Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21601) fatal` válasza LonGleY (#21600) üzenetére


fatal`
titán

Csak sajnos az, hogy egy böngésző gyors, az édeskevés. Inkább legyen lassabb, de funkciógazdag.

(#21602) chab7 válasza fatal` (#21601) üzenetére


chab7
addikt

Ezt már sajnos besz*ptuk :O

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#21603) Penge_4 válasza LonGleY (#21600) üzenetére


Penge_4
veterán

"A többi utána köhögős szamár - már ami az ablakok megjelenítési és scrollozási sebességét, és oldalbetöltés részét érinti."

Az lenne a csúnya, ha az ablakos renderelőmotor a renderelőmotor funkcióiban is csorbát szenvedne.

Értsd: Egy autónak is a motor a lelke, de kíváncsi lennék, ha kapnál egy V8-as motorral felszerelt 4 kerekű valamit egy alvázon, amire rá van hajlítva valami áramvonalasra kalapált Trabant-kasztni, akkor mennyire örülnél neki. Ha meg panaszkodsz, hogy visszapillantó tükrök meg ablaklehúzók sincsenek, akkor méltatlankodva mutogatnának az üveges-szemű fanboyok, hogy "Ott a bütyök API és lehet venni hozzá, amivel bővítheted kedvedre. És egyébként kifestve is azért nincs, mert lehet hozzá venni szórófestéket és a kívánt színre fújhatod. Ahogy a tetején sem azért esik be az eső, mert lefelejtették a tetőt, hanem mert vehetsz hozzá fix tetőt is ha nem szereted a cabrio-t és ráhegesztheted, meg válogathatsz a 27-féle különbözőképpen nyíló és záródó tető közül. Ja, a fix tető sem azért lyukas, mert spóroltak az anyaggal, hanem, hogy tehessél rá napfénytetőt, amiből szintén válogathatsz a széles kínálatból.

Az emberek különböznek. Van, akinek a fapados Suzuki is megfelel, van, aki azért kiakad, mert az asszony elállítja a tükröket a fullextrás BMW-jében. De abban egyetérthetünk, hogy van egy szint, ami alá nem megyünk és nem áldozzuk fel az üléseket, kormányt, szélvédőt és hasonlókat a DIY jegyében, bármennyire is válság van.

Ahogy azt is megértem, hogy ahogy az autós példában is, elvileg itt is a motor a lelke mindennek és a fícsöröket leprogramozni már "apróságnak" tűnik a többihez képest. És ezért dühít még jobban, hogy ennek ellenére is magasról szarnak rá. Helyette csinálnak még egy tizenötödik Chromium forkot is, amit a fejlesztői szintén a saját szájízük szerint építenek fel.

Nem ismerem a Chromium forráskódját ahogy ha itt lenne előttem se sokat értenék belőle. Nyilván jóval többet, mint Átlag Józsi, de mivel nem vagyok programozó, nem vonhatnék le belőle messzemenő következtetéseket. Csak arra az egyre nem találom a választ, hogy mégis miért nem döntött még senki úgy, hogy létrehoz egy (ismétlem: 1) olyan böngészőt Chromium alapokon, ami all-in-one filozófia keretében lenne fejlesztve? Esetleg még egyet, ami meg a Firefox utódja lenne, mert mélységében lehetne szénné buherálni kiegészítőkkel.

Elvileg ez az egyszerű része a dolognak, nem? Motort fejleszteni nehéz, a köré írt fícsörök már csak a körítés. Ahogy egy autót felszerelni üléssel, kormánnyal, ablakemelővel, tükrökkel, Hi-Fi-vel, műszerfallal, fedélzeti számítógéppel, napfénytetővel, spoilerekkel, stb-vel. Nemde?

És ne jöjjön nekem itt senki az igénnyel, mert kétlem, hogy a meglévő 15+ fork bármilyen szignifikáns változást jelentene az alap Google Chrome/Chromium helyett. Esetleg az ultra paranoidoknak még az Iron, ami még mérhető a statisztikákban, aztán ennyi...

Maga a kezdeményezés egyáltalán nem igény kérdése. Sőt! Rengeteg olyan startupot látok, aminél a fejemet fogom, hogy "Jézusom, ha csak a szaktudásuk/pénzük/idejük felét fektették volna valami másba, még sikeresek is lehetnének, de így még a szemkiszúrós díjra is esélytelenek, nem arra, hogy valaha ha népszerűek legyenek, de legalább garázsprojekt szintjén megéljenek belőle."

És ennek ellenére megvan bennük a lelkesedés, hogy megcsinálják. Egy feature-rich böngésző létrehozására miért nincs? Világot nem váltanak vele, de az Operában is lett volna 5-8%-nyi potenciál egy olyan motorral, amivel nincsenek kompatibilitási problémák.

A Blink pedig adja magát. Tehát nincs más hátra, mint köré építeni a feature-öket és máris egy tátongó lyukat betömtek a piacon, ha nem is a legnagyobbat.

(#21604) Sk8erPeter válasza LonGleY (#21600) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"nagyon pöpec lett a 11-esre"
Maradjunk annyiban, hogy tényleg gyors az IE11. :) Egyébként felület tekintetében sajnos továbbra is egy fos. :K

(#21603) Penge_4 :
autós hasonlat rulez... NEM! :D

"itt is a motor a lelke mindennek és a fícsöröket leprogramozni már "apróságnak" tűnik a többihez képest"
Hogy lenne már apróság?

