Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33601) Stauffenberg válasza vond (#33597) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem elég bonyolult volt a táskaválasztás, mert fontos volt a napi cuccok pakolós része is (ha irodába megyek azért, ha egynapos kiruccanásra megyek akkor meg azért). Eredetileg a Tenba Fulton V2 14-et néztem ki, de nem kapható, leghamarabb valamikor ősszel lesz újra elérhető. Manfrottóból csak a Street Slim jöhetett szóba, többi gyártónál meg vagy nincs ilyesmi vagy egyszerűen egy Decathlonos túratáskának néz ki és ronda.

Így költöttem 2x annyit a tervezetthez képest a Wandrd Prvke-ra. Jó táska, de ez sem tökéletes. Viszont komfortban nagyon patika.

(#33602) Jahno válasza Stauffenberg (#33601) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem széthullott az oldaltáskám, most nézek valami másikat, de ez erős kör lesz, mehetek be az összes cuccommal próbálgatni.

(#33603) lugosi válasza vond (#33592) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem ez ott csúszott félre, mikor bejöttek a digitális gépek tömegesen, és onnantól mindenki azt gondolta, hogy ha a szomszéd gyereke is fényképez, akkor már ő is fotós. És akkor csak nyomni kell a gombot. Addig nem jutottak el fejben, hogy ecsetet is vehet bárki, mégse lesz mindenki festő, számítógépe is rengeteg embernek van, mégis milyen jól tudnak keresni a programozók és mégse mindenki az, ahogy egy kombinált fogótól se lesz mindenki villanyszerelő. Végülis a programozás is csak “gombnyomogatás”, csak az a nem mindegy hogy milyen sorrendben :DDD

(#33604) lugosi válasza Stauffenberg (#33601) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes ez amit irtok az oldaltáskákkal kapcsolatban, nekem van egy “kimenős” oldaltáskám (nem fotós, hanem mindennapos, azzal járok minden nap - ez az év 350 napját jelenti kb - ha kutyát sétáltatok, ez napi olyan 1-2 óra), és ez egy olyan 2-3 kilós csomag kb, azt mondjátok érdemes lenne átállni hátizsákra? Nem lenne jó egy gerincferdülés, de szinte állandóan kell valami motyó a táskából a fenevadnak, kakis zacskó, jutifalat, víz, esetleg labda, macera lenne egy hátizsákot le- és felvenni.

(#33605) vond válasza Timer (#33599) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Volt ilyen rendszerem is, ez a régebbi. A legfőbb különbség az, hogy ez nem "oldalról becsúsztatós", hanem "felülről bepattintós", plusz - ami miatt cseréltem én is - nem Arca-Swiss kompatibilis, csak a saját talpjaiba mennek bele a fejek.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33606) vond válasza Stauffenberg (#33601) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Általános hurcolósnak én most a kisebb, Lowepro FreeLine BP 350 AW-t használom. Ez sem tökéletes, de jól elvagyok vele. Mondjuk kicsit overkill például bevásárláshoz, de ezért most nem veszek még egy sokadik táskát is. :D

Ami szuper benne, hogy a belső részt egyben ki lehet venni (meg darabokban variálni is), így ha nem viszek fotós/videós cuccot, akkor van egy komplett, stabil, kényelmes, és nem utolsó sorban szép hátizsákom. De ha viszek, akkor is mehetnek bele (főleg a tetejébe) a hétköznapi dolgok. Mindkét oldalán is nyitható, úgyhogy levétel nélkül is lehet vázakat, obikat cserélgetni, stb. 35-ért vettem HA-n bontatlanul. Annyit bőven megért. :K

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33607) Jahno válasza lugosi (#33603) üzenetére


Jahno
őstag

"ahogy egy kombinált fogótól se lesz mindenki villanyszerelő."

Vilanyos, felújítós és műszaki kérdezz-felelek csoportokból kiindulva ebben nem vagyok olyan biztos.

