Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61001) fogtunder válasza #74018560 (#61000) üzenetére


fogtunder
nagyúr

van külön kompakt vizes topik. amúgy röviden, tömören nem sokat nyersz vele egy komolyabb léghűtéshez képest, viszont drágább és a pumpa egy plusz meghibásodási faktor, szóval jól gondold meg, hogy belevágsz-e. az előny, hogy biztos nem fog belógni a RAM slotok fölé és a keskenyebb házak 160mm-ben limitálják a CPU hűtők méretét többnyire, ezeknél ez sem tétel. ha nem tuningolsz, nehezen indokolható reálisan a beszerzésük. persze más kérdés, ha eldöntötted, hogy kell, nekem is kellett :DDD

ha tényleg kompakt vizezni akarsz, minél kisebb házban, akkor Thermaltake Core V31, Phanteks P400, NZXT S340 (ennél vigyázni kell, mert a kábel takaró lemez miatt a vastagabb radik nem nagyon férnek el), Corsair 400C. a Corsair amúgy többnyire eléggé túlárazza a termékeit, pár kivételtől eltekintve nincs nagy extra az elrendezésben se.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61002) wowpegazus válasza fogtunder (#60996) üzenetére


wowpegazus
tag

Sziasztok!

Megjött a Kendomen DeepCool red házikó, össze is szereltem. Elöljáróban annyit, hogy még nem volt a kezemben igazán minőségi ház, úgyhogy némi elfogultsággal mondhatom, hogy ez az eddigi legjobb, amihez volt szerencsém.

Alapból 5 ventilátorral van szerelve, ezek sebessége a ház elején található bal szélső gombbal állítható. Lassútól a gyorsig 3 fokozat. A power gomb fehéren világít.
Előlap, tetőlap levehető. 2 db ventilátor van elöl - piros ledekkel, 2 felül - ez színtelen, 1 a házban a hátlapon felül.

Az oldallapok jó minőségűek. Egyiken normál ablak, a másikon kb. 1 cm-es mélyedés a kábelek elrendezéséhez.

Porszűrő van az előlapon (ventilátorok előtt), a felső oldalon (ventilátorok felett), illetve a táp alatt.

A házból a szokásos kábelek jönnek le - 1 usb 3, power, reset, hang, ... 3 db ventilátor zsinór (3 tűs alaplapi csatlakozó + 4 pines tápra dugható áramfelvevő).Igényesen el vannak vezetve a kábelek. A felső ventiknék egy toldalék csatlakozóval meg van hosszabbítva az alap madzag.

A felső porszűrő kívül műanyagszerű rács, belül valami puha bolyhos anyag. Az előlapi porszűrő sima műanyag szerű. Mindkét szűrőrács könnyedén lepattintható.

3 optikai, 3 HDD, 3 SSD hellyel rendelkezik a ház.

Aranyos kis extrák:
- Táptámasztó szivacs, alaplap támasztó szivacs.
- HDD helyeknél rugalmas szilikon alátámasztó a csavaroknak (alulról kell belefogatni a sínbe a HDD-t)
- Megfelelő számú csavar
- A netes képeken a ház eleje fehéres színű - hát nem az! A fehéresnek tűnő színt átlátszó műanyag lapok okozzák, amik a piros ledtől pirosak lesznek.
- A ház hátulján csavarozható, és ki/berakható minden kártya kiállás, így nem kell kitépkedni a lemezeket, hogy egy videokártyát beillesszen az ember.
- A GTX1070 G1 Gaming bőven elfér benne.

Speed Fant ráengedtem a gépre:
- Ez a ház nagyságrendekkel levette a hőmérsékletet. Proci 32C-on megy (előtte átlag 36-38 volt)

A tetőt sajna nem tudtam szétszedni.

A "Karácsonyfa effekt" valahogy így néz ki.(P:J)

[ Szerkesztve ]

(#61003) pipo112


pipo112
senior tag

Hi minden topik lakónak és erre tévedőnek!

