Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88525) CPT.Pirk válasza Rowon (#88522) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mi most Arch vonalon a héten megkaptuk a 6.2-es kernelt, ráadásul azt hiszem most már a 4. build fut belőle. Én szeretem, ha fénysebességgel mennek a dolgok. :)

Egyébként attól függ, hogy mik az igényeid. Én gamer vagyok, meg olvasom napi szinten a phoronix híreit, hogy ebben meg abban az új kernel verzióban mik kerültnek be és már várom mikor adják ki őket.
Az Ubi / Mint jellegű disztróknál zavar, hogy sokára csorognak át az új kernelek, meg hogy ha pl. új mesa-t akarok, akkor kapcsoljak be hozzá PPA-t és onnan elérhető, de majd főverzió váltásnál lehet, hogy előbb vissza kell csinálni... Ugyanakkor melós laptopra meg Lubuntut raktam, mert azon úgy sincs értelme játszani és ott a "csak menjen és kész" a lényeg, ott az az igény.

tordaitibi: Tervben van, viszont a saját gépeimen a bloatware mentes W10 LTSC van fent, ami egy kicsit jobb ezen a téren, mint a normál Pro kiadás. Szóval azzal összevetni nem feltétlen fair plusz eleve nem egyszerű az idle fogyasztást pontosan mérni. Ha lesz is ilyen mérésem végül, az csak tájékoztató jellegű lesz.

retardalt: Jah. Viszont általában többszálas letöltés mellett is még mindig hosszabb a letöltés, mint a telepítés. - legalább is egy modern gépen.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.