Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20718) dqdb


dqdb
Topikgazda

Az már eddig is köztudott volt a topikban, hogy az ESET Smart Security 5 és felette nem barátja az Opera 12-nek, mert jellemzően itt a PH-n felcserélődnek az avatarok és a smiley-k. De a Desktop Team blogján olvasgatva az Opera 16-nak sem, mert a böngésző rendkívül lassan indul el, és induláskor több száz MB-nyi adatot ellenőriz le teljesen feleslegesen (a teljes profil többszörösére kell gondolni).

Mivel év végén lejár a Kaspersky licencem, ezért a 2013-as verzióról 2014-esre frissítés helyett az egyik gépemen az elmúlt egy hétben tettem egy próbát a Bitdefender Internet Security-vel, hogyan muzsikál, januárban váltsak vagy hosszabbítsak. Nos, a Bitdefender sem barátja az Operának, sem a réginek, sem az újnak. Pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálja, azaz 12.16 alatt felcserélődnek a PH-n a képek, míg a 18 kínkeservesen indul el (15-20 másodperc alatt jelenik meg az ablak, és a bekapcsolt lazy tab loading ellenére további 20-30 másodperc egyetlen fül betöltése).

Egy éves tapasztalatom alapján a Kaspersky Internet Security 2013-as verziója nincsen haragban az Operával (és pár napos alapján a 2014-es sem).

hunfatal: Rengeteg ilyen van egyébként.
Ha beugrik ilyen, akkor írd be a topikba vagy dobd át privátban. Ráérő időmben készítek majd ezekre bővítményt.

Meg a plusz gomb eltűntetése a speed dialről is.
Patcheléssel eltüntethető, nagyon remélem, hogy az ígért SD testreszabás tudni fogja.

Meg a kiegészítők sorrendjének felülbírálása (ami ráadásul a Chromeban állítható, nem is értem minek vették ki
Ennél szebb a helyzet ... Pár builddel ezelőtt a bővítmények saját menüjéből kiszedték a Hide icon és Disable extension menüpontokat. Az oka ismeretlen, magyarázat nem született, de innentől kezdve meg vagy lőve, ha túl sok extensiont telepítettél, és egy feleslegesen ikont telepítő darab kiszorít egy fontosabbat az eléggé limitált ikonhelyről.

Sk8erPeter: jelszókezeléssel kapcsolatban írjál a blogra, hátha eléri ezen a téren is a reklamálók száma a kritikus tömeget. Amúgy szerintem is vicc.

Az is megoldás lenne, ha portable telepítés esetén létrehozna egy kulcsfájlt a profilban, és azzal titkosítaná a jelszavakat a Windows beépített megoldása helyett (disclaimer: nem néztem meg a kódot, hogy Chormiumban ezt az API hívást használják-e, de a tünetek alapján eléggé biztosnak tűnik, hogy igen).

LonGleY: Nekem ami a legfontosabb az O12-ben, az a (beállítható) mouse gesture.
Amikor valaki írja, hogy rendes egérmozdulatok kellenek neki (azaz kerüljenek be a hiányzó mozdulatok, és a parancsok módosíthatóak legyenek), akkor mindig az a hivatalos válasz, hogy már most is vannak egérmozdulatok. Én nem lennék optimista a helyedben.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.