

Személyes tapasztalat, hogy némelyik tablet/mobil csak akkor működik, ha az üres OTG kábelt/adaptert dugod be. Ha abba már csatlakoztatva van az áramfogyasztó eszköz, akkor nem működik.

+1

Amúgy nem rossz a gondolat, én jó ideig egy levetett régi androidos mobilom használtam távirányítónak a laptophoz Unified Remote-al.
Mondjuk így az idők távlatából rémlik valami olyasmi is, hogy egy időszakban elég sokat ment az akkori gépem 7/24-ben, és ezt meglovagolva én is kisérleteztem ilyesmivel, de ahogy sikerült, már nem is volt annyira éerdekes... :D

(#3) hcl válasza mr_ricsi (#1) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Ha áramot akarsz kivenni, ahhoz OTG kábelt vagy adaptert kell csatlakoztatnod, a sima USB kábel nem lesz jó."
OTG-t dugtam bele. Ráadásul az az OTG adapter az összes OTG képes cuccommal működik... (Melóban egy csomó levelet írtam telefonra dugott billentyűzettel...)

"Személyes tapasztalat, hogy némelyik tablet/mobil csak akkor működik, ha az üres OTG kábelt/adaptert dugod be. "
Én még nem fogtam ilyet, de amúgy próbáltam így is, és nem megy.

"Ha csak youtube videokat és pdf-eket akarsz nézni, miért baj a régi lyukas Android?"
Ami ráadásul kínai is, eléggé nagyon kínai. Az a baj, hogy ha megfelelő oldalt találsz meglátogatni, akkor azon a régi, lyukas droidon át beleshet Csingcsöng kis scriptje, és elkezdheti a hálózatodat felderíteni...
Illetve nem kívánom az eszközt és a hálómat esetleges zombiként DDOS támadásra átadni... A kamu Google fiókomat sem akarom spamterjesztés céljára kiadni...

@T_chris : Igen, a tablet a belső hálón mozoghat, és mondjuk eléri a belső Samba megosztásokat...
Telefonról RDP-vel én dolgoztam is (kávézás közben a helyemen levő laptopon nézni, mi történik), meg buszon néztem ki telefonszámot az otthoni gépemen levő mentésből, ilyesmik.
Ezek azért elég macerák voltak, de a tesztképpen átVNC-zett NAS asztalán elég akadásmentes volt a dolog.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.