Tapasztalataimat osztanám meg a nem rég vásárolt Be quiet silent base 600 (widow) házikóról!

Nos az első találkozás nem sikerült a legjobban , igaz külsőre nagyon tetszett igen dizájnos kis mid tower olyan első látásra szerelem XD!
Mikor jött az átköltözés azzal együtt jött egyenes úton a kiábrándulás pillanatai is , de nem adtam fel küzdöttem vele mint egy kis betöretlen kancával mert gondoltam ebben a házban többnek kell lennie mint amit első összepakolásra mutat . S mára elégedett is lettem vele csendes és a húzott fx-em is elbírja teljesen zártan pl egy ibt teszt alatt is .

A szerelése elég könnyű a kábeleknek rengeteg hely van szépen el lehet dugni őket és nem puposodik a hátlap.
a hangszigetelése elég jó pl alap netezés közben nem is lehet hallani ha megy a tv pedig az asztalon van közvetlen mellettem. Persze ha nagyon fülelsz akkor lehet hallani pedig van benne 6 venti + 2 a D-14-en.
A plexi oldallapja nekem nagyon bejön .bár ez szubjektív
A váza igen masszív nem rezonál a ház ,még a műanyag berakások se. tényleg silent!
A széles nagy kocka gumitalpak szépen tartják.
Ami negatívuma van a háznak ,ventilátort szerelni a hátlapra ahol ki van alakítva a hely nem igazán lehet vagy csak slimet , de én értelmét nem látom mert ott pont nincs semmi amit hűteni kellene szvsz hasznát én nem találtam , pedig kipróbáltam!
Az előlap levétele csak mindkét oldallap levételével lehetséges mert alulról is teljesen zárt ,így nem lehet alányúlni és úgy leszedni + nálam van bent egy dvd író amiben meg akad levételkor na ez nagyon nem tetszik de megtudok békélni vele, bár ilyenkor emlegetem a német precizitás a felmenőikkel együtt :DDD
plusz a ház tetejénél hátul ahol teljesen zárt ott meg reked a levegő ezért is melegszik valószínű én ide fúrni fogok 8 lyukat ,hogy a meleg könnyebben távozzon mert hiába van ott rács hátul az a rohadt meleg felfele akar menni :W :W :W remélem nem veszti el a merevségét a teteje
nagyjából ennyi ! ami még fontos igényli a nagy statikus nyomással rendelkező ventiket a zártsága miatt :R

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#61004) fanti válasza wowpegazus (#61002) üzenetére


fanti
addikt

Gratula a házhoz, nekem is ilyen van pont!

Amúgy kétféle kivitelben (színben) gyártják. De nekem is a piros jön be, olyan kellemes piros, nem vakító, pont szép halvány, kellemes a szemnek.

Ja, nekem volt komolyabb házam, egy nagy böszme Chieftec, de semmivel sem hűtött jobban, pont ellenkezőleg. Cserébe több mint dupla ilyen nehéz és drága volt.

Én is javaslom a kuckót olyan fórumtársaknak, akik egy alacsony árfekvésű, de okosan kigondolt, és szépen kivitelezett és alapjában jól felszerelt házat szeretnének!

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#61005) fogtunder válasza pipo112 (#61003) üzenetére


fogtunder
nagyúr

na pont ezért kell arra a hátsó helyre venti, hogy kihúzza a meleget, de ott nem volt gyárilag egy venti amúgy? vagy csak a CPU hűtőtől nem fér el? én fentre az első slotba nem is raknék egyáltalán, mert sok értelme nincs a zárt fedlap miatt, illetve a konfigodhoz eleve nem vettem volna szigetelt házat, a VGA és a CPU is elég szépen tud fűteni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61006) pipo112 válasza fogtunder (#61005) üzenetére


