Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12034) Dany007


Dany007
veterán

Ötleteket várok mitől lehet a következő problémám:

A vinyó ledje már pár napja folyamatosan világít. Úgy, mintha adatírás lenne, de nincs. Megnéztem, 'nyugalmi állapotban' jóformán nulla az adatírás / olvasás. Néha-néha felugrik 4kbit/sec-re, és ennyi. A led mégis folyamatosan világít. Nem tudom mért. Vírus / spyware nincs. Semmi extra program nem fut. A vinyó nem kattog. Nem melegszik.

Ami még tünet lehet, hogy amikor játékot próbálok indítani kifagy a gép. Sok másodpercre lefagy a kép. Kicsit szét is esik. Majd megjavul, de az első egérmozdításra megint kifagy. Olyasmi képet produkál, mint amikor a VGA memória túl van húzva és már nem bírja.
Pedig ezen a húzott állapotban van már vagy egy éve. Az elmúlt 1,5-2 hétben nem jáccottam semmivel sem, azelőtt minden tökéletes volt. 2 napja meg már ezeket a lefagyásokat produkálta. Persze visszaállítottam alapra a VGA-t és így is u.a. a probléma.
Nemtom van-e köze a vinyó led folyamatos világításához, hátha valaki okosabbnak segít a diagnózis felállításában.

Szoftveres vagy hardveres hiba lehet? Esetleg dobjak fel egy új vistát, kiküszöbölendő a szoftveres hibalehetőség? Elvégre már 1 éve u.a. a vista van fenn. Ilyen sok időt még egy oprendszer se töltött el a gépemen :)

Hát, előre is köszönöm a segítségeket.

A vinyó egy Samsung 250Gb-os, ez a rendszer, és egy 1Tb-os ez van pluszban. MSI alaplap, meg Nvidia 8800GTS vga van benne.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.