Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32401) ph_5.5 válasza Phaleur (#32400) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A dátum és időbélyegtől nem lesz a kép hiteles. A mi cégünknél az volt az első felállás hogy minden fotónak hitelesnek kell lennie. Ehez zárt láncú felhasználás szükséges, de ami ennél is fontosabb a képek eredetijét meg kell őrízni. Ez 2000-ig a digitális átálássunk előtt meg is volt, mert a negatív tárolva lett. Dslr használatnál pedig 1x írható SD kártyákra lett volna szükség a hitelesség miatt. No ez az ami nem valósult meg, mert piszok drága lett volna anyagonként 1-1 kártyát feláldozni. Így maradt a zárltáncú felhasználás, 0 utómunka, és megfelelő dokumentáció. Így hiteles volt minden- időbélyegző nélkül is.
A kompakt gépekkel amúgy alapból bukás a hitelesség, mert az olcsó verziókban nincs nyers fájl, csak jpg. Az pedig már a gép szoftverén alapul- belenyúl pl a színekbe is. És az mmár nem hiteles...

(#32402) Jahno válasza ph_5.5 (#32401) üzenetére


Jahno
őstag

"Az pedig már a gép szoftverén alapul- belenyúl pl a színekbe is. És az mmár nem hiteles..."

Amikor a jogászok gittet rágnak, kérdés mit szeretnél dokumentálni?

Ennyi erővel a nega sem hiteles, mert még elő kellett hívni és az eljárás során módosulhatnak a színek és ha a RAWt meg szeretném nézni, akkor... Akkor ugyanaz. Esetleg leképezhetem ugyanazt egy csúcs kompakttal JPGben és leképezhetem 3 féle különböző gyártó negájára, pont a JPG színe lesz közel az eredetihez.

Ha most kapsz egy RAW-t amin van 2-3 szín, meg tudod mondani, hogy azok pontosan milyenek? Nem nagyon. JPGből meg ugyanúgy működik, főleg ha nem pontos színt kell dokumentálni hanem esetleg dolgok helyzetét egymáshoz viszonyítva vagy valaminek a történését. A piros kabátos lány meg nahát, mindenen pirosnak néz ki, max. vitatkoznak, hogy meggypiros-e vagy cseresznye.

Színt színmérővel kell dokumentálni, meg is vannak rá a világipari szabványok és akkor folytathatjuk onnan a gittrágást, hogy az hiteles jegyzőkönyvet ad ki, kalibrált és meg lehet mondani, hogy az adott cucc színe RAL skálán milyen, amit semminemű fotóból és RAWból sem mondasz meg.

(#32403) MasterMark


MasterMark
titán

De nem értem ettől mitől lenne hiteles? A fényképező időbélyegzője azt bélyegzi rá amit beállítasz rajta időt. Oda állíthatod az időt ahova csak akarod.

Switch Tax

(#32404) Jahno válasza MasterMark (#32403) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor pont a mobilt nem tartja annak, aminek legalább szinkronos az órája. Mert ha még a képen órának kellene lenni a tárgy mellett, akkor még tán okés...

