Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33851) Taci válasza Jahno (#33848) üzenetére


Taci
addikt

Van ott még KF15 is. Van miből válogatni. :)
Amúgy kb. mindig ilyen áron vannak, ne dőlj be a visszaszámlálásnak. (Max más-más van jobb áron.)

(#33852) Jahno


Jahno
őstag

Off, ha már a kilók szóba kerültek. Havercsaj kezembe nyomta a táskáját, hogy fogjjam meg, míg igazgat a többi cuccon. Vissza is kérdezem, hogy mi a fenét cipel, ez nehezebb, mint az enyém. Később hitelesített mérleggel le is mértük, Nála 6.2 kiló az 2 váz, 3 obi és nem sok sallang, nálam 4.9 kiló volt a 3 váz, 5 obi, akkuk, sallangok. Kemény. És utólag vettem észre, hogy egy tornazsákba reggel belehajítottam az állványom, az is ott lóg. Lemérve 1.6 kiló. Jó tudni, néha ahány oldal annyiféle tömeget hazudik, nem mindig egyszerű kideríteni főleg fejekkel mindennel együtt.

(#33853) Jahno


Jahno
őstag

Na elírtam csak nem bírtam szerkeszteni. Havernál 1 váz volt a pakliban. Nálam három...

(#33854) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Szeretnék venni valami állványt, ebben kérném segítségeteket. Elsősorban könnyű súly és hordozhatóság lenne a fő szempont, és örülnék ha ki lehetne húzni egy ~150cm-re. Most szerintem kipróbálnék egy gömbfejet, 99%-ban fotóra lesz használva. M4/3 cuccok lesznek rajta, abból is könnyűk és kicsik.
Keret mondjuk 30-40k. Ennyiért már lehet valami értelmeset kapni? Nem kell semmi extra, csak hobbi célra lesz. :R

[ Szerkesztve ]

(#33855) Jahno válasza HollyBoni (#33854) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem napok óta ezen megy a megfejtés :-P

1.6 vagy 1.7 méteres ár-értékben teljesen jó. És ha jól sejtem a karbon elvileg könnyebb, aztán mégsem találtunk könnyebbet:

[link]

(#33856) HollyBoni válasza Jahno (#33855) üzenetére


HollyBoni
veterán

Köszi, jól néz ki.

Jól látom hogy ők európából is postáznak, szóval semmi vám/áfa?

(#33857) Jahno válasza HollyBoni (#33856) üzenetére


Jahno
őstag

Aha. És még mindenféle kuponok is akadnak, de ez ilyen érdekes cég, néha mindig minden folyton akciós :-D Ennyiért ha nincs egyéb más preferenciád, akkor ár-értékben a legjobb cuccok.

(#33858) zsoltzsolt válasza HollyBoni (#33854) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Van állványos topik is, ott is néz körbe

(#33859) HollyBoni válasza zsoltzsolt (#33858) üzenetére


HollyBoni
veterán

Láttam, csak nagyon halott.

(#33860) zsoltzsolt válasza HollyBoni (#33859) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Az igaz,
de visszaolvasva vannak jó tippek ott is. Itt meg pörög és naprakészebb az biztos.

(#33861) zioncsabi


zioncsabi
tag

Hello,
Ipad-hez milyen appot tudtok ajanlani, amivel egymasra tudom rakni a hetvegi csillagfotoimat? Nem szeretnek PS-t, vgay egyeb hatalmas meretu appot feltelepiteni, ha nem muszaj.
Koszi elore is

(#33862) Jahno válasza zioncsabi (#33861) üzenetére


Jahno
őstag

(#33863) zioncsabi válasza Jahno (#33862) üzenetére


zioncsabi
tag

Hmmmm
Ranezek, koszi :)

(#33864) freelanced válasza Lassú Víz (#33820) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a választ,

Nos ebben is van igazából valami, lehet, hogy kezdek egy könnyű karbon tripoddal aztán majd meglátom merre tovább. Tény, ha hordozhatóbb esélyesen magammal viszem a táska oldalán vagy valami, szóval azt hiszem első körben ez lesz a jó lépés, egyelőre úgy is csak olyan 1,5 - 2 kg a gép, aztán majd meglátom, hogy mennyire működik jól, mennyire használható, mi tetszik, mi nem és akkor azok alapján átgondolom a dolgokat.

