Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72351) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Szerintetek melyik az a legkisebb házikó amibe ezeket az alkatrészeket bele tudom rakni:
MSI B450M GAMING PLUS Micro Atx
MSI Geforce GTX 1660 Super Gaming X 247 x 127 x 46 mm
AMD Ryzen 5 2600, gyári hűtővel
G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT
2*2,5" SSD, 1*3,5" HDD

Hirtelen ezt néztem:
[link]

Let the Zone take me if I am.

(#72352) Paxker315 válasza kutga (#72351) üzenetére


Paxker315
addikt

Silverstone PS-15 precisiont is nézd meg. Nagyon csini, pont egy 3.5 és két 2.5" meghajtonak van helye, tapbol meg sajnos ajánlott lenne az sfx. [link]

Fsp cst 110 is picike, itt 2db 3.5/1db 2.5" férőhelyet látok [link]

De csak sfx tappal jó

[ Szerkesztve ]

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#72353) Piftuka válasza boogie84 (#72344) üzenetére


Piftuka
veterán

Nálunk is sajnos extrém sok a por! Ezért vettem porszűrővel szerelt Phanteks házat. De nem tökéletes a dolog, mert a hátsó venti mögött nincsen szűrő.

Valamint a hátlapi panel réseit, és az előlap alsó részének oldalán, és alján lévő nyílásokat le kellett ragasztanom szigszalaggal. Hja, és a ház alján, a tápegység felőli rács mögött réssel illesztett a szűrő; 1 cm-es nyílás van a ház és a szűrő pereme között.

Egyelőre jobb híján, használaton kívül letakarom mindig a gépet a ház gyári nylon csomagolásával.

De szeretnék venni valami porszűrőt. A szivacson kívül milyen alternatívák vannak?

"Aquila non captat muscas."

(#72354) kutga válasza Paxker315 (#72352) üzenetére


kutga
nagyúr

Az FSP tetszik. Van sfx tápom, igaz csak 300 Watt, bár sem a CPU sem a vga nem nagy étvágyú.

Let the Zone take me if I am.

(#72355) boogie84 válasza arcitec (#72349) üzenetére


boogie84
veterán

Adatlapomon ott a ház. Hőmérsékletek ezzel a konfiggal majd nyáron.

(#72353) Piftuka
Ali-n nézegettem több félét, de a szivacsnál jobbat nem találtam. Van méretrevágott háló mágnescsíkkal: [link] [link] marketingnek jó, de a port ez meg nem szűri. Talán pormacska ellen jó. :)
Szivacsból van többféle sűrűségű/méretű/átmérőjű van: [link] [link] [link] [nylon]
Amennyiben ez már porszűrőnek minősül: [link] akkor a szivacs porzárónak. :)

Vettem egy 1mx2mx5mm 40PPI szivacsot, meg sok mágnesszalagot , ezekkel fogom szigetelni a por ellen a házat.
Előny: az 5mm sűrű szivacs nagyon jól szűri a port!
Hátrány: kevesebb levegőt tudsz bejuttatni ugyan olyan venti teljesítmény mellett.
Nem mellesleg NAGY házról beszélek , semmi MIDI és kisebb házakról. Olvashattad h nálam nem vált be a Meshify C, na arra a házra ha még teszek szivacsot akk már szigetelt lett volna a ház, nem hogy jól szellőző.
Ez sem sok port szűr meg szerintem: [link]
Előlapja jó volt, a rács mögött már volt szivacs! [link] Ez már működhetett volna, ha nagyobb a ház.
Amire kíváncsi lennék, és megmozgatta a fantáziám, a táp alatti szűrő: [link] [link] Ilyen hálót vajon hol lehet beszerezni? Talán ez tudná helyettesíteni a szivacsot.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72356) nubreed