(#32405) ph_5.5 válasza Jahno (#32402) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Láttál már élőben bűnügyi fényképészetet? Az tudod mitől lesz hiteles méretben, színben, mindenben? Vannak méretet jelölő eszközök, vannak melyekkel a színek állíthatóak be- akár utólag. Nem, nem fognak egy sima emberölésnél színhőmérséklet mérőt adni minden technikus autójába, de egy kalibrációs ábra belefér a gazdasági igazgató szerinti keretbe.
A nyers fájl felülírás nélkül a zárt adatfeldolgozás miatt hiteles. Ez egy sima civil szférában nehezebben kivitelezhető. Ahogy a trafinál sem lehet megkérdőjelezni azt hogy a kamera által továbított adathalmaz és az automatikusan íródó bírságot be kell-e fizetned.
Pl a rendőrség által vásárolt fényképezőgépek sima mezei dslr vázak. Jobb esetben dedikált makro obival (Orfk és megyei technika kiváltsága), míg sima bűnügy elvan a sima kitobival, állvánnyal. Nem tudnak a vázaik dátumot tenni a fotókra. És nem is tesznek.
A kérdés onnan indult hogy dátumbélyegzős olcsó kompakt kellene. Én azt próbáltam levezetni a fórumtársnak hogy semmi értelme mert nem hiteles.(illetve nem ettől hiteles) Pont ahogy írták- a dátumot én állítom és az időt is. A '90-es években használtunk Minolta slr-t, ami tudott órát- dátumot rakni a negára. Senkit nem érdekelt, mert a negatívot lefűztük, és a képek sorrendje volt a meghatározó nem a rajta lévő felirat. (tehát 36 kockán ha egy téma szerepelt és nem volt közben plusz egy nappali anyag majd egy éjszakai, akkor a bíróság és az ügyész elfogadta )

(#32406) Jahno válasza ph_5.5 (#32405) üzenetére


Jahno
őstag

Élőben, Nem. De max. megkérdezem miképpen műxik. Méretet meg egyebet ismerem, a botok meg a felfestések látszanak messzebbről is, többihez meg általában nehéz közel menni.

Bár fent nem emlegették, hogy mihez kellene és a hiteles/nem hiteles így is érdekes, mert hiába fűzted le a 36 kockát, ahhoz nem társult ilyen pontos időpont. Ha ez a cél, de persze ha ez volt meghatározva és elfogadták, akkor az van, de egy 36 kockás negával példálózhatunk a színekkel, tudja a fene. Ha volt is színe azt sem tudtuk, hogy a két kocka közt mennyi idő telt el. Erre még a múltban is volt ékes példa, mert ugye Deák Ferenc halála után a körülményekről még sztereó fotó is készült és sokkal előbbre lenne a nyomozás, ha ezekhez tudnánk a pontos időt :-)

A fenti makrós kérdésnél nem tudjuk, hogy szokásos hülye júzer kérése áll fent, mert mondjuk a munkaidőt szeretné ellenőrizni, vagy mi jár a fejében. Máshol elég a tárgy és esetleg a mérete.

(#32407) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Azt a fotós táskába való tépőzáras elválasztót lehet valahol külön kapni szerintetek? Hogy keressem?

(#32408) MasterMark válasza lugosi (#32407) üzenetére


MasterMark
titán

tépőzáras elválasztó :K :K

Switch Tax

(#32409) Jahno válasza lugosi (#32407) üzenetére


Jahno
őstag

Áááá, én azoktól most kész vagyok, nem akarok róla hallani. Elfordul, lejön, elhasználódik, bigyó. A tépőzáras zsebeket is úja kellene generálozni, mert szétjönnek, kinyílnak. És újonnan pont nincs akkora táska, amibe éppen beleférek, mert kicsit nőttek a gépek és borult minden.

Régebben McGoat árult, de évek óta nem jártam arra és oldala is szét van esve.

Addig Aliexpress, separator: [link]

(#32410) lugosi válasza MasterMark (#32408) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi 😀

Jahno: separator, igazad van így megnézem az amazonon.

(#32411) Phaleur válasza lugosi (#32407) üzenetére


Phaleur
csendes tag

Egy legalja KODAK FZ43 lesz a befutó.
Manual szerint tudja amit kértek. (Sok más tipus pl csak a dátumot teszi rá a képre, az időt nem.)
https://kodakpixpro.com/docs/manuals/friendlyzoom/fz43/fz43-manual-hu.pdf ( 48. oldal )

(#32412) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

ND filter tisztításhoz mit ajánlotok? Kint voltam fotózni amikor koszos lett, de nem volt nálam más, csak szemüveg páramentesítő folyadék, azzal pedig sikerült ezt elkövetnem:

Ha még nem végzetes a dolog, akkor másodszorra már a megfelelő eszközökkel futnék neki...

