Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32951) Jahno válasza Seirus (#32950) üzenetére


Jahno
őstag

Nincs limit, nekem is túl sok kevésbé használt szarom van :DD Utána meg jó, ha van. Heti 1 óra még nem mennyiség és ahhoz is lehet sok cucc, meg kevés cumóval is sok pöcsölés. Makrónál hátterek, csipeszek, tárgyasztal, mozgatás, világba ki lehet menni mindennel. Én igyekszem használni is, amennyire csak lehet és bár a füstgép is pont ilyen, hogy most ha már van akkor 10ért nem adom el, ha valakinek kell akkor kölcsön bírom adni, most meg már elő is vettük a szomszéd profilképéhez.

(#32952) Seirus válasza Jahno (#32951) üzenetére


Seirus
tag

Én itt most csak az alap dolgokra gondoltam (váz, objektív)
Kicsit nehezen hiszem el hogy a macro fotózáshoz a 4 váz meg 6-7 objektív mellé kell még... :U

Én is mindig variálok a PC-mmel de akkor is max 1.5 gépnyi cuccom van. 1 amit használok, meg 1-2 alkatrész amit még árulok...

[ Szerkesztve ]

Telefonszám adatlapomon.

(#32953) Jahno válasza Seirus (#32952) üzenetére


Jahno
őstag

No de mit mondjak mikor nekem is van vagy 10 vázam ha úgy nézzük :-D Attól függ milyen és miért, mondjuk ennyire babrálósan nyilván egy is bőven elég, de hátha meg tudja indokolni. Obiból is van ezer féle, közelpontra meg látószögre, abból azért kell mennyiség.

Egy csomó fotós csoportban van aki túlvariálja, újabb modellre cseréli az obikat, meg beruház valami újabb cuccra, aztán hónapokig/évekig fekszik a polcon, mert "nem ér rá" fotózni, de azért bújja a teszteket és megy a megfejtés, hogy melyiknél hány pixel a felbontás és milyen a széle meg az ilyenolyan háttérmosás. Vannak akik csak birtokolni szeretnének ezt-azt, nálam mentségemre legyen mondva, hogy kipróbáltam pár dolgot, sikerült racionalizálni és ami van azt használom is.

(#32954) Lassú Víz válasza Seirus (#32950) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Biztos, hogy már nem egyszerű az eset. Gondolom anyukád másképp állna hozzá, ha nem érezné háttérbe szorítottnak magát a fotós szenvedély miatt. Vagy csak látná, hogy van ennek eredménye. Kiállítások, pályázatok (elfogadások), publikációk.

Beszélgess anyukáddal, hogy mekkora probléma ez neki valójában. Egy bizonyos mértékig a (házas)párok tolerálni szokták a másik önmegvalósítását. Aztán dönts belátásod szerint.

Gyakori eset, hogy az ember lát valamit és elindul a vezérhangya, hogy ha lenne olyan kütyüm én is tudnék olyan képet csinálni, mint a reklámban láttam. Aztán megjön a kütyü, pár nap boldogság, jobb esetben el is készül az a kép, de valószínűbb, hogy kiderül, sokkal több van a marketing képben mint a kütyü önmagában. És jön az újabb kütyü keresés...

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32955) Grillo válasza Lassú Víz (#32954) üzenetére


Grillo
senior tag

Nálunk most asszony azt mondta, hogy ha új obit szeretnék, előtte válogassak ki az elmúlt 2 év képei közül egy albumnyit legalább, aztán legyen belőle nyomtatott anyag is (mert hogy nem nagyon van látszatja a dolognak :DDD )
Aztán pedig hol vagyok én cuccokban mondjuk Jahno-hoz képest. :D

(#32956) Jahno válasza Grillo (#32955) üzenetére


Jahno
őstag

Én falinaptáram meg olyan jól sikerült, hogy fotós boltban elég volt már csak megmondani, hogy "abból" kérnek és kész :C És örültek, hogy végre nem szar mobilos képes kiscicáskutyásgyerekes foshalom. Néha nem irigylem őket, mikor ilyesmiket látok...

Többi meg olyan ja, valaki most megint beszólt, hogy hát ne ugráljak a fixek ellen ha nem láttam olyat és különben is. Na mondom ok, van idehaza kb. 47 darab, lehet nem csak láttam de le is ejtettem, csak akkor menjünk bele a részletekbe, mit, mikor és mire meg vonatkoztassunk már el a stúdió/portré vonaltól de főleg önmagunktól.

Többi kiderül, most ha ez a nemzetközi fotóművészség jól sikerül, akkor megtettem amit meg lehet, de legalább sokba került. Még nem akarom elkiabálni, de alakul.

Az albumra esetleg mondhatod, hogy pont ezért kell az új objektív meg sokkal több idő, hogy ilyen is legyen és akkor idei terv, hogy őszre teljesíted a kihívást :-D

Vagy megmondhatod, hogy jaja, itt volt ez a majom haverom az is nyomtatott képeket és kicsit komolyabban vette, így rögtön elugrott 80ezer pénze erre a pakkra:

Bármit megmagyarázunk és az ellenkezőjét is.

(#32957) Timer


Timer
veterán

Az ilyen kérdésekre a megoldás mindössze két szó. Külön kassza. Szívesen! ;]

(#32958) Jahno válasza Timer (#32957) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor ki fizeti a gázt meg a lakbért?

(#32959) Grillo válasza Timer (#32957) üzenetére


Grillo
senior tag

Á, így 20 év után nem ezen múlik, amúgy is az én számlámra jön az ő fizuja is :DDD

(#32960) Lassú Víz válasza Timer (#32957) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Külön kassza, én fizetem a rezsit, te a kaját. Aztán meg lehet nézni melyik mennyit inflálódott a múlt évben egy család részére. Külön kasszás elb*szható "zsebpénz". Úgy talán.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32961) Zozzant válasza Jahno (#32958) üzenetére


Zozzant
addikt

Felezünk.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#32962) lugosi válasza Seirus (#32952) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem tudom, mi a sok, nekem 2 vázam van (két külön rendszer), mindkettőhöz 3-3 objektív és úgy érzem, hogy sok. Mindkét rendszerben van olyan, amit alig használok, én ennyinél úgy érzem, hogy eladni kéne belőle.

(#32963) Jahno válasza Zozzant (#32961) üzenetére


Jahno
őstag

Modjuk felénk a megélhetés fele több lesz, mint az asszony fizuja.

(#32964) Timer


Timer
veterán

Egyben válaszolok mindenkinek. Ez úgy néz ki nálunk például a gyakorlatban (illetve nézett ki, mert most épp a Csemetével van itthon, tehát normál üzemmódban vagyunk), hogy van egy havi fix, előre kikalkulált összeg, amit mindketten beadunk a közösbe. Hogy ez most bankkártya, kápé, az mindegy, egyrészét így, másik részét úgy. Ha nagyobb beruházás van és közös célú (nyaralás, műszaki cikk, lakás felújítás, stb...), akkor azt ezen az összegen felül felezzük. Ami megmarad hónap végén, az tovább van görgetve a következő hónapra, ha nem elég valamiért, akkor még belerakunk mindketten ugyanannyit a közösbe. Bonyolultnak tűnik, meg sokaknak ettől feláll a hátán a szőr elvi okokból, de igazából ez egy baromi igazságos rendszer, és rohadt sok méregfogat kihúz vele az ember a házasságában. Például: ha én fejlesztek, azt saját pénzből teszem. Ha Ő kondiba megy, jógára, azt a saját pénzéből fizeti. Nincs az, hogy mi a f@sznak Neked heti három jóga meg miért nem olcsóbb tampont veszel, és én se kapom meg, hogy minek vettél már megint egy újabb szűrőt vagy CPU-t a gépedbe. Ha az ember lekűzdi a dogmákat, meg a család/barátok véleményét magában, csak ésszel nézi, akkor ennél igazságosabban nem tudod leosztani a dolgot. Tatós betegség, tartós munkanélküliség, vagy mondjuk gyerekvállalás az, amikor ezen változtatni kell, de amíg mindkét oldalról van bevétel és vannak kiadások, ez egy jó út. Egyetlen hátránya van: ha spóroltok valamire közösen, így nehezebb, mert nincs az, hogy "ááánemveszemmegmertletépiapöcsöm". Egyébként tartalék képzés is úgy van, hogy adott hónapban a rezsi és minden egyéb mellett van egy fix összeg is, amit megtakarításként elteszünk egy külön számlára. Ennek mértéke bizonyára több lenne, ha közös kasszán lennénk.

[ Szerkesztve ]

(#32965) Lassú Víz válasza Timer (#32964) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nézd, ha nektek működik, akkor a ti dolgotok. Szerintem az asszony munkája van olyan fontos mint az enyém, de a társadalom másképp gondolja. A ti módszeretekkel nem hiszem, hogy leéltünk volna egymással 32 évet. Jézus, még gombócból is sok :D .

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32966) Jahno válasza Timer (#32964) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem ugatok be a jógáért is, de ennyi erővel kiporciózhatnánk a kaját, mert engem nem gazdaságos etetni itatni meg az ásványvíznél sem mindegy, hogy ki hány palackot szív fel? Lennének még ötleteim a bonyolításra, akár a fűtést is számolhatnánk kilojuoleban, mert nekem jóval kisebb az igényem.

(#32967) lugosi válasza Jahno (#32966) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen, de amit te írsz, az már a hülyeség irányába viszi el a dolgot, amit meg ő írt az teljesen logikus és élhető.

(#32968) Byk01 válasza lugosi (#32967) üzenetére


Byk01
senior tag

Egészen addig élhető, amíg kb. azonos mindkét fél bevétele, de mihelyst az van, hogy te keresel mondjuk nettó 800 ezret, a párod meg tanárként annyit, ami épp sok az éhenhaláshoz, akkor már előjönnek/jöhetnek a feszültségek.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#32969) Jahno válasza lugosi (#32967) üzenetére


Jahno
őstag

Írtam végletet, de mondjuk most jött olyan, hogy autó szervíz, meg elég szépen emelkednek az üzemanyag árak is. Akkor most felezzük el, de miért pont fele ha én sokkal többet használom? Nálunk ilyen ami esik úgy puffan van, most fizettem nagy bevásárlást, nézte a fene, hogy mikor mennyiért és mit veszünk, kicsiket meg 1-2 nagyot asszony fizet ha meg már cipelnem kell vagy most van fél szabadnapom elintézni, akkor megveszem és kész, mert kell. Odahaza üljünk le a blokk elé, aztán ami jóga matrac és nem sörnek a fele, azt utalja át?

Ráadásul mondom, ki sem jönnénk úgy a pénzből. Akkor mi van?

(#32970) Jahno válasza Byk01 (#32968) üzenetére


Jahno
őstag

Jaja, bár lehet menni kellene az offolósba, de még tán belefér. Ok, hogy fotómasinát veszek magamnak, de család alap fenntartásainak fele szerintem nem fér bele asszony fizujába. Olyankor jöhet, hogy miért Ő finanszírozza azt, hogy sokat zabálok :-D Meg ki spórol nyarlásra? Nekem marad lóvém tartalékba és jól el vagyok, nyaralni egyedül menjek, mert asszonynak nem fér bele?

(#32971) Timer válasza lugosi (#32967) üzenetére


Timer
veterán

+1, jól látod, általában pont ez szokott lenni a gond, hogy aki nem próbálta, az elkezdi nyomni szélsőséges szintre, és úgy persze, hogy életszerűtlennek tűnik. Amit írt Byk01, az viszont lehet probléma, mert nyilván rossz érzést kelt az egyik félben. Ezt mi úgy oldottuk meg, hogy akinek több a fizetése, az valamennyivel többet rak be, és nem 50-50, hanem mondjuk 70-30 az arány. Volt ilyen, ráadásul én kerestem kevesebbet akkoriban, szóval ez is kezelhető.

Lassú víz: 20 éve vagyunk együtt, ebből 14 éve házaspárként. Ha vitázunk, az soha nem a pénz miatt van, szemben például a szüleimmel, ahol folyamatosan azt néztem végig, hogy Faterom egy szaros doboz csoki, vagy egy üveg tömény vásárlása miatt kapja a szemrehányást anyámtól, aki meg a lakásba az n+1 díszlóf@szt vette meg. Na, én itt döntöttem el, hogy bármi lesz, nekem lesz saját zsetonom. Az mennyivel jobb, amikor sok párnál azt látom, hogy az ember hazaadja a pénzt ugyan, de van kis mellékes maszek pénze innen-onnan, amit meg rejteget? Ráadásul én vállalkozó is vagyok a főállásom mellett, a munkát és minden költségét én állom, teljesen életszerűtlen, hogy utána a nyereséget a közösbe dobjam be. Ő is dolgozhatna a 8 órán túl is, a szakmája kiált érte, hogy vállalkozzon vele, de nem teszi. Erről ennyit, így is lehet, meg úgy is, ahogy én csinálom. Na mindegy, én senkit nem akarok az igazamról meggyőzni, nálunk bevált, így például két éve vagy tíz workshopon voltam ott úgy, hogy egyetlen szó vita nem volt emiatt. Megnézném ezt olyan helyen, ahol közös a kassza, és az Asszony a pénzügyminiszter...

Abba pedig már bele se megyek, hogy egy esetleges válás esetén mennyire legegyszerűsíti a helyzetet ez a felállás. És senki ne húzza elő azt a demagóg kártyát, hogy hát milyen dolog már erre eleve készülni, stb. Csak meg kell nézni, hogy hány férfi kerül utcára 20-30 évnyi házasság és átdolgozott élet után úgy, hogy semmilye nem maradt, köszönhető a hazai jogrendnek és visszásságoknak. De ha még jóindulatú, békés elválásról is van szó, akkor is járhat az ember nagyon rosszul: nem egy olyan párt ismerek a környezetemben, ahol az egyik fél kvázi kitartottként éldeg kamu munkákkal, a másik meg tolja haza a kemény pénzeket. Ha borul a bili, akkor meg persze 50-50 lesz a leosztás, de ez hol korrekt!?

[ Szerkesztve ]

(#32972) lugosi válasza Jahno (#32969) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem elkerülte a figyelmedet, hogy írta a srác, hogy a közös dolgokra összeadnak. De hát nyilván ha a hibát és a belekötést keressük, minden rendszerben megtaláljuk.

(#32973) Jahno válasza lugosi (#32972) üzenetére


Jahno
őstag

Éppen ezt mondom, hogy ott ha nem arányosítok, akkor asszony fizujába bele sem fér. Feltéve, ha a kocsi fele-fele arányban közös. Akkor meg már úgyis mindegy.

(#32974) Neck válasza Jahno (#32935) üzenetére


Neck
veterán

De van. Jött ki Tamron 50-400 is Sony-ra:)
Az APSCn 75-600, már majdnem megvan.
Vagy full frame-en használod 50-400-nak, és váltani APSC módba, ha kevés a vége.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#32975) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Segítsetek a Lightroom előfizetésekkel kapcsolatban. Nézegetem az Adobe weblapján és ott egy 12 eurós csomagot hoz ki, az ipad-en pedig egy 799 Ft-osat, mint Lightroom premium. Miben különbözik a kettő? A sima premiummal lehet raw-ból jpg-t exportálni?

(#32976) Timer válasza lugosi (#32975) üzenetére


Timer
veterán

Szerintem utóbbi csak mobilra érvényes. A teljes fotós csomagban (12 eur) benne van az asztali és a mobil LR is, na meg a desktop PS. Egyébként akcióban 10 euróért kínálják új előfizetőknek, FB hirdetésben szokott szembejönni.

(#32977) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Sziasztok. Fehér egyensúllyal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A fényképezőgépemen van egy fehér egyensúly mérő. Gondolom a fehér színű vonalak mutatják a mért fehér egyensúlyt,a zöld vonal pedig jelzi, ahogyan épp tartom a gépet. Nagyjából a zöld vonal hogyan kell,hogy helyezkedjen a fehér vonalhoz képest? Teljesen fedésben legyenek? Minél jobban közelìtsen a zöld a feherhez? Gondolom minél távolabb vannak egymástól, annál nagyobb lesz a kiégés mértéke? Köszönöm szépen a segítséget! :R

(#32978) Jahno válasza Viiktor1989 (#32977) üzenetére


Jahno
őstag

Fehér az fehér, kiégés meg az expó. Fehéregyensúlyt vagy szokásos felhőcske/napocska módszertannal állítjuk, sok gép tud Kelvinre beírt értéket, meg ugye fehér papírt/szürke kártyát tartunk a gép elé, azt lefotózza beállítja manuálisan is.