nubreed
veterán

Hátha valakit érdekel, egy kis rövid beszámoló,

Megjött az új házam, Corsair Carbide 275R Airflow, a gyárilag benne lévő 3 db corsair vetnit, amikről egyébként semmit nem tudtam kideríteni a neten, lecseréltem 3 db 12 centis Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB -re, ezek az 1600 rpm -esek. Elől 2 befúj, hátul 1 kihúz a setup. Az előző házamban (Xigmatek Midgard 2, ebben elől egy gyári 12 centis venti, hátul egy gyári 12 centis venti, felül egy 14 centis Thermalright TY-140 húztott ki) a CPU (Ryzen 2700X) 60-65 fokos volt terhelés közben, játék alatt volt olyan kb 59-61 fok, 3D renderelésnél, amikor az összes mag 100% -on megy, akkor volt olyan 65 fok körül.
Az új corsair házban a CPU idle -ben 30 fok körül van, terheléskor 50-51 fok! 3D rendert még nem próbáltam ezzel, de játék közben ez a helyzet, tehát már nyertem 10-11 fokot.
Az Alpenföhn ventik nem rosszak, de 900 rpm körül el kezd megjönni a hangjuk és minél gyorsabban pörögnek efölött annál hangosabbak! Ez engem rohadtul zavar, úgy hogy a BIOS -ban próbáltam egy olyan venti profilt létrehozni, amivel meg tudok elégedni, naggyából most jó.
Szóval maga a ház tényleg jól szellőzik, összesen 2 db 3,5" meghajtót lehet elhelyezni benne és ha ez a két hely ki van használva akkor maximum 4 db ssd-t még, ha nem kell a 3,5" hely akkor 6 db ssd-t lehet benne elhelyezni. HDD led nincs a házon, de reset gomb van, ez nekem fontos volt, nem mintha olyan sokat kéne resetelni a gépet, de jó ha van. :) A ház szerelhetősége is rendben van, semmi kiemelkedő, de nem rossz, csavarból, rögzítőből bőven adnak hozzá. A TG oldallapnál ha kicsavarom a 4 tartó csavart, nem esik le azonnal, mert a gumi kiállások a 4 sarokban, amikre "rácsúszik" az üveg odallap, még megtartják így is, de a levételnél nem árt az óvatosság, mert úgy már nincs rajta olyan mechanika vagy bármi ami megtartaná. Szerencsére a ház előlapja és üveg oldallap között van annyi hely, hogy kényelmesen odaférjenek az ujjaim így innen is és hátulról is meg tudom fogni úgy, hogy ne csússzon ki a kezemből.
Én azt mondanám, hogy ez egy ajánlott mesh ház.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72357) arcitec válasza boogie84 (#72355) üzenetére


arcitec
addikt

Nyáron? Nincs klíma,vagy kiviszed a napra? Jó,jó, de most mennyi szoba hőmérsékleten, ami nálunk pl. 21-22,5 fok átlagban.
nubreed : Megjegyzem a PH-ES614PTG_BK házban teljesen jó minőségűek a gyári ventik, sőt - halálos vétek lett volna kidobni,no meg 140-esek és azok 1 fokkal jobbak is mint a 120-as -, bár az is igaz ez egy gyenge 10-esel több is volt...

[ Szerkesztve ]

(#72358) arcitec válasza Piftuka (#72353) üzenetére


arcitec
addikt

A hátsó venti elé miért is kellene szűrő,amikor az kifele fúj? Hogy ne menjen ki az esetleges por? Egyébként ez a ház eszement, hogy vonzza a port,nem is értem hetente kell porszívózni a szűrőket,mert azért felfogja, de a házban is lesz azért. Én azt mondom erre, semmi sallang szivacs - ha van olyan ami levegőt u.u átengedi és szűr is az érdekelne. ;]
(Tehát "first", a hűtés legyen jó). Időnként a porosodástól függően 1/2 év 1 év ki kell takarítani fúvatni,porszívózni, oszt használni, azért van.(A szűrőket meg ahogy látszik rajta a por). ;) szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#72359) tonyrulez válasza arcitec (#72358) üzenetére


tonyrulez
őstag

Pontosan, kifúvó ventinek nem kellene porszűrő. Egyébként ha túlnyomásos hűtést alkalmazunk, vagyis több levegőt fújunk a házba mint kifelé, akkor az esetleges nem porszűrőzött helyeken (például a teljes hátsó panel ami tele szokott lenni résekkel) szintén kifelé fúj a levegő és nem engedi be a port. NZXT S340 házam van jelenleg, na ennek a tetején van venti nyílás, nem porszűrős, és ventit se raktam oda. De mivel 2db 140-es venti fúj be elöl, hátul meg csak 1db 120-as fúj ki, a tetején is rendesen áramlik ki levegő és nem jut be a por, csak kikapcsolt állapotban.

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#72360) Piftuka


Piftuka
veterán

Osztán, amikor kikapcsoljátok a számítógépet, akkor mi van a porral, tessékmondani?

Esetleg Ti olyan lakásban éltek, ahol a szálló por kanyarban kikerüli a számítóép hátsó részén lévő nyílásokat, és nem jut be a gép belsejébe? :P

"Aquila non captat muscas."