(#33608) vond válasza Jahno (#33600) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Azon túl, hogy a négytagú zenekarnak is vicc a 160 ezer, azért látni kellene a különbséget aközött, hogy egy "DJ" elmegy 6-8 órára Spotify-ról benyomogatni a kért számokat, gyengébb vőfélyek szintén, csak nekik még sok esetben saját cuccuk sincs, és hajnalban már el is felejtik az egészet, és aközött, hogy egy fotós/videós általában ott van a párral egész nap, 14-16 órákat, és messze nem csak gombokat nyomogat, meg potikat tekerget egy helyben, aztán még eltölt az utómunkával alsó hangon 1-2 hetet (főleg videósként). Ha magyarázni kell, hogy mekkora a különség, az már rég rossz.

A képzett, élőben, több hangszeren játszó muzsikusoktól nem szoktam sajnálni a pénzt (bár másnap reggeltől már nekik sem kell foglalkozniuk az egésszel), de egy laptopDJ ne panaszkodjon már nekem a lagziban, hogy csak 300 kilót kap a pár órás Spotify-ról indítgatásért. Ha így számolunk, egy jó videósnak millió alatt nem szabadna keresni egy esküvőn.

"De egy fényképésznél mi kerül 300.000 forintba? Egy napja?" - Erre mondom azt, hogy inkább maradjon csöndben, ha fingja nincs az egészről.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33609) #04331520


#04331520
törölt tag

Próbáltam a nyakpántot és a vállpántot de egyik sem jött be. Az előzőnél a nyakamnak nem tett jót a hordása a második verziónál pedig a lóbálódási tényező zavart. Két megoldást látok egyelőre amit még nem próbáltam. Ja most csak simán kézben viszem a gépet. Ezt majd egy csuklópánttal teszem biztonságosabbá. Az egyiket úgy hívom a pisztolytáska megoldás, olyan mint a westernfilmekben, amihez szerintem kelleni fog hózentróger a másik pedig a hátitáska pántjára tűzött megoldás mellmagasságban. Valaki próbálta már mindkettőt?

[ Szerkesztve ]

(#33610) lugosi válasza Jahno (#33607) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hát aki így érzi, az majd átgondolja ha úgy jár mint én, amikor kezet fogtam a hálózattal, és most nem az Internetre gondolok :DDD

(#33611) Jahno válasza vond (#33608) üzenetére


Jahno
őstag

Sarkítani én is tudok, utolsó bulimon 7 személyes zenekar volt és atom jól adták. Előtte a DJ sem csak Spotyfiról nyomogatott. Van 1-2 DJ haverom is, biztos tudnának degradálókat mondani arra, hogy de hát csak egy jó gép kell, költségvetés kb. annyi és a gombot nyomogatni. Viszont mi sem biztos, hogy tudnánk milyen gombot milyen sorrendben kell nyomkodni a DJ pulton :-) Az a 6-8 óra meg sokszot ugyanúgy 12 de mikor mi hazahúzunk, akkor a DJ még ott van, esetleg nem 2 oldalán lógó vázzal sétál haza, hanem megrakja a kombit hangfalakkal. Vagy amikor a sarokban leülve rendesen kajálsz, cigiszünetet tartasz, meg vacsora alatt leülsz 4 percre pihenni, akkor a DJ néha alig bír elrohanni a cucc mellől budira, mert mindig van valami. Oszt "csak" potikat tekerget ja.

Én értem mi a különbség, de közben mégsem, csak sosem növünk ki abból, hogy a potik tekergetésén is sok múlik, mert ha akarom akkor az első 10 percben vége lesz az el sem kezdett bulinak, ha meg nem túl lófasz a vendégsereg, akkor reggel 6ig szétkapják a házat, mert úgy adja elő a hangulatfelelős. DJ miatt volt olyan esküvő, aminek kb. este 10 után vége lett és a szar zene meg egyéb miatt gyorsan elszállingóztak a népek.