"Elvileg ez az egyszerű része a dolognak, nem?"
Nem feltétlenül egyszerű mindenhez opcionalitást biztosítani, gondolj csak arra, hogy annál több hibalehetőség van a kódban, több potenciális bug. Érted, foglalkozni kell vele, és nehogy már minél több igényt kiszolgáljunk. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#21605) brd válasza Penge_4 (#21603) üzenetére


brd
nagyúr

Csak arra az egyre nem találom a választ, hogy mégis miért nem döntött még senki úgy, hogy létrehoz egy (ismétlem: 1) olyan böngészőt Chromium alapokon, ami all-in-one filozófia keretében lenne fejlesztve?

Egy embernek ez túl nagy feladat, így aki ilyesmire képes, és hajlandó is lenne rá egy csapat tagjaként, az hamar olyan helyről fogja kapni a pénzét, ahol a management dönt arról, mit készítsen, őket meg az érdekli, hány droid fogja használni a terméküket (pontosabban amit erről feltételeznek). Na most ugye droidból több van, mint igényes, gondolkodó emberből, így felettébb ritka az utóbbiak számára kényelmesen használható program.

The only real valuable thing is intuition.

(#21606) Ittnemaz


Ittnemaz
aktív tag

kollegák, opera mini mentett lapok nem rootolt androidos telefonrol átvihetök az ujra?

google már meg volt :(

(#21607) ceia


ceia
őstag

(#21590) LonGleY: Éppen ma készítettem egy képet a gugli hülyeségéről, de válasznak is pont megteszi: [link] :DDD
(#21593) Sk8erPeter: Azt hiszem, eléggé világosan leírtam. Eddig mindig Firefoxot használtam (és nem vagyok huszonéves) és megszoktam, hogy nem kell menteni az about:configban. Az Operánál az a menü hasonló volt hozzá, ezért is nem gondoltam rá, hogy valahol több méter mélyen az oldal alján kell keresni egy mentés gombot.
(#21594) erdoke: Így van, ha valamit megszoksz hosszú évek alatt, és akkor eléd tolnak valami teljesen idegent, ami ráadásul tök felesleges is számodra, nem csoda, ha nem tetszik. Láttad azt a képet? Ne mondd, hogy normálisan néz ki az a két keresősáv? (a harmadik meg a címsor ugyebár..) Ezt miért gondolták hogy jó, hogy minden megnyitott új tabon megjelenik egy plusz keresősáv? Azért ez tényleg érdekes dolog. És a speed dial (gyors tárcsázó???) sem kell mindenkinek, ahhoz képest jól elrejtették a kikapcsolhatóságát és ráadásul egy 3-mas érték beírásával lehet kikapcsolni, egyszerűen egy nincs pipa, 0, off, disable, vagy false helyett. Szerintem ez sem egy értelmes dolog, már ha átlag halandónak is szánják a böngészőjüket, aki csak böngészni és letölteni akar. De nem flame, mindenki használjon azt, ami neki tetszik.

Különben azóta felraktam a Firefox 26.0 portablet, és érdekes, tökéletesen működik. Gyors, nincs speed dial, csak egyetlen keresősáv van és az is a helyén, a könyvjelzőket tökéletesen importálta a régi Foxtól, és még szebb is. kép

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#21608) Sk8erPeter válasza ceia (#21607) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A hozzászólásaidnak rettentő sok értelme van. Belátogatsz egy topicba, és elkezded eszetlenül és tájékozatlanul fikázni a topic fő tárgyát, úgy, hogy láthatóan meg sem próbálsz utánanézni a dolgoknak, és először magadban keresni a hibát, és csak utána a programban/fejlesztőkben/fórumozókban (néha érdemes kisebb arccal hozzáállni a dolgokhoz, mint ahogy épp teszed). Pontosan erre írtam korábban, hogy meglehetősen hiteltelenné teszi a kritikádat az, ha látszik, hogy teljesen fogalmatlan vagy a témában (utóbbi nem lenne baj, ha közben nem teli torokból fikáznád a szoftvernek pont azon részeit, amik jók - például a testreszabhatóságot a 12.x-nél, egy általad azonnal nem értelmezhető szám miatt).

A pofádba vágott súgót sem voltál hajlandó használni: a 12.x verziószámú Operában a korábban említett opera:config#UserPrefs|SpeedDialState-nél lévő súgó miatt a kedvedért ötezer év után előkaptam a 12.16-ost, és készítettem neked egy screenshotot, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire lehetetlen értelmezni azt, ami oda van írva teljesen egyértelműen, tessék:

opera:config#UserPrefs|SpeedDialState

Speed Dial state:
Available options:
0 = Folded ("Show speed dial" message)
1 = Normal view
2 = ReadOnly (as in kiosk mode with -kioskspeeddial)
3 = Disabled (as in kiosk mode)