(#72361) arcitec válasza Piftuka (#72360) üzenetére


arcitec
addikt

Te írtad,hogy letakarod. :P . Nem készül az írás az új konstrukcióról? Már várja itt mindenki... :B

(#72362) varmi2 válasza Piftuka (#72360) üzenetére


varmi2
nagyúr

A gépház hátulján függöleges nyílás van a ventinek. Ode felesleges porszűrő, akifele fújó függőleges helyekre.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#72363) Piftuka válasza arcitec (#72361) üzenetére


Piftuka
veterán

Hát hiszen éppen azért szeretném a Phanteks ház hátsó falát is porszűrővel felszerelni, hogy ne kelljen letakarnom használaton kívül. :N Mert nem egy szép látvány egy "dizájn" gép, nylon zsákkal letakarva. :D

A régi CM Elite házam egyébként működés közben szintén túlnyomásos volt, mert az első venti valamivel nagyobb fordulatszámon mozgott. És azon a házon csak az első és hátsó venti nyílása volt szabad. Minden egyéb rést leragasztottam, hogy a levegő irányítottan, "csőszerűen" mozogjon.

Az "Enthoo Pro TG" esetében a túlnyomást működés közben megvalósítani már nehezebb, hiszen a ház teljes felső része nyitott.

Adja magát az oda felszerelt 2 db szívó ventilátor felszerelése, csakhogy jelenleg a 2 db gyári 140 mm-es ventivel is hallható jelenség a számítógépem.

Egyelőre nem aggódom emiatt, mert nem tudtam foglalkozni a BIOS-ban a fordulatszám finomhangolásával; nekem ez a "grafikonon a dB/RPM görbe mérőpontjait húzkodom" megoldás nem egyszerű. Tudom, "csilli-villi", és UEFI, és új évezred...

De régi, legacy BIOS-ban mennyivel egyszerűbb volt a fordulatszám százalékos értékét megadnom. Tudtam, hogy 1.400 RPM a venti max. fordulata, beírtam 30%-ot, és máris 420 RPM-mel forgott a venti.

Nem értem, miért kell ezeknél a modern BIOS-oknál mindent a dizájnnak alárendelni... :U
No, mindegy.

Ha azzal segítek bárkinek, természetesen szívesen írok a házzal szerzett tapasztalataimról. Talán még fotót is mellékelek, bár eddig csak szigorúan az összerakás dokumentálása céljából készítettem párat.

Az elmúlt ~2 hét ködös, borús időjárása finoman szólva sem kedvezett a fotózásnak. Kevés a természetes fény a szobában. Szóval előre elnézést kérek, hogy nem Pulitzer díjas képek készültek... :)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#72364) arcitec válasza Piftuka (#72363) üzenetére


arcitec
addikt

Jómagam, a gyári hátsót átraktam előre(párban vezérelve egy alaplapi csatiról). Így ott van a két darab gyári. Beszereztem ebből kettőt: [link] Ezek vannak hátul és a cpu hűtő felett, párban szintén egy alaplapi csatiról. - Írták itt,hogy nem minden esetben jó felülre kettő. Elég az az egy. Mikor fullon mentek ( a ház HUB-ról) az zajos. A giga ad vezérlő szoftvert. Egész jó.
Azzal állítottam be a hőmérséklet függő fordulatot és idle módban az alig hallható, majd a hőmérséklet függvényében emelkedő. Persze kell vele játszani. A samsung 970 evo plus mvme 1tb is idle -ben most 33 fok, meghajtva sem több 44 foknál. (Mert ez mérvadó alkatrész). Egyébként ha az msi nem ad erre szoftvert, léteznek free letölthetőek.
U.I: És nem 1400-as ventik a gyáriak: PH-F140SP ez 1200+- 250 RPM ;)
A giga szoftver (ami azért nem 100% - os de) kalibrálása: [kép]

[ Szerkesztve ]

(#72365) KAMELOT válasza Piftuka (#72360) üzenetére


KAMELOT
titán

Nekem nyitott a gép oldala. 3 év után szétszedtem a radiátort meg a ventiket. Kicsit voltak porosak. Nálam tényleg kevés a por.
Amúgy meg a gépet elég 1/2 évente kompresszoral kitakaritani. Vagy veszel sűrített levegőt.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#72366) mumtaz válasza Piftuka (#72363) üzenetére


mumtaz
senior tag

"Egyelőre nem aggódom emiatt, mert nem tudtam foglalkozni a BIOS-ban a fordulatszám finomhangolásával; nekem ez a "grafikonon a dB/RPM görbe mérőpontjait húzkodom" megoldás nem egyszerű."