Egyszer nézzél meg rendesen egy laptopDJ-t, hogy mivel jár. Utólag nem sokkal, de ezért is nem fotós, hanem DJ :C Ha csak annyit látsz, hogy "benyomogatni a kért számokat" akkor ugyanazt látod, mint a hülye vendég a fotósról, hogy "hát csak a gombot nyomogatja, mi kerül ezen a fotelon ennyibe".

(#33612) Jahno válasza #04331520 (#33609) üzenetére


Jahno
őstag

Pisztolytáska kicsit más, amúgy pont ezt mutattam fentebb, hogy jó cucc. Meg is kérik az árát :C A másikat is használja haver már évek óta, ami a hátizsákon van. Kinek mi válik be, mert ott sem fogsz rá telét tenni. Nekem mellényem van, aprólékoknak sok zsebes gatya és időnként egy combtáskát is viszek.

(#33613) Timer válasza vond (#33605) üzenetére


Timer
veterán

Köszi, utánanézek az általad ajánlottnak bővebben.

@Újgyerek: épp csak 3-4 kommentet kellett volna visszaolvasnod, mert épp ez a téma.

@Jahno: köszi, szemezek ilyen megoldással is, de valahogy eddig a PD tűnik a leginkább megfelelőnek, annál azért elég kicsi esélyt látok arra, hogy mondjuk leugrik a vállamról az egész felszerelés, ilyen alapon nézve pedig tök mindegy, hogy 20 vagy 30 ezer, mert belefér a különbség a biztonságért. Mondjuk az továbbra is kérdéses, hogy egy 70-200-zal való pattogás mit okoz hosszabb távon a vázban / objektívben. Sajnos nem lehet az emberen mindig táska (a PD alá én emiatt egy ThinkTank hámot néztem alapként). Alapként mindig a kézben lenne a telés gép, és a fix 40 / 50 mm-es lenne bekötve, addig kellene valami, hogy tartsa a telést, amíg arrébb rakok egy állvány a vakuval, vagy a derítőlappal, stb. Most az a megoldás, hogy mindig leteszem a gépet valahova, de ez több szempontból sem optimális, frankó lenne ilyenkor bedokkolni inkább.

[ Szerkesztve ]

(#33614) Jahno válasza Timer (#33613) üzenetére


Jahno
őstag

Tényleg, akkor szedtem egy képet, de már nem tudom mi volt a sztori, mert közbeszóltak, de it tlátni, hogy van egy kis biztosító pöcök, szóval felfelé nem olyan könnyen ugrik ki belőle a gép, ellenben teljesen jól lehet kezelni úgy, hogy oda sem nézel:

Ott látni felette a zárat.

Aztánnekem ezen a nagyobb obis gépek jobban szerepeltek, kapott kis csillapítás, ahogy mozogni tudott. A fixnél néha éreztem, hogy rángatózik az egész vagy obi húzná a vázat, szóval az nagy vasaknál ergonómiában és tartás miatt nem jött be. Fixen övre ezzel a Spider/Puluz méretű megoldással kis vas működött, de akkor meg már inkább zsebre tettem és az egyszerűbb volt.

Amúgy baromi nehéz témakör, mindenkinél más a koncepció meg a tűréshatár, igények is, a boltokban meg szinte semmi nincs, ha fotós csoportokban kérdezne az ember akkor rájön, hogy többet látott ilyet, mint akik tanácsot próbálnak adni és vakarózok rendesen, mert legjobb lenne egy 600-800ezressel besétálni a boltba, venni mindenfélét és akkor lenne megoldás mindenre.

(#33615) vond válasza Jahno (#33611) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Azért írtam azt, amit, mert tapasztaltam, nem is egyszer. Nem én találtam ki, hogy van olyan, aki csak rakosgatja be laptopról egymás után a számokat unott fejjel, közben a buli ül, ő meg panaszkodik a 300 kilója miatt. Valamennyit konyítok én is hozzá, tudom, mit kell "tekergetni", meg mivel kell "megrakni a kombit", hangmérnökként is dolgoztam pár évig. Vőfélyből, MC-ből is nem egy olyannal sodort össze az élet, akinek a munkáját kvázi a pár és a többi "szolgáltató" intézte, mert annyira nem volt képben. De nyilván van alázatosabb, profibb zenész, DJ, meg vőfély is, ahogy fotósból/videósból is van beleszarósabb fajta.

