Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34351) cigam válasza sorbit_4 (#34350) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Van. pl defrag méghozzá a pagedefrag. Ez a swap-ot és a registryt töredezettségmentesíti. Akár minden indításkor elndul automatice, így relatíve fitten tartja a rendszert, hogy kevesebb fejmozgással tudja beolvasni/kiírni)
Érdemes havonta kitakarítani a cccleanerrel is. +átnézni hogy mik indulnak el (feleslegesen) automatikusan.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34352) Doris Lune válasza leyo76 (#34348) üzenetére


Doris Lune
tag

Koszi szepen, megprobalok en is kesziteni egy ilyen xp-t, csak azt jo lenne tudnom, hogy mi az, amit kihagyhatok, s mi az, ami bennmarad.
En ezen a gepen csak a kovetkezoket fogom hasznalni
Google Chrome bongeszo
Mozilla bongeszo
Mobilnet
Szovegszerkeszto
Bluetooth
Usb Cd
Pendrive
Sd kartya
Hsdpa-s okostelefonokkal kotnem ossze fajlkezeles celjebol (Omnia, Htc)
Ennyi.
Csak honnan fogom tudni, hogy ezekhez a dolgokhoz melyik driver szukseges?
Remelem, hogy egyertelmu lesz az nlite-ben ez, ha nem, lesz munka, mig beazonositom oket.

Elnezest az ekezet nelkulisegert, de pdarol irok.

(#34353) Doris Lune válasza cigam (#34349) üzenetére


Doris Lune
tag

Sajnos nem egyszerubb, mert ez egy specialis kismeretu MID, es mert nem kapok hozza belevalo nagyobb ssd-t, illetve ha tudnek is idovel szerezni bele, akkor sem biztos, hogy bele lehet tenni, mert elofordul, hogy bele van forrasztva az ssd, es nem cserelheto.
Nem 2gb-ra akarom zsufolni az xp-t, a tobbi progi szamara van meg 8gb micro sd, ill.nagyobbra fogom cserelni, csak a rendszernek kell a 2gb, amit, ha egyszer felteszek, rendszeresen karbantartok majd.

(#34354) leyo76 válasza Doris Lune (#34352) üzenetére


leyo76
senior tag

Nem lesz egyszerű menet, de meg lehet csinálni egy kis kitartással. Chrome-t én speciel kihagynám...

(#34355) brd válasza Doris Lune (#34345) üzenetére


brd
nagyúr

Most telepítettem próbából virtuális gépre egy SP3-as XP-t. Különösebb törölgetés nélkül (pagefile kikapcsolva persze), install után 800 MB-ot foglalt. Telepítettem .NET 3.5 SP1-et (ezzel ugye a 2.0, 3.0 is feltelepül, tehát pazaroltam :) ), kb. 600 MB kellett neki telepítés közben, utána kb. 300 MB-ot foglal. Majd telepítettem IE8-at is. Aztán Windows Update (direkt, mert az sok helyet igényel). No' itt már trükközni kellett, mert nem fért el az összes frissítés letöltve, és közben installálva, ezért több részletben indítottam az Update-et (80+ db frissítés van egyébként, ha .NET és IE8 is van egy kopasz SP3-as XP-n), ill. itt már a géphez rendelt 512 MB RAM is kevés volt (eldobta magát az Update, még a keresgélés közben) ezért adtam neki 128 MB pagefile-t.
A Program Files-ből egyébként még törölhető a Messenger, MSN, és MSN Gaming Zone (bár ez asszem' üres eredetileg is) könyvtár is, ill. a windows könyvtárból a $hf_mig$ könyvtár is áthelyezhető máshová, csak akkor kell visszatenni, ha telepítesz valamilyen M$-os frissítést (persze csak akkor, ha telepítgetsz frissítéseket egyáltalán, mert amúgy nem lesz ilyen könyvtár).
Tehát, ha nem szórakozol a frissítésekkel, akkor kb. 800 MB-od marad szabadon (IE8 és .NET 3.5 SP1 telepítve). Az összes frissítést feltelepítve (.NET 2.0-3.0-3.5 SP1, és IE8 is telepítve), ill. a korábban írt dolgokat kigyomlálva, most 480 MB szabad helyet ír a 2 GB-os partíción. Te valami kihagytál a gyomlálásból, ha neked olyan nagy. Rendszervisszaállítás kikapcsolva, lomtár ürítve pl.?
(Az IE8-hoz nem ragaszkodnék egyébként, ha direkt nem kell valamiért, nem használom, csak olyan rendszerkomponenseket is lecserél, amit más program is használna, és az újabb verzió kell neki, nem jó az IE6-os.)

A vírusvédő, google chrome mehet az sd kártyára, miért a win mellé akarod telepíteni?
Milyen driver az, aminek 2xx MB hely kell? :Y

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#34356) #95904256


#95904256
törölt tag

Sziasztok!

A frissen összerakott számítógépem bekapcsolása után az XP új hardvert talált és telepítette a videokártyát, majd egy "plug and play monitort". Később meggondoltam magam és uninstalláltam a videokártyát az eszközkezelőben, de a "plug and play monitort" nem sikerült. (szerk.: Nem találtam ilyet az eszközkezelőben.) A következő újraindításnál csak a videokártyát, mint új hardver kellett installálnom.

Kérdés: Hogyan lehet eltávolítani a "plug and play monitort"? Szeretném elérni, hogy a következő bekapcsolás után, a videokártyát és a monitort is telepítse a hardvervarázsló.

Üdv,
Ákos

[ Szerkesztve ]

(#34357) leyo76 válasza #95904256 (#34356) üzenetére


leyo76
senior tag

(#34358) cigam válasza #95904256 (#34356) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Egy monitoron mit akarsz telepíteni? Első körben észrevette hogy van moncsi is, lekérdezte a tudását és kész.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34359) Doris Lune válasza brd (#34355) üzenetére


Doris Lune
tag

Magyar, vagy angol xp-t telepítettél?
Az enyém magyar.
Nekilátok a Nlitenak, próba cseresznye.
Remélem, nem visz el egy hetet az életemből.
Az biztos, hogy kipakolok belőle jónéhány dolgot, amiről biztos tudom, hogy nem kell.

Milyen driver az, aminek 2xx MB hely kell? :F

(#34360) Doris Lune válasza leyo76 (#34354) üzenetére


Doris Lune
tag

Chrome-t én speciel kihagynám...
Miért? :F

(#34361) brd válasza Doris Lune (#34359) üzenetére


brd
nagyúr

Angol, Winből csakis angol, nem akarok szórakozni a béna, és hibát okozó magyar verziókkal, meg a használhatatlan magyar hibaüzenetek miatti nehezebb hibakereséssel.

Driver: írtad, hogy: Van ugyan sd kártya is, 8 gb, de amíg a driverek fel nem mennek, addig a többi progi kussban van. Ezért kérdeztem, hogy van 2xx MB helyed, miért nem tudod a kártyakezelő driverét telepíteni? Át lehetne oda helyezni akár az egész user profile-t is, és akkor még több helyed lenne a Win számára.

The only real valuable thing is intuition.

(#34362) #95904256 válasza leyo76 (#34357) üzenetére


#95904256
törölt tag

Na ez az ami nálam nem mindig látszik. Csak a "Számítógép / ACPI/MPS/Standard" átállítása után jön elő. Viszont ha Standard-ra állítom, akkor onnan már nem tudom visszaállítása a dual processzoros módot.

(#34363) #95904256 válasza cigam (#34358) üzenetére


#95904256
törölt tag

Csak a monitor telepítésénél cseréli le az XP a videodrivert újraindítás nélkül.

Az AMD760-as chipsettel szerelt dual Athlonos gépeknél van egy olyan probléma, hogy az újabb ATI kártyák a windows indulása után csak a standard VGA driverrel működnek. Én meg szeretném használni a HD3850-est ebben a gépben.

(#34364) Doris Lune válasza brd (#34361) üzenetére


Doris Lune
tag

Igen, így lenne logikus, csak a teljesség igénye nélkül osztottam meg a kínlódásaimat.
Az sdkártya, a wifi nem műxik egyelőre. Az első alkalommal feltett sok helyet foglaló xp-m.nél is 100 szor levettem, és visszatettem a drivereket, aztán egy újraindítás után egyszerre jött be mindkettő. (valahogy összefüggenek).
A második xp telepítésem után pedig nem tudok se vifit, se sd kártyát csiholni a gépen.

Tegnap este (éjje) gyártottam egy karcsú xp-t nlite-al, bootolható lett, de már nem volt erőm kipróbálni, hogyan műxik.

A virtuális xp-t mivel és főleg hogyan csinálod?
Ez azt jelenti, hogy nem kell feltennem a Mid.re, és így is ki tudom próbálni?
Mondjuk a laptopomon?
Mennyi hely kell neki?

Én a magyar xp-t tettem fel, mert annyira nem vagyok ott az angolban.
Gondolom, ez is foglal helyet bőven.

(#34365) brd válasza Doris Lune (#34364) üzenetére


brd
nagyúr

Vannak különböző, virtuális gépeket emuláló programok, pl. VirtualPC, WmWare, VirtualBox, én ez utóbbi használom, mert számomra ez a legkényelmesebb. Pár tíz MB kell magának a programnak, ill. a virtuális gép tárolójának kell még hely (ez egy olyan megoldással működik, a virtuális géphez rendelt, ún. dinamikus méretű lemez esetén hogy a külső gép filerendszerében lesz egy nagy file, picit nagyobb (pár tíz KB-tal), mint a belső (emulált) gép háttértárolóján lévő értékes adat). Ami fontos még, hogy a RAM-ból is elfoglal annál pár MB-tal többet, mint amennyi RAM-ot a virtuális géphez hozzárendelsz. Pl. Van a laptopban 2 GB RAM, és a virtuális géphez hozzárendelsz 512 MB-ot, akkor a laptopon kb. 540 MB-tal kevesebb használható RAM-od lesz addig, ameddig fut a virtuális gép, tehát úgy ~1.4 GB marad szabadon a külső gép számára. További megfontolandó dolog még, hogy ha nincs legalább 2 magos CPU-d, akkor a külső gépen nagyon észre lehet majd venni a sebességen, hogy fut a virtuális gép is, ezért ilyenkor trükközni kell (pl. lejjebb venni a virtuális gépet futtató processz prioritását), hogy kevésbé legyen nyűgös.
Igen, így is ki tudod próbálni a karcsúsított telepítőt, de ezek a virtuális gépek kötött HW-eket emulálnak, általában pl. Intel chipset-et, Intel hálókártyát. Ez neked nem baj, ha csak az nlite-tal karcsúsított telepítőt próbálnád, csak ha az így telepített XP-t át akarnád rakni fizikai gépre (ha esetleg ilyesmire gondoltál), az ugyan nem megoldhatatlan, csak éppen nem egyszerű.
Sokkal többet a magyar XP nem foglal.

The only real valuable thing is intuition.

(#34366) Doris Lune válasza brd (#34365) üzenetére


Doris Lune
tag

Köszi az infót!

Most csináltam egy Xp-t, sp2-eset, de sajnos a net Framework 3.5-öt nem tudtam így se feltenni, valamilyen print kzdetű hibajelzést kaptam. (lehet, valamelyik service, amit lekaptam?)
Pedig kisebb lett az xp, kezdeti mérete 1Gb. De még így is nagyon sok ez.
A net framework 3.5-höz kérte a windows installer 3.1-et, az már megint helyet foglal, így a a kezdeti 600 mega szabad helynek lőttek, ami a keretrendszernek szükséges...

De az is lehet, hogy az sp3-nál műxik csak a keretrendszer?
Akkor viszont, ha ezeket beintegrálom, mekkora lesz az xp már?
Amit most csináltam, felment ugyan, műxik, de mégsem jó.
Azt olvasom az nlite halott topikban, hogy valaki csinált 180 Mb-os magyar xp-t....
Vajon mit csinálhatott, hogy ekkora lett?

Nekem 500Mb is jó lenne, már attól is boldog lennék, de persze 300 lenne az ideális...

(#34367) Lenry válasza Doris Lune (#34366) üzenetére


Lenry
félisten

az installer 3.1 pedig mindképp kell, mert elég sok Microsoft program használja, se Office-t, se MSN-t nem fogsz tudni nélküle telepíteni.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#34368) brd válasza Doris Lune (#34366) üzenetére


brd
nagyúr

Az az 1 GB gondolom a kezdeti méret, abból lehet még faragni, pl. az asztalháttérképeket is le lehet törölni (a nem mozaiknak szánt képek darabja pl. ~másfél MB! :D ), a .bmp kiterjesztésű file-okra keress rá. Vagy akár a Theme file-okat is törölheted, ha nem akarsz Luna felületet használni (az összeset, vagy a Classic-ot óvatosan, nem néztem utána pontosan, mi történik, ha pl. nem talál egyetlen témát sem).
Az SP3 integrálásától nem lesz (sokkal) nagyobb, ugyanis nem hozzáadódik, hanem amelynek az újabb verzióját, javítását tartalmazza, az felülíródik integráláskor. Az SP3 tartalmazza az Installer 3.1-et is, ezért nekem pl. nem kellett külön telepítenem (így kevesebb helyet is foglal). Igazából az lenne az ideális, ha minden olyan frissítést integrálna az ember a telepítőbe (bár van olyan, amit sajnos nem lehet), amire szükség lehet, mert ebből az integrált telepítőből telepíteni mindig kevesebb helyet foglal, mintha ezeket a frissítéseket utólag kell telepíteni (bár a gyomlálással sokat lehet javítani, pl. a dllcache törlésével, vagy a $Uninstall... könyvtárak törlésével, vagy a $hf_mig$ áthelyezésével, mert utóbbi csak akkor jön létre, ha frissítést telepítesz; ha már az OS telepítője tartalmazza az adott frissítést, akkor nem; ugyanez van pl. a driverekkel, ha az OS telepítője már tartalmazza, akkor nem jön létre a telepítésekor egy másolat a régebbi driverből, mert olyan nem is lesz, amikor települ az OS).
Simán lehet ilyen kicsit csinálni, csak érteni kell hozzá, tudni, hogy melyik komponens milyen, esetleg később telepítendő programnak szükséges (ha előre nem tudni, hogy milyen programok lesznek később használva, akkor meg egyenesen orosz rulett, mert egyáltalán nem biztos, hogy később az adott komponenst lehet egyáltalán telepíteni). De ezek leírása nem 5 perc.
Esetleg még próbálkozhatsz egy Windows 2000 telepítésével is (szigorúan csak SP4-gyel integrált telepítővel), ez alapból is kevesebbet foglal az XP-nél is. Bár nem tudom, a programod fut-e rajta, de a .NET 3.5 (de nem az SP1) viszont elvileg igen (nem próbáltam, de a támogatott OS-eknél ott van).

The only real valuable thing is intuition.

(#34369) Doris Lune válasza brd (#34368) üzenetére


Doris Lune
tag

Nagyon köszi, próbálkozom.
Ha win 2000-t telepítenék, az az eszköz xp-s dirvereit megeszi vajon?
Net keretrendszert, frissítéseket nagyon macera integrálni?

(#34370) brd válasza Doris Lune (#34369) üzenetére


brd
nagyúr

Nem valószínű, hogy a direkt XP-s drivereket elfogadja, viszont, ha ez egy olyan driver, ami Win2000-hez is jó, akkor persze jó lesz.
.NET-et sajnos pont nem lehet integrálni (legalábbis nem úgy, hogy kevesebb helyet foglaljon, mintha utólag telepítenéd, mert csak amolyan ál-integrálást lehet vele csinálni, ami tulajdonképpen annyit tud, hogy csöndes módban telepíti fel ugyanazzal a telepítővel, amivel te is telepíted kézzel), a frissítéseknek van egy külön opciója, /integrate néven, amellyel meg lehet csinálni, de az nlite ezt magától megcsinálja, neked csak a frissítések helyét kell megadni benne.

The only real valuable thing is intuition.

(#34371) leyo76 válasza Doris Lune (#34369) üzenetére


leyo76
senior tag

szerintem egyenlőre vágd ki ami nem kell, teszteld virtuál gépen, majd ha minden korrekt akkor fogj hozzá integráláshoz (ha feltétlenül be akarod építeni és nem utólag telepíteni)

(#34372) Doris Lune válasza leyo76 (#34371) üzenetére


Doris Lune
tag

Köszi.
Most ott tartok, hogy sikerült feltennem a framework 3.5-öt, és sajnos ez sm hozta a várt eredményt:
NEM MŰKÖDIK A WIFIM ÉS A CARD READEREM!!!

Az a borzasztó, hogy az xp első telepítésekor is nehézkesen sikerült müködésre bírni, de addig szedegettem, rakogattam a drivereket, míg - EGYSZERRE JELENTEK MEG!!! - egy újraindítás után, tehát nem én irányítottam a dolgokat úgymond, hisz nem tudom, melyik lépésem volt sikerre vezető.
Az, hogy a két funkció egyszerre lett jó, az gyakorlott telepítőknek fontos információ lehet a gépről, nekem csak furcsa. Pl. annyit azért sejtek, hogy valahogy össze vannak kötve.

marwell sd8686 wlan sdio adapter

A drivert elfogadja, fel is megy, aztán sárga felkiáltójellel, és az eszköz nem indítható el 10-es hibakóddal marad az eszközkezelőben.
Az eszközkezelőben a Secure Digital állomásvezérlőben ott van az sda szabványnak megfelelő sd állomásvezérlő 3 példánya, mindegyik engedélyezve van, és müködik.
Csak a kártyát nem látja, pedig bent van. Hiába veszem ki, rakom vissza, semmi!

Pedig biost is frissítettem, mindent csináltam már, és nem akarnak működni!

Az xp már jó lenne, mérete megfelelne, és semmi, már lassan egy hete toporgok vele...

A bluetooth megy, a 3g-s adatmodem , mobilnet minden múxik, csak a kártya és a wifi nem!
Pedig nem egy gépet, notit drivereztem már fel, nem újdonság.
Az nlite-ben sem bántottam ilyen rendszer dolgokat, service-eket.

Ha egyszer véletlenül nem müködött volna, valószínüleg arra gyanakodnék, hogy nem jók a hardverek, de nem.

Van egy MID tools, ott kell ki-be kapcsolgatni ezeket, és mikor kikapcsolom,hallom a hangot is, ahogy bekapcsolja, kigyullad a kék led is a wifinél, aztán semmi. Marad a sárga kérdőjel.

Javításként a következőket csinálom:

eszközkezelő, jobb klikk a sárga kérdőjeles wifi adapterre, eltávolítás, Mid toolsban kikapcsolom a wifit, újraindítok, bekapcsolom a wifit, erre feljön az új hardver buborék, elkezdi feltenni, aztán probléma a hardverrel, kilép.
bemegyek az eszközkezelőbe, jobb klikk a wifi adapterre, illesztőprogi frissítése, kikeresem magam az eszközt, megkeresem a wifidrivert, és fel is megy, újraindítok, és nem.

Leszedtem többször az usb client ethernet device adaptert, ugyanígy, sorrendet cserélek, wifi, usb, újraindítok, stb.stb.

Na egy ilyen alkalommal egyszercsak megjelentek egyszerre.
DE AZÓTA SE TÖBBSZÖR!!!!

Még egy info, ha valakinek ez mond valamit:
A Mid tools programban belenézve van egy ikon, I2EC for xp. Egy alkalmazás, amit ha megnyitok, nem nyílik meg. Ez nem tudom minek van ott, és mire való?

Please, help valaki!

:R

(#34373) CarrGomm


CarrGomm
aktív tag

Üdv.
Egy Dell netbook-on XP Home van, de egy újraindítás után missing operating system fogad. Hirens boot-tal elindítottam egy mini xp-t, azzal látom, hogy a fájlok megvannak, csak egyszerűen nem akar bootolni. Teszteltem, hardveres baja elvileg nincs a gépnek.
Először csak egy villogó kurzor volt, aztán jött a missing operating system.
Mit lehet kezdeni ezzel? Ja CD-rom nincs a gépen, csak pendrive-al tudok ügyködni, úgyhogy valami ilyesmi megoldás kellene!
Ahogy én utánaolvasgattam, talán fixmbr-t kellene lefuttasak, de mindenhol azzal kezdenek, hogy tegyem be az xp lemezt és indítsam el a javítási konzolt. De én nem tudok betenni semmi lemezt, mert ugye nincs cd-rom a gépen. Milyen lehetőségeim maradtak?
Fontos lenne és sürgős, előre is kösz aki tud segíteni!

(#34374) cigam válasza CarrGomm (#34373) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Abból a miniXP-ből nemtudsz kérni egy parancssort, és ott kiadni a fixmbr parancsot?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34375) Fire/SOUL/CD válasza Doris Lune (#34372) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Csak egy "költői" kérdés részemről, de mégis milyen kütyüről is beszélünk? :DDD
(A masina pontos típusa érdekelne, ha már korábban írtad, akkor bocsesz...)

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34376) leyo76 válasza Fire/SOUL/CD (#34375) üzenetére


leyo76
senior tag

éppen ezt akartam kérdezni, meg azt a wifit is, miről van szó, mert én csak ott kapcsolódtam be hogy xp karcsúsítás... :DDD

(#34377) CarrGomm válasza cigam (#34374) üzenetére


CarrGomm
aktív tag

Ott először is be kéne lépnem arra a meghajtóra, amin a rendszer van, igaz?
Mert azt kapom, hogy "the syntax of the command is incorrect".
x meghajtón vagyok, ami a mini xp és nem tudok átmenni semmilyen más meghajtóra.
Szóval nem tudom oda beírni a fixmbr-t...

(#34378) cigam válasza CarrGomm (#34377) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Nemfeltétlen.
Egyébként meg furi, hogy látod hogy megvannak a fájlok, de parancssorból nemtudsz ráugrani arra a partícióra.
A fixmbr-nek nem meghajtót, hanem eszközt kell megadni. pl. fixmbr \Device\HardDisk0

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34379) Doris Lune válasza Fire/SOUL/CD (#34375) üzenetére


Doris Lune
tag

Valamikor írtam még az elején, de hát nem lehet mindenki itt mindig, bocsi, hogy nem írtam ki mégegyszer.
Beng s6 Mid
2 gb ssd
8 gb micro sd-vel
Wlan::
Marwell sd8686 Wireless LAN SDIO adapter

(#34380) CarrGomm válasza cigam (#34378) üzenetére


CarrGomm
aktív tag

Találtam ezt a cuccot. Felmásoltam egy másik penre, ott rákattintottam az exe-re jobb gombbal arra az opcióra, hogy cmd innen. Most már elindította a fixmbr-t, sikerült is lenyomni, de sajnos a fő hibán nem változtatott semmit.
Újraindításkor megint ez fogadott: "Error loading operating system"...
Tényleg fingom nincs miért nem bootol be? Pedig az egész windows mappa, rendszerfájlok, minden ugyanúgy ott van a vinyón.