(#32413) Jahno válasza Chosen (#32412) üzenetére


Jahno
őstag

Na, ilyen posztra várok már 4 éve. Jövök egy sörrel.

(#32414) vihartigris válasza Chosen (#32412) üzenetére


vihartigris
őstag

Nem is értem, hogy mi bajod van a szűrővel? Van egy egyedi, különleges hatású szűrőd :DDD ;]

bármi reciproka a semmi

(#32415) Jahno válasza vihartigris (#32414) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg már vagy 10et összekentem hajlakkal, de gondolom nem kell mondani, hogy mennyire nem lett jó :DD

(#32416) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Panasonic Lumix G80-as gép.
A kérdésem az lenne hogy a 4K-s 30fps-es(96mb/s) videó miért szaggat visszajátszva és felvétel közben is, miközben 24fps-el(93mb/s) nem szaggat sehogy.
Kártyának egy Kingston Canvas Go! Plus 64GB SDXC I V30 U3 -ast használok.

A választ segítséget előre is köszönöm!

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#32417) Timer válasza Moonwolf (#32416) üzenetére


Timer
veterán

Nem melegszik a gép? Lehet, hogy a 24 FPS-t még bírja a proci, a 30-at meg már nem, mert mondjuk throttling van. Telefonoknál gyakori jelenség (pláne a Sony csúcsmodelleknél, ugye...). Klímzott szobában is próbára tenném. ha nem ez, akkor a kártyát is cserélném próbaképp, lehet, hogy a mért értékek és a specifikáció ellenére az a szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

(#32418) Jahno válasza Moonwolf (#32416) üzenetére


Jahno
őstag

Ááá, lusta vagyok lírást olvasni, ha a kártya lassú akkor általában félbeszakad a rögzítés is, aztán ki tudja. Rendesen számítógépen visszanézve akadozik, olyanon ami bírja is

Mondjuk én a /30at idehaza sosem fogom megérteni, záridő is szabvány volt ehhez méretezve?

(#32419) eventus válasza Jahno (#32383) üzenetére


eventus
veterán

Én most vettem duracell akksit Sonyba. Eddig elégedett vagyok vele.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#32420) Allien válasza Moonwolf (#32416) üzenetére


Allien
veterán

Szia!
Tehát, az az sd kártya szar. Pontosabban, rosszul választottál. A markecing áldozata lettél! Azaz, bedőltél a szarnak. A lényeg, amit rajta látsz, sebesség, az az OLVASÁSI! Az meg a kutyát nem érdekli! Memkártyát nehéz jól választani, mert sok gyártó VALÓS adatait nehéz kinyomozni. A lényeg, Neked az írási sebesség lenne fontos, mert ugye az mutatja, hogy a gépben mennyivel fogja rögzíteni az adatokat! Annál a kártyánál ez 70MB/s! Még a 128 megásnál is csak 90MB/s! A V30 jelölés arra jó, hogy kitöröld vele, mert ugye azt csak annyit garantál, hogy az alá nem csökken..... köszi.. Azaz, keress olyan kártyát, ahol fel van tüntetve az írási adat is! Én, ugyan ehhez a géphez pl Samsung PRO Plus 128GB SDXC UHS-I U3 160MB/s Full HD & 4K UHD kártyát vettem, papíron 120-t tud.. :B De, sajna, csak (szinte) fotózásra használom. Pár videót nyomattam vele, 4K-ban, de nem szaggatott.... :DDD
Azaz, ha keresel kártyát, még annyit, hogy jellemzően a 128 megások gyorsabbak, mint akár a 64-sek. Nem mindig, és a 32-s meg felejtős... Például, az említett kártyám:
32GB-s 100/60-s, a 64-s 100/90, 128-s felett 160/120. Amazon.de linket szúrtam be, speciel anno onnan vettem. Ott példul vannak vásárlói tesztek is. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#32421) theporcupine válasza Allien (#32420) üzenetére


