Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72301) zolo96 válasza boogie84 (#72298) üzenetére


zolo96
tag

Bocsi 16-.áig volt akcióban :W
Az iránymutatást pedig köszönöm :R

(#72302) sicc33 válasza Piftuka (#72300) üzenetére


sicc33
aktív tag

Nem kell annyi. 15-20 mm és befér az ODD.

(#72303) Ambrosio


Ambrosio
csendes tag

Sziasztok!
Azt tudja-e valaki, hogy a Phanteks P400s házakhoz gyárilag csomagolt ventik PWM-esek, vagy szimpla 3 tűsek?
Illetve, hogy vállalhatók-e, vagy ildomos cserélni?

[ Szerkesztve ]

(#72304) Morris válasza Ambrosio (#72303) üzenetére


Morris
veterán

3-as.
Én cseréltem pwm-re. De ki kell tapasztalni.

[ Szerkesztve ]

(#72305) arcitec válasza Ambrosio (#72303) üzenetére


arcitec
addikt

Nem kell pwm feltétlen azért nem kell kicserélni,ha egyébként megfelelő. A különbség annyi, hogy a pwm-est alacsonyabb fordulatra is vissza lehet szabályozni. Nálam a 3 pines Phanteks 380 min fordulatra lehet a 4 pines Noctuákat meg 200-ra. De úgy van belőve,hogy 800-900 fordulat a legalacsonyabb itt már alig van szélzaj és van hűtés is. Minél alacsonyabbra van visszavéve annál kevésbé hatékony a hűtés. Kivéve a cpu hűtő , de az más kérdés már. Tehát még meg sem vetted,de már a belső cserén gondolkodol. Bőven van időd.
A HUB-ot tartom feleslegesnek benne inkább.(Mert azon keresztül meg nem lehet szabályozni a fordulatot már.) Persze most nézem nekem nem ez a típus van, léteznek 4 pin-es ventik is. Majd meglátod ha megérkezik,miféle lesz benne.

[ Szerkesztve ]

(#72306) Ambrosio válasza arcitec (#72305) üzenetére


Ambrosio
csendes tag

Köszi.
Kb. 15 éve vettem utoljára házat (Cooler Master-t), abban még molex csatis, hangos ventik voltak... be se kötöttem őket... Szóval, igen meglátom milyen lesz a gyári, 1 dolog számít, hogy halk legyen. Alap gép lesz benne, játék kb. havonta 1x... a többi az idle/web/film... szóval a hőmérséklettől nem félek, csak a zajtól. Pont azért veszek új házat (meg tápot), hogy síri csend legyen.

(#72307) Yeffy


Yeffy
veterán

Sziasztok,

Jo par ev utan visszaterek desktopra, igy egy hazra (is) volna szuksegem.
B450 deszka, 3600(X), valami alapabb VGA, kesobb egy 2060S/70S szintu kartya menne bele, plusz a sallang (SSD, HDD, ODD, PCI-E x1).
Minel csendesebb (idle), viszont, ha kell, jol szellozo (load) gepet szeretnek epiteni.
Nezegetem az ajanloban levoket, meg aruhazakat, de nem nagyon talalok olyat, ami nekem megfelelne, nagy nehezen talaltam egy termekcsaladot a Cooler Master-nel, ami tetszik.

Linkelem is oket sorban:
MC500P
MC500MT
Maker 5T
Maker 5
MC Pro 3

A meretet meg nem dontottem el, h ATX vagy mATX legyen, bar ugy latom, egyedul az utolso ami mATX-es, a tobbi normal ATX-es, ugye? Mondjuk parnal irja, h tamogat E-ATX-et, ami szamomra meglepo, tekintve, h kb ugyanakkoranak tunnek.
Nekem legjobban az MC500P tetszene, de a tobbi is szimpatikus, az utolsonal mondjuk magasabb (165mm) procihuto ugy latszik, nem fer be sajnos, gondolom mATX volta miatt.

Kerdeseim:

- Ezekrol mik a velenyek?
- A front I/O panel leirasokban meg lehet bizni? Mert van am, aminel a kepeken es a leirasban nem ugyanazok vannak feltuntetve (pl Maker 5). :F
- Egy kettonel mar van Type C, meg LED/FAN controller is a front I/O-n, amelyiken nincs, ahhoz nem tudja valaki, lehet kerni/rendelni olyat, amin ezek vannak?
- Amelyiken nincs TG, csak plexi (pl Pro 3), vagy az also negyedet takaro panel (pl MC500P), ezek beszerezhetoek vajon?