Én így látom, hogy nagyságrendekkel több munka van egy normális esküvői videóban, és alul van fizetve a szakma. De mindenki gondolhatja másként, ahogy Te is. ;)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33616) #04331520 válasza Timer (#33613) üzenetére


#04331520
törölt tag

Én egy adaptert láttam csak a kommentben. Onnan is jutott eszembe. Azt hittem ez egy rendszer. Legalábbis a pisztolytáskás dolog.

[ Szerkesztve ]

(#33617) Stauffenberg válasza vond (#33606) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Néztem én is a Lowepro FreeLine BP 350 AW-t, de egyrészt a design csak fenntartásokkal tetszik (de nem ronda), másrészt (és ez fontosabb) sajnos a napi pakolós részt egy kissé kicsinek éreztem. A rolltop tető azért jobb (nekem), mert ha mondjuk többet pakolnék bele, mint egy átlagos hétköznapon, akkor csak kibővítem. Átmeneti évszakokban is gond, hogy nap közben 20-22 fok van, naplemente után meg 8-10 fok és valahova tennem kell a dzsekimet, amiben napközben meggyulladnék, pláne egy kaptatósabb városi/erdei séta alatt.

Meg hát elment az ára 90 ezerig, miközben az Unidome-nál 115-ért van a PRVKE 21 Photography Bundle és hírlevél feliratkozásra van -10% kupon táskákra, így állt meg 103-ban nekem. Egyáltalán nem akartam ennyit költeni, de sajnos az olcsóbb alternatíva (Tenba Fulton) egyáltalán nem kapható (de sehol Európában) sima fekete színben.

(#33618) Stauffenberg válasza lugosi (#33604) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Régen sokat hordtam oldaltáskát, mikor mindenki ezekkel mászkált, mert divatos volt. Egyetemre, munkahelyre azzal jártam, néha laptop volt benne, néha fotós cucc is (tokban). De ez a 2-3 kiló (néha mondjuk 4 is) pont elég volt arra, hogy nagyon szarul terhelje a gerincem.

Múltkor megint az egyik dedikáltan fotós táska oldaltáskámmal mentem ki, mondván csak egy váz+objektív kombót viszek, semmi mást. Egy bő 3 órás séta alatt is nagyon éreztem, hogy nem jól terhel, fáj az alsóhátam környékén. Elengedtem, maradok csak a hátizsáknál. Abból is van mindenféle méret (utcaira is), hogy mindig akkorát vigyek, ami éppen kell.

(#33619) Jahno válasza vond (#33615) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, van olyan aki csak rakosgatja be, ahogy van olyan vőfély is aki béna, de másik sírás pont a fotós/videós vonal szokott lenni, hogy egyszerű/olcsó cuccokkal is tolják meg igénytelenségeket adnak le. Olyan is van.

Az, hogy mivel jár több munka, az megint ilyen X tényező. Tegnap csapágygolyót és tömítést cseréltek egy bicaj kerékben, az 30ezer, de nem tudom mennyi munka lehetett vele, az biztos, hogy gázszerelők és burkolók magasabbra tudják tenni az óradíjat, mint bármilyen fotóvideó.

(#33620) vond válasza Stauffenberg (#33618) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, 90-ért én se vettem volna meg, de még az akkori 70-75 ezres új áráért se. 35-ért viszont úgy éreztem, nem szabad kihagyni. :D

Ami nagyon kéne nekem újabban, az egy böszme nagy, kerekeken is guruló bőrönd, vagy valami SUV csomagtartóba is berakható stage box szerű cucc, hogy ne kelljen 3-4 külön táskába pakolnom, és azokat cipelnem, ha szinte minden motyó kell az aktuális melóhoz.

