2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

PH!illéres képkeret

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Karácsonyra szép ajándék lehet egy képkeret. Boltban ebből is van gagyi, drága, vagy mindkettő; olcsó nincs. Ráadásul ezek színvonalát egy egyszerűen, otthon összerakható képkeret is elérheti.

Ilyen lett

Az alapötletet az adta, hogy találtam otthon pár. régi orosz ruhaszárítóból visszamaradt kb. 3mm vastag rézrudat. Viszonylag szép színük volt, lakkozottak, és elég vékonyak egy kisebb képkerethez.

Az elrendezés a # jelhez hasonló lett, a keret szélei kicsit (2cm) kilógnak oldalt és alul-felül.
Az anyag méretre vágása után csak a rudakba kellett a megfelelő helyen lyukakat fúrni. (Rezet sem egyszerűbb fúrni, mint vasat, de pár Tesco-s fúró eltörése árán meglettek a lyukak... Hulljon a férgese...) Mint később kiderült, kb. jó helyre is kerültek. (Nem teljesen, de ennek a pontatlanságnak is megvolt a maga szerepe, mert az üveget a két függőleges rúd szorítása tartja a helyén. Megfelelő csavart kerestem, amivel összefogattam a rudakat (menetet fúrni sem kellett, a csavar vágott magának). A szerkezet nyeklett össze-vissza, de úgyis az üvegnek volt szánva az a szerep, hogy kimerevítse a keretet.

Így néz ki hátulról

Ilyen hátulról (jééé... :) )

Az üveget nagyon egyszerű úton szereztem a keretbe : besétáltam egy üvegeshez, akinél pont 2mm volt a legvékonyabb rendelhető üveg, és 94*130mm-es nagyságú darabot vágattam. Mindössze párszáz forintba került. Sikeresen el is szabta az üveges, de csak a magasságát, mert 94mm helyett kerek 10 centisre sikerült vágnia. Igazából ez nem volt gond, függőlegesen kicsit túllógott az üveg a keret vízszintes rúdjain.
Az üveget óvatosan a helyére pattintottam, szépen befeszült. Mivel a keret alapanyaga korábban szárító volt, már volt rajta pár lyuk, az egyik függőleges rúdon levőbe beletekertem egy csavart, ezzel rögzítettem a drótból hajlított támasztót. (Jól meg kellett tépni a csavart, mert nem akart megállni.)

A keret kapott volna még egy CD tokból kivágott hátlapot is, amit a felesleges lyukakba csavart csavarok tartottak volna, de erre nem volt szükség; az első kép, ami a kezembe akadt, 10x13cm méretű volt, akkora, mint az üveg. Így a két vízszintes rúd pont megtartotta.

Persze lehetne tovább is díszíteni a cuccot, vékony drótból könnyen lehet hajlítani rá díszítést, de ahhoz nem ártana még egy külső keret, amihez már nem volt anyag... Szóval azt majd a következő, egyéb fémhulladékból készült keretre tartogatom :D

Végül a méretek mórickaábrája, bár képről is simán össze lehet rakni...

Hozzászólások

(#1) Metalfan


Metalfan
senior tag

Végre egy olyan bejegyzés, aminek nem "Gépvasam" a címe :U :D

(#2) hcl válasza Metalfan (#1) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Most nézd meg, képekkel :)

Különben sem vasból van a gépem, és sosemnem írtam róla :D:D:D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#3) D1Rect válasza Metalfan (#1) üzenetére


D1Rect
félisten

Vagy ventilátorról szól. :))

(#4) Metalfan válasza D1Rect (#3) üzenetére


Metalfan
senior tag

Igen, de nincs zsinórban 4-5 ventilátoros bejegyzés :D

(#5) hcl válasza Metalfan (#4) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ventiről már írtam, ha emléxetek :D Az kifújt :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#6) D1Rect válasza Metalfan (#4) üzenetére


D1Rect
félisten

Hámost én tehetek-e róla? Én 1-et írtam. :D

(#7) Metalfan válasza D1Rect (#6) üzenetére


Metalfan
senior tag

Én is ;)

(#8) Thunderzolee

Jó ez a minimal design. :K

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.