Koszi! :R

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72308) nubreed


nubreed
veterán

A ház amit rendeltem, ez elég vicces de csak most tünt fel nekem, hogy nincs rajta HDD indicator led. De ahogy néztem, ez eléggé trend lett mostanában, nagyon sok háznál ez már hiányzik. Nekem ez furcsa, néha jó tudni egy egyszerú pillantásból, hogy valamelyik hdd/ssd éppen nagyon "kapar". Létezik erre valamifél utólagos megoldás, lehet olyan párszáz Ft-os cuccot kapni számtech boltokban, amit rádugva az alaplapi hdd led pinre mégis lenne ilyen funkcióm? Csak ezért nem akarom visszamondani a házat.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72309) ANOka


ANOka
őstag

Üdv!

Úgy döntöttem, hogy nekifogok egy új gép építésének. Az alkatrészek megvásárlását lépésenként (kb. havonta) tervezem, ahogy a rávaló megvan. (Addig használom a jelenlegi, elavult gépet.)
Először a számítógépházzal kezdeném, mert az "nem romlik meg". :D

Van egy Cooler Master Silencio 652S házba épített másik gépem. A ház bejött, azt gondoltam, hogy veszek még egy ilyet, de úgy nézem, hogy az már - sajnos - nem kapható.

Mit ajánlotok helyette?
A legfontosabb szempont, hogy minél csöndesebb gépet lehessen bele építeni, majd következik a könnyű szerelhetőség és a lehető legtöbb HDD/SSD bővítőhely.
Az ár a jön a sor végén, mivel a számítógépház cserélődik a legritkábban. Viszont RGB/üveglap panel, minden egyéb felesleges megjelenési csicsa nem kell. (Az nem az én stílusom: a letisztult, funkcionális formákat szeretem.)

Hirtelen a be quiet SILENT BASE 801-es házát találtam, ami elsőre ránézésre a legjobban hasonlít a fentebb említett Silencio 652S-hez.
Van ennél jobb alternatíva?

Egyéb infók:
- Vízhűtést nem tervezek, mert a pumpa hangosságáról is hallottam.
- A gépbe AMD Ryzen procit tervezek (hogy konkrétan milyet, az még a jövő zenéje).
- VGA kártyából is - ha kell - a leghalkabbat, akár passzívat, mivel nem szoktam játszani.
- Túlhúzást nem tervezek, alap órajel közelében szoktam üzemeltetni az hardvert.

:R

(#72310) mumtaz válasza Yeffy (#72307) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nem nagy okoskodással hozzászólnék, mivel nem régiben vettem MC500Mt-t.
Azt néztem, hogy szinte mindenben megegyezik a Maker 5t-vel. Csak pár apróság:

- Az oldalüvege a Maker 5t-nek picit sötétített és kulccsal nyitható, míg az MC500Mt tiszta üveg és a zár helyén csak egy nagy csavar van.

- A két "kamra" elválasztása más. A Maker 5t alsó kamrája, ahol a táp van, teljesen zárt, míg az MC500Mt-ben egy élvilágított, RGB ledes plexilap választja az alsó részt a felsőtől.

- Alapból a MC500Mt-hez 2 darab kétfiókos 3,5"/2,5"-os tartó jár. Mivel a ház moduláris, így azokat át lehet helyezni. Ezekből az egyik alapból az alsó kamrába van berakva. Utóbbit arrébb lehet tenni, ha mondjuk előre vízhűtés kerülne.

- Az MC500Mt-ben a venti/LED vezérlő az egyik SSD tartóba van berakva. A Maker 5t-nél ez egy külön műanyag dobozkában van. Egyébként ebből a szempontból a Cooler Master oldala csalóka, mert ott 2 SSD tartó van az alaplap mögött és a venti/LED vezérlő külön van.

- Az MC500Mt-ben a Maker 5t-vel szemben az alaplap mögötti részen van egy fém(!!!) burkolat, hogy a függőlegesen vezetett kábeleket, illetve a fiókokba helyezett meghajtók kábeleit eltakarja. Nagyon jó. Gyakorlatilag szinte egyetlen kábel sem látszik a házban.