Jahno

Köszönöm neked. Tény amúgy ha az ember fotós társasággal megy az más. No aztán ki tudja, pár év és együtt mentek majd fotózni, sosem lehet tudni :N

Ez elég jó makró feltétnek tűnik, én is néztem párat, lassan berendelek egyet. Most valami basic noname diffúzor van, de nem vagyok megelégedve vele, az objektivre kell húzni, de alig fér rá, szóval macerás.
Ezek a led lámpák megérik? Mennyire használhatóak? Egy ideig én is szemeztem velük, de most egyelőre egy Godox TT685 lett.

Grillo

Szoktam nézni Micael Widellt, néha van egy két furcsa pillanat de összességében jó videói vannak.

Stauffenberg

Köszönöm neked is a véleményt, úgy látom azért nagyobb általánosságban ez a konklúzió. Mindenesetre kipróbálok egy KF karbont aztán meglátom hogy alakul a dolog.

Most sikerült beszereznem egy kis Smallrig-et is, meglátjuk mennyi hasznát veszem makróhoz, de ha más nem jó lesz itthonra szöszölni. Egyébként elég alacsonyra be lehet állitani, de az invert középrudas megoldással nem tud versenyezni. Ellenben legalább nem fejjel lefelé van minden, kicsi, könnyű stb.

Ilyen:
SmallRig Tabletop Mini Tripod with Panoramic Ball Head BUT2664 /  SYNTEXSHOP.HU

Egyébként meglepően egybe van, egy kicsit jobb gömbfejjel még többet ki lehet hozni belőle. Ha jól rémlik maga a tripod 20KG-ot bir, a fej 2KG-ot, szóval a fej a szűk keresztmetszet jelenleg, de talán még vakuval sem haladom meg a 2KG-ot egyelőre. Viszont szerintem ez kb bármilyen gömbfejjel kompatibilis, szóval ha a másik állványomhoz lesz egy nagyobb teherbirású gömbfej, szerintem rátekerem azt a biztonság kedvéért.

_________________________________

Ma még körbenézek használtan hátha lelek valamit, aztán ha nem választok egy karbon KF-et szerintem, hacsak nincs valami alu most nagyon jó árban. :)

Találtam egy Vanguard Alta Pro 263AT, de ez is elég nehéz ahogy nézem, elvileg fej nélkül 1,9 KG.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33865) Jahno válasza freelanced (#33864) üzenetére


Jahno
őstag

"de talán még vakuval sem haladom meg a 2KG-ot egyelőre."

A kilogramm mindig egy elcseszett arányszám volt, 2 kilós géphez kb. 8 kilós állványt/fejet érdemes nézni. Nekem van hasonló, kis Fujit minimál obival kibír és ennyi. De majd kiderül, ívben döntöd a fejet, ha földön van a makró akkor sokszor lesz nagy a tárgytáv. Magasabbat meg nem tud. Vaku úgysem mindig jó ha a gépen van, de szerintem mutattam makrós csápos meg mini vakut. És akkor a miniből 3at is kapsz a 685ös árán. Ha valahol találsz Potyó Imrés videókat akkor abban szépen végigmegy és megmutatja, először 1-2 alap vakuval dolgozott, meg mire kiszórakozta, hogy kell háttér- és ellenfény is.

LED lámpával nekem csak az a bajom, hogy a legtöbbnek elektronikus a kapcsolása, ha csak pár hetet áll a táskában már lemerülnek és töltheted újra. Az Ulanzi VL49 RGB pld. fizikai kapcsolós, az jobb. Én szeretem, lehet mindenféle kékrózsaszín gombát képezni :DD

(#33866) Lassú Víz válasza freelanced (#33864) üzenetére


Lassú Víz
őstag

""Szoktam nézni Micael Widellt, néha van egy két furcsa pillanat"

Esküszöm elsőre Michelle Wild-ot olvastam :DDD

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#33867) Timer válasza Lassú Víz (#33866) üzenetére


Timer
veterán

+1! ;] A művésznő munkásságában is akadt néhány furcsa pillanat! :C

[ Szerkesztve ]

(#33868) Jahno


Jahno
őstag

No, kocsiban pakolászva eszembe jutott demonstrálni, ezt még ezer éve lőttem nagyon akciósan Aliról. Nem biztos, hogy a legtartósabb cucc lesz, meg gép is obivalmindennel együtt 670 gramm, amit rá szoktam rakni, de kihúzva is elég jól áll az utolsó tag,nem görbül, feje is erős, nekem az volt a lényeg, hogy alacsonyra tudjam rakni és ne babzsák vagy hasonló marhaság legyen:


Ez pld. Neewer CK30, de ezer féle klónja van, aminek neve van az már jónak tűnik.