pipo112
senior tag

ott eredetileg/ gyárilag nem volt de oda tettem egy Akasa apache 140-est ami igen sokat segített ,előre ment 2 wing boost2 plus 140 es azok tolják befele a friss levegőt hátul van egy Noise blocker pro ami húzza ki meleget . a 2 gyáriból az 1ik ment alulra a 12 es a 14-es meg felülre az akasa elé az húzza fel a friss levegőt a
az akasa hátul szépen tolja ki a meleget na de ha ráteszem a kezem ott a tetejére érezhetően meleg na ezért tervezek oda fúrni pár lyukat szerinted ez megoldható vagy utána már veszít a tartásából?
amőgy épp ma nyomtam egy ibt tesztet 4,5 ghz-en és nem ment 68c fölé a proci pedig silentre vannak állítva a pörgettyűk.

a vga nem fűt még 70 fölött nem láttam max 65- 68c szokott lenni de jöv héten jön a gtx 1070

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#61007) abridabri válasza wowpegazus (#61002) üzenetére


abridabri
veterán

Koszonjuk a beszamolot ,igy talan batrabban fogjak megvenni akik 10-15k kozotti szellos hazat keresnek.

(#61008) Tomi0703 válasza AngerFîsT (#60999) üzenetére


Tomi0703
őstag

Nincs usb 3. Marad a Kendomen szerintem.

(#61009) mobal


mobal
MODERÁTOR

Idáig kitartottam, hogy nekem Silent Base 800-am lesz, erre megláttam a 400q-t. Pro és kontra? Corsair ventik milyenek?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61010) abridabri válasza mobal (#61009) üzenetére


abridabri
veterán

Corsair ventik xarok , a BQ ventik pedig nagyon jok :K

(#61011) mobal válasza abridabri (#61010) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Akkor jó, marad a Silent Base.

Szerk.: Vagy lesz a 400Q és veszek bele 4 ventit. Melyik a jobb?

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61012) fanti


fanti
addikt

Amúgy meg ha már az alsó tápos házak korát éljük, akkor pl. miért nem lehet az alaplapon a 24 pines tápcsatit 90 fokban elfordítani, mint pl. egyes alaplapoknál a SATA csatikat? Mennyivel okosabb lenne így csatlakozás szempontjából, nem?
Vagy a VGA-k 6-8 pinest tápcsatijait is a kártya teteje helyett a végére tenni, alulra.

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#61013) fogtunder válasza mobal (#61011) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nagyon más a két ház, méretben, belső felépítésben is, a 400Q egy kipucolt belsejű kompakt ATX ház hangszigeteléssel, a SB 800 meg egy full-size ATX, moduláris meghajtó keretekkel, de van benne 5,25" hely. a SB800-ban jobbak a ventik valóban, bár én nem túl rég eléggé befürödtem 2 Pure Wings 2-vel, elég zavaró hangjuk volt már 7V-on is.

amúgy ha nagszigetelt házat keresel, érdemes megnézni a TT Suppressor F31-F51-et is, designra nagyon hasonlóak a 400Q-hoz, de több a hely a hátlapjuk mögött és nincs ott az útban középen az SSD keret, ami a Corsair egyik legnagyobb hibája.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61014) tpeter77 válasza wowpegazus (#61002) üzenetére


tpeter77
addikt

szia,
mindegyik venti 120mm-es?

(#61015) exprex


exprex
újonc

Üdv!

Az alábbi konfigurációra keresek megfelelő házat 20k, legfeljebb 30k Ft-ért. Elsődleges a jó szellőzés lenne és a porszűrés.

A konfig a következő:
Alaplap: Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU: Intel Core i5-6600K
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2400MHz
GPU: Gigabyte GTX1070 8GB DDR5 GV-N1070G1 GAMING-8GD
Táp: Chieftec Smart 700W GPS-700A8
Proci hűtő: Noctua NH-U12S
1 3,5" HDD és 1 2,5" SDD

Köszönöm a segítséget!