Sok hátrányát nem fedeztem fel a háznak a Maker 5t-vel szemben. Talán az alsó kamra az, ami pusztán kinézetre rosszabb, de azt meg lehetne orvosolni, ha az üveglapra belülről valami fóliát ragasztanék. De engem egyáltalán nem zavar.
A másik dolog, ami talán egy picit zavaróbb, az az élvilágított plexilap. Pontosabban az, hogy alig egy centi hézag van a plexi és az alaplap között, így ott problémás lehet merevebb kábeleket felhozni. Bár ezt a plexilapból egy kis kivágással lehetne orvosolni, ha szükséges. Lehet, hogy a gyártó pont erre gondolt, hogy a delikvens ott vágjon ki belőle, ahol kell. :)

A ház eleje lenyitható, illetve le is vehető. Nem a teljesen zárt fajta. Elég nagy rést hagytak a levegő áramlásnak. Ez az előlapon belül hangelnyelő réteg van. Így a Cooler Master biztosított elé lehetőséget, hogy mi a felhasználó igénye. Ha levesszük az előlapot, akkor egy full "mesh" házat kapunk, mert a ház egész eleje az előlap mögött teljes egészében "rácsozott" és porszűrős. Nekem az a tapasztalatom, hogy a fent lévő előlap egyáltalán nem akadályozza a levegő áramlását. Ezt úgy néztem, hogy levett és felrakott előlappal is néztem az első ventilátorok fordulatszámát. Ugye, ha egy ventilátor kevés levegőt harap, emelkedik a fordulatszám. itt ez nem változott, bár nyilván azért valamivel kevesebb levegő jut be. De én az előző házhoz képest hőmérsékletben drasztikus csökkenést fedeztem fel mindegyik hőérzékelőnél. A GPU például egy erős 10 fokkal hidegebb 100%-os terhelés mellett. A régi házban full kihasználtság mellett már úgy pörögtek a ventik, mint egy sugárhajtómű. Most meg nem. Nem is lehetne annyira hallani, meg nem is pörögnek annyira.

Egyébként boltok kínálatában itt országon belül nem is találtam Maker 5t-t. Vagy ahol volt, ott 80+ volt az ára, míg az MC500Mt sok helyen volt és 55-60 körül. A Maker 5t nem tud annyival többet. Sőt. Van, amiben a Maker 5t jobb, van, amiben az MC500Mt. Bár alapvetően ugyanarról a házről beszélünk, hisz az alap ugyanaz. Amiben más, azok csak a moduláris dolgok, hogy mihez mit adnak.

- Kulcsos oldallap? Tök felesleges szerintem.
- Plexi vs full kamraburkolat? Hát, ha amúgy nem akarjuk totálisan fizikailag elszeparálni a két részt, akkor tök mindegy. Ha meg látni nem akarjuk, akkor pár 100 Ft-os fólia megoldja.
- Meghajtó helyek? Igazándiból mindkettőben van rendesen. Az MC500Mt-ben van 2 SSD hely (amiből - ugyebár az oldallal ellentétben - az egyiket elfoglalja a venti/LED vezérlő), és van 2x2db 3,5"/2,5"-os fiók. A Maker 5t-ben van 4db SSD tartó + azt hiszem 1x2 3,5"/2,5"-os fiók.

Nincs nagy különbség. És az MC500Mt elérhetőbb. Meg mindenképpen megéri az árát, hogy moduláris és, ha nem 2 évre vesz az ember számítógép házat, akkor meg pláne jó választás.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72311) mumtaz válasza mumtaz (#72310) üzenetére


mumtaz
senior tag

Kis kiegészítés a sima Maker 5-öt is bele véve:
A sima Maker 5, az 5t és az MC500Mt úgy néztem, hogy ugyanaz az alap. A sima Maker 5-nél úgy néztem, hogy a teljes előlap funkcionálisan nem levehető, csak a rajta lévő fedlap, hogy egy "mesh" házat kapjunk. Tehát sok különbség azért nincsen, bár így a sima csak a légáramlást és a zajt figyelembe véve különbözik a másik kettőtől. Magyarán vagy halk, de egyáltalán nem szellőzik, vagy szellőzik, de hangos. Tehát annál csak két lehetőség van, míg a Maker 5t-nél és az MC500Mt-nél három lehetőség közül lehet választani.

A Maker 5 hellyel-közzel megegyezik a Maker 5t-vel, de pár dolog (pl a VGA tartó konzol) alapból nincs benne. Bár utóbbit a Cooler Master oldalán az MC500Mt-hez is csak megvásárolható kiegészítőként jelöli, pedig - legalábbis nekem - benne van.

Kiegészítők terén egyébként adtak pluszt a házhoz rendesen. Még egy fasza Cooler Master fémdobozt is, hogy a - épp nem kellő - csavarokat meg egyebeket bele lehessen pakolni. Az alja mágneses, bár nem tudom, hogy a fiókomon kívül hová lehetne tenni.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72312) arcitec válasza nubreed (#72308) üzenetére


arcitec
addikt

Ne aggódj, az enyémen van és de nem működik. Hiányzott,de mára már megszoktam.. ;)

(#72313) mumtaz válasza nubreed (#72308) üzenetére


mumtaz
senior tag

Én is csodálkoztam, hogy az MC500Mt-n nincs külön led. Viszont vezeték volt hozzá és power Led-hez is. Aztán rájöttem, miért: A poer és a hdd leet úgy oldották meg, hogy a power led maga az, ami ki-ki alszik, illetve villog/vibrál, amikor valamelyik meghajtó dolgozik. Fura volt, de ez végülis használható.
Nem jelezték külön sehol semmilyen leírásban, hogy "van" hdd led.
De tényleg észre vehető egy trend, hogy van ház, ahol még hagyományosan power led sincsen, mert mondjuk minden gyárilag csili-vili világítós és gondolom, benyomták, hogy úgyis világít az egész, mint a karácsonyfa, hát minek az a külön led. Ok, hogy a funkciót betölti, de mi van a hdd-vel!?

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72314) Yeffy válasza mumtaz (#72311) üzenetére


Yeffy
veterán

Ejjha, nagyon reszletes osszehasonlitas/informaciok, koszonet erte! :C :R
Melo utan tuzetesebben atolvasom, most csak atfutottam.

Szemely szerint a fustos TG nekem picit jobban bejon, mint a sima uveg, de nem perdonto tenyezo. Viszont, ha plexi, nem TG, na az nem tetszik.
Mar a 2000-es evek vegen sem tetszett, amikor TG-rol meg hirbol sem hallottunk. :))
Valahogy nekem premiumabb, pofasabb a TG.

A matrica-s dologra, es a ket hsz-re meg kesobb visszaterek, lehet, lesz meg egy-ket kerdesem.

Az I/O paneles kerdesre esetleg tudsz valamit meg reagalni? :B :R

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72315) Yeffy válasza mumtaz (#72311) üzenetére


Yeffy
veterán

Még egy fasza Cooler Master fémdobozt is, hogy a - épp nem kellő - csavarokat meg egyebeket bele lehessen pakolni. Az alja mágneses, bár nem tudom, hogy a fiókomon kívül hová lehetne tenni.

Ez csak tipp, de - nem azert magneses, h a csavarokatm agahoz vonzza, ezaltal ne szorodjanak szet? :B
Akarhogy is, nagyon tetszik, h ilyen extra megoldasok vannak benne, es hozza! :K

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72316) nubreed válasza mumtaz (#72313) üzenetére


nubreed
veterán

Ki tudja, lehet, hogy az én házamnál is így lesz, majd kiderül.

Egyébként pedig találtam ezt: [link] (Activity Indicator).

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72317) arcitec válasza nubreed (#72316) üzenetére


arcitec
addikt

Viszont ez király,mert pl az enyémet nem is lehet látni. Csak ha ránéznék külön,ha egyáltalán működne. :K Sőt még azt is logolja mikkel foglalkozott... :C
Egyébként a win10 tast manager-el is lehet nézni,csak kár hogy nem lehet belőle a jobb sarokba kirakni.

[ Szerkesztve ]

(#72318) mumtaz válasza Yeffy (#72315) üzenetére


mumtaz
senior tag

Egyebekben már írtam, hogy volt eltérés a Cooler Master oldalán feltüntetett felszereltséghez képest. És itt csak az MC500Mt-re tudok reagálni.
- Tehát azt már tudjuk, hogy az oldalhoz képest az eltérés az, hogy az egyik SSD tartót feláldozták a venti/led vezérlőhöz, ami az oldalon külön helyen van. Valamint az is, hogy van benne VGA tartó konzol, ami az oldalon csak opcionálisként van jelölve. Meg ugye az oldalon egy oldalon jelzi az élvilágított plexi-t, de ugyanakkor azt jelzi, hogy ott fémlap van, amire lehet SSD-t rakni. Na ez nincs. Szerintem azt csak véletlenül átvették a Maker 5t-ből vagy nem tudom. Minden esetre egyik képen plexi van, másikon fémlap. A valóság a plexi.

A ház mindkét oldala egyébként TG, nem plexi. Csak nem sötétített, mint a Maker 5t-nél, hanem tiszta.

Az I/O panelnél az a helyzet, hogy azt tudom elmondani, ami nekem van. Ezt az oldalon jól írják le. Egy sorban balról jobbra:
- Van egy gomb, ami a vezérlőre kötött ventiket szabályozza két fokozatban. Ezt világító betüvel jelzi ( 'L' és 'H')
- Van egy 3.1 USB-C
- Van 3db USB 3.0
- Van egy LED gomb. Ez állítja a vezérlőre kötött RGB LED-eket. Ennek is van 3 visszajelzője, de a középső az trükkös. Az elsőben folyamatosan lassan változtatja a ledek színét. A második üzemmódba kerülve a gombot nyomogatva fixen lehet változtatni a ledek színét. 7 szín közül lehet választani. A harmadik módban az alaplap RGB kimenetével lehet változtatni.
Ez van a felső sorban. Az alsó sor hagyományosabb. Itt van egy "RESET" gomb, középen a "POWER" gomb, aminek az alsó peremén van a "POWER"/"HDD" Led kombinálva. Ettől jobra van a mikrofon és a fejhalgató jack dugó.

Nagyjából ennyi az I/O panel.

A Cooler Master dobozról: Sok értelmét nem látnám, hogy azért mágneses, mert a doboz alja a mágnese kívül. Túl nagy felület az ahhoz, hogy azzal szedegesse össze az ember a csavart. Valószínűbb lenne, hogy azért mágneses (és egyébként puha csúszásgátlós is), hogy mondjuk a házon belül el lehessen helyezni és ne zörögjön. A gond csak az, hogy nincs a házban hely, ahová tenni lehetne.

Egyébként a házon minden időlegesen levehető panel mágnesesen rögzül. Tehát a részben lenyitható/levehető előlap is mágneses. A tető idom is mágnese, illetve azon van egy szintén mágneses lap, amit le lehet venni, ha a tetőbe is van ventilátor szerelve. Bár van a tetőben más kialakított hely is, ahol távozhat a kifújt levegő, de ez a lapocska egy kis plusz.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72319) Yeffy válasza mumtaz (#72318) üzenetére


Yeffy
veterán

Koszonom ismetelt valaszodat, ujfent hasznos infokkal gazdagodtam! :K

Annak kulonosen orulok, h az I/O panelen mar nincsenek 2.0-s USB-k, mint jopar kepen, hanem ujabbak, plusz van egy Type-C is, meg a FAN/RGB allitok is. :C

Mind a ket oldalon TG van? Azt hittem, csak az alaplap felolin, ez erdekes.
Lehet, dobok nekik egy mailt, vagy valamit, megkerdezem, milyen tartozekokat lehet hozza beszerezni, illetve hol.

Persze, az is lehet, h nem amiatt magneses az a kis dobozka, csak tipp volt. Barmelyik is, nekem nagyon tetszik, otletes!

Vagany ez a magneses kialakitas is, nehez a dontes a P es az MT kozott. :B

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72320) mumtaz válasza Yeffy (#72319) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nem tudom. A Cooler Master oldalán nem sok jön le, hogy a H500P-ben mi van benne. Mert ott is mutat olyan képet, ahol ez az RGB plexi van benne, meg olyat is, amelyiken olyan fémlap, mint az 5t-ben. Minden esetre úgy látom, hogy a P-n nincs se venti, sem led gomb. Valamint 2db 3.0-s és 2db 2.0-s USB-t jelez. Valamint nem lehet tudni, hogy az első panel "rácsos" betétje jár hozzá, vagy eleve azzal van szerelve, vagy külön megvásárolható. Egyebekben a belső meghajtó helyek - a leírás szerint - gyári kiépítésben megegyeznek az Mt-vel. Viszont nem jelöl benne például VGA támasztó konzolt sem

Minden esetre én ilyen alapon nem tudnék dönteni, mert az árukban sincs nagy különbség.
Mennyivel egyszerűbb lenne a képlet, ha lenne egy hely, ahol ezek a közel egyforma házak kint vannak és meg lehet fogdosni/nézni/szagolni őket, aztán biztosabban lehetne dönteni.

Minden esetre az viszont annyira nem jó támpont, hogy a kapott kiépítettség nem egyezett (bár pozitív irányban) a gyártó oldalán feltüntetettel. Ki tudja, mi az igazság!?

MC500Mt-nek mindkét oldala ugyanolyan edzett üveg, nem csak a ház baloldala.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72321) Yeffy válasza mumtaz (#72320) üzenetére


Yeffy
veterán

Mennyivel egyszerűbb lenne a képlet, ha lenne egy hely, ahol ezek a közel egyforma házak kint vannak és meg lehet fogdosni/nézni/szagolni őket, aztán biztosabban lehetne dönteni.

Hat ez az! :K Sokat segitene a keplet megoldasaban.
Na mindegy, meg nezelodok, olvasgatok, valamint irok majd szerintem CM-nek.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72322) greg77


greg77
csendes tag

Sziasztok!
Teljes konfigváltás miatt az alábbi konfighoz kérek javaslatot.
Az új gép főbb részei: mATX B450, Ryzen 3600, GTX 1070, 1x 3.5 HDD. CPU hűtő még nem eldöntött, azt mondanám, hogy férjen be egy 160-as magasságú. SLI nem lesz.
Elvárások / rászánt keret:
1. Kinézet: "világítóssasast" NEM. Irodai asztal lenti polcán lesz lábmagasságban (kb. 30 cm széles, 70 cm magas és 60 cm mély), csak az előlap látszik és a teteje. Hasonlóan, az oldalt üveg/plexi megoldás is okafogyott (mondjuk ha ilyen javaslatot is kapok, akkor akár legyen, emiatt nem zárom ki az átlátszó oldallapot).
2. Viszont preferált a halk/csendes működés. Ennek érdekében ha kell, a jobb hűtés-levegőszállítás céljából plusz ventit is betennék, akár nagyobb méretben (14 cm) is. A beépítendő 1070-es kártya 28-30 cm hosszú, 2 ventis.
3. Por ugyan minimálisan, de van. Aa mostani CM N200-am elejét időnként kell portalanítani.
5. Ismerősnek nemrég lett összerakva hasonló új konfig, az övé egy BQ Silent Base 600-ba került. Szerintem nem indokolt az a méret (50x50x23). Jelenlegi gépem is egy mATX alaplapú (i3-6100, 1050 Ti), az CM N200 házban van (40x38x20), ami kisebb méret alapjában véve megfelel.
6. A házra szánt keret: 25 eFt. Több, min. 4-5 évre veszem. Ha meg tudtok győzni, hogy akár pár ezerrel többért van klassz vétel, akkor így hosszabb távra hajlandó vagyok többet kiadni.
7. Eddig ezekkel "szemeztem": Be Quiet! Pure Base 500, CM Silencio S400, Fractal Design Define Mini C (bár ez utóbbi már 25k felett van).
Köszi minden hsz-t!

(#72323) arcitec válasza greg77 (#72322) üzenetére


arcitec
addikt

Jobb hűtés érdekében több ventit,hogy halk legyen elvárással ... :U ;]

(#72324) Bodz válasza nubreed (#72308) üzenetére


Bodz
nagyúr

Ilyesmire gondolsz?

(#72325) greg77 válasza arcitec (#72323) üzenetére


greg77
csendes tag

True. Rosszul fogalmaztam, kb. vmi ilyesfélét szerettem volna írni: ha a hűtésben segít az, hogy plusz venti van benne, és így a meglévők nem pörögnek maxon, akkor tennék bele vagy cserélnék akár egy nagyobbra. Így valóban ellentmondásosan hangzik, thx :R

(#72326) nubreed válasza Bodz (#72324) üzenetére


nubreed
veterán

Igen igen!

Köszönöm, ez életmentő!! :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72327) Bodz válasza nubreed (#72326) üzenetére


Bodz
nagyúr

Esetleg? Nem próbáltam.
Bár már látom hogy találtál hasonló progit.