Itt látható, mit jelentenek az egyes számok. Ez tényleg olyan nehéz? :)
Jaaaaa, hogy a súgóra is rá kéne kattintani, SŐT, még gondolkozni is kellene? Ááááá, akkor ez már csakis egy fos böngésző lehet. Ja, nem, mégsem, inkább itt jön a képbe az, amit korábban írtam, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. De az üzenet neked nem jött át, további fikázóhadjáratra volt szükség, csak az a baj, hogy ezzel párhuzamosan eléggé leégetted magadat. :DD
Érdekes, egész sokaknak sikerült utánanézni a számoknak, mégpedig úgy, hogy rákattintottak az opció mellett közvetlenül elhelyezkedő súgóra, vagy rágugliztak, hogy ne magukról állítsanak ki szegénységi bizonyítványt. Meg lehet, hogy más felhasználóknak volt annyi kreativitásuk, hogy rájöjjenek, hogy attól még, mert az egyik szoftverben megszoktak valamit, nem biztos, hogy az a másik szoftverben is pontosan úgy lesz. (Kit érdekel, hogy a Firefoxban mi hol és hogyan volt? Ez egy másik böngésző.) Sorry, de ez igen erősen user errorok sorozata (értsd: a te hibád, nem másé). :K
Mi is igen erős kritikákat meg szoktunk fogalmazni itt a topicban, de azok általában nem arról tanúskodnak, hogy túl lusták voltunk utánanézni bizonyos lehetőségeknek, ahhoz viszont nem, hogy csak úgy dobáljuk a szart a fórumban. Ha továbbra is folytatni kívánod az "ez egy szar-fos-szar"-jellegű kommentárjaidat, akkor szerintem nyugodtan megtarthatod, elhisszük, és akkor több sikert kívánok más böngészőkhöz. :K

Sk8erPeter

(#21609) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#21604) üzenetére


Penge_4
veterán

"Hogy lenne már apróság?"

Nem azt mondtad pár hónapja, mikor még örültél a váltásnak, hogy a feature-ök implementálása már részletkérdés, a lényeg, hogy a kompatibilitási problémákat megszüntették?

"Nem feltétlenül egyszerű mindenhez opcionalitást biztosítani, gondolj csak arra, hogy annál több hibalehetőség van a kódban, több potenciális bug."

Pont ugyanezt mondtam én is.

(#21605) brd: "Na most ugye droidból több van, mint igényes, gondolkodó emberből, így felettébb ritka az utóbbiak számára kényelmesen használható program."

Ez eddig oké, de akkor sem értem, mi benne a logika, hogy akárkik beleölnek egy rakás munkaidőt egy semmire sem jó forkba, csak azért, hogy "Legyen még egy.", miközben az Operára ha nem is volt nagy igény, de bizonyítottan volt stabil 1-2%. Ami nyilvánvaló szintén, hogy lehetett volna több is, ha a kompatibilitási problémák nem lettek volna.

Oké, hogy ehhez mondjuk 10x-20x annyit kéne fejleszteni, de ha az Opera Software és a részvényesek megéltek belőle, akkor ne már, hogy egy olyan lelkes programozó csoport ne élne meg belőle.

(#21610) LonGleY válasza Penge_4 (#21603) üzenetére


LonGleY
veterán

Az autós példákat nem lehetne kihagyni? Nem értem tőle jobban, mintha normálisan leírnád a tényállást, ráadásul semmi köze a témához, így totál érdektelen, átugorható.

Egy programozói csoport akkor lelkesedik, ha megfizetik őket, de érdemes megfigyelni a játékiparban, hogy milyen durván el tud szállni az a pártíz dollármillió egy ilyenre. Te még mindig azt hiszed, hogy funból évekig működhet egy csapat, hogy azt programozzák, amire a felhasználóik kisebb fele kíváncsi? Ez már megint az a fantáziálgatás, amire nem lehet mit mondani igazából. Mint a gyerkőc, aki tologatja a szoba közepén a kis autóit, és közben arra gondol, tudósok szeretetből zsugorították neki a kis autómodelleket.

[ Szerkesztve ]

(#21611) M_AND_Ms válasza ceia (#21607) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Annyit, hogy egy jól megírt GUI-ban a formokon mindig van külön mentés funkció, hogy az adatmódosítás és a rögzítés különváljon, hogy legyen lehetőség a módosítások elvetésére. Ezt pont az FF rúgja fel, pont egy fontos, konfigurációs adatokat tartalmazó formon. (ekkora bakit az MS követett el a Regedit-ben)

A másik, hogy nagy ívben kerülitek a Google cuccait (pl Chrome), miközben majd megőrültök ha a webes cuccai (pl Gmail) nem teljes valójában pompáznak.

A Gyorstárcsázó elnevezéshez meg nem kell kérdőjeleket írnod értetlenkedésed jeléül, mert a szó szerint ez a magyar jelentése a SpeedDial-nak.

Használd szívesen az FF-t, érezd magad vele jól! De ne tüntess itt mellette, ne linkelgess be, ilyen hülye képeket. Ezt trollodás!