Hirtelen nem is tudom, hogyan keressem, úgyhogy ha van valakinek ötlete, esetleg tapasztalata is, annak örülnék. :R

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33621) Jahno válasza vond (#33620) üzenetére


Jahno
őstag

Bőröndöt idehaza több helyen gyártanak méretre, attól függ milyen kell, de ezer+1 féle megoldása létezik. Ha már a racket említetted, akkor abból vannak Peli-szerűek de ha ipari cucc, akkor Ők mindent is gyártanak bármilyen kivitelben és méretre:

[link]

Manfrottonak is van guruló táskája, kemény bőröndje, állványoknak ott a pro light organizer, de olyan kivitel a Neewernek is kb. 50-70ezer körül. Vagy kicsi csak az obik/gépeknek:

Vagy vízálló ipari cucc:

Szóval van minden is, csak pénz legyen lóvéra.

(#33622) Lassú Víz válasza Jahno (#33619) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Az egyiknek az a feladata, hogy helyben teremtse meg a jó hangulatot, a másiknak pedig az, hogy utólag adja azt vissza. Nem lehet gombnyomások számában mérni egyiket sem.
Az régen rossz, ha fotós-videós ahhoz méri a saját árát, hogy mennyit keres a DJ és fordítva. Nem egymással versenyeznek.

Mindkettőnek a saját versenytársaival és vérpistikéivel kell megküzdenie.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#33623) vond válasza Jahno (#33621) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Köszi, ezt a céget észben tartom. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#33624) Ricardo128


Ricardo128
aktív tag

Sziasztok!

Ti melyik obit adnátok el, melyiket tartanátok meg és miért?

Canon EF-S 18-200mm 3.5 - 5.6 IS
Canon EF-S 18-135mm 3.5 - 5.6 IS

:R

gölmétcsül ©

(#33625) Jahno válasza Ricardo128 (#33624) üzenetére


Jahno
őstag

Úgyis szubjektív. Én a 18-200at hagynám, rohangálni jó, kellene a hosszabb vége.

(#33626) Timer válasza Ricardo128 (#33624) üzenetére


Timer
veterán

Képminőségtől is függ, ha a rövidebb jobb ebben, és amúgy nem használod tele távokból, akkor egyértelmű. Ha súlyban, képminőségben jórészt hasonlóak, akkor nyilván a hosszabbat tartanám meg.

(#33627) Jahno válasza Timer (#33626) üzenetére


Jahno
őstag

Én ezeknél max. a 300asnál láttam, hogy kicsit gyatrább a minősége, aztán ha nagyon nem pixelbabrálunk, akkor kutyát nem érdekli. YT teszteket nem is érdemes nézni, csak belezavarodik az ember és mindenki mást mond. Meg kell nyomkodni, ha nekünk megfelel, akkor használni kell.

(#33628) Grillo válasza #04331520 (#33609) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem PGY Beetle van, olcsóbb volt, mint a PD, kicsit nehezebb, de bevállt. Mondjuk ezek szerintem csak olyan hátizsákra jók, amiknek van mellkason keresztpántjuk, én is raktam rá utólag, azzal sokkal kényelmesebb. G9+Pana100-300 még használható vele, nagyobbat/nehezebbet nem raknék rá, azért ez is húzza a vállat hosszú távon.

(#33629) #04331520 válasza Grillo (#33628) üzenetére


#04331520
törölt tag

Köszi. Inkább a mellközeli pozícióban gondolkodom mint az övvonaliban. Egyrész 1kg nagyon húzná az övet amúgy is vennék valami hózentrógert ami tartja akkor meg ha már úgyis van valami vállpánt szerű minek hordjak hozzá még derékban is nehezéket. A másik kényelmetlenség, hogy párommal kézenfogva szoktunk sétálni és útban lenne a pisztolytáskás megoldás, mint ahogy a vállpántos megoldás is útban volt. Próbáltam bal oldalon de jobbkezesként nem állt kézre. Megkértem a páromat, hogy cseréljünk helyet de az is fura volt. Szóval egyedül biztos jó lenne de szinte sosem járok egyedül.