theporcupine
tag

A megadott írás értékek, ahogy az olvasás is up to értékek. Ennyit nem szoktak teljesíteni, csak ideális esetben, vagy akkor sem. Amúgy a 70MB/s bőven sok egy G80-asba a 100Mb/s-os 4K-hoz.
A leírttal szemben pontosan a V30 jelölés, amit figyelni kell, mert az biztosítja, hogy a 30MB/s-ot videó rögzítésekor mindig tudnia kell. És az elég is a 100Mb/s-os videóra bőven. Nem véletlenül találták ki ezeket a jelöléseket. És nem az elméleti maximum, hanem a tényleges minimum a fontos.
Van, hogy a számok szerint jó a kártya, de mégsem. GH5-nél 400Mb/s-os ALL-I beállításnál megáll a felvétel egy Sandisk 95MB/s-os Extreme Pro-val, pedig a számok alapján az 90MB/s-os írást tud, ami a valóságban talán 65-70, de az még mindig elég lenne és mégsem.
A Kingston kártyái olcsók és gyatrák, ez igaz. Nekem volt egy ilyen Canvas kártyám, ami nem ment sokat, majd egyik napról a másikra elromlott Nem ismerte fel sem a kamera, sem az olvasó. Viszont addig jó volt a felvétel vele, amíg ment.

#32416 Moonwolf
Látatlanban megmondani, hogy mi a hiba, elég nehéz. Ahogy Jahno írta, kártya írás hibával megáll a felvétel, ha nem bírja a tempót. Ezt ki is írja a gép. Meg a felvétel nem szaggat. Ez inkább telefonnál elképzelhető, talán.
A próba meg egyszerű, ki kell próbálni másik kártyával. Esetleg felraksz valahova egy rövid videót, megosztod, ahonnan le lehet tölteni és valaki ránéz.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

(#32422) Timer


Timer
veterán

Srácok, még mindig a naplementés fotózással küzdök. Az lenne a cél, hogy a környezet szép sárgás legyen, a bőrszín pedig normális maradjon. Valahogy nem tudom összetenni fejben, hogy miképp lehetne a legjobb eredményt összehozni, de az hagyján, még szerencsém sincs: tegnap voltam egy WS-en kültéri fotózás témakörben, naná, hogy merő felhő volt az égbolt, nulla nappal...

Szóval, az odáig tiszta, hogy környezetre mérünk fényt, kicsit talán alexpósra, HSS vakuval kivillantjuk az alanyt, fixen álított 5600K körüli WB-vel. Ez így elvileg viszonylag színhű képet ad az alanynak, de a háttér színe elcsúszik. Máskor beszéltük itt, hogy narancs fóliát kell tenni a vakufejre. Csak kérdezem, hogy nem éppen kéket kellene? Ha narancsot teszünk, és marad az 5600K, akkor nyilván a kép alanya sem lesz színhelyes. Ha emiatt a narancs fóliához igazítjuk a WB-t, akkor már lehet színhelyes a bőr, de akkor a környezte meg hideg lesz, nem? Ha elkékítjük a fényt, és ezért melegebb tónusra húzzuk a WB-t, akkor lenne igazán jó az eredmény, a gondolatmenetem szerint. Javítsatok ki! :P Az nem fair válasz, hogy próbáld ki, négy fal közé vagyok zárva egy időre, fejben fotózok! ;]

[ Szerkesztve ]

(#32423) Jahno válasza Timer (#32422) üzenetére


Jahno
őstag

"Az nem fair válasz, hogy próbáld ki, "

Miért nem? Majd kipróbálod akkor, ha kijöttél a falak közül. Mondjuk néha még szobában is menne, azért narancs szűrő, mert a napelemente simán beesik 3000K alá is, a vakuból így csinálsz narancsos színt, ami ugyanolyan, mint a háttér. HSS vaku sem kötelező, meg lehet az babrálni, meg persze a fólia sem mindegy milyen, meg minél erősebb a vaku, annál jobban csúszik vissza a fénye 5000K felé.

Ebben a két CreativeLive anyagban elég sokat fejtenek meg vakuról, de nyilván 12 egy tucat:

Joe Mcnally - Capturing Motion with City Lights
Joe Mcnally - Managing Light on the Streets

Ha a környezet sárga legyen és bőrszín "normális" akkor azt meg simán vakuzod. De lehet mutass netről minta képet, mert a "normáis" is elég tág fogalom. Főleg amilyen szép kékeszöldeset szoktam gyártani :C

Itt meg találsz jóféle gyakorlati mindenfélét, leírást, képet, werket: [link]

(#32424) Timer válasza Jahno (#32423) üzenetére


Timer
veterán

Köszi a FB oldalt, átnézem, érdekesnek tűnik.

" a vakuból így csinálsz narancsos színt, ami ugyanolyan, mint a háttér."

Na ja, de akkor elvileg a bőrszínnek is odaver naranccsal, tehát azon ha más nem, utómunkázni kell egy jelentőset, ha a környezetet melegíteni, vagy akár csak változatlanul tartani akarom. Normális alatt azt értem, hogy olyan maradjon a bőrszín, mint vakuval stúdióban lőve, maximum picit melegebb, de semmiképp sem az a cél, hogy mintha a nap sütné meg elölről is a delikvenst. Ezért nem értem a sárga fóliát.

(#32425) Timer válasza Timer (#32424) üzenetére


Timer
veterán

Oké, tettem egy próbát gyors, és rájöttem, mit nem vettem figyelembe. Azt, hogy a vaku fénye már önmagában hideg a naplemente fényéhez képest, szóval ha azt fixálom, akkor a naplemente szép sárga lesz. Problem solved, fólia se kell... ;]

[ Szerkesztve ]

(#32426) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Sziasztok,
vnd-t szeretnék venni videóra. Ezekről vélemény? Ha a színek picit elmennek, vagy a széles hordósodnak annyira nem zavar. Davinci-nél is láttam xrite colorchecker funkciót.
Jelenleg haida fixek vannak, ezek is azért elviszik a színeket.

Jackal ND2-400 NDX 82mm
K&F CONCEPT 82MM ND2-ND400

Hoya és társai mind 40e körül vannak, a syrp meg kb 80e :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32427) Jahno válasza Speeedfire (#32426) üzenetére


Jahno
őstag

Jackalt ne, másik is elég egyszerű és ugye a két vége nem használható. Kb. ND50-200 közt működik. A minősége kicsit hitvitás is, nincs olyan amit nem kritizálnak meg.Aki szerint a Hoya pro vacak, az vegyen Rodenstockot.

(#32428) Speeedfire válasza Jahno (#32427) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Akkor marad a haida fix egyelőre. :U
Igen a hoya amit haverom is írt, de 40e.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32429) Jahno válasza Speeedfire (#32428) üzenetére


Jahno
őstag

Én egy egész értelmes pro sort vettem 20-ért, szóval kussolok :-D Videó ugye neccesebb, nekem fotóhoz kb. ND1000 kell és kész, többiből van mindenféle, nevenincs, K&F, Andoer.

Ezt én csináltam egy közepes minőség ennyire lesz Xes, de van Hoya proval is hasonló képem valahol. Az 70ezer pénz volt :-D

(#32430) Speeedfire válasza Jahno (#32429) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

70k-ért ez az X elég tré...