Kijelzőről kellene egy kép, meg mondjuk a típus ismerete sem árt, mert elsőre azt mondanám, hogy a zöld vonal a vízszint lesz csak úgy véletlenül.

(#32979) Grillo válasza Viiktor1989 (#32977) üzenetére


Grillo
senior tag

Ez milyen fényképezőgép?

(#32980) vihartigris válasza Viiktor1989 (#32977) üzenetére


vihartigris
őstag

Ez szerintem a digitális vízszintjelző lesz.

bármi reciproka a semmi

(#32981) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Nem a vízszint jelzőre gondolok,mutatom: [kép]
Alul , középen,a rekesz jelző feletti pigtogramra gondolok.
(OLYMPUS E M5 III)

[ Szerkesztve ]

(#32982) Jahno válasza Viiktor1989 (#32981) üzenetére


Jahno
őstag

Az hisztogram.

(#32983) Viiktor1989 válasza Jahno (#32982) üzenetére


Viiktor1989
tag

Azt szeretném megtudni mire való pontosan 😊😊

(#32984) vihartigris válasza Viiktor1989 (#32983) üzenetére


vihartigris
őstag

Te is használod a hisztogramot?
A gugli a barátod.

bármi reciproka a semmi

(#32985) Taci válasza Viiktor1989 (#32981) üzenetére


Taci
addikt

Az a hisztogram. A gép az adott kompozíció képének képpontjait szürkévé, szürkeárnyalatossá alakítja, aztán összeszámolja, hogy az egyes szürkeértékeknek hány pixel felel meg. Ennek a kijelzését láthatod a hisztogrammon.
A vízszintes tengelyen a legsötétebb szürkétől (fekete) a középszürkén (középen) át a legvilágosabb szürkéig (fehér) szerepel a teljes szürkeskála, és a függőleges tengely mutatja az adott szürkeárnyalat előfordulási gyakoriságát.
Ez arra jó, hogy tájékoztasson az adott kép (kompozíció) fényességeloszlásáról. Ha pl. túlságosan balra csúszik el a hisztogram (a fekete felé), akkor a kép alulexpontált lesz, mivel a feketénél nincs sötétebb árnyalat, ezért információ veszlik el, amit nem lehet már helyrehozni. Ugyanígy ha túlságosan jobbra csúszik, akkor túlexponált lesz (kiég a kép), mert a fehérnél nincs világosabb árnyalat, és megint csak információ veszlik el.
A te képed (valószínűleg az automatikának köszönhetően) megfelelő van exponálva.

(Bocs, ha túl szájbarágós lett, de legalább én is gyakoroltam kicsit. :) )

(#32986) Jahno válasza Taci (#32985) üzenetére


Jahno
őstag

"Ha pl. túlságosan balra csúszik el "

Akkor lehet csillagokat fotózok :-D

" Ugyanígy ha túlságosan jobbra csúszik, akkor"

Akkor ködös fát :-D Sokan nézegetik, de ja, van róla n+1 cikk, leírja, aztán megcáfolja saját magát aztán meg a cáfolatát indokolja. Nálam nem vált be és nem látom értelmét, csak szélső értékekkel dolgozom:

(#32987) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Köszönöm a segítséget nektek. :R

(#32988) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

Sziasztok,

Ballagási fotózásra mi egy normál ár amit el lehet kérni? 1 osztály, pár óra max.

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#32989) Jahno válasza racskobalazs (#32988) üzenetére


Jahno
őstag

Pár óra az pont 1-1.5 nap. Meg milyen szinten, autómunkával hány felé válogatva albumba? 17.500.

