Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taltos

    senior tag

    Üdv emberek!

    Fejlesztés miatt fel akarok rakni a notebookomra egy Linuxot. Mindenképpen GNOME-ot preferáló disztribúciót szeretnék, főleg olyat, amit lehetőség szerint keveset kelljen rugdosni. Régen (naaagyon régen) Slackware-t és Gentoo-t használtam, de előbbi a KDE és a konfigolgatás módja, utóbbi csak a konfigolgatás módja miatt esik ki. Amiket néztem és szóba jöhetnek, azok az Ubuntu, a Fedora és a CentOS. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.

    Az Ubuntu rengeteg userrel rendelkezik, így megoldást a problémáimra nagyon nagy valószínűséggel találnék. Kifejezetten otthoni desktop felhasználásra készült. Igazándiból nincs is vele gond, de szívesen kipróbálnék valami mást is. Ha a többi nem jön be, akkor biztos ez lesz.

    A Fedoráról szinte semmit nem tudok, csak annyit, hogy valamennyire Red Hat közeli volt régen. Ezen kívül más előnyét nem ismerem.

    A CentOS viszont nagyon vonzó. Bár hivatalosan nem, elvileg nagyon komoly kompatibilitással rendelkezik a Red Hat felé, amire mégiscsak egyfajta standardként lehet tekinteni, már ha lehet ilyesmiről beszélni a Linuxok között. Eleve Enterprise -nak hírdeti magát, ami számomra magas szintű teszteltséget, stabilitást és következetességet sugall. Nem tudom komoly céges környezetben mennyire jelenthet előnyt felhasználóként, ha pont ezt ismerem, nem is ismerek olyan helyet, ahol Red Hat-et használnának.

    Valakinek van tapasztalata e két utóbbival? Melyiket érdemes szerintetek használni egy Lenovo ThinkPad T500 -on C++-an való fejlesztésre?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés