Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21390) Sk8erPeter válasza dqdb (#21389) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Köszi!

A nem csak nálam előforduló hibáknak annyiból örülök, hogy akkor nem kell értetlenül állnom a dolog előtt, hogy vajon miért pont nálam vannak ilyen parák, annyiból viszont nem, hogy ezek szerint az Opera tényleg töketlenkedik, mert a Shift+klikkes parán kívül a többi már több verzió óta görgetődik. :D

"Nálam teljes képernyős lesz az ablak, de nem maximalizált, hiába maximalizált ablakból nyitottam. Ezt O15 óta képtelenek kijavítani, pedig sokszor jelentették, és már szerepelt is a changelogban egyszer, hogy megoldott probléma."
Na de LonGleY kolléga óta ez a Blinkes Opera szinte már az eddigi legjobban sikerült, atomstabil böngésző, hát akkor mindez hogyan lehetséges? ;]
Gonoszkodást félretéve ez elég fostalicska, totál logikátlan, de ezt az 500x310-es méretű ablakot egyáltalán nem értem, hogy vajon ez meg hogyan és miért, és miért pont ekkora lesz az ablak. :DDD

"Azzal igen, hogy továbbra sincsen O15 óta javítva az a hiba, amikor megnyitott keresőmezővel bezársz egy fület, és utána megpróbálsz billentyűzetet használni."
Basszus, és tényleg. Ezzel csak most találkoztam, vagy legalábbis most tudatosodott, hogy ezt így említetted. Bár belegondolva lehet, hogy fordult már ez korábban, csak akkor nyomtam valszeg egy Escape-et automatikusan, vagy klikkeltem valami üres területre, ilyesmi. Csak akkor betudtam a developer-változat aktuális hülyeségének. Ezek szerint valszeg a stabilban is előfordul, ha a developer 20-as változatában még mindig jelen van O15 óta. :D

">> nyomok egy ehhez hasonló billkombót, ablak/fülváltás történik tök random módon. Ez ritka mondjuk szerencsére.
Ezzel igen, és akkor nem csak nálam van probléma. Naponta 2-3 alkalommal előjön."

Na, akkor ez is általános hiba. Tulajdonképpen nem igazán értem, ilyen hogyan fordulhat elő, a kódban mi van úgy elcseszve, hogy teljesen kiszámíthatatlan módon jön elő, már több verzió óta, de végül is mivel programozásról van szó, annyira nem nehéz elképzelni, hogy aktuális gyors gányolás eredménye. :DDD (Akár állapotgépes modellnél egy switch-case szerkezetnél lehagyott break is igen érdekes dolgokat tud művelni. :D)

"Egy ablakkal operálok, és abban rengeteg füllel, szóval nem futottam még bele."
Majd ha van szabad 2 perced, próbáld már ki plíz, hogy egyik ablakból másikba húzol fület, nálad nincs-e degenerált fókuszváltás. :) Köszi :)

"Saját észrevétel: pár órányi futás után néha képes olyan szinten belassulni az egész felület billentyűzeteseményekre (például 2-3 másodperc lesz a fülváltás), hogy újra kell indítani a böngészőt (O17 rémlik, mint első előfordulás), míg máskor napokig simán elfut, és csak frissítés miatt indítom újra."
Szerintem ilyennel én azért nem találkoztam, mert előbb omlott össze az egész böngésző, mint hogy ez elfordult volna. :DDD Azért a developer nagyon omlós.

Ja, tényleg, míg el nem felejtem: Ctrl+Tabnál beállítottam már jóideje a Tab Cyclingot (opera://flags/#activation-order-tab-cycling), na az szintén rohadtul bugos több verzió óta.
Nyomogatom a Ctrl+Tabot, látszik, hogy melyik fülre kerül a fókusz (az kap highlightot a fülsávban), és hiába engedem el a Tabot és a Ctrl-t is, egyszerűen nem hajlandó fület váltani. Nyomom megint, folytatódik a másik fül kijelölése (tehát hogy másik kap highlightot, de még NEM váltott át!), és továbbra sem hajlandó váltani, hiába engedem el ismét a Tabot is, meg Ctrl-t is. Aztán mondjuk elkezdek gépelni, vagy ilyesmi, és nem is feltétlenül arra a fülre vált, amelyik ki volt jelölve. Szóval sajnos a megoldás ilyenkor, hogy egérrel üres területre kattintok, és utána megint megpróbálkozom a fülváltással, vagy ha már egérhez nyúltam, akkor egérrel váltok fület...
Rohadt idegesítő. Ez is azóta görgetődik, mióta van Tab Cycling. Eleinte betudtam annak, hogy nemrég készült, most már kezd nagyon zavarni.

Még egy: fület hogy lehet a balról-jobbra, jobbról-balra sorrendben váltani úgy, hogy NEM az 1 (balra) vagy 2 (jobbra) számokat használom? Ha bármilyen formelem van épp fókuszban, akkor ez nem meglepő módon hatástalan, meg pl. ez vonatkozik Google-re is, ha ott keresgélek épp, akkor beírok egy számot, beírja a keresőmezőbe. Szóval ez így nem bejövős. Felváltva használom a tab cyclingot és a balra-jobbra fülváltást.

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.