Pedig jó az. Faszán be lehet vele lőni adott hőmérséklet szenzorhoz 1-1 ventilátort. Engem inkább az idegesít, hogy összekötésre nincsenek szabványok. Mármint olyan értelemben, hogy itt van például a CM MC500Mt házam. Ott lóg rajta a hub ventilátoroknak és RGB ledeknek. Ok, ez tök jó. Ott van az alaplapom alapból két CPU (CPU/CPU Opt) és három "system" (az egyik vízpumpához is) venti csatlakozóval. Meg tegnap kerül a gépbe egy NZXT Kraken X62 AIO vízhűtés a saját vezérlésével USB-n. Na ez így három külön vezérlés és mindegyik a saját megoldásával. Ebben inkább az az idegesítő (és ok, hogy ezt inkább Kraken is hozta magával), hogy nincs összeköttetés közöttük. De semmi. Jó lett volna, ha lefektetnek egy protokollt és legalább meghagyják az embernek a választást, vagy legalább a lehetőséget, hogy mindent ki lehessen használni.

Mert példaképpen ugye, ha a ház ventilátorai a hub-ra vannak kötve, akkor sok üzemmód nincs. Nyomógombbal állítom, hogy vagy 7V-ról, vagy 12-ről mennek a ventilátorok. Az alaplapra dugva őket megy a hőmérséklet szerinti szabályzás. Én nem szeretem, ha valami benne van a cuccban, de nincs kihasználva. Így jó lenne, ha mondjuk lenne kommunikáció az alaplap és a hub között, hogy beállítva a hőmérséklet függvényében szabályozza a ventilátorokat, de dönthetek úgy, hogy a házon lévő gombot megnyomva kézzel kapcsoljam őket szükség esetén.

És akkor ott a Kraken harmadiknak. Arra összesen 4 ventilátor köthető, amiből értelem szerűen 1, 2, vagy 3 a radiátoron (ugye radiátor függő, esetemben kettő) lévő ventilátor. Plusz így ott marad hely 3, 2, vagy 1 ventilátornak, amik meg mondjuk a házba befúvó ventilátorok. De a Kraken-t csak a saját szoftvere vezérli. Jó, hát ez most a Kraken egyedisége.
Más AIO vízhűtéseknél egy alaplapi csatira menne mondjuk a pumpa, külön lenne az alaplapról az RGB (ha van a hűtőn) és egy alaplapi venti csatira mennének a radiátor ventilátorai, vagy akár külön-külön csatira.
Most maradva a krakennél az csak a CPU hőmérsékletét nézi, semmi mást. Tehát a rákötött ventilátorok légszállítása csak a CPU hőmérsékletétől függ és ugye kapásból két kifújó ventilátor helyét elfoglalja. De mi van, ha a GPU hőmérséklete a magas? Akkor bizony ezek a ventilátorok sokat nem segítenek, hogy a meleg levegő gyorsabban távozzon a házból. Ilyenkor szinte csak a befelé fújó ventilátorok segítenek az átszellőztetésben.

Az a legnagyobb gondom, hogy az alaplap gyártó saját szoftvere sem áll a helyzet magaslatán Ez a Gigabyte SIV, avagy az alaplapi UEFI-s ventivezérlés. Itt meg az a gond, hogy egy ventit csak egy szenzor értékeihez lehet beállítani. Az jobb lenne, ha többhöz is, hogy, ha mondjuk a CPU ér el 40 fokot, akkor is ugyanúgy felpörgesse ugyanazokat a ventilátorokat, mintha mondjuk a VRM, vagy a SOC hőmérséklete éri el a küszöbértéket. De ezt ez nem tudja.
Ha a CPU 40 fok alatt van, a ventik lassan pörögnek, miközben a SOC meg 60 fokos, vagy a GPU épp dolgozik barom módon és 80 fok környékén mocorog.

Nem jó ez így. Miért nem lehetett megoldani, hogy ezeket egymással összekötve lehessen tetszőlegesen mindent beállítani? Ez így azért gáz, mert, ha az első ventiket a CPU hőmérsékletéhez lövöm be, akkor mondjuk csak a GPU melegedésekor nincs kellőképpen átszellőztetve a ház. Ha viszont ezeket a GPU-hoz állítom be, akkor meg a CPU melegedésekor a radiátoron lévő ventilátorok nyomnak ki több levegőt, mint amennyit a befelé fújó ventilátorok nyomnak a házba. És akkor máris borult a rend. Ha meg minden ventilátort az alaplap vezérel, akkor sem jó képlet, mert nem lehet beállítani ugyanazon ventilátor szabályzását több szenzorra, csak egyre. Az lenne a jó, ha mondjuk a ház elején lévő befelé fúvó ventiket beállíthatnám a GPU-ra és a CPU-ra is. Egyszerűen képtelenség minden üzemhez megfelelő légáramlást beállítani.