(#61016) #74018560 válasza fogtunder (#61001) üzenetére


#74018560
törölt tag

Köszi a tippeket, valami ilyesmi ház kéne nekem! :K

Többek közt Antec Sonatam is volt, tetszik h masszív fém az egész, csak nem kéne az elejére a kinyiható ajtó meg lehetne kicsit "modernebb".
Plexi nekem nem kell :N Meg 25k-ban jó lenne megállni.
Ha valakinek van még tippje, jöhet :R

(#61017) Hunork


Hunork
veterán

Kicsit OFF: hála Istennek, nem csak én vagyok különc, van pár barátom, akik hasonlóak. Jelentem, az itt általában soha nem beszélt alábbi két házat vásárolták meg, és mindketten nagyon elégedettek, pedig CM és Bitfenix házról váltottak, és egyik ház sem volt többe, mint 17k.
Xigmatek (mert van két cucc a gyártótól :) ) és Cougar (mert szintén zenész... sajna, itt csak egy venti van beépítve, ami nem feltétlen baj, mert vett három értelmeset)

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#61018) fogtunder válasza #74018560 (#61016) üzenetére


fogtunder
nagyúr

sokan vannak így vele, hogy nem kell az ablak, a gond az, hogy egyre kevesebb házat gyártanak plexi nélkül, ami jó és jó az ár/érték aránya, most éppen ez a trend. a Phanteks P400s, ugyanaz, mint a sima P400, kis hangszigeteléssel, plexi nélkül, fekete 24-25K. a Phanteks Enthoo Pro-ból van még ablak nélküli verzió, az 27K, nagyon jó ház. Fractal Design Define S is van ablak nélküliben 26 k körül, szintén nagyon jó darab.

(#61015) exprex: Phanteks P400 (ez nem a legszellősebb, de a konfigodat bőven elbírja), Phanteks Enthoo Pro M, Phanteks Enthoo Pro, aprón van NZXT N450 is 30-ért, Theraltake Core V31, ha találsz még, Fractal Design Arc Midi R2.

(#61006) pipo112: nehéz megmondani, hogy az a műanyag mennyire bírná a lyuggatást, de esztétikusra szerintem nem egyszerű megcsinálni, én hagynám inkább. vagy akkor már maszkoló szalag, felrajzolni és dremellel kivágni ugyanolyan vágatokat, mint hátul vannak.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61019) mobal válasza fogtunder (#61013) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Lehet 400Q lesz és teszek bele 3 db Pure Wings 2-t. Ez esetleg jobb választás lenne így mint egy Silent Base, ha tekintettel vagyok a hőmérsékletre is?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61020) fogtunder válasza mobal (#61019) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Hőfokban nem lesz jelentős eltérés, max 1-3 fok, a 400Q modernebb konstrukció, ha valaha akarsz folyadékhűtést használni, akkor azt, vagy a Suppressor F31-et ajánlom, de ha találsz jó áron SB600-ast aprón, akkor azt is nyugodtan meg lehet venni léghűtésre. én leginkább az F31-et venném a háromból amúgy.

a ventiket meg meg kell nézni, leszabályozva simán lehet, hogy nem kell őket rögtön cserélni.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61021) #74018560 válasza fogtunder (#61018) üzenetére


#74018560
törölt tag

De nekem akkor se kell plexi :DDD A hajamat se hordom ecset formában, mert most ettől hülyült meg a teenager társadalom :D

Legjobb lenne egy "paraszt" server ház. Amibe befér a 14 centis vízhűtő radiátor+venti....

[ Szerkesztve ]

(#61022) fogtunder válasza #74018560 (#61021) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ok, de szart nem fogok ajánlani, csak azért, mert nincs rajta ablak, amiket írtam az előző hsz-ben, azok jók és ablak mentesek, a kereten se lógnak túl nagyon, olcsóbban nem igazán tudok, max majd valaki kisegít.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61023) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Üdv!