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#21612) erdoke válasza ceia (#21607) üzenetére


erdoke
titán

A fenti keresősáv minek? Évek óta mindenki a címsorban keres... A második keresősáv egy olyan extra, ami ha nagyon nem tetszik, ki lehet kapcsolni. Mivel a többséget nem zavarja, a mély beállításokban (nem a csicsás alapban) van a kapcsoló.
A Speed Dial (ha nem tetszik a magyar neve...) nálam nagyobb részt kiváltotta a könyvjelzőket. Kirakom a leggyakrabban látogatott 10-15 oldalt, a többit pedig címsorból érem el. Ugyanis amikor elkezdek beírni, a böngésző automatikusan ajánlja fel, majd szűkíti a lehetőségeket.
Képzeld, én is használok böngészőt lassan 20 éve, de ha kitaláltak valamit, ami megkönnyíti az életem, nem kapálózok ellene, hanem inkább örülök, és gyorsan megtanulom használni. Szerinted évek óta azon vergődök, hogy a mobilos/tabletes böngészők miért nem pontosan ugyanúgy néznek ki, ill. működnek, mint az asztalin megszokottak, vagy vettem azt a minimális fáradtságot, és megpróbáltam rájönni, hogy miben mások (esetleg jobbak)? Valójában évek óta 90 %-ban tableten böngészek (5 % telefon), ezért is nem anyázok itt az Opera topikban az új böngészővel rendezett ámokfutás miatt. Ezt is Mercury-ban írom iPadről...

A legjobb aláírás a héten

(#21613) fatal` válasza erdoke (#21612) üzenetére


fatal`
titán

A vicc, hogy a speeddialben lévő keresőt a GUI-n is ki lehet kapcsolni (csak magát a gyorshívót nem, ahhoz kell túrni az opera:configban, mondjuk nem gondoltam volna, hogy van, aki kikapcsolja).

Én is FF-et használok, amióta a 12.xx-et nem fejlesztik és az elsők között tettem rá Fast Dialt.

(#21614) ceia


ceia
őstag

Sk8erPeter Ha már nagy arcról van szó, akkor nem nekem kéne ezen elgondolkozni, nem én ordibálok a magas lóról és nézek le mást, mert nem tud valamit vagy mert más a véleménye, mint nekem és nem én használok durva jelzőket.
"fikáznád a szoftvernek pont azon részeit, amik jók" Ha egyszer nekem nem jók, miért dícsérjem.. Akkor szóld csak le azt is, akinek nem ugyanaz a szín tetszik mint neked és magyarázd neki, hogy ő el van tévedve, mert az a jó, amit TE annak tartasz.
Csak beírtam a számot, amit valaki megadott. Nem volt szükségem a a beállítás lehetőségeire, hiszen megadták, hogy a 3-mas kell ahhoz, hogy kikapcsoljam a speed dialt. Mindössze az volt a baj, hogy nem tudtam, hogy ezt még ki is kell menteni egy save gombbal pár méterrel lejjebb. Ha az illető ezt is odaírja, most nem lenne ez a vita. És köszönöm, máris megvan a siker a legújabb Firefoxszal. Ég és föld a fox javára! Ha az Opera kedvelői ilyenek, akkor mégegy ok arra, hogy az életben ne foglalkozzak többé vele, mert nagyon mások vagyunk.

M_AND_Ms Amit a jól megírt GUI formokról írtál, abban van valami, és szerintem a registry meg egyáltalán nem is kéne. Mivel a browserek külsőre is nagyon hasonlóak, ezért gondoltam, hogy a config az Operánál is úgy van. Az pedig meglepett, hogy egy browser gyorstárcsázni akarjon, nem telefon. Elnevezhették volna jobban, mert én emiatt csak néztem, hogy mi van??? Nem szeretem, ha egy szoftver olyanokat művel, amit én nem kértem. A Firefoxban is van history, az jó is. De hogy a weboldalakról kis képeket mentsen, és a képembe vágja? Én nem tartom jó dolognak. A Chrome azért nem tetszik, mert nem kikapcsolható az automatikus frissítése, és jelentget a Google-nak. A mailjük is rosszabb lett, amit pedig a Youtubbal műveltek, az botrányos. :U És nem trollkodásnak szántam.

erdoke Én nem a címsorban keresek, sőt idegesítene ha beírna valamit magától, mert úgysem tudja, hogy én mit akarok. Ezért azt ki is kapcsolom. A keresősáv azért jó, mert speciálisan egy adott keresővel is lehet keresni, és az hatékonyabb sokszor. Pl. ha képet, mp3-mat. vagy játékot keresek. Nekem jóval több könyvjelzőm van, mint 15.. Az összes 2000 felett van, de csak a fontosabbak is 50 körül. Nincs sem smart phoneom, sem tabletem, és nem is akarok ilyesmit. :(

De sosem félek tanulni, ha valki leírja, hogy miért jó a speed dial, és miért jobb azzal, mint könyvjelzővel indítani egy oldalt, szívesen venném. Hacsak valaki nem végtelenül kényelmes, és lusta rákattintani a könyvjelzőkre, majd az előjött listában a kérdéses oldalra, nem tudom, mi másra jó. (az egész ráadásul csak 2mp). Jöhet privibe is.

        it's more fun to compute

(#21615) slashing válasza ceia (#21614) üzenetére


slashing
senior tag

A speed dial ugyan olyan mint az összes többi kényelmi eszköz, ha hozzászoksz gyorsabb mint a másik ha nem akkor nem. Én hozzászoktam hogy új tab aztán választok a 20 db oldal közül, ezek nálam fix dolgok(hírek, fórumok, stb...) sosem változnak, évente egyszer talán bekerül egy új oldal vagy kikerül valamelyik másik..

A könyvjelző sávom állandóan változik mert oda mentek olyan dolgokat amik 1-2 napig fontosak vagy hosszabb távon de rendszeresen tisztítva van, így nincs idő hozzászokni hogy a prohardver fórum ikonja mindig ugyan ott balról az 5 ikon. Kb. 30-40-50 elem van a könyvjelző sávon, mindegyikből már csak egy ikon látszik. Bal szélre kerül nálam mindig az éppen aktuális dolog ami 1-2 napig tuti fontos lesz...