Bár ennek közvetlenül nem sok köze van a házhoz, de mégis. Mivel itt ugye pont a szellőzés a lényeges dolog.

Egyébként a házról szólva ebbe a 280-as radiátort felülre csak szívó módban lehet beszerelni, hogy a ventilátorok vannak felül és alattuk a radiátor, tehát a ventilátorok a levegőt átszívják a radiátoron. Bár ez nem baj, csak megemlítettem.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72367) arcitec válasza mumtaz (#72366) üzenetére


arcitec
addikt

Helló. Azért rendesen túltoltad ezt a kérdést miden féle szempontból. ;] Véleményem szerint nem kellenek az " általad emlegetett összefüggések" mert úgy egyébkén a fizikai összefüggések működnek. A cpu mindent visz, ha az melegszik, melegszik más is,illetve nincs semmi működés cpu nélkül(remélem érthető).Ebből kifolyólag arányosan lehet a hűtést vezérelni.Nálam így van. Sőt egyszerűsítettem az "összefüggéseket" mivel 1 pár hátsó-felső,1 pár front, 1-1 vezérlés.És teljesen rendben van a hűtés. Flottul működik,ahogy kell. ;)

[ Szerkesztve ]

(#72368) mumtaz válasza arcitec (#72367) üzenetére


mumtaz
senior tag

Most úgy állok, hogy a Kraken miatt nincs hátsó ventilátorom. Itt egyébként most megmutatkozik a ház egyik hátránya. Ez talán lehet tervezési hiba is. Mert mondjuk a ház moduláris, és ott van benne a VGA tartó konzol, ami tényleg jó találmány. Viszont sajnos túl hosszúra csinálták, így az egyik 3.5"/2.5"-os fiók csak legfelülre kerülhet, vagy csak sokkal lejjebb olyan helyre, ahol útban van. Tehát nálam csak legfelülre kerülhetett. Így viszont a radiátort csak úgy lehetett berakni, hogy a csövei a ház hátulja felé legyenek, mert a radiátor vége belóg a meghajtó fiókja fölé és csak pár milliméter hely van, ahol a csöcsonkok már nem férnek el. De így meg a csövek miatt a hátsó ventilátort ki kellett venni.
Ha megnézzük a képeket a VGA tartó konzol "szára" simán lehetett volna feleakkora. Két VGA kártyának a fele is elég lett volna és mivel vele kompatibilis rögzítő helyek vannak a házban bőven, így megfelelő magasságba lehetett volna rakni a rövidebbet is. És akkor azt a HDD fiókot lejjebb tudtam volna rakni 1-2 szinttel. Ezt nem értem, miért így csinálták.
Ok. Még tehetném a radiátort előre is, de a procim annyira nem melegszik, a GPU viszont igen és nem akartam, hogy elölről már eleve meleg levegő kerüljön a házba. Ráadásul, ha előre került volna, hiába 280-as radiátor, felül a harmadik (házhűtő) venti kb. egyharmadát letakarta volna.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72369) varmi2 válasza mumtaz (#72368) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nekem is ilyen kártyám van, csak nem a világos kék, hanem a sima. Felesleges a gpu tartó.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#72370) mumtaz válasza varmi2 (#72369) üzenetére


mumtaz
senior tag

Itt az a tartó most kimondottan előnyös. Mármint amúgy is, de egy kisebb "baleset" miatt meg pláne az, ami miatt a kártya vége, ha nincs alátámasztva, akkor 2 centit is simán lelóg. A "baleset" miatt a PCI-E sín elrepedt még az előző kártyámmal. Érintkezik és a helyén van, de a kártyát már igencsak korlátozott mértékben képes megtartani. Ezért jött jól, és hagytam is bent azt a tartót.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72371) Goldmember01


Goldmember01
tag

Üdv! Mi a véleményetek a Cooler Master MB511-ről? Mindenhol jókat hallok róla (jó airflow, jól szerelhető, van hely bőven). Esztétikai szempontból abszolút nem érdekel, hogy hogyan néz ki, mindent teljesítményorientáltan vásárolok majd.

