Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64152) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ide irányított egy kedves fórumtárs hozzátok, az ő kérdései mentén talán pontosabban le tudom írni mi a problémám. Bocsánat, hogy hosszú lesz.

Körülmények:
Adott egy Huawei HG8245H routerem, ami 6,5 éves, telekomos, kicsi csomaggal (Netmania L – azt hiszem 30-as csak). Kicsi a lakás, 40 nm, annak a hozzávetőleg a közepén helyezkedik el router. A társasház, téglából van, 6 emeletes, a 4-en lakom, jelen pillanatban alattam és mellettem is van 1-1 lakás, ami nem lakott. 13 wi-fit látok laptoppal az enyémmel együtt. Általában néhány eszköz használja a wi-fi hálózatot a lakásban (egyszerre max 3 laptop, 2 telefon, 1 okosóra). Eddig nem igazán volt vele gondom, a hálóban fut egy 9 éves notebook, amit jobbára csak este használok, az szokta érezni, hogy gyenge a jel körülötte, nem igazán okoz gondot. Mindent wi-fin használok, nem kábelen.
Probléma: január elején elkezdődött a probléma, hogy amikor játszom pc-n (laptoppal, wi-fin, steamen, x-box kontrollerrel, csoportban), akkor kidobál a játékból azzal, hogy nem jó az internetem. Kilépek azt látom a laptopon, hogy fullon van a wifijel, visszalépek újra kidob, telefonon is fullon van a jel, streamet tudok nézni, videótelefonálni jól tudok. Újraindítottam a routert, frissítettem a beállításokat, a hibajelenség ugyanaz. Aztán azt gondoltam, hogy a játék szerverével van a gond, olvastam hasonló jelenségekről, de hetek alatt nem oldódott meg.

Megoldáskeresés level2: Így tegnap este kitaláltam, hogy mi lenne, ha berendelnék egy routert, aztán kicserélem. A másik topicban elmagyarázták már nekem, hogy mivel ez modem, így nem tudom egy az egyben kicserélni egy másik routerre.

Továbblépés:

1)Van bármi javaslatotok, hogy mit csináljak?

2) Ha csomagot váltok, akkor adnak másik eszközt, az lehet, hogy megoldja? (Ezeket ajánlja fel a csomagomhoz: 1000/1000-eset +3000Ft/hóval drágábban a mostanihoz képest, de van még 500/150<+2500Ft> és 250/70 <+1500Ft> is. Egyébként nem lenne szükségem nagyobb netre, de nyilván váltok, ha ez tuti megoldja. Nem játszom sokat, nem vagyok gamer, egy nyomorult játékkal szeretek játszani a barátokkal. Egyébként átlag user vagyok, streameket nézek, hallgatok, videókat, munkában max teams vagy zoom megbeszélések kellenek, vpn-nel használom az irodai hálót, minden öröm boldogság).

3) Ha átkötöm a huaweit modemnek „csak”, akkor milyen másik routert ajánlotok kiegészítésnek?

[ Szerkesztve ]

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.