Emellett van maga a könyvjelző lenyíló menü amit már külön opera gomb segítségével csináltam a bal felső sarokba az opera menü mellé. Ott meg vannak a gyűjtött dolgok amik rendszerezve vannak és csak akkor használom őket amikor éppen kellenek de akkor viszont úgy hogy könnyen megtaláljam őket. De mivel ha kiraksz valamit a könyvjelző sávra akkor az bekerül a könyvjelzők gyökerébe is így ami nincs könyvtárba rendezve az könnyen elvész. Ha a mindennapi könyvjelzőket beraknám egy könyvtárba akkor 3 kattintásból érném el az adott oldalt, Speed dial-al meg csak kettő, új tab megjelenik a 20 oldal ikonja és választok. Ez nekem gyorsabb mint lenyitni egy menüt kiválasztani egy könyvtárat majd onnan egy oldalt.

+A speed dial-ra van egy csomó hasznos(bár nekem egy sincs) kiegészítő amivel fel lehet turbózni szóval nem muszáj ott könyvjelzőnek lennie. Lehet ott időjárás előrejelzés, hírek stb...

(#21616) M_AND_Ms válasza ceia (#21614) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

" Az pedig meglepett, hogy egy browser gyorstárcsázni akarjon, nem telefon."

Na ebből látszik, hogy neked mindegy mi csak beleköthess!
Miért nem kötsz bele a Firefox névbe? Nem is róka és nem is ég!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#21617) erdoke válasza ceia (#21614) üzenetére


erdoke
titán

Nekem semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy te hatékonyabban használj egy böngészőt. Ha nem hiszed el, hogy a 2000 könyvjelző között turkálásnál hatékonyabban oldom meg a feladatot (amellett, hogy nekem is van rendszerbe szedve egy nagy valag könyvjelzőm, amit már nem használok), akkor az nem az én problémám, nem én bukok el miatta értékes időt. :N

A legjobb aláírás a héten

(#21618) Ittnemaz válasza Ittnemaz (#21606) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

senki? vagy esetleg merre menjek?

(#21619) zoli62


zoli62
addikt

A Next (19.x) USB verzióban Windows 7-en van egyáltalán valaki, akinek működik az automatikus frissítés?

(#21620) Rimuru válasza Ittnemaz (#21618) üzenetére


Rimuru
veterán

/data/data/com.opera.mini.android/ alatt találod a hozzá kapcsolódó fájlokat, konkrétan a files alatt van de önmagában nem érsz velük sokat. Azt megpróbálhatod hogy az egész mappát (com.opera.mini.android) átmásolod, jogokat belövöd, de azt nem tudom hogy működőképes megoldás-e és hogy kell-e root jog.

Vigyázat, csalok!

(#21621) fatal` válasza Ittnemaz (#21618) üzenetére


fatal`
titán

Át. MyBackup Roottal, vagy Titanium Backuppal kimented, átmásolod az új eszközre és visszaállítod.

(#21620) colomb2: A /data olvasásához és írásához kell a root jog, de a sima másolás nem szokott működni, legalábbis nekem a Mobile Classic-kal nem működött.

[ Szerkesztve ]

(#21622) Rimuru válasza fatal` (#21621) üzenetére


Rimuru
veterán

Akkor teljesen veszett ötlet, még nem próbáltam. :DDD :R

Vigyázat, csalok!

(#21623) fatal` válasza Rimuru (#21622) üzenetére


fatal`
titán

Én meg elnéztem, azt hittem rootolt telóról akarja. :DDD

Nem rootolt telefonon esélytelen.

(#21624) Wolverine válasza ceia (#21614) üzenetére


Wolverine
félisten

Évek óta csak akkor járok a könyvjelzőim között, ha egy olyan oldalt keresek, ami nagyon régen nem volt megnyitva. Ami mindennap kell, az ki van téve a Speed Dialre, mert az 1 kattintás sokkal gyorsabb, mint a 2-3; ami nem kell mindennap, de gyakran megnézem, az meg a címsorban gépelve felugrik egy sokkal rövidebb listában - ugyanis ennyi idő alatt megtanulta a program, hogy mi számít fontosnak. Nyilván először nem tudta még a feature megjelenése után, de ezt nem is vártam.