(#72372) arcitec válasza mumtaz (#72368) üzenetére


arcitec
addikt

És a frontra lent nem férne el a cpu radiátor? Esetleg merev csöves szerelék nem segítene?:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#72373) varmi2 válasza mumtaz (#72370) üzenetére


varmi2
nagyúr

Értem. De lenne más megoldás is, ami nem makadályozná a hdd tartót, és akkor mehetne forditva a aio, és mehetne hátulra is egy venti.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#72374) mumtaz válasza varmi2 (#72373) üzenetére


mumtaz
senior tag

Ez most per pillanat az, hogy a Kraken csak tegnap került bele. Tehát itt most egyelőre csak a meglévő cuccokkal lett összeállítva a dolog. Persze lehet vásárolni kiegészítőket. Az egyik ilyen lenne a CM HDD/SSD fiók lecserélése. Ugye egy ház csere miatt meg egyebek miatt kár lett volna felrúgva mindent lecserélni a HDD-ket is. Két 5400-as HDD (2 és 3 TB-osak) vannak bent tárolásra + 1 7200-as 512GB-os van TEMP mappának, lapozó fájlnak, programoknak. De a házhoz 2db 2 fiókos tartó van. Az egyiknek alul dedikált helye van, a másik, aminek nincs a macerásabb. Bár szinte akárhová lehet rakni, de csak legfelül nincs útban semminek (a levegőnek sem). Viszont a Cooler Masternél van ezekből 3 fiókos is, ami alul a "dedikált" helyen ugyanúgy elfér. Tehát ez is egy lehetőség.

Vagy ott van még az átalakítás, hogy én alakítom át ezt a szárat. Ami talpas tartót linkeltél, az itt nem megoldás, mert az alsó szekció a plexilappal van szeparálva és eléggé hajlékony meg törékeny is. Nem igazán lehet terhelni. Max kivenni lehetne.

Meg lesz erre a megoldás, nem is ezzel volt a probléma. Inkább a gyárilag szállított kialakítás előnyeire/hátrányaira próbáltam rávilágítani.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72375) KAMELOT válasza mumtaz (#72370) üzenetére


KAMELOT
titán

2db 780 vga van egyik sem lóg. Rendesen kell rögzíteni a csavarokkal.
Kraken árából meg apróról rendes vizet raksz össze. Kicsit keresgélni kell.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#72376) zalman90


zalman90
őstag

Üdv.

Történt ugyanis hogy, még kari fele megleptem magam egy ilyen házikóval: Thermaltake
Tegnap pedig egy ilyen érkezett: Corsair H115i

A probléma hogy nem fér be, el éri a ramot és a felső csavarhelyek sem stimmelnek, így muszáj leszek gépházat cserélni.

Hogy tudok konkrétan olyan házat keresni amiben ez a radiátor kényelmesen el fog férni?

50 ezret szánok rá kb, köszönöm a segítséget :)

Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.

(#72377) Morris válasza zalman90 (#72376) üzenetére


Morris
veterán

P600s?

(#72378) Piftuka válasza KAMELOT (#72365) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nálam tényleg kevés a por."

Nagyon szerencsés vagy. :K

Nálunk sajnos extrém magas a porszennyezés! :( Autóforgalom, könnyűipar...

Egy nagytakarítást követően (amikor minden polcot letörlünk, átkenünk, minden függönyt kimosunk, minden ablakot lemosunk, mindent felmosunk, stb.) már fél órával megjelenik minden polcon egy vizuálisan is észrevehető porréteg.

Egy-két újabb nap elteltével pedig úgy néz ki minden, mintha ki sem takarítottunk volna.

Engem zavar, ha "porral terhelt" a számítógépem. A régi gépet rendszeresen portalanítottam. És amíg fiatal voltam és bohó, évente egyszer "atomjaira" is szétszedve szabadítottam meg minden portól.

Ám ezt az új házat 40.000 forintért vásároltam... nem véletlenül választottam porszűrőset. Nem szeretnék annyit "vesződni" vele, mint a régi géppel.

Mert akkor annyi erővel vehettem volna egy ennél jóval olcsóbb házat is. (Hozzátéve, hogy nagy fekete pont a hátsó részen lévő porszűrők hiánya, és a rések, ahol bejut a por. Ennyi pénzért nem ezt vártam.)

"Aquila non captat muscas."

(#72379) curmpli


curmpli
tag

Sziasztok.
Halk házat szeretnék alapműködés közben. Gamingre lesz 70%ban. Nem tudom a szellőzés vagy a hangszigetelés irányába induljak. Sok hozzászólást elolvastam, abból inkább a szellőzés felé nillen a mérleg. Atx, Ryzen 5 3600, félpasszív táp és Rx 5700videokártya, 2db SSD + 2dbHdd lenne benne. Mindenből igyekszek csendes működésűt választani.
Nem szeretnék átlátszó oldallapot és sok világító elemet a fronton sem, ha éjszaka üzemel ne világítson.
30eFt körül mit javasoltok?

(#72380) abridabri válasza Piftuka (#72378) üzenetére


abridabri
veterán

Erdemes lenne beszerezni egy levegotisztito brendezest a szobaba.Igaz 50-100k (meg a HEPA filter csere par 1000 fel evente ) , de megeri extrem poros helyeken.

[ Szerkesztve ]

(#72381) mumtaz válasza KAMELOT (#72375) üzenetére


mumtaz
senior tag

Köszönöm.
Neked is el van törve a PCI-E és úgy megmarad a két kártya a csavarokkal?
Mert egyel lejjebb írtam, hogy nálam ez a helyzet. Nálam ezért egy "áldás", hogy van.

A világért sem akarok trollkodni, de nekem vízhűtésben a Kraken bőven elég. Nem hiszem, hogy 40 környékén értelmes vízhűtést lehetne építeni, meg nem is akartam most ezzel foglalkozni. Utoljára még 2002 környékén építettem vízhűtést még eheim pumpával meg kiszuperált autó radiátorral. Azóta nem kellett. Majd fogok, de egyelőre ez a konfig marad még és ez nem igényli. A Kraken is inkább a hangtalanabb működés miatt lett, és azt teljesíti is. A proci hőmérséklet eddig sem volt magas.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72382) arcitec válasza abridabri (#72380) üzenetére


arcitec
addikt

100-150k- ért már olyat veszek amiben 10 évente kell cserélni ;)
Piftuka : A tüdőd fontosabb lehetne.. Arra mennyi a gari? De nem értem, nyitva ajtó ablak?
Akkor oda valóban légtisztító kellene sürgősen. Nálunk nem volt sok a por, de most meg alig van. És tuti működik, mert mióta van, megérzem ki a kutyás a villamoson. ;]

[ Szerkesztve ]

(#72383) KAMELOT válasza mumtaz (#72381) üzenetére


KAMELOT
titán

Ha el van törve értelmes lenne venni új lapot, nehogy valami gond legyen.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#72384) boogie84 válasza Morris (#72377) üzenetére


boogie84
veterán

Vagy Meshify S2

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72385) BogyóBP válasza Morris (#72377) üzenetére


BogyóBP
addikt

Mitől olyan jo az a p600s haz? Nekem a evolv x van de en annyira nem szeretem. Legelső gondom vele hogy ahol áthúzod a 24 pines kábelt annyira kevés mozgás helyet hagytak hogy az USB 3 as csati már nem először elkapta a műanyag borítást az alaplaprol annyira feszült benne.. nem is értem mitől ilyen rohadt merev az a belső csatlakozó. Nincs belőle flexibilis toldás?

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#72386) galciuscorp


galciuscorp
csendes tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek ezekről a házakról?
Fractal Design Define S2 Vision RGB
Cooler Master H500P Mesh vagy H500m

A mostani házam (Corsair 460x RGB) szerintem kicsi lenne egy H150i-nek, ezért keresek vmi olyat ami megeszi.

(#72387) KAMELOT válasza galciuscorp (#72386) üzenetére


KAMELOT
titán

Mind a 3 jól néz ki.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#72388) attiati


attiati
veterán

Ha külsőre megyek, akkor hol nézegessek házakat?
Hol lehet szűrni valami végtelen nagy adatbázist?

1. mAtx vagy ITX
2. fehér vagy szürke / ezüst
3. (lehetne ablakos, de nem fontos)
4. letisztult vagy designos ház
5. újan 30k alatt
6. használt is játszik korábbi évekről

minden más paraméter csak ezután jön :D

[ Szerkesztve ]

(#72389) boogie84 válasza galciuscorp (#72386) üzenetére


boogie84
veterán

Utóbbi kettő közül választanék. H500P Mesh-t honnan szereznéd be?

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72390) mumtaz válasza KAMELOT (#72383) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nincs akkora gond. Illetve van, de mégsem.

Alig több, mint egy éves lap. És, ha így egyébként működik és egyéb hiba nincsen, akkor azért nem fogok újabb 40-50 ezret kidobni az ablakon. Max nem tudom eladni.
Épp elég volt, hogy a benne lévő VGA kártya tönkrement.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72391) Morris válasza BogyóBP (#72385) üzenetére


Morris
veterán

Árba belefér. Felül szintén van hely a radinak. Az eleje leszedhető. És jól néz ki.