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32431) Jahno válasza Speeedfire (#32430) üzenetére


Jahno
őstag

Ez nem azzal van, de az is ilyen. Végül asszem 20-ért adtam el olyannak, aki ezzel tisztában volt és nem akarta a végét használni. Ezért írtam, hogy pár felsőbb árfekvésű variálhatót is láttam, de mind ilyen volt. Utána jön a pixelbabrálás, meg elhúzza-e a színét vagy sem és egyéb vergődések :C

(#32432) vond válasza Speeedfire (#32426) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Freewell VND-t vegyél. Ár-érték arányban szerintem (és sokak szerint) a legjobb vétel. Igaz, hogy az erős JMF miatt ez is kb. 40 ezer pénz. De azt mondom, még annyit is megér. Én is a 2-5-ös változatot használom (ami inkább 1,5-5). A videós topikban párszor írtam már róla.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32433) Speeedfire válasza Jahno (#32431) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Pff, akkor tényleg a méreg drága lapkás kell :DDD


vond: 100 euro... használtan is 80 euro amazonról. Hát, egyelőre ennyit nem tervezek rá. Marad a 2 fix haida ND. max egymásra pakolom. Vagy hlg3 és rekeszelés, és mindent lassítva veszek fel. :DDD ;]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32434) lugosi válasza Jahno (#32429) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Mi történt szegény jobb oldali képpel? :Y

(#32435) Jahno válasza lugosi (#32434) üzenetére


Jahno
őstag

Vario ND 400ra tekerve. Csodák nincsenek.

(#32436) lugosi válasza Jahno (#32435) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

De mi az a repülőmókus alakú folt rajta?

(#32437) Jahno válasza lugosi (#32436) üzenetére


Jahno
őstag

ND2-400 vége. Pont ezért készült, mert valami csoportban nem értették, aztán csináltam vele képet. Aki szerint jó, az felőlem használja, de nekem ez továbbra is szar.

(#32438) lugosi válasza Jahno (#32437) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hát ez katasztrófa.

(#32439) vond válasza Jahno (#32435) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az "olcsó húsnak híg a leve" mondás itt is érvényesül. Mindazonáltal nem is ajánlott egyben lefedni az 1-2 és 8-9 FÉ közötti részt, mert annak ez lesz a vége. Főleg ha még az alap minőség sem az igazi.

Freewell 2-5-nél például semmi ilyet nem látni, a színek sem másznak el. Az 5-ös vége felé bejön egy minimális vignettálás, de kb. ennyi a negatívum. A pozitív oldalon viszont rengeteg dolog van.

Nincs mese, ha valaki komolyabban akar VND-zni, akkor el kell költeni minimum 40-50 ezret rá. De ha kell, és használod sok évig, sőt, akár még dolgozol is vele, akkor ez szerintem nem olyan nagy áldozat. Sokan közülünk ennek a többszörösét elfizetik évente mindenféle fotós, videós, tech cuccra. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32440) Speeedfire válasza vond (#32439) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ja, csak ha mindent is elkezdesz összevásárolni, tudod hogy csillagos ég a határ :DDD
Hobbi szinten meg erős.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32441) vond válasza Speeedfire (#32440) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nekem nem kell mondanod. :D :B Igyekszem tudatosan, és mindig a felmerülő igények, várható megbízások ismeretében vásárolni, de néha azért így is becsúszik valami, aminek nem szabadott volna. ;]

Amúgy ha valaki csak kicsit is komolyan gondolja a videózást, akkor alap, hogy van neki egy jó VND-je, vagy egy ND sora. Ez kb. olyan, mintha nem lenne mikrofonod, de közben meg videózol orrba-szájba, hasznos hanggal is. Ismerek olyan helyi "videós erőt", aki évek óta nem képes venni egy ötezer forintos csipit, inkább mindig kölcsönkéri valakitől. :DDD

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32442) Jahno válasza vond (#32439) üzenetére


Jahno
őstag

Ezért van nekem 1-2 olcsóbb fix, meg Hoya sor, az még vállalható. Így is van egy csomó más aprólék. Fotóhoz egy jó 16os és 64es, aztán meg van egyből az ND1000 is. Én meg itt hurcolom a táskában, 1000nél kisebb fent sem volt a gépen, de néha még az is kevés :C

Vario Hoya kicsit buktás lett, de hirtelen vásárlás volt, idehaza sok pénzért. K&Feket még alacsonyabb Euróval vettem EbayAliról, volt vagy 5-6ezer pénz darabja, annyit viszont bőven megérnek.

(#32443) Jahno válasza Speeedfire (#32440) üzenetére


Jahno
őstag

Én most a különféle konvertereket kopasztom le, mindig más gép volt, megvettem Sonyra is mindenfélét, PanaOlyra, meg most Z-re, erre-arra. Nem kell. Panához megtartom az M42est, OM-et, de pld. az FDket teljesen kiszórom, Nikonos F-ről sem kell konvertálnom amit lehet megbánok, de valahol meg kell húzni a határt. Hétfőn sörözés közben is ezt dumáltuk, hogy 200ezres nagyságrendet csak ilyen adapterekre elszórtunk, mert jajj ilyen obit rakok fel meg lehet ez lesz, lehet az lesz. Elmúlt éveket meg simán végigcsavartam a kitobival és halszemmel, nem kellett semmi művészkedés :DD

(#32444) Speeedfire válasza vond (#32441) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ja ez ilyen, de közben venném a 135 1.8 üveget is, meg ad600-at is. Nem lehet mindent. :DDD
Most vettem egy godox fénykardot is. Pl abból se lenne rossz még 1, vagy 1 nagy led tábla...

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32445) Jahno válasza Speeedfire (#32444) üzenetére


Jahno
őstag

Ugyan nem egy Godox, de keresni kell kínai akciósat, azért ezzel annó egész jól jártam:

Kisebb LEDek vannak, tábla nem kell. Évek óta vakarom a fejem, hogy annyi minden van és ritkán használom, hogy valami mini kölcsönzőt kellene nyitni.

(#32446) Speeedfire válasza Jahno (#32445) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Sok ilyet nézegettem, de ez a kis godox tl30 volt a legszimpatikusabb. CRI értéke magas, sima type-c töltő, akár használat közben is. Az Ulanzi VL119 mondjuk elég szimpi volt.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32447) Timer válasza Speeedfire (#32446) üzenetére


Timer
veterán

Én VL110 helyett választottam most a TL30-at. Kezdetben nagy volt köztük az árdiffi, de most Mikrosat akciózza a TL30-at, és 32-ért úgy gondoltam, teszek vele egy próbát, épp az előbb nézegettem meg. Szerencse, hogy semmi komolyabbra nem akarom használni, mert arra gyenge lenne, de arra pont jó lesz, amire szánom: megvilágítani vele az objektív elég belógatott bizbaszokat. Erre eddig CTO fóliás / barndooros MS300-at használtam, és nem volt annyira kényelmes a dolog, ez egy fokkal gyorsabban összerakható, ha kell.

(#32448) Speeedfire válasza Timer (#32447) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Én még 37k-ért vettem, én a nanlite-hoz mértem. Ahhoz képest igen jó ár :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32449) Timer válasza Speeedfire (#32448) üzenetére


Timer
veterán

Ja jó, ahhoz képest kábé minden jó ár! ;] Előrukkolhatna a GODOX valami Nanlite FS300 versenytárssal, mert az FV sorozat eléggé zsebbenyúlós, egyébként meg jó lenne xradio kompatibilis LED-et használni (néha).

[ Szerkesztve ]

(#32450) Speeedfire válasza Timer (#32449) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

De a FV az vaku is, azért drága. Amúgy az a 300w-os nanlite szerintem nem olyan drága annyiért. A godox 150-os állandó nem elég? Esetleg mellé még key lightnak 100w-os led izzó? Az kb 10k/db.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.