(#33630) BEndre34


BEndre34
tag

Sziasztok! Eladás előtt áll az 55-210 kit objektívem, de a sajnos a frontlencse mögött ezt vettem észre. Szerintetek mi lehet, illetve hogyan orvosolható? Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#33631) Jahno válasza BEndre34 (#33630) üzenetére


Jahno
őstag

Gombás, legtöbb csak frontlencse cserével javítható. Teljesen gazdaságtalan, ez kuka vagy művész projekt, barkács alapanyag.

(#33632) Neck válasza Jahno (#33600) üzenetére


Neck
veterán

Ja akkor a kamerából kieső jpg-ket szeretnék csak? Meg majd leválogatják ők?
Okkké :K

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#33633) Jahno válasza Neck (#33632) üzenetére


Jahno
őstag

Példa volt egy rinyálásra, amúgy egy jó fotós abban is megoldja, "csak" jól kell exponálni ugye :C Mintha a nagyok közt is lenne olyan aki ezzel hipszterkedik és veri a nyálát, de az sem mindig olyan egyszerű. Meg kíváncsi lennék mit csinál akkor mikor ilyenekbe fut, amikbe mi. Aga fotója, exponáld ki az éjszakai szertartást gyertyafényben:

(#33634) freelanced


freelanced
addikt

Alacsony budget mellé milyen állványt ajánlanátok? DSLR gép, 35, 50mm fix meg majd 105mm körüli makró objektiv.

Köszönöm :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33635) Jahno válasza freelanced (#33634) üzenetére


Jahno
őstag

Valamelyik K&F vagy Beike/Meike Q666 és klónjai. Teljesen korrektek tudnak lenni, ára a tömeg/magasság/kivehető középoszlop opciókon múlik.

(#33636) freelanced válasza Jahno (#33635) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm, megnézem őket. Más, ilyenre még nem volt szükség, de a mostani gépemhez nincs nyakpánt, van esetleg ajánlás, hogy milyen konstrukciót, milyen márkában érdemes gondolkodni? Eddig a sima gyári Nikon és társai voltak a gépeimhez.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33637) JohnyBlue válasza freelanced (#33636) üzenetére


JohnyBlue
őstag

ha nyakpánt akkor ez baromi kényelmes és nem vágja szét a nyakad.

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#33638) freelanced válasza JohnyBlue (#33637) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm. És van ami ajánlottabb kialakitásban? Eddig nyakpántot használtam, de ha érdemes másmerre orientálódni szivesen veszek javaslatot. :K

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33639) JohnyBlue válasza freelanced (#33638) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Én csak ezt használom de vannak ezek a Peak Designes cumók azok is elég jók ;)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#33640) freelanced válasza JohnyBlue (#33639) üzenetére


freelanced
addikt

Köszi, ránézek este arra is :K

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#33641) Jahno válasza freelanced (#33636) üzenetére


Jahno
őstag

Ár-értékben ezek verhetetlenek, van pár a nehezebb gépeimhez: [link]

Csak táskába hajtogatva nagy és vastag, de nem lehet mindent egyszerre. Most a Fujihoz minimál obival elég a gyári, meg persze csakazértis mániákusan Nikon feliratost teszek a Sonyra, két Panámra meg Canon/Pentaxot, vagy amit éppen gondolok és kész is. Újabb Panához megint egész jó lett a szélesebb, de vékony gyári.

Meg ez a hippi stílus jön be: [link]

Ezekben a kínai cuccokkal nem lehet mellényúlni, max. meglepődsz ha vastag és picit nyúlik. Neoprene neck strap a kulcsszó.

(#33642) Jahno válasza freelanced (#33638) üzenetére


Jahno
őstag

Haveroknak a csuklópánt bejött, nekem nem annyira. Kinek mi.

(#33643) zsoltzsolt válasza freelanced (#33636) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Én ezt használom, baromi jó. Egy pillanat alatt lehet csatlakoztatni és kényelmes.