(#33869) freelanced válasza Jahno (#33865) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a választ, végül egy ilyen lett belőle (T255A4), nem volt akkora súlykülönbség a karbon verzió között, szóval gondoltam ez még igy belefér, aztán meglátjuk.

A tippeket köszi, megnézem a javasolt dolgokat.

Más:

Fotós táskának mit ajánlanátok nem csillagászati összegekért, kezdésképp? Egyelőre maga a gép kéne, hogy beleférjen egy 105mm-es obival, meg esetleg egy 35mm-es vagy 55mm-es fix. Nyilván ha elfér az oldalán az állvány, az plusz.

Köszönöm :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33870) Jahno válasza freelanced (#33869) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul 1.7 méter és még a feje is bőven terhelhető. Jó lesz ez. Ezt mondtam a karbonra, könnyebb is, meg nem is. Fentebb valakinek kijött egy 1.5 kilós külüönbség, az is max. úgy jött volna össze, hogy egy magasabb 10+ éves aluállvány combos fejjel, hasonlítva egy modern és kisebb karbonhoz. Egyéb esetben kb. grammozni kell, ha K&Fen belül körbenéztél, vagy más márkákhoz hasonlítottad. Az meg ugye nem ér, hogy karbon, de nem 1.6 méterre csaphatod ki, hanem 40 centis és könnyebb, nahát.

Jó lesz ez, használd sokat és nyomd a gombot.

Táska témában hülyét kapsz (övtáska, válltáska, hátizsák?), nézz méreteket és használt piacot, néha negyed áron sikerült lőnöm valamit, amúgy annyiféle szubjektív verzió van, hogy bemész a boltba, belepakolsz, kész. Nekem pld. az oldaltáska jön be, mert mindig kell valami, hogy kéznél legyen, más meg sír rajta, hogy lehúzza a vállát és jó a hátizsák, csak ahhoz meg kell állni, letenni, kinyitni, pakolni.

Dörr 4 es táska volt így, most 6ra váltottam és kezd kicsit szétkopni, meg pont kicsit kicsi is.

Ennél kisebb bőven megfelelő lenne 1 gépnek. Én meg már csak obikat tárolok vagy hurcolok benne. 220volt, Tripont, Oly bolt, Nika is tart polcon táskákat.

Van pld. olyan pro Cullmann táskám, aminek vízzáró a zippzárja is, de 3 kéz kell a kinyitásához, meg kell fogni és húzni, aztán meg kihajtani a tetejét. Elég agyrém. Akad olyan kínai, aminél a zippzár része felém van közel és azért nem esik kézre, vagy aminél a pánt nem tömegközéppontban van, ráadásul alacsonyan így ha fogasra fellógatod akkor is tengelye körül körbefordul.... Kicsiben ekkora méretben mondanám, hogy nekem is egy jó Billingham Hadley az álmom, de hát árfekvése miatt nyaff....

1 géphez nekem fél vállas Vanguardom volt, azt szerettem, aztán meg nem, mert változott a gép mérete és az obiké és többet nem adta ki, hogy tudok belepakolni. Ha még fut akkor Biin 37, de lehet van utódja. Pesze kis rekesz akkunak meg egyébnek az pont nem kellett bele.

Kicsi táskára nem tudsz állványt tenni, az nekem inkább hátizsákhoz adja, hogy alul keresztben legyen szimmetrikusan. Máson nem nagyon tudtam jól kezelni. kisebben túllóg, helye sincs, van amire erőltetik ott a pánt sem mindig bírja, vagy képen jól néz ki, de gyakorlatban nem.

Táskából ezt nézd meg én is éppen havernak nézek, meg magamnak a Dörr 6 utódját. Nehéz ügy.

Lowepro Format 110
Vanguard Veo Go 18M KG
Benro Element S20
Camrock City X38
Camrock City X42

(#33871) Stauffenberg válasza freelanced (#33869) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mi számít nem csillagászati összegnek fotós táskára? Én onnan indultam, hogy kb 50 ezerig bezárólag keresek, de az én igényeimmel egyszerűen nem volt kapható semmi ennyiért vagy ami igen, arra meg 5 hónapot kellett volna várni. Aztán WANDRD PRVKE 21L lett. Nyeltem nagyot, ma már nem fáj. :D

Illetve milyen táskát akarsz? Oldaltáska vagy hátizsák?

Én erősen javaslom utóbbit, mert az oldaltáskák nagyon-nagyon rosszul terhelik a gerincet, egy dolog ha elfáradsz, rosszabb esetben huzamosabb használattól a testtartást is tartósan rontja.

Ha már K+F webshopból rendelsz, nekik vannak pofás táskáik.

(#33872) Jahno válasza Stauffenberg (#33871) üzenetére


Jahno
őstag

Nos igen, nekem a 15ezer, főleg mert az előzőt 10ezresért vettem, lehúzott pár évet és most 40-ért nézegetek. Egy lenne, de az meg pont bazi nagy, 64 centi hosszú.

(#33873) lugosi válasza Jahno (#33870) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezek nagyon geek fotóstáskák. Én ezektől már igyekszem távol tartani magam, nem baj ha van egy kis megjelenése is, vagy legalább nem az a tizenkettő egy tucat valami.
Nekem van egy Thinktank Retrospective, ami bevált (csak egy baja van, hogy kicsit nehéz), meg van még egy valamilyen kínai szövet fotóstáskám kivehető belső rekeszekkel, az egy olcsó tétel volt, cwatcun vagy mi a "márkája", meglepően jó minőség amúgy.

(#33874) Jahno válasza lugosi (#33873) üzenetére


Jahno
őstag

Egy ilyen átlag fekete Löwében mi annyira geek?

Ha megjelenés kell, akkor Billingham, de van K&Fes klónja is. Csak a csat miatt elég kényelmetlen tud lenni, de van megjelenése. Kinek mire van szüksége, de szerintem nyílt a kérdés, mondhatjuk sorba, hogy kb. hol mibe férne bele.

Nekem most a Dörr 6 helyett kellene valami, abba kb. pont beleférek a 3 váz + 5 obival, de lehetne kicsit nagyobb.

Elvileg ezek most a méreteim:

Belső:
410 x 210 x 195
Külső:
410 x 230 x2 00

Mondanám, hogy jó lesz Amazonról vagy valahonnan is, de 40-Xezer környékén nem merem látatlanban bevállalni.

(#33875) Taci válasza Jahno (#33874) üzenetére


Taci
addikt

Ez a Lowepro pontosan melyik típus?

(#33876) Jahno válasza Taci (#33875) üzenetére


Jahno
őstag

Format 110: [link]

A fenti 1 gépes listában van, mikor csak ilyen gép meg obi kell, vagy havernak adok kölcsön cuccot akkor ilyenekkel rohangálok és szerintem ennyiért manapság kifejezetten olcsónak számít. Neve is van, nagyon nyírni kell, hogy szétmenjen a varrás vagy a zippzár.

(#33877) Stauffenberg válasza Jahno (#33874) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Egy ilyen átlag fekete Löwében mi annyira geek?"

Igazából minden, ez az egységnyi fotóstáska definíciója. Én is hülyét kapok a fotóstáskának kinéző fotóstáskáktól. De a másik véglettől is, amikor stílusos táskáról beszélünk, akkor a gyártóknak (khm... Manfrotto Windsor és társai) jellemzően a vintage jut eszébe, ami amúgy már 10 éve nem divat, de nem baj.

Nekem is extrém nehéz volt olyan táskát találni, ami teljesen utcainak néz ki és egyaránt passzol a chino + ing kombóhoz, mint a rövidnadrág + pólóhoz. A Wandrd Prvke sem tökéletes, vannak rajta felesleges design elemek, de ez volt (nekem) a legjobb kompromisszum.

(#33878) Jahno válasza Stauffenberg (#33877) üzenetére


Jahno
őstag

Divat pont nem érdekel, közepes/átlagosban veszek majd olyan színűt, ami tetszik oszt jónapot. Egyelőre még az is a bajom, hogy amibe kb. beleférnék akkora pont nem nagyon van. Inghez meg évente kétszer felveszem a hevedert és kész.

(#33879) freelanced válasza Jahno (#33870) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a részletes választ, megnézem ezeket. Én is hasonlitottam össze, mert használtan voltak 2,5 - 3kg körül állványok, főleg alu,, szóval abból indultam ki, hogy mind annyi, de aztán a KF oldalán összenézve, a Carbon drágább volt viszont súlyban nem volt tetemes különbség, amit akartam venni a szénszálasok közül 1500 körül volt, a mostani aluminium 1800 lesz. Nem mondom, hogy elhanyagolható, de nem is több KG különbség, igy szerintem abszolút belefér.

Nekem is volt olyan Vanguard táskám még egy 5-10 éve, szerettem is, kényelmes volt, hogy előre lehetett húzni, nem kellett megállni ha ki akartad venni a gépet.

Stauffenberg

Igazából szerintem az még nem számit annak egyébként, lassan egy jobb hátizsák is ilyen áron mozog, a túra cuccokról nem is beszélve, szóval valahol érthető, hogy ezek is ilyen áron mennek. Mindenesetre körbenézek használtan, hátha van valakinek valami.
Első körben hátizsákot keresek, mert abba még más is beférhet, nekem kényelmesebb, a kinézete nem igazán zavar, nem annyira szempont, persze ha többet mozognék utcán fotózáskor, lehet, hogy ez változna, de a természetben kevésbé zavaró. Szóval meglesem mik vannak aprón stb. használtan aztán ha semmi akkor ránézek a KF-re vagy az ajánlottak közül valamire.

Alapvetően hátizsáknál mi az amit érdemes megnézni, van olyan funkcionalitás amit kiemelnétek?

Köszönöm.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33880) Jahno válasza freelanced (#33879) üzenetére


Jahno
őstag

Hátizsáknál alul pld. az állvány tartó

Aztán olyan amit magad elé tudsz fordítani és oldalt kivenni a gépet.

Nem kell mindig lerakodni, lehajolni, kinyitni, visszapakolni, menni tovább ahogy ennél:

De ez is kinek mit, mikor 1 méteren belül rohangálsz a 600as telével, akkor odahaza bepakolod a hátizsákot, itt kipakolsz és kész, egy helyen tolod az ipart fél napig:

Nálunk esküvőn is le van rakva a táska cuccokkal a sarokba, oda járunk vissza csereberélni, két gép meg lóg az oldalamon. Amerikai focin is jól jött havernak, lerakta maga mellé és nem sokat mászkált, kivette a nagy telét, monopod, kész, mikor csapatfotó és apróságok akkor másik obi.

Városban ahol gépek/obicserék kellenek, nekem azért nem jött be a hátizsák. Pontosabban abban csak egyéb tartozékok vannak, gépek az oldalamon.

Megint szerteágazó, hogy laptop- és kulacstartó meg egyéb rekesz kell-e. Hátizsákból szerintem mutattam a Beschoit, az egész jó, vagy vannak olyan Cullmannok, amik belseje kompletten kihúzható és át tudod rakni az oldaltáskádba. Szerkezetileg lentről felfelé pakolós, egészet kinyitod és tálcán ott van minden, vagy olyan amin oldalsó rekeszek vannak, több zseb és még molle rendszerezőknek mindenféle lehetőségek.

(#33881) Stauffenberg válasza freelanced (#33879) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Alapvetően hátizsáknál mi az amit érdemes megnézni, van olyan funkcionalitás amit kiemelnétek?"

A külső-belső design egy egyéni dolog ki-mit preferál, próbáld beleképzelni a használati szokásaidat. Én például sokat fotózok utcán és ezért szempont, hogy oldalról kivehető legyen a gépem anélkül, hogy leraknám a táskát ezért a földre és preferáltam a rolltop felső részt, ahova egy dzseki is befér ha kell. De ezek szubjektív dolgok.

Amiből nem engednék (pláne természetben túrázós igényekkel) az az időjárásállóság. Legyen vízhatlan anyagból, legyen hozzá esővédő huzat (de hidd el, nagyon hálás ha ezt csak a legnagyobb esőhöz kell felrakni, mert elveszíted vele a ki-be pakolás képességét). Különös figyelmet fordítanék a cipzárakra, hogy azok is esővédő önzáró kivitelűek legyenek (én erre csesztem már rá esőállónak mondott táskával).

Nekem majdnem Tenba Fulton V2 14L lett, ennek van "All Weather" kivitele, vízlepergető(bb) anyagból és önzáró cipzárakkal, csak annak meg nem tetszik a black camo mintája. Ha méretben nem elég, létezik 16L változat is.

Ami még jól jöhet, az a szellős szivaccsal párnázott hátoldal, hogy minél kevésbé fülledjen be a hátad a táska alá. Ebben sajnos a Tenba nem akkora király, de döntsd el mennyire zavarna.

(#33882) Jahno válasza Stauffenberg (#33881) üzenetére


Jahno
őstag

"én erre csesztem már rá esőállónak mondott táskával)"

Jelen! Táska elvileg bírja, a zippzárnál meg folyt bele a víz. Már azon gondolkoztam, hogy kicsípem a sarkait, mert az aljában ismét olyan szépen megállt, hogy öröm volt nézni.

Ami Beschoit emlegetni szoktam, annak alul van egy zippzáros tartója, oda ban betömve az esővédő huzat. Így nehezebb elhagyni, és alulról felfelé az egész táskára rá lehet húzni. A fenti K&Fnek meg a tetej olyan, hogy nehezen tud beázni.

(#33883) Taci válasza Stauffenberg (#33881) üzenetére


Taci
addikt

Én még hozzátenném, hogy ha a táska hátrafelé (is) nyílik, akkor vállpántok ne a cipzározható részhez csatlakozzannak (hanem fölötte), mert akkor kvázi a cipzár tartja a táska tartalmának a súlyát, tehát ha a cipzár szakad (nyilván nem új korában, de akkor is), a táska tartalma kiborul. (Nem is értem, erre miért nem gondoltak, akik így tervezték.)

Nekem ProTactic BP 350 és 450 AW II van, és azokon jól van megoldva: [kép]
Ellenpélda a Tenba Axis pl.: [kép] Itt egyértelműen látszik, hogy a cipzározható részhez kapcsolódnak a vállpántok, így a táska és a vállpántok közötti kapcsolat maga a cipzár. Nagyon rossz elgondolás. (Még akkor is, ha valószínűleg bírja gond nélkül.) Míg a Loweprokon a cipzár nem tart semmit, csak zár és kész.

(#33884) Lassú Víz válasza Stauffenberg (#33881) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Érdemes odafigyelni a mellkaspánt helyzetére is. Nekem rendszerint a nyakamnál köt ki. Vagy túl nagy darab vagyok (Nem. De.) vagy valamit rosszul csinálok.

Ha már túrázás, akkor egész más stratégia jött be. Normál túra hátizsák, és valami top loader táskában a gép egy zoom obival (Olympus E-M1 + 14-150) + tartalék akku, lens pen, CPL. A fotós táska felrögzítve a hátizsák mindkét vállpántjára, és kilengés ellen a derék pántra is. Macerás fölcuccolni, de menetközben a legkényelmesebb.

Nyilván ilyenkor a túrázás áll első helyen, de bántam már meg a 8kg fotós táskát és a 0,5 l vizet. Mindegy, hogy azért nem lesz meg "A" kép mert nincs nálam a tökéletes objektív vagy meg sem látom a témát, mert némi túlzással abban sem vagyok biztos, hogy ha szomjasan megállok, elindulok-e még valaha.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#33885) Stauffenberg válasza Taci (#33883) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem is ez a fő bajom a Wandrd Prvke táskákkal, de a hozzá kapott heveder pántokat belülre raktam fel, szóval nem tud teljesen lenyílni a billenő rész (ennek a másik előnye, hogy ha teljesen szét kell nyitni, elég a mellkasom felől felvenni a táskát és lenyitva "tálcaként" tárul elém, ezt a tippet az egyik review-ban láttam, évek óta nem reklámozzák ezt a funkciót, pedig tök hasznos, hogy nem kell a földre tenni).

(#33886) Taci válasza Stauffenberg (#33885) üzenetére


Taci
addikt

Mondjuk ez így már vállalható és jó ötlet. :)

(#33887) Jahno válasza Lassú Víz (#33884) üzenetére


Jahno
őstag

Én mostanában ha nem lesz ilyen extra meleg idő akkor azt tervezem, hogy kipróbálom mennyit tudok terepen menni és erősen agyalok, hogy minimál/közepes vagy teljes fotós cuccal kezdjek-e neki. Ha valahol lekonyulok, akkor lekonyultam, minimál cuccal lehet nem is érdemes nekimenni, mert nem mérvadó és max. teljesítménytúra lenne-e a vége? Ha túl sokat megyek akkor viszont nincs akkora zsákom amibe a sört kellene tenni.

Év vége felé beszámolok mire jutottam, ha el nem feledem.

Hétvége ilyen volt, szórakoztunk rendesen. Nem nagy táv, csak terep és látnivaló.

Részléteiben így kell témát keresni, vagy üldözni, vagy hívjuk ahogy akarjuk:

Meglestünk egy csomó gókyapöcsöt, amit már 8millióan lefotóztak, de most már mi is :C

(#33888) freelanced


freelanced
addikt

Egyébként a K&F dolgok mennyi idő alatt szoktak ideérni, mi a tapasztalat? Láttam ,hogy Németországban is van raktár, lehet esély, hogy hétvégére ideér, vagy ne számitsak ilyesmire?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33889) Stauffenberg válasza freelanced (#33888) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

K&F-től nem rendeltem még, de EU raktárról szinte minden nagyobb futárcég (DPD, GLS, stb) nagyjából 3 munkanap alatt kiszállítja a csomagokat Európán belül. Már csak az a kérdés mikorra adják át a futárszolgálatnak a csomagot.

(#33890) Timer válasza freelanced (#33888) üzenetére


Timer
veterán

10-12 nap volt eddig nekem minden. A legutóbbi rendelésemet (egy kis LED lámpa) 08.11-én adtam le, és ma délelőtt hozta a DPD.

(#33891) freelanced válasza Timer (#33890) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm, érdekes, valamiért azt hittem ha Európa, akkor gyorsabban érkezik, de olybá tűnik nem.

Stauffenberg

Ebben biztam én is :K

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33892) Timer válasza freelanced (#33891) üzenetére


Timer
veterán

Szívesen! Hát, sajnos nem gyors a szállítás, de a jó hír az, hogy helyben már a DPD intézi, így eddig mindent megkaptam, épségben.

[ Szerkesztve ]

(#33893) Taci válasza freelanced (#33888) üzenetére


Taci
addikt

Én elég sok dolgot rendeltem már (köztük táskát is, ami ment is vissza), és általában 2 hét volt, mire megérkeztek.

(#33894) freelanced válasza Taci (#33893) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszokat, közben befutott az állvány, amit még mindig nehezen hiszek el, vasárnapi rendelés, főleg,hogy a Magyar Posta szállitotta. Minden simán ment, ezt itt hagyom, hogy legyen egy pozitiv vélemény is mind a postáról, mind a gyors K&F szállitásról. (5 munkanap)

Várom milyen lesz az állvány, kiváncsi vagyok, igy hétvégén meg is tudok ejteni vele egy kis próbát.

A neten találtam pár lesújtó véleményt róla egyébként (bár ahogy nézegettem az állványokat kicsit azt érzem, hogy általános és szinte mindegyiknél vannak ilyenek), ahol kb leesett a fej, szétestek meg szorultak a lábak, de lehet, hogy egyedi eset, mert rengeteg másik ember megelégedéssel használja, plusz némelyik leirást azért sem tudom komolyan venni, mert egy 100-200 dolláros állványt, nem lehet több száz, ezer dolláros állvánnyal összehasonlitani, de a szerző azért megpróbálja, arról nem is beszélve, hogy csodálkoznak, hogy stabilabb a 3-4-5 kilós állvány mint a 1,5 :U. Szóval mint mindig, érdekes dolgokat lehet találni a neten.

A fórumon van aki K&F állványt használ hosszabb ideje? Hogy vált be hosszú távon?