(#34381) cigam válasza CarrGomm (#34380) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Ha ott lenne, nem lenne ilyen problémád.
Játszik még a fixboot parancs is, de egy lemezkezelővel megkukkolhatnád, hogy az xp az aktív partíció. Hamár lemezkezelő, egy smart-infot is megkukkolhatnál.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34382) Fire/SOUL/CD válasza Doris Lune (#34379) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Hát, találtam egy telepítés tutorialt, igaz kinaí XP került a gépre :DDD , ott lépésről lépésre leírja miket és hogy telepít, állít be. Az egyik hozzászólásban ott van a driver csomag is amivel csinálta, szerintem próbáld meg azzal.

Nem tudom mennyit segít, de lehet, hogy rájössz hogy esetleg valami kimaradt, vagy nem úgy van beállítva (vagy egyszerűen csak a másik driverrel menni fog)

[link]

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34383) leyo76 válasza Fire/SOUL/CD (#34382) üzenetére


leyo76
senior tag

hmm egyre izgibb ez kütyü, még ubuntut is feltoltak rá :)

(#34384) CarrGomm válasza cigam (#34381) üzenetére


CarrGomm
aktív tag

Ok, meglesem. Addig is kösz a segítséget!

(#34385) Doris Lune válasza Fire/SOUL/CD (#34382) üzenetére


Doris Lune
tag

Köszi, nézem!

(#34386) Doris Lune válasza leyo76 (#34383) üzenetére


Doris Lune
tag

Nem semmi kis kütyü valóban, egy mini kis számítógép, azért akarom megcsinálni pöpecre, mert nagyon tetszik.

(#34387) Fire/SOUL/CD válasza Doris Lune (#34385) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Rögtön a legelején van egy, a problémáddal esetleg kapcsolatban levő pár mondat
"Before install, Default BIOS is not suitable for XP Driver. have to flush it to an XP Version. (Linux/XP BIOSs are different)

Under an Dos (Boot from USB Stick), do a flush.
By running 0303_1783_33103_Customer.exe
(Don't turn off durning the flush process)

After everything ready. Start install with normal XP CD.
(You can have "Optimized xp" for your need, ex: special driver, or lite version that cost less disk space)"

Szóval nem tudom, hogy ezt megcsináltad-e(erre értetted-e korábban, hogy BIOS frissítés volt), de az XP driverekhez meg kell a leírás szerint. :K

Fire.

UI: Amúgy tényleg érdekes kütyü, bár sok gép megfordul a kezem alatt, de ilyennel még nem volt szerencsém találkozni, szívesen kipróbálnám... ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34388) Doris Lune


Doris Lune
tag

[link]

Jól értelmezem, hogy biosfrissítést az xp installálása előtt kell végrehajtanom, vagy?

Mert ha igen, akkor ezt én az xp installálása után tettem meg.
Ez számít?

First step is plug into USB Hub.
that you can have Keyboard/mouse/CD-Rom/USB Stick ready at the same time.
Notice: Drivers is almost ready, may release some time later, be patient.
Before install, Default BIOS is not suitable for XP Driver. have to flush it to an XP Version. (Linux/XP BIOSs are different)
Under an Dos (Boot from USB Stick), do a flush.

Nem tudok annyira angolul, csak fordítba tettem.

Ha előtte kell, akkor lehet ez a hiba...

(#34389) Fire/SOUL/CD válasza Doris Lune (#34388) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Igen, az XP telepítése előtt kell elvégezned, mert a deafult BIOS nem alkalmazható XP driverekhez, az XP-hez "való" BIOS különbözik a Linux-hoz "valótól". Elképzelhető, hogy ez a hiba forrása, hisz itt nem csak arról van szó, hogy a későbbiekben telepített drivereke(pl a WIFI) nem fog működni, hanem maga az XP, a telepítése során, nem jól ismer fel eszközöket a kütyün, és nem megfelelő, alapvető drivereket pakol fel magának...

Ha lehet, akkor pont azt a fájlt futtasd, amit a leírásban található(kínai vadegér telepít címmel) :DDD , meg azt a drivercsomagot töltsd le, ami szintén az általam adott linkben szerepel, aztán telepítsd újra az XP-t

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#34390) Doris Lune


Doris Lune
tag

Igen, megcsináltam a bios frissítést is, de én először feltettem az xp-t (immáron 3madszor...), és utána, a driverezés előtt frissítettem az xp-t.

Aztán minden alkalommal az új xp feltlepítése után frissítettem a biosát.

Kérdésem, hogy minden alkalommal kell-e, vagy elég 1x, és fontos, hogy xp telepítés előtt?

Most jelenleg rajta van a sp3, win7-tel particionált, xp-s telepítőlemezzel leformázott ssd-re került fel, és ezt nem értem, hogy számít-e, hogy a biost mikor frissítem, és hányszor kell?

Le kell szedjem megint az xp-t?

És frissítsem a biosát, és utána tegyem fel megint?

(#34391) Doris Lune


Doris Lune
tag

Works perfect on Benq S6 MID (TIM version). After BIOS update there is no anymore Benq splash screen and you see AMI bios post screen.

Nekem is újraindításkor az AMI bios tűnik fel.
Akkor is telepítsem újra?

S végig, amióta lezúztam róla a Linuxot, ez a bios fogad a képernyőn.

S ennek ellenér nem működtek a dolgok. (kivéve egyszer, az első telepítéskor véletlenül....

Nem azért kérdezem, mintha lusta lennék újrahúzni mégegyszer, csak nem akarok felesleges köröket futni.

Meg hát nem is értem a dolgot...

[ Szerkesztve ]

(#34392) leyo76 válasza Doris Lune (#34391) üzenetére


leyo76
senior tag

egyszerübben:

A kügyü alapjáraton nem támogat xp-t (bios miatt)

Előbb bios frissítés, majd xp telepítés.

Ha fordítva csináltad akkor azért nem jó. Sajna nem úszod meg a win újra húzását!

(#34393) BluEyes válasza Doris Lune (#34391) üzenetére


BluEyes
őstag

Jesszus, mi van itt!
Az xp bios 07.27-e óta fenn van a gépeden. Többször nem kell frissíteni.
Usb driver reinstall kellett az első telepítésnél is ezen a ponton, most is azzal van a gond, tehát tedd fel újra azt a drivert.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#34394) Doris Lune válasza BluEyes (#34393) üzenetére


Doris Lune
tag

Most már újrahúztam, mert sajnos az usb reinstall se jött be az előző verzión, s azt gondoltam, tényleg a sorrend a baj.
Most minden szűz, a végeredmény, jó a wifi, sárga kérdőjeles az sd kártya, s nem találok rá drivert.
szvsz. az nlite-al való xp ügyködésem lehet az ok, pedig igyekeztem nem hozzányúlni túl sok komponenshez....

(#34395) cigam válasza Doris Lune (#34394) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Ettől függetlenül működik a kártyaolvasó? Mert ha igen, akkor csak "szépséghiba".

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#34396) BluEyes válasza Doris Lune (#34394) üzenetére


BluEyes
őstag

Csippszet driver is fenn van?

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#34397) leyo76 válasza Doris Lune (#34394) üzenetére


leyo76
senior tag

lassan pezsgőt bontok ha minden összejön :D

[ Szerkesztve ]

(#34398) Doris Lune válasza cigam (#34395) üzenetére


Doris Lune
tag

Nem műxik, ez már nem szépséghiba...

(#34399) Doris Lune válasza BluEyes (#34396) üzenetére


Doris Lune
tag

Most teszem fel, bár a kínai leírásba nem is említik, és én azt követtem most jelenleg, és elfeledkeztem kicsit róla.... :B

(#34400) Doris Lune válasza leyo76 (#34397) üzenetére


Doris Lune
tag

Hát, lehet, hogy én is leiszom magam, vagy még nemtudom...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.