(#72392) galciuscorp válasza boogie84 (#72389) üzenetére


galciuscorp
csendes tag

Az iPon-nál és Rufsznál rendelhető még.

(#72393) zolee0307


zolee0307
őstag

Lehet hülyeség, de ezek a banch "házak" hétköznapi használatra mennyire alkalmasak? Hűtés szempontjából jobbak, mint egy sima ház?

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#72394) abridabri válasza zolee0307 (#72393) üzenetére


abridabri
veterán

Minden tovabbi nelkul akalmasak napi hasznalatra, hutes kb egalban van egy airflow hazzal.

A negativ a porosodas , es nincs ami tompitsa a VGA coil whine zajt ,igy sokkal zavarobb mint egy gephazban.

(#72395) Bodz válasza Goldmember01 (#72371) üzenetére


Bodz
nagyúr

20k most a Phanteks P400A. Én inkább azt venném.

[ Szerkesztve ]

(#72396) zolee0307 válasza abridabri (#72394) üzenetére


zolee0307
őstag

Köszi. Arra gondoltam, hogy a gépet feltenném az asztalra, viszont bezsúfolni sem akarnám a cuccokat kis házba, meg talán a cuccok jobban leadnák a hőt. Látványosabb is lenne.

Csak ahogy nézem ezeknek nem nagyon van előlapi panel, a bekapcsolás, reset hogy van megoldva?

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#72397) BogyóBP válasza galciuscorp (#72386) üzenetére


BogyóBP
addikt

H500p nel tapasztaltam már bekapcsolo gomb problémás hazat illetve elég hamar hajlik a psu takaró lemez is úgyhogy óvatosan szerelendo. A h500m minden irányból üveg és van hozza 2 fajta elolap is igazából mindenben jobb a h500p mesh tol csak annak meg a psu takaró lemeze két helyen osztott így a kabeleknek meg moduláris táp esetében is nagyon kevés a hely nem beszélve a borzasztó rossz helyre szerelt venti vezérlő hubrol sem. Ha az SSDt az fele helyezed el és nincsenek ultra vékony táp kebeleid akkor szinte esélytelen azt a takaró lemezt vissza csavarozni úgy hogy ne feszuljon a táp kábel vagy a sata kábel annyira hogy ne erintkezzen. Ráadásul a 2 USB3 as vastag kábelt elhelyezni is marha nehéz mivel nagyon merevek. Nekem anno ez miatt ment vissza a boltba mert képtelen voltam bele költözni. A H500p mesh teteje egy plexi lap ami egy portorles után már tiszta mikro karc. A fractal design hazat már en is néztem meg is van hozza a riser kábel de meg nem vállaltam be mert a sima define C vel rossz tapasztalatom volt. (Hibásan petforalt usb3 csatlakozó). Illetve nagyon mutyur volt de jól be lehetett építeni csak a hely közbe szólt. A nagy verzió jónak tűnik mert van rajta tartály felfüggesztés hely is, gyakorlatilag egy hosszított előző verziót kapunk állítólag nem rossz viszont a ventik nem a leghalkabbak. A coolermaster 20cm és ventije is halk morajt ad meg alacsony fordulat mellett is. Ezek tudatában mérlegeli. Tapasztalatokat írtam.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#72398) abridabri válasza zolee0307 (#72396) üzenetére


abridabri
veterán

A normalisabb testbencheken mindegyiken van bekapcs/ reset . De ha megse akkor veszel egy 2pines switchet (pl ilyesmi: [link] / taviranyitot / ujabb alaplapokon van dedikalt power gomb is.

(#72399) Cyberbeni


Cyberbeni
addikt

Sziasztok, szeretnék egy új házat e köré:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350-Gaming-rev-1x#kf
https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-led/
http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2674&lang=en
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/TX-Series%E2%84%A2-TX650-%E2%80%94-80-PLUS%C2%AE-Bronze-Certified-650-Watt-High-Performance-Power-Supply/p/CP-9020038-NA
4x 3,5" HDD (de szeretnék legalább 6 férőhelyet)

Ami fontos, hogy legyen hangszigetelt és ne villogjon millió színben. Ablak nem számít, mert úgyis a másik irányba fog nézni. Lehetőleg fekete, de ez a legkevésbé fontos.

Szeretnék 30k alatt maradni, ha lehet.

(#72400) arcitec


arcitec
addikt

..

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.