Corsair Crystal Series 460X RGB-ről van már valakinek tapasztalata? Tudom friss, de Amazon.de-ről 55k-ért rendelhető, eléggé tetszik, erre szeretném lecserélni a Define R4-emet mert már unom, meg nem tetszik hogy minden melegebb benne mint kéne, a hűtés nem az erőssége.... :(

(#61024) KillBorn


KillBorn
senior tag

Úgy látom tempered glass lesz a sláger 2017-ben:
http://www.phanteks.com/Eclipse-P400S-TemperedGlass.html

"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"

(#61025) fogtunder válasza GeneraL_XTX (#61023) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ez egy 400C üveglapokkal, a hőfokok gondolom ennek megfelelően fognak alakulni, angol teszt már van róla. ami nagyon hasonló még, az az Anidees AI Crystal, arról jókat olvastam. kell a full üveg, vagy csak legyen jól szellőző?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61026) #74018560


#74018560
törölt tag

Ú, megvan, ez kell nekem:

Mint egy pokolból küldött messiás :R :R :R :DDD

(#61027) nyozo


nyozo
aktív tag

Üdv! Nem rég érdeklődtem, hogy szerintetek bele megy-e a Zalman Z11 Plus-ba 2db 14cm-es ventilátor felülre,
ez nem annak a helye? :R

Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"

(#61028) fogtunder válasza nyozo (#61027) üzenetére


fogtunder
nagyúr

de, azok 14cm-es furatok.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61029) nyozo válasza fogtunder (#61028) üzenetére


nyozo
aktív tag

Akkor 2db 14cm-es Enermax Everest Silence ventinek bele kell menni-e igaz? (139x139x25 a hivatalos mérete)

Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"

(#61030) GeneraL_XTX válasza fogtunder (#61025) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

a full üveg nem tetszik, ennyi (elő és oldallap) szerintem pont elég :)

(#61031) fogtunder válasza GeneraL_XTX (#61030) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezen kívül inkább olyanokat tudok, aminek csak az oldallapja üveg. NZXT S340 Elite, In Win 303 (ennek kissé fura a kialakítása, a jó légáramhoz ajánlott bele 6 venti, de van most aprón egy bontatlan, ha 24-25-ért el tudod vinni az nem rossz üzlet), vagy a Phanteks Enthoo Pro M-ből van full Plexi oldallapos (elvileg edzett üveg is létezik, de itthon nem igazán kapni), illetve Aerocool P7 C1-ből is van üveges verzió. papíron van Phanteks P400 is üveggel, de az csak a gyártói honlapon létezik kb.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61032) mobal


mobal
MODERÁTOR

Ezek a gumi rögzítő csavarok mennyire jók? Gondoltam rá ha már mondjuk veszek egy 400Q-t és telepakolom be quiet ventivel akkor ezzel kötném a helyére.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61033) fogtunder válasza mobal (#61032) üzenetére


fogtunder
nagyúr

teljesen jók, két dolog mehet félre: ha nagyon közel van a porszűrő a venti felfogató panelhez, akkor típustól függően lehet nem magy majd vissza a helyére a szűrő rendesen, én benyaltam ezt a Lepa bol.Quietekkel a H440-nél. a másik, hogy ha nem rögzül elég szorosan és sínekkel van megoldva a felfogatás, akkor lehet, hogy el fognak csúszkálni, de ez nem tétel, ha telerakod ventivel.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61034) smiti válasza #74018560 (#61026) üzenetére


smiti
addikt

Tessék, a pokol:

Bár ez a kép már a lepa ventikkel készültek, a gyári Corsair inkább narancsosabb beütésű. ;)

(#61035) ftamas0201


ftamas0201
senior tag

Sziasztok.
Mi a véleményetek a Be quiet házakról?
Ma szeretnék rendelni gépházat hogy még a héten megkapjam esetleg, Kinéztem egy típust méghozzá a Be Quiet Silent Base 800 típust. A jelenlegi Thermaltake házam már igencsak szét van kopva és iszonyatosan rezonál két db 1 Tb-os HDD-vel, konkrétan az ember agyát húzza kifele ez a búgás amit produkál.
Illetve egy ilyen házhoz már kellenek valamiféle hosszabbító kábelek pl a tápegység kábeleknek stb (FSP aurum gold 500W)?

(#61036) #74018560 válasza smiti (#61034) üzenetére


#74018560
törölt tag

Cool! :K

Ez kell ide is! :R :R

(#61037) tpeter77 válasza fogtunder (#61020) üzenetére


tpeter77
addikt

Szia
Neked milyen házad van, és mi az ami tetszik? Kiváncsi vagyok rá, mert az izlés egyedi dolog.

(#61038) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Ma kibontottam körbefotózni az NZXT Noctis-t. Hű de nem egy kategória a Xigmatek Asgardommal, meg úgy bármivel amivel dolgom volt eddig. :Y
Viszont eléggé olcsó hatású a bekapcs gomb billenős megoldása. Értem az okát, de akkor is ront az összképen. :F
Remélhetőleg pénteken elviszik végre és akkor már csak egy fehér H440-re kell várnom, mert persze eddig tele volt vele az apró, most meg csak egy darab fekete-zöld van. :W

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#61039) mobal válasza fogtunder (#61033) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Köszi. Vízhűtés később opció. Megnézem a gumit, aztán h nem jó akkor majd becsavarom. Januárban akkor 400q vásárlás lesz! :)

A felépítése tetszik + a szatyor hátul a 3 meghajtómnak.

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61040) fogtunder válasza tpeter77 (#61037) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem leginkább az okosan kialakított belsejű, nem túl csicsás házak jönnek be. jó ha van bennük egy kis formai játék és nem csak egy hasáb az egész, de alapvetően legyen egyszerű, letisztult a design. az ITX gépem egy TT Core V1-ben lakott, utána a nagy VGA miatt váltanom kellett, akkor vettem egy Phanteks P400-at, illetve pár hete találtam egy nagyon jó árú NZXT H440-et, arról bővebben itt és itt írtam.

(#61035) ftamas0201: rajta van az ajánlott házak listáján, ha nem akarsz vízhűtést, mehet. a tápegységed jó lesz hozzá.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61041) fogtunder válasza mobal (#61039) üzenetére


fogtunder
nagyúr

jó az a 3-as SSD keret, csak nagyon útban van a kábeleknek, leginkább a 24-es ATX-nek. ha nem akarod használni a táptakaró alatti helyeket, akkor kisebb probléma, de azért lehet szívás vele, mikor összerakod. mondjuk az átlag felhasználónak ez nem gond, mert egyszer összerakja, aztán annyi, én a venti csere, LED és egyebek miatt elég sokat szereltem az utóbbi időben a gépet, plusz a tápom kábelei rohadt merevek, tuti anyáztam volna párszor.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#61042) mobal válasza fogtunder (#61041) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Megrendeltem nemrég, majd meglátjuk. Ahogy néztem videók alapján annyira nem gázos - bízom benne. Mind három rekeszbe raknék valamit, most izgulok, hogy a SATA kábel elég legyen.

Érdekesség, Amazonról vettem mert ott a "régi félét" még árulták. Az új félét lehet csak itthon kapni amiben van egy plusz ventiszabályozó, és szerintem csúnya kapcsoló az USB port mellet. Még az ára sem volt vészes ~ 99€.

mobal,

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#61043) denko


denko
senior tag

sziasztok!

Mi a mostanság jó hang szigeteléős házak?