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33895) lugosi válasza freelanced (#33894) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A Postával nekem az elmúlt években nagyon pozitív tapasztalataim vannak.

(#33896) Jahno válasza freelanced (#33894) üzenetére


Jahno
őstag

"A neten találtam pár lesújtó véleményt róla"

Ugyan. Van ott minden, néha a teljesen szar cuccokat dícsérik. Pld. pontatlan adapter, vagy olyan gyenge menet ami folyamatosan kopik és hullik a fémforgács a gépbe, aztán sokan az "utángyártott" akku közti különbségeket sem értik, hogy más a Jupio/Patona, meg más a nevenincs. Utána teljesen jó és értelmes cuccokat szidnak, de ezer éve nekem is volt állványos vitám, ott valaki csakazértis duzzogot a 2-3milliós állványokra is, hogy jaaaaaaj hát van ennél azért jobb is. Van hát, csak ki a fene fizeti meg, másrészt itt is csak azért volt kéznél egy hobbi rendezvényen, amit ingyen támogatok, mert csak, amúgy tizede is bőven elég lenne. Van egy csomó nagyot mondó, tudományoskodó alak, ki kell bogozni kinek és miért van vagy nincs igaza. Vagy aki elégedett, az sem használja rendesen, nem is érti, hogy van benne hiba, csak nem látja, mert nincs összehasonlítási alapja.

Haveri körben a K&F legalább 4-5 éves, az nem olyan hosszú, de néha kapnak a szájukra, vagy csak cipelik ide-oda és egyelőre úgy néz ki, hogy bírja. Azért mondom mindig ezt ár-értékben.

(#33897) Jahno válasza lugosi (#33895) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem meg éppen most írtak külföldről, hogy visszament a csomagom, mert nem kerestem... Lefotózták, teljesen jó a címzés is, itt járt a helyi postán.

(#33898) lugosi válasza Jahno (#33897) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Oké, de miért nem kerested? ;]

(#33899) freelanced válasza Jahno (#33896) üzenetére


freelanced
addikt

Nos igen, tényleg elég vegyes ilyen téren az internet, mindenesetre jobb alternativát ebben az árkategóriában, főleg újonnan nem találtam. Most kibontottam, megnéztem, összességében teljesen rendben van, elég sok módon variálható, ami meglepett az a mérete és a súlya, de ettől függetlenül összességében stabilnak igérkezik, szóval kiváncsi leszek milyen hosszú távon. Szerintem súly alapján utazó állványnak több mint tökéletes, aztán a későbbiekben még mindig nézhetek valami nehezebb, masszivabb darabot arra az esetre ha épp nem megyek messzire, már ha nem vállna be hosszú távon. A hordtáska is hasznos igazából, szóval teljesen korrekt, egyedül a láb szögének az állitása tűnik kicsit gyengepontnak, de lehet, hogy csak meg kell szoknom. Ráadásul a megforditható és dönthető középoszlop miatt eléggé alacsonyra be lehet állitani, anélkül, hogy fejjel lefelé lenne a kamera, ami mindenképp előny mondjuk makrónál.Tény, hogy nem a legstabilabb, de mivel pár centire van a földtől, igy nagy kár nem lehet egyébként ha megdőlne úgy picit, de az eddigi tesztek alapján, egyáltalán nem volt vészes még oldalra kitolt középoszloppal sem, plusz a másik oldalra ha akaszt valami kis súlyt az ember, még stabilabb lehet az egész. Szóval köszönöm az ajánlást. Aztán maximum nézegetem a használt piacot hátha ráakadok valamire. Arra esetleg van tipp, hogy milyen modelleket figyeljek, ha netán feljönne, ami mondjuk upgrade ehhez képest, esetleg jó kiegészitője lehet?

lugosi

Nos lehet, hogy javultak, én már évek óta kerülöm őket, szóval biztos le vagyok maradva. Talán mikor véglegesen eltűnt egy csomagom amit belföldre küldtem, az volt az a pont, hogy elengedtem a dolgot, de ez most kellemes csalódás volt.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33900) freelanced


freelanced
addikt

Utángyártott akkuk közül van olyan gyártó mely megbizható? A gépemhez nem nagyon van már eredeti.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.