Rengeteg hasznos és/vagy érdekes oldalt mentettem el könyvjelzőként én is, de ez inkább csak temetőként működik egy ideje; ami bekerül közéjük, azt minimális eséllyel fogom előásni a listából, mert erre vannak jobb eszközök a böngészőmben. Ami még mindig az Opera x64 12.15...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#21625) Sk8erPeter válasza ceia (#21614) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ajjaj, trolltámadás. :DD
Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy te többek közt egy KIKAPCSOLHATÓ feature miatt sírtál (ergo nem kellene, hogy zavarjon, miután beállítottad tetszésed szerint), meg annak neve miatt voltál kiakadva (igen, gyorstárcsázó, mert pontosan úgy néz ki, mint egy gyorstárcsázó, ezen mit nem lehet érteni? :DDD Eddig szerintem rajtad kívül senkinek semmi baja nem volt ezzel az ötezer éves elnevezéssel rajtad kívül itt a topicban), és az volt a problémád, hogy nem találtad meg a Mentés gombot. Hát igen, ezek a szemetek. Mé' nem csinálták meg ugyanolyanra, mint a fájörfoxot.
Gyorstárcsázóra visszatérve még egy pillanatra: mi köze a history-hoz? Segítek: semmi. :) Annak hasznosságán meg nem tudom, mit nem értesz, nem látom be, miért nem jön át, mire való. Arra, hogy gyorsan elérd, amit akarsz, és láss egy képet is illusztráció gyanánt a még gyorsabb megtaláláshoz. Ezen nagyon nincs mit tovább magyarázni. Ha neked máshogy kellemesebb elérni a kedvenc oldalaidat, akkor csináld úgy, ez szíved joga, a Speed Dial használata egyszerűen egy más használati mód. Ezt kellene megpróbálnod elfogadni, hogy nem az az etalon, ahogy te használod a böngészőt,mindenki úgy állítja be, ahogy neki tetszik, ha van rá lehetősége. Na pont ebben volt egyedi a <= 12.x verziójú Opera, hogy sok igénynek megfelelt, megvolt a lehetősége a felhasználóknak, hogy testreszabják.
A Firefox jó böngésző, erről nem kell semelyikünket meggyőznöd. Csak számomra például feltűnően lassú a GUI. Nekem meg ez a véleményem, de ettől még elismerem, mint böngészőt, és nem járok a Firefox topicba fikázni.

Sk8erPeter

(#21626) brd válasza Penge_4 (#21609) üzenetére


brd
nagyúr

Üzleti döntés, egy Chrome forkot egyszerűbb módosítgatni, mint a régi Operát kompatibilisre hekkelgetni. Valahol szerintem igazuk is van, mert én az új Operát a Chrome-nál már most szívesebben használom.

The only real valuable thing is intuition.

(#21627) LonGleY válasza ceia (#21614) üzenetére


LonGleY
veterán

Én nem a címsorban keresek, sőt idegesítene ha beírna valamit magától, mert úgysem tudja, hogy én mit akarok.

Ha entert nyomsz rá, akkor ugyanott vagy, mintha egy külön keresőbe írtad volna be a kulcsszavad, függetlenül attól, hogy automatikus kiegészítés történik-e közben: felpattintja a keresőoldalt. Előnye, hogy nem csak a Google-t kezelheted így; mindenféle extra tevékenység nélkül, csupán betűk (search engine keyword) megadásával egy tonna oldalt kezelhetsz így. Ha ennek nem látod az értelmét, akkor te még nem jutottál el a böngészés középhaladó szintjére.

[ Szerkesztve ]

(#21628) Radványi válasza Sk8erPeter (#21625) üzenetére


Radványi
aktív tag

Szerintem azert nem jo neki a speed dial mert minden reggel amikor felkel es leul a gep ele akkor masik oldalt hoz be elsore, mig az emberek 90% ugyanazzal az 5 oldallal kezd reggel. Hirek, gazdasag, sport, stb.
De o egy evben 365 kulonbozo oldallal inditja a reggelt. Kiveve szokoevben akkor sporol 10 masodpercet az eletebol.

[ Szerkesztve ]

(#21629) Sk8erPeter válasza Radványi (#21628) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igen, kétségtelenül ilyesmi állhat a dolgok hátterében :C

Sk8erPeter

(#21630) oszy


oszy
veterán

Verzió 12.16
Összeállítás 1860
Környezet x64
Rendszer Windows 7

Elkezdek nézni a youtube oldalon egy videót, majd beletekerésnél magakad egy picit. Aztán elindul, de miért gondolkodik? :(

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#21631) LonGleY válasza oszy (#21630) üzenetére


LonGleY
veterán

Attól függ, "bekesselt" részre kattintasz-e - ezt látod a világosszürke csíkon, ami az aktuális pozíciót jelző bogyóka előtt halad. Azon lépdelve nem kellene sokat várakoznia, a sötétszürke részen meg természetes, hogy előbb pufferelnie kell egy picit. További akadásokról nincs tudomásom, Opera 18 alatt is kihagy tekeréskor az adás fél mp-re.

[ Szerkesztve ]

(#21632) oszy válasza LonGleY (#21631) üzenetére


oszy
veterán

Igen ezt tudom. :) már bepufferelte a videót. :/

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#21633) LonGleY válasza oszy (#21632) üzenetére


LonGleY
veterán

Oké, valahol el kell kezdeni a troubleshoot-ot.
És a megoldás szintén sejthető a válaszomból. :]

(#21634) Ndruu válasza oszy (#21630) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

A Youtube és az Adobe Flash nem tud rendesen együttműködni, ezért van az, hogy hiába bufferel be előre a lejátszó, mégsem lehet beletekerni a betöltött részbe anélkül, hogy a bufferelés újra ne kezdődne.

HTML5 módban jól működik, de annak meg más hátrányai vannak:
- nem mindegyik videót engedi a Youtube megtekinteni ilyen módban, ilyenkor visszavált a flash lejátszóra,
- nincs minőségállítási lehetőség
- nálam pl. néha jól működik, néha meg úgy szaggat a lejátszó animációja, hogy inkább bezárom az egészet.

Harrrr!!!!