(#32990) racskobalazs válasza Jahno (#32989) üzenetére


racskobalazs
senior tag

Hát nem tudom mik az elvárások csak kaptak egy olyan irreálisnak hangzó árajánlatot, hogy gondoltam inkább megkérdezem itt...
1 osztály, valami basic utómunka mondjuk, 30 fő, valószínű kültéren. Ennél pontosabban nem tudom sajna :D

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#32991) Jahno válasza racskobalazs (#32990) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, lehet az irreális nem is olyan irreális, ha valaki tapasztalt és már tudja pontosan, hogy ilyenkor mi a "valószínű" meg szopószorzó :DD Amúgy mit mondtak rá?

(#32992) racskobalazs válasza Jahno (#32991) üzenetére


racskobalazs
senior tag

"250 000 Ft az alkalom fotózása, videó osszevaágása. Utána 600ft/db a digitális kép, e-mailben elküldve."
Kicsit irreálisnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#32993) Jahno válasza racskobalazs (#32992) üzenetére


Jahno
őstag

Hátaz, de árakon mindig vittakoznak és marják egymást, lehet kicsit komolyabb videóra gondoltak az meg azért nem 1 óra, de pluszban 6ezer/darab kép, ííííj ha én ennyiért tudnék élni az nem lenne szar. Kb. komplett egész napos esküvők utómunkával lemennek ennyiért....

(#32994) Lassú Víz válasza racskobalazs (#32992) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Kérjetek referenciát az előző év tetszőleges osztályáról. Ott látható, hogy mit kaphattok. Egy jó anyag fejenként 10 ezret megér. Ha a videós bemehet oda is, ahová a szülők nem, vagy valamilyen szempontból kiváltságot élvez, akkor pláne. Ha ő is csak egy a sok meghívott közül, és beszorul a tömegbe, akkor megette a fene.
Ami a fényképet illeti, az azoknak lehet fontos, akik gyereke valamiben kiemelkedik, és kihívják egy igazgatói kézfogásra. A többiek készítenek saját maguk az iskola kapuja előtt és/vagy bárhol. A ballagást követő családi kajapartin úgyis sk kell megoldani a fotózást.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32995) lugosi válasza Jahno (#32993) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én 600 Ft/db-ot látok nem 6 ezret.
A 250e videó megvágásával, videózással, fotózással együtt nem feltétlenül irreális. Sokmindentől függ, hogy ez hány ember hány órai munkája, milyen eszközigénnyel stb.
Meg azt ne felejtsétek el ilyenkor, hogy ez az összeg nem zsebpénz, bér hanem egy vállalkozás bevétele ennek minden következményével együtt.

(#32996) Lassú Víz válasza Jahno (#32993) üzenetére


Lassú Víz
őstag

6száz... Az sem kevés egy e-mail jpg-ért, de a felbontást, tömörítést nem ártana tudni. Ami jó lesz egy FB megosztásra, az nem lesz jó egy Fine Art nyomatra.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32997) Jahno válasza lugosi (#32995) üzenetére


Jahno
őstag

Benéztem ja. Egy jó anyag meg valóban legalább 2 emberes. Ilyen rövid, de sok résztvevős meg másképp nem megy.

(#32998) Jahno válasza Lassú Víz (#32996) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy /júzerre /albumra számol? Ha csoportkép megy Sanyikának és még 5 másiknak az 6* számít? Vagy csak egyszer mert egy kép?

(#32999) Byk01 válasza Jahno (#32998) üzenetére


Byk01
senior tag

Ha szülőknek van eszük, mindegy, mert egy csoportképet egyszer kérnek, aztán megy a szülői csoportban mindenkinek. Ugyanez, ha két-három gyerek áll össze egy közös képre.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#33000) Jahno válasza Byk01 (#32999) üzenetére


Jahno
őstag

Szülői csoporttal az a bajom, hogy egyik hülyébb, mint a másik és max, annyit tudnak, hogy Face csoportos cset, dobják be a képet, minősége meg semmi. Nomeg ugye fent a fineart kérdés, azért ennyire ne menjünk előre, jó eséllyel nem 50 kilobyteos képeket fognak kapni és bőven sok lesz arra, hogy 10 centis méretben kinyomtassák és kirakják a polcra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.