[ Szerkesztve ]

(#72328) nubreed válasza Bodz (#72327) üzenetére


nubreed
veterán

Igen, akartam is írni, hogy a sourceforge -on van egy open source progi erre. :)
De azért érdekel a hardveres megoldás, lehet megrendelem azt a ledet amit linkeltél. :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72329) mumtaz válasza Yeffy (#72321) üzenetére


mumtaz
senior tag

"Hat ez az! :K Sokat segitene a keplet megoldasaban."

Na ilyen nem nagyon lesz. Egyébként az MC500Mt-vel nem lősz mellé. Maker 5t tök értelmetlen, amennyiért kapni lehet, az M500P meg annyival nem olcsóbb, hogy pusztán csak ezért megérje.

Ok. Nyilván tudat alatt bennem van némi elfogultság. :))

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72330) Bodz válasza nubreed (#72328) üzenetére


Bodz
nagyúr

Biztosan van olcsóbban is Alin, csak példának szántam.
Van pl ilyen is, aztán oda teszed ahova akarod. :)

[ Szerkesztve ]

(#72331) nubreed válasza Bodz (#72330) üzenetére


nubreed
veterán

Igaz, nem kell 5 db. azt nem is néztem az előbb, hogy 5 van benne, de most megnéztem újra. Ez amit az ebayről linkeltél sokkal jobb valóban. Köszi!

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72332) Yeffy válasza mumtaz (#72329) üzenetére


Yeffy
veterán

Ertelek, es egyet is ertek, ahogy nezegetem az arakat.
Csak nekem az is ott van, h lesz egy ODD, es nem tudom, h azzal egyutt is felcuppan az a magneses elolap? Mondjuk akkor nem mindig tennem ra.
Illetve az alaplap hatoldalanal levo TG-re nekem nincs szuksegem, nem tudom, azt minek uvegesitettek.

Na mindegy, kar, h nem lehet meglesni oket.
Berendelem hamarosan az egyiket, ha osszegyult a love, aztan meglatjuk, milyen lesz.
Ja, nem. Elotte meg irok CM-nek. :D

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72333) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Sziasztok. Fractal Design Meshify S2 vagy a Coolermaster H500P mesh jobb vétel? A kicsi Fractal design ház mennyire gáz? a sima meshify C. :R

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#72334) mumtaz válasza Yeffy (#72332) üzenetére


mumtaz
senior tag

Van Youtube-on videó, bár a Maker 5t-ről, de az ugyanaz. Az előlap az MC500Mt-nél két "módban működik": Egy határolóig előre lehet dönteni az ODD miatt; és le lehet venni. Tehát nem kell levenni, hogy az ODD tálcája ki tudjon nyílni, csak előre kell billenteni.

A TG a jobb oldalon is csak design. Manapság már az ilyen házaknál meg kell mutatni a gép mindkét oldalát.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72335) Yeffy válasza mumtaz (#72334) üzenetére


Yeffy
veterán

Rakeresek majd hands-on videokra mindkettonel.
Na, ez egesz kellemes megoldas, jo latni, h erre is gondoltak CM-nel. :K

A TG a jobb oldalon is csak design. Manapság már az ilyen házaknál meg kell mutatni a gép mindkét oldalát.
Elhiszem, en le vagyok maradva par evvel, meg ettol fuggetlenul is, szamomra felesleges oda is TG. :B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72336) mumtaz válasza Yeffy (#72335) üzenetére


mumtaz
senior tag

"Elhiszem, en le vagyok maradva par evvel, meg ettol fuggetlenul is, szamomra felesleges oda is TG."

Én sem kértem, hogy legyen ott. Nekem jó lett volna mindkét oldalon akár a lemez is. Viszont az üveg legalább a lemezzel ellentétben nem olyan, mint egy membrán és nem erősíti fel a rezgéseket.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72337) arcitec válasza mumtaz (#72336) üzenetére


arcitec
addikt

"az üveg legalább a lemezzel ellentétben nem olyan, mint egy membrán és nem erősíti fel a rezgéseket."
Biztos vagy ebben? :U Csak azért jó,mert vastag és - nálam biztosan - gumisan rögzül,illetve el van csatolva a rögzítésen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#72338) Yeffy válasza mumtaz (#72336) üzenetére


Yeffy
veterán

Vegul is, lehet benne valami... :K

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#72339) mumtaz válasza arcitec (#72337) üzenetére


mumtaz
senior tag

" Csak azért jó,mert vastag és - nálam biztosan - gumisan rögzül,illetve el van csatolva a rögzítésen"