Ami érdekelne:

-Nem vizhütés
-USB 3 elől
-Kártya olvasó ( legalábbis utólag lehessen belerakni)
-Fekete
-Hely 1 ssd és 2 HDD -nek
-Ne villogjon mint karácsonyfa, ne világitson a fény, mert hálószobában lesz
-csendes:)
-MID tower leginkább, nem kell átlátszót plekszi oldalt
Olyan 25-öt adnék érte. Max 30 ha nagyon nagyon bejövös.

[ Szerkesztve ]

(#61044) tpeter77 válasza fogtunder (#61040) üzenetére


tpeter77
addikt

köszi
A becsukható ajtó miatt nem lesz rosszabb a hűtés? Zaj értem, hogy kevesebb lesz, ez lenne a célom, hogy szinte hangtalan lehessen a gép.
Elgondolkoztam, hogy váltanék eladom a feleslegesen nagy Chieftec torony házamat és valami kisebbet vennék. Külsőre az olyan házat keresnék aminek a felső 1-2-3 darab 5.25" részét nem takarja el ajtó, az alsó részén viszont könnyen kipattintható szűrőbetét van a ventik előtt, hogy könnyen lehessen tisztítani, amiben alul van a táp és mindenhová 12 vagy 14 centis hűtőt lehet beszerelni.
Lehetőleg olyat, aminél a kábeleket rendesen el lehessen rendezni, fix kábeles Seasonic S12 430W tápom van.
Vennék a házba két E-loop vagy BQ ventit amiket PWM alapon szabályozná az alaplap (van silent és normal üzemmódja).
Így lenne halk, jól szellőző házam. Kérdés, hogy anyagilag mennyiből lehet ezt megúszni?

[ Szerkesztve ]

(#61045) süttyő válasza wowpegazus (#61002) üzenetére


süttyő
tag

"Megjött a Kendomen DeepCool red házikó, össze is szereltem. Elöljáróban annyit, hogy még nem volt a kezemben igazán minőségi ház, úgyhogy némi elfogultsággal mondhatom, hogy ez az eddigi legjobb, amihez volt szerencsém."

Nekem ugyanez az érzésem volt z9 neo leváltásakor amit egy arc midi r2 követett. A hideg kirázott, pedig nem egy annyira minőségi házról beszélünk. :D

(#61046) MasterDeeJay

Szeretlem cégnél egy olyan gépházat ami baromira tetszett de nem néztem meg a típust most meg érdekelne.

Úgy nézett ki hogy teljesen fekete, és az egész gép csak lukacsos rácsból állt. Több nem maradt meg sajnos.

Valami ilyesmit szeretnék de nem tudom a pontos típust, még gyártót sem.

Szóval legyen full rács az egész, teljes ATX méret, táp lehet alul is, usb kivezetésből 3.0 kell legalább 1db. Legyen floppyhely mert van egy chieftek kártyaolvasóm ami floppyhelybe megy bele.
Ár max 25eFt

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#61047) süttyő válasza MasterDeeJay (#61046) üzenetére


süttyő
tag

Esetleg? In win Dragon rider
Ja most látom, nem kapható sehol :(

[ Szerkesztve ]

(#61048) #74018560 válasza #74018560 (#61026) üzenetére


#74018560
törölt tag

Legújabb információim szerint nem fog passzolni a 14cm-es venti vele :(

Tudtok hasonló házat ajánlani, amibe igen?

Esetleg pont Corsairt? :F

(#61049) tpeter77 válasza süttyő (#61045) üzenetére


tpeter77
addikt

szia

Ez az Arc Midi R2 ház igen tetszik, ehhez hasonlót keresnék kicsivel olcsóbban.

(#61050) süttyő válasza tpeter77 (#61049) üzenetére


süttyő
tag

En korulneznek a helyedben apron, enis onnan vettem 20e Ft-ert postaval egyutt, vadi uj foliazott allapotban. ( meg mostis rajta van :D) Vannak korrekt ajanlatok, nezz korul! :)

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.