(#21635) oszy válasza Ndruu (#21634) üzenetére


oszy
veterán

Ez szomorú! :(

Egyébként a tegnapi tesztelésem során 3x bezáródott a böngésző! :F

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#21636) LonGleY válasza oszy (#21635) üzenetére


LonGleY
veterán

Mit akarsz a 12-től?..

Köztudott, hogy azon nem mennek (már) jól a Flash és Google
oldalak. És a Facebook, meg az összes agyonsriptelt oldal.
Megkötésekkel használható, az újabb tartalmak viszont egyre
inkább meg fognak rajta borulni. Minden böngészőverziónak ez a vége.

[ Szerkesztve ]

(#21637) ceia


ceia
őstag

slashing Értelek, de nekem tényleg nem tetszik a speed dial. Növeli a luxus érzetet, + eye-candy, persze hogy tetszik sokaknak, de nekem nem ezek a szempontok játszanak.

M_AND_Ms Igen és Opera, pedig nem is énekelnek benne. Vajon mi késztette erre a névre a fejlesztőt?? A tűzróka névnek különben van valami története. Ha a rókában így hívnák a speed dialt, annál sem tetszene - van hasonló funkciója, de new tab page a neve. De egyszerűen ki-be kapcsolható, amire könnyű rájönni, mivel mindig ott van szem előtt a gombja. Ja, csak mégegy: Mi az az Opera logó a bal felső sarokban félbevágva? Nem fért ki..? ;) Különben jobban is néz ki a FF.

erdoke Nekem van időm, és szeretek a könyvjelzők között turkálni. ;)

Sk8erPeter Az idő kérdése itt nevetséges, nekem mindegy, hogy egy tized, vagy két egész másodperc alatt katiintok a linkre. A könyvjelzőknél is ott van a link neve, és egy kis kép (ikon) az oldalról, ami alapján könnyebben azonosítom. De úgy látom, itt az összes érv a speed dial mellett, hogy linkenként meg lehet vele spórolni 1-2-3 mp-et, mikor hogy. Emiatt nem fogom vele elcsúfítani a böngészőt és azt bámulni, ha kell, ha nem. Lehetne még pár érvem hogy nekem miért nem tetszik, de mindegy. Én már elégedetten használom az új rókát, ti meg ezt szeretietek, végülis az a jó, hogy van választék. Különben nekem meg az Opera GUI volt lassú, még a 3-mas róka után is. Az új meg még gyorsabb.

LonGleY Firefoxban ez nem így működik, és mivel mindig azt használtam, talán azért nem jutottam el a böngészés középhaladó szintjére. Itt azzal a keresővel keres, amire a keresősáv van beállítva. Hiába írok be egy b betűt és utána a keresendő nevet, nem a Binggel fog keresni. Tehát a FF-nál specifikus keresővel keresni nem egyszerűbb a címsorban, ha ahhoz úgyis át kell állítani a keresőt - akkor meg már inkább a keresőbe írom be. De nekem jók a keresők, nem tart semeddig kiválsztani valamelyiket. Pl. ha egy Amiga játékról akarok infót, a Hall Of Light keresőjét. Ezt hogy hozod elő a címsorban, hogy ott keressen? HAL
Ez is működik h betűre? Vagy akár hal-ra? Mert akkor azonnal elismerem, hogy tényleg jó az a módszer. Bár nekem gyorsabb kattintással, mint beírni 3 karaktert. Nem írok valami gyorsan. :(

Radványi Ha nem is pont így, de nálam bármi lehet. Híreket, ilyesmit nem olvasgatok, időpocsékolás - arra ott a tv háttérzajnak, érdekesebb oldalak böngészése közben is hallgathatom, vagy bármi közben ;]

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#21638) M_AND_Ms válasza ceia (#21637) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Javaslom, használj FF-t! Jót fog tenni neked!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#21639) fatal` válasza ceia (#21637) üzenetére


fatal`
titán

Az FF egész UI-ját az Operáról lopták, szóval igen erős érv, hogy jobban néz ki. :DDD

A new tab pagenek semmi köze a speed dialhoz, az a chrome new tabját másolja a leggyakrabban látogatott oldalakkal. És meg fogsz lepődni, de a rókához is van speed dial és fast dial kiegészítő, ugyanarra a funkcióra.

A firefoxban is van címsoros keresés kulcssszavakkal, szóval, ha nem használtad az csak a te bajod.

Ha csak fikázol, minek írsz a topicba?

(#21640) LonGleY válasza ceia (#21637) üzenetére


LonGleY
veterán

Ez is működik h betűre? Vagy akár hal-ra? Mert akkor azonnal elismerem, hogy tényleg jó az a módszer.

Igen, pontosan úgy működik. Megsúgom, ez amúgy minden böngészőben benne van. Jobb klikk az oldalon a kereső boxba, majd "create search engine". Ezzel kiválasztasz egy neked szimpatikus betűt és meg is vagy. Annyi féle gyorskeresőt csinálsz, amennyit csak akarsz, és nem lenyíló, választgatós listából tolod. Ahogy a képen is lehet sejteni, én ide, az egyik topikba is csináltam egyedi keresést.

Nekem, ha már search box, egyedül egy hiányzik az Opera 12-ből, mégpedig a Find in Page, ahova beírva egyből ugrott az oldalon a találatokhoz.

[ Szerkesztve ]

(#21641) Hunter2 válasza LonGleY (#21444) üzenetére


Hunter2
addikt

ezt opera 18 alatt be lehet állítani?

(#21642) ceia


ceia
őstag

M_AND_Ms Már használom és
hunfatal De akkor nem csak lopta a GUI-t, hanem finomította is.. Tudom, hogy a FF az utolsó 9 látogatott weboldalt mutatja, azért írtam, hogy hasonló funkció. Abban hasonlít, hogy az is kitesz kis képeket az üres tabra. Az rendben, hogy van címsoros keresés, ezt én is tudom már 10 éve.. Csak itt megint egy félreértés van. Lejjebb írom, hogy mi. Ja, és hogy miért a keresősávval keresek? Mert AZ a keresősáv. A címsor meg a címsor.
A fikázást meg ti kezdtétek. Én csak az Operáról írtam le a negatív véleményem, de azt is kultúráltan, mert a legerősebb kifejezés is a krehács volt rá, ami szerintem inkább vicces, mint sértő. Nem volt kiírva, hogy Csak Opera fanoknak, nem tetszés kinyilvánítása kizárva! (ezt pótolhatnátok, nehogy más is így járjon) Ti meg engem kezdtetek el leszólogatni - van különbség! Én egy programot, ti engem.
LonGleY Sajnos félreértettelek, azt hittem, hogy ezt az egy-két betű beírősdit a címsorra érted, mert arról is megy a cirkusz, hogy miért nem használom keresésre azt, a keresősáv helyett. Így én is a címsoron próbltam ki a Binges példát, hát azon tényleg nem működik a trükk.

Srácok, én itt most szépen elbúcsúzom, elég ebből a fikázásból amit TI csináltok, nem én. Tisztelet a kivételnek :R Angol és német fórumokon ilyesmivel még csak nem is találkoztam, udvarisak, toleránsak egymással a fórumozók. Nem értem, hogy nálunk miért veszik egyesek személyes sértésnek, ha másnak nem az a véleménye, mint neki. :F

Egy kis példa, hogy a Firefox topikban mennyivel másabb volt ugyanekkor a hangulat. Ezen az oldalon kezdtem a csevegést, mikor az Operás csalódás után felraktam az új rókát. Érdemes megnézni: Mozilla Firefox (kiemelt téma)

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#21643) Lacpac válasza ceia (#21637) üzenetére


Lacpac
őstag

Emiatt nem fogom vele elcsúfítani a böngészőt és azt bámulni, ha kell, ha nem.

Én még soha nem ültem a gép előtt a speed dialt bámulva, sőt, amíg nem volt addig sem néztem csont üres kezdőképernyőt.

Más.

Nincs valami mód arra hogy a bezárt fülek között tudjak kutakodni? Opera dev 20.
Van olyan, hogy véletlenül bezárok egy fület. Sajna nem mindig tudom honnan jutottam el egy oldalra.
Ha azt bezárom akkor néha vissza sem találok. (Van hogy inkább utána sem kutakodok)

Újra elvettem a régi Operát (12.5 X64), és már nincs a memória szivárgás. Megszünt magától. Biztos bedugult a túlfolyó :)

(#21644) dqdb válasza Hunter2 (#21641) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem, mert nem tud ilyet, ez egy eléggé fájó hiányossága. Ezzel kísérletezzél, ha a developer csatornán vagy, és O20-at használsz (alatta nem megy ugyanis).

Lacpac: Nincs valami mód arra hogy a bezárt fülek között tudjak kutakodni?
De, van, az Opera menü negyedik menüpontját keresed :) Mielőtt megkérdeznél: nem, nem lehet átrakni a régi helyére, és nem valószínű, hogy lesz bármi változás is, mert az Opera fejlesztői szerint most nagyon jó helyen van ;]

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#21645) LonGleY válasza ceia (#21642) üzenetére


LonGleY
veterán

A címsorról beszéltem egész idáig...

(#21641) Hunter2: Igen, ezt is onnan shotoltam.

[ Szerkesztve ]

(#21646) M_AND_Ms válasza ceia (#21642) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Az általad leírtak után egyre jobban nem értem, hogy ITT, ebben a topikban mit szeretnél elérni.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#21647) fatal` válasza dqdb (#21644) üzenetére


fatal`
titán

Viszont van kiegészítő (chromeos biztosan), amit be lehet pakolni a jobb oldalra a legelső helyre. A semminél jobb.

(#21642) ceia: A betűkkel való keresés a címsorban működik, a keresősávon nem (ami amióta integrálva van a címsorba a keresés teljesen felesleges).

[ Szerkesztve ]

(#21648) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Kicsit bekapcsolódva itt a gyorshívó témába.Nekem pl azért vannak oda téve oldalak mert a régi Operában pl be lehetett állítani ,hogy időközönként frissüljön az oldalkép és ha pl valami érdekeset láttam akkor rá is kattintottam mindig.Ezt pl más böngésző nem tudja szerintem.Max kiegészítőkkel ,de abban sem vagyok biztos.
Remélem nem sokat kell erre várni már.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#21649) olivera88


olivera88
veterán

Könyvjelző sáv lesz valamikor? Ha a Chromeban van akkor itt a francokért nem elérhető. :F Elég bosszantó..

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21650) fatal` válasza olivera88 (#21649) üzenetére


fatal`
titán

Flagsben bekapcsolható (illetve talán a legutolsó dev verzióban már alapból be van).

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.