No, hát akkor ebből a szempontból csak jobb. Csak azért jobb, mert jó vastag és ennyi már elég is ahhoz, hogy ne tudjon annyira remegni.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#72340) nubreed


nubreed
veterán

Volna még egy kérdésem, a tápegységet ventillátorral felfelé, vagy lefelé érdemesebb elhelyezni a házban? A régi házamban (Xigmatek Midgard 2) ventivel lefelé volt, viszont láttam olyan képeket és videokat, hogy valaki a ventivel felfelé teszi be a tápot a ház aljába. Az új ház, amibe ma költözök át Corsair 275R Airflow.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72341) arcitec válasza nubreed (#72340) üzenetére


arcitec
addikt

Itt lehet látni : [link] a burkolat alá kell a tápot berakni. Nem jellemző ,de ezen lemezen is van rács,(4:37) de a ház alján is(4:25). Ilyen esetekben (főleg ha a lemezen felül nincs rács, ami a jellemzőbb) nyilván ventivel lefele,így alulról szívja a levegőt és hátra tolja ki. Így raknám be.
Valószínű a TE házadban felfele is lehetne, de onnan inkább melegebb levegőt kapna.
Célszerű a házat úgy elhelyezni,hogy alulról megfelelően tudjon levegőt szívni.

(#72342) boogie84 válasza nubreed (#72340) üzenetére


boogie84
veterán

En ventivel felfele tennem, bar attol fugg hol jobb a porvedelem. Ha szurt levegot kap elolrol akkor miert ne? Legalabb nem szivja a padlorol a port.

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72343) nubreed válasza boogie84 (#72342) üzenetére


nubreed
veterán

Nem a padlón van, az asztalon a gép, 2-3 naponta pedig egy porronggyal letörlöm az asztalt, a gép alatt is, szóval ez nem gond. Bár van porszűrő is a tápnál.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#72344) boogie84 válasza nubreed (#72343) üzenetére


boogie84
veterán

Nalam is asztalon a gep, de sarokban. Sok a por, anno vettem 5mm vasag szivacsot azt csinaltam meg porszuronek. 1 evig hozza sem nyultam a gephez, kulsoleg porszivoztam csak le a szuroket. Minimalisnal is kevsebb por ment a gepbe. Mar berendeltem egy sator meretu szivacsot, iden is elkezdem a haz porvedelmet elkesziteni.

Ha alul is jo a porvedelem akk forditsd lefele a ventit, h alulrol szivjon. Talan kevesbe melegiti a hazat a tap. En inkabb belulrol adagllom neki a megszurt levegot.

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72345) abridabri válasza boogie84 (#72344) üzenetére


abridabri
veterán

5mm vastag szivacson eleg levego jut be ? :Y
Nekem van itthon 0,2mm vastag szivacs ,de ha moge rakok egy ventit ,kb 0,00001CFM levegot tud atszivni rajta :U

(#72346) boogie84 válasza abridabri (#72345) üzenetére


boogie84
veterán

Igen, anno tökéletesen működött. Szinte semmi por nem volt a házban.
Most ilyet rendeltem: [link]
Mágnesszalag: [link]

Terv az, hogy az előlapot és az ház odalait kibélelem ilyen szivaccsal (előlap/befújó oldal korábban már jó volt, de szétmálott a szivacs). Ház oldalai körbe kapnak még egy csík gumi ajtószigetelést.
A ventik cseréje nyáron lesz ha szükséges.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#72347) KAMELOT


KAMELOT
titán

Találtam ilyen házat... 10k :)
Genesis Titan 750 RED MIDI (USB 3.0) NPC-1125

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#72348) abridabri válasza KAMELOT (#72347) üzenetére


abridabri
veterán

Ezt a szemetet háznak nevezni erős kijelentés :))

(#72349) arcitec válasza boogie84 (#72346) üzenetére


arcitec
addikt

No és hány venti van a házon és milyen terhelésen fut és mennyi a hőfok.Ezeket lehetne tudni?Ja és miféle a ház? :U

(#72350) ANOka válasza ANOka (#72309) üzenetére


ANOka
őstag

Akkor most végre beszéljünk a hüvelygombáról kérdésemről: a disznó mennyit fog fialni? :D
Vagy rossz topikba írtam, esetleg csak én szedek itt Béres cseppet?
:B

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.