Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35401) Mosqu!to válasza brd (#35396) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Sajnos valamiért ezt nem engedi annál a profilnál.. :(

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#35402) brd válasza Mosqu!to (#35401) üzenetére


brd
nagyúr

Mit ír ki, vagy hogy érted, hogy nem engedi?

The only real valuable thing is intuition.

(#35403) Mosqu!to válasza brd (#35402) üzenetére


Mosqu!to
addikt

A listában, ahol kiválaszthatom, hogy melyik profilt másolja, inakív a másolás gomb, amikor az XYZ profilra kattintok. Ugyanez van a bejelentkezett, admin profilnál is (ez mondjuk logikus), viszont a létrehozott "új" profilnál már másolható.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#35404) Visormail válasza Mosqu!to (#35403) üzenetére


Visormail
addikt

Szerintem ezzel próbálkozz http://support.microsoft.com/kb/308421/hu

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#35405) essexboy válasza brd (#35399) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Köszi szépen!

Tudsz esetleg egy linket adni ahonnan letölthetek egyet? gondolom USB-ről is fel lehet rakni, mert régen emlékszem hogy egy alaplappal kellett ugyanígy csinálnom, mikoris az elején F6-ot nyomva betöltöttem, de az anno floppyról ment... BIOS-ban nincs ilyen lehetőség hogy átállítsam :F Nagyon buta BIOS-a van neki :(

essexboy

(#35406) brd válasza Mosqu!to (#35403) üzenetére


brd
nagyúr

Nem lettek esetleg saját használatúvá téve a file-ok? A domain-be visszatétel semmiképpen nem járható út? A Change Type (magyarra nem tudom, hogyan fordították, az első gomb a panelen, ahol a másolás is van) sem aktív? A profilon belüli ntuser.dat file-ba bele tudsz nézni mondjuk a TotalCommander nézőkéjével (F3-as gomb, a file-on állva)?

essexboy: A gyártó weboldalán kell lennie, vagy ha megnézed a chipset gyártóját, az ő oldalán is kell lennie. USB-ről sajnos nem lehet beadagolni a drivert (XP-nél legalábbis), integrálni kell a telepítőbe, pl. nlite-tal.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#35407) efi99


efi99
senior tag

Üdv.
Egérmutató megakad, "odaragad" egy pillanatra az ablak minim. vagy maximalizálásának idejére (kb 1 mp), ha ezeknek az animációja be van kapcsolva. Egészen pontosan, megjegyzi, hogy odébbmozdítottam közben és az animáció befejezésekor hirtelen ki is teszi oda, ahova el lett mozdítva. Más gépeken is láttam néha, de az enyémen még nem.
Semmilyen más esetben nem akadozik az egér.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#35408) brd válasza efi99 (#35407) üzenetére


brd
nagyúr

VGA driver hiánya/bénasága (esetleg maga a VGA is lassú, ill. ha még AGP-s, akkor ahhoz is kellhet ún. gart driver).

The only real valuable thing is intuition.

(#35409) essexboy válasza brd (#35406) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Valahol meg kellene lennie a repair cd-nek vagy mit szoktak adni ezekhez a hp-hez... Az mennyire befolyásolja a rendszer működését ha a HP recovery partíciót letöröltem? :DDD

essexboy

(#35410) brd válasza essexboy (#35409) üzenetére


brd
nagyúr

A működését semennyire, az csak akkor kell, ha a gyári állapotot akarod visszaállítani.

The only real valuable thing is intuition.

(#35411) essexboy válasza brd (#35410) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Azt semmiképp nem szeretném, Vista volt rajta... :O

CD sajnos nincs hozzá vagy elvesztődött, mert ahol a tartozékai vannak ott nincs. Alapvetőleg ha én most XP-t szeretnék rárakni és a terméktámogatottságánál csak Vista illetve 7 van, akkor a sima Vistás driverekkel működni fog rendesen az XP? Sajnos nincs itt olyan driver amit emlegettél, akkor most szét kellene kapnom és megnézni milyen chipset van benne? Vagy csak ez miatt kellene egy 7-et ráraknom hogy Everesttel megnézzem a chipset gyártóját?

essexboy

(#35412) Poo válasza essexboy (#35411) üzenetére


Poo
aktív tag

Vistás driverek tuti nem lesznek jók az xphez.
rádobsz egy oprendszert és jah everestel kinézed azokat a hardwareket amikhez driver fog kelleni és utána nézel h csináltak-e hozzá xp-s drivert a gyártói oldalon ha nem szivacs.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#35413) efi99 válasza brd (#35408) üzenetére


efi99
senior tag

Áá, 9600GT 512MB, nincs semmilyen akadozás sem terheléskor, sem winyóhasználatkor, csak és kizárólag ablakméret-váltáskor tapad oda egy pillanatra a gombra.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#35414) brd válasza efi99 (#35413) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor marad a VGA-driver, ill. még valami olyasmi lehet esetleg, hogy használsz valamilyen skinelő programot, ami megváltoztatja az ablakok kinézetét, esetleg áttetszőséget is létrehoz rajtuk.

The only real valuable thing is intuition.

(#35415) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

üdv!

Miért van az, hogy ha berakok egy flash drive-ot, a rajta lévő mappáknak automatikusan .exe kiterjesztést ad a Win?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#35416) kraftxld válasza Motion_Blur (#35415) üzenetére


kraftxld
nagyúr

vírus/trójai

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#35417) n00n


n00n
őstag

Sziasztok!

Adott egy Packard-Bell laptop. Ismerős megkér, hogy telepítsek rá Windows 7 (alapból Vista volt rajta) helyett XP-t. Mondom persze. CD berak, 3 partíció (1 recovery) 1 rendszer és 1 adatok. Rendszer partíció töröl, majd újraformáz. Telepítés elindul, majd mikor ahhoz a részhez ér, hogy újraindul egyszerűen megáll a Bios előtt. Látszik a Packard-Bell felirat, alulírja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik, viszont az is meg áll még betöltés előtt. Olvastam, hogy a Packard Bellnek van valami digitális tetoválásos védelme. Kérdésem, hogy tudok telepíteni rá XP-t, mert még a biosba se tudok bemenni?

(#35418) essexboy válasza Poo (#35412) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Vistás driverek nincsenek hozzá, viszont ezen az oldalon lehet hozzá rendelni kis pénzért xp-s drivereket. Ez vajon mennyire lehet jó?

Újratelepítenem nem kell, mert itt ugyanezt a hibajelenséget olvastam és ott már le van írva, hogy AMD 780G-s chipsetem van :K Most már csak magát a drivert kellene beleintegrálni a Windows XP tablet edition-ba, egyrészt ez egy két cd-s op rendszer, akkor most hogy kezdjek neki? Esetleg valaki megtudná nekem ezt csinálni? Elviszem a két cd-t ISO-ban meg ezt a drivert? :U

essexboy

(#35419) Fire/SOUL/CD válasza n00n (#35417) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

XP-t egy Vista vagy W7-el szállított/előtelepített laptopra csak veszteségek árán felpakolni, mivel

1. Létezik még egy partíció is, egy 100 megás rejtett, amit az XP nem lát.
Most is ott van, ezért nem indul az XP és áll be.

2. Ha ezt a 100 megás partíciót letörlöd, onnantól a recovery partíciót sem lehet elérni a dell recovery menüjéből (legalábbis nagy valószínűséggel)

Legelőször is, győződj meg róla, hogy valóban létezik-e ez a 100 megás partíció, aztán utána lehet tovább lépni, bár ahogy írtam, most már csak "veszteségekkel"
Kell egy olyan partíciókezelő alkalmazás(csak ahhoz hogy megnézd a partícióstruktúrát), ami képes boot-os lemezt vagy pendrive-ot létrehozni, hisz nem hinném, hogy kedved lenne kiszedni a noti vinyóját illetve "éppen lenne" átalakítókábeled, hogy pl asztali gépre rákösd...
Ha 32 bites OS-ed van, akkor ezt használd: [link]
Segítség a boot lemez vagy pendrive létrehozásához 4. pont

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35420) n00n válasza Fire/SOUL/CD (#35419) üzenetére


n00n
őstag

Helló!

Köszi a gyors választ. Egy óra múlva otthon leszek, akkor meglesem. Kérdésem Ubuntu Linux LiveCD is jó? Van rajta gparted (partíciókezelő).

"2. Ha ezt a 100 megás partíciót letörlöd, onnantól a recovery partíciót sem lehet elérni a dell recovery menüjéből (legalábbis nagy valószínűséggel)"

Ha a Recovery partíciót letörlöm akkor az ismerősöm miben látja kárát? Eltűnik az eredeti Vistaja és nem tudja visszaállítani. Mert, ha ennyi akkor mehet a fenébe, mert már az első héten folyamatos kék halált dobált, azért is került W7 a helyére (nem általam).

[ Szerkesztve ]

(#35421) Fire/SOUL/CD válasza n00n (#35420) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Igen, természetesen a Live CD is megfelel, restellem hogy nem jutott eszembe... :B

"Ha a Recovery partíciót letörlöm akkor az ismerősöm miben látja kárát? Eltűnik az eredeti Vistaja és nem tudja visszaállítani. Mert, ha ennyi akkor mehet a fenébe, mert már az első héten folyamatos kék halált dobált, azért is került W7 a helyére (nem általam)."
Igen, onnan nem lehet visszaállítani, vagy újratelepíteni a Vista-t.

XP esetén GParted-el törölj le minden partíciót, aztán majd az XP telepítővel létrehozod, továbbá (bár ez nem valószínű, hogy most ez a helyzet) de ellenőrizd, a noti BIOS-ában, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva, ne AHCI-re (már ha van a BIOS-ban ilyen opció)

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35422) n00n válasza n00n (#35420) üzenetére


n00n
őstag

További kérdés: Biztos, hogy más LiveCD bebootol? Mert az XP telepítőt hiába rakom be, semmi nem történik, csak ugyanaz.

"XP esetén GParted-el törölj le minden partíciót, aztán majd az XP telepítővel létrehozod, továbbá (bár ez nem valószínű, hogy most ez a helyzet) de ellenőrizd, a noti BIOS-ában, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva, ne AHCI-re (már ha van a BIOS-ban ilyen opció)""

Ezzel a Satas dologgal már megszívtam egyszer. Ezért szeretek ismerősöknek segíteni, mindig tanul valamit az ember. :))

[ Szerkesztve ]

(#35423) Fire/SOUL/CD válasza n00n (#35422) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

"További kérdés: Biztos, hogy más LiveCD bebootol? Mert az XP telepítőt hiába rakom be, semmi nem történik, csak ugyanaz."
Már hogy érted, be sem bootol róla?

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35424) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok!
Ismerősöm volt nálam tegnap és megtetszett neki, hogy windows7-en váltakoznak a háttéképek. XP-re mit ajánlatok neki, ami ilyen ingyenes háttérkép cserélgető progi?
Köszi: RR

═════════════════════════════════════════

(#35425) n00n válasza Fire/SOUL/CD (#35423) üzenetére


n00n
őstag

Igen. Mint írtam bekapcsolom a gépet, fekete képernyő majd látszik a Packard-Bell felirat, alul írja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik (de az is csak az első pár másodpercben), viszont az is meg áll még mielőtt bemenne a biosba. Kipróbáltam másik XP cd-vel (eredeti) ugyanez a szitu.

(#35426) Fire/SOUL/CD válasza RootRulez (#35424) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Válassz egyet, mind ingyenes.

n00n
A BIOS-ba sem lehet bemenni? Hmm, na az gond...megpróbálok utánanézni, de ahhoz kellene a noti pontos típusa. Valahogy le kell törölni a vinyóról minden partíciót...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35427) n00n válasza Fire/SOUL/CD (#35426) üzenetére


n00n
őstag

Packard Bell MX37 T003 a típus.

Egyébként nem lehet, hogy ez a szitu:

"
Üdv Minidenkinek! :)
Mielőtt bárki szétbombázná a kedvenc notbookjának rendszerét, mindenki vegye figyelembe az alábbi dolgokat.

Egyes gyártók (pl.: Hewlett-Packard, Packard Bell, Acer) számítógépei esetén ez problematikus lehet, ha meg akarjuk őrizni a Microsoft®Windows® egy működőképes példányát.) Ezeknek a számítógépeknek módosított bootloader-e van, ami meg fogja akadályozni a Windows újratelepítését, ha a MBR-t módosították : ezt a módszert digitális tetoválásnak (digital tattoo, watermark) nevezik. Hogyan kell tehát eljárni a Linux telepítésekor, hogy megőrizzük a Windows későbbi újratelepítésének lehetőségét ? A megoldás : a már az MBR-ben lévő bootloader használata.

Mi az a digitális tetoválás ? :F
A digitális tetoválás egy - sajnos egyre jobban elterjedt - eszköz, amit számos gyártó elhelyez a számítógépeiben. Ez az eszköz megakadályozza a számítógépünkkel együtt eladott Windows verzió telepítését egy másik számítógépre. Konkrétan néhány byte-ról van szó, amit az alaplapon, a merevlemezen (egészen pontosan a MBR-ban), a Windows restore-partíciójában, a telepító CD-re, sőt a BIOS-ban is elhelyeznek és ezek kommunikálnak egymás között.. Ha ezen elemek egyike megváltozik, akkor a Windows-másolatunkat nem lehet újratelepíteni, sőt még újra sem lehet indítani. Ezt az eszközt alkalmazza pl.: a Packard Bell, Hewlett-Packard, Acer, Compaq, Gericom és számos más gyártó.

Én egy EASYNOTE SW51-009D notebookban cseréltem winchestert,
az alábbiakat tapasztaltam: :Y
1. Az új wincsit csak slave-ként volt hajlandó felismerni a BIOS-a
2. A rendszer nem tudott a winchesterről bootolni, a telepítő cd-vel lehet indítani

Nem értem mire jó ez az egész baromság, de ha lehet mindenki kerülje a felül felsorolt gyártók gépeit, ha jót akar magának.

Na további szép napokat. :C"

(#35428) n00n válasza n00n (#35427) üzenetére


n00n
őstag

Ha ez segítség F2-re itt áll meg:

Entering Setup...
Press ESC for BBS POPUP
The MCH is operating with DDR2 533/cl4 in Dual-Channel Interleaved Mode
Initializing USB Controllers ... Done.
2048MB OK

Auto-Detecting Pri Master..IDE Hard Disk
Auto-Detecting Sec Master...ATAPI CDROM
Pri Master: ST9160821AS 3.ALB
Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status Ok

És innentől semmi. Ha nyomok egy ESC-et, akkor a "Press ESC..." kezdetű sor átalakul ezzé: "Boot selection popup menu has been selected" De semmi nem történik

(#35429) n00n


n00n
őstag

Kicsit Google-zva több topik is van angolul ami megegyezik az én problémámmal, sajnos egyikben sincs semmi megoldás:

http://forums.windrivers.com/showthread.php?t=74384

Most már egyre jobban nem értem:

"Hi Kram I got a similar problem and I noticed that this happens whenever my display settings is set to 32 bit. One morning I simply couldn't logged in and all it showed was the Packard Bell welcome screen. Tried booting to Bios but didn;t work. But funny thing was left the pc off for a few hours and eventually I could logged in again. Also occasionally whenever I start up my display will have vertical lines running across the screen. Only way was to off/on manually. Had scan with Norton AV which is my installed AV and also third party such as Trend and Panda. Nothing malicous was found. "

[ Szerkesztve ]

(#35430) Fire/SOUL/CD válasza n00n (#35428) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

A recovery menüt/programot sem lehet elindítani?
(bekapcsolás után nyomkodd az F11-et)

De innentől privátba, mert ez már nem XP téma...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35431) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Sziasztok!

Adott egy xp-s gép új winyóra szeretném klónozni a rendszert ehhez norton ghostot használok, simán megy a klónozás, de indítás után xp hátterű bejelentkezésnél megáll a betöltés és csak egy egérkurzorom van csökkentett módban a helyzet ua.
Van rá megoldás? Esetleg ghostban hibáztam volna klónozáskor?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#35432) Fire/SOUL/CD válasza Sárpac (#35431) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Legközelebb ilyen jellegű kérdéssel fordulj, ehhez a topichoz: [link]
Amúgy ez probléma már többször előjött, még a legújabb Norton Ghost esetén is. Minden átmásol, mégsem indul az új hdd-ről a rendszer...Használd ezen progik valamelyikét (Paragonnal kezd, mert arról még semmi negatív dolgot nem írtak partíció/lemez másolásával kapcsolatban, épp az ellenkezőjét, jól működik. A másik 2-öt még nem használtam, ingyenesek, talán érdemes lehet kipróbálni őket "csak úgy")

[link]
[link]

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35433) Sárpac válasza Fire/SOUL/CD (#35432) üzenetére


Sárpac
nagyúr

THX!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#35434) Poo válasza Sárpac (#35431) üzenetére


Poo
aktív tag

Én ezt használom és még nem volt vele gondom tudja a disk clone-t és tud backup image-t is és utána restort is tudja, teljesen fájn és free ha home-ban használod..

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#35435) RootRulez válasza Fire/SOUL/CD (#35426) üzenetére


RootRulez
félisten

Köszi! :K

═════════════════════════════════════════

(#35436) Gerisz


Gerisz
addikt

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy feltettem az XP-t és megadtam egy felhasználót, legyen User. Ment minden szépen egy darabig, mikor a gép összeomlott és bekapcsoláskor már az összes ikon ami az asztalon volt eltűnt. A felhasználókezelőben ugyan úgy csak egy felhasználó él, de a windows mappái között a felhasználóknál létrejött egy olyan felhasználó, hogy User.USER-213456416v (nem ez, de szám és betű
kombináció követi) ez mi a fenétől lehet? Ugyan úgy megvan a régi is de hogyan tudom azt "életre kelteni"?

(#35437) RootRulez válasza Gerisz (#35436) üzenetére


RootRulez
félisten

nekem ez akkor volt, amikor újratettem az XP-t úgy, hogy nem töröltem le a korábbi verziót. akkor rootrulez.all user meg ilyesmi mappák voltak... sztem, hogy félbeszakadt a telepítés utána folytatta és ez bekavart a mappáknál...

═════════════════════════════════════════

(#35438) Poo válasza Gerisz (#35436) üzenetére


Poo
aktív tag

Ez olyan kor fordul elő ha jól tudom mikor egyazon gépen létrehoznak egy ugyan olyan nevű felhasználót mint ami már létre van hozva és olyankor a megkülönböztetés végett a user-gépnevet adja a document&settingsben mappanévnek ha jól tudom de hogy hogyan tudod visszahekkelni az jó kérdés. start/futtatás/control usperpasswords2 ben nézd meg h hány felhasználó van és próbálj játszogatni vele.nem merem mondani h töröld ki a felhasználót onnan mert nem tudom mi lesz akkor.Lehet valaki okosabb lesz nálam és tud valami megoldást rá.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#35439) BigManus


BigManus
addikt

Bocs, de nem találtam... Meddig van még az XP támogatva? Már az updatek miatt kérdem.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#35440) kételkedem válasza BigManus (#35439) üzenetére


kételkedem
addikt

*

[ Szerkesztve ]

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#35441) kételkedem válasza BigManus (#35439) üzenetére


kételkedem
addikt

A Microsoft a Windows XP iránti hatalmas igény láttán úgy döntött, hogy 2020-ig meghosszabbítja a szoftver élettartamát
[link]

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#35442) #93794560 válasza kételkedem (#35441) üzenetére


#93794560
törölt tag

Helyes! Jó kis Windows az!

(#35443) BigManus válasza kételkedem (#35441) üzenetére


BigManus
addikt

Nagyon köszi! ;)

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#35444) mzx


mzx
senior tag

_

UP

9 napja ((#35329) mzx) várok választ , légyszi' valaki! :)

Mostanaban szerettem volna ismét használni a freecall -t és egyéb változatait (voipbuster, stb.). Ám de frissitéskor hibaüzit adott.
Ugyanazt a hibaüzit adta akkor is ,ha uninstalláltam, majd sikeres reinstall után elinditottam a szoftvert.
Kipróbáltam a klónokkal, 5-6 klónnal. Ugyanez.
A hibaüzi:
"Az eljárás belépési pontja (DecodePointer) nem található a DLL-ben (KERNEL32.DLL)"
Hogyan tudnám mégis alkalmazni valamely klónját a freecall -nak?

(#35445) Fire/SOUL/CD válasza mzx (#35444) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Hát sajnos azért nem kapsz választ, mert az itteni topiclakók nem használják a freecall-t, ezért nem tudnak mit segíteni. Én sem használom, nem is halottam róla, csak annyi infót tudok Neked adni, hogy most direkt letöltöttem INNEN (remélem ez az a freecall) XP és W7 x64 alá is simán települt és el is indult...(nincs accountom hozzá, tehát azt a részt kihagytam)

Annyit tehetsz, hogy próbáld meg ezen uninstallerek valamelyikével eltávolítani és újratelepíteni.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#35446) petakpa1


petakpa1
őstag

USB Bluetooth kulcs telepítőszoftvere kirakott Saját Bluetooth helyek nevű ikont az asztalra, melyet szeretnék törölni, de sehogy sem sikerül:O

Ha intézőben megnyitom az asztalt, akkor azt látom, hogy az ikon típusa Rendszermappa ugyanúgy, mint a Sajátgépnek, Lomtárnak, vagy éppen Hálózati kapcsolatoknak. Tehát nem egy szabvány parancsikonról van szó, de letörölni csak le lehet valahogy ugye?

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#35447) Atkaa80


Atkaa80
csendes tag

Sziasztok.

Tudnátok segíteni?

Be van állítva a laptopon a készenléti üzemmód. Csak az a baj, hogy gondol egy egyet és nem megy készenléti módba csak manuálisan.

Mi lehet a megoldás?

(#35448) mobal válasza Atkaa80 (#35447) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

valami program esetleg nem tiltja a hibernálást / készenlétet? gondolok itt torrent kliensre és társaira.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#35449) Atkaa80 válasza mobal (#35448) üzenetére


Atkaa80
csendes tag

Elméletileg ki van lőve minden csak a Chrome megy, de arra szükségem van mert be van állítva az ütemzett feladatban egy program ami időnként dolgozik a chrommal.

Az egészben az a vicces, hogy néha működik és magától elmegy a beállított inaktív idő után néha meg nem.

[ Szerkesztve ]

(#35450) petakpa1


petakpa1
őstag

[UP]

és lenne egy másik kérdés is.

Win xp prof-ot futtató gépre akarok helyi hálón keresztül bejelentkezni távoli asztal kapcsolattal. A probléma az, hogy ez csak akkor sikerül, ha a célgépen a win felállása után bejelentkezek, majd ki. Úgy nem megy, hogy amint feláll a win egyből távoli gépről jelentkezek be. Sőt bár a win feláll rajta pingelni sem lehet távoli gépről egészen addig, amíg be nem jelentkezek rajta.

Tehát szerintem azt a problémát kellene megoldani, hogy mikorra a win bejelentkező képernyőhöz eljut, akkorra a helyi hálóra is jelentkezzen be. Ezt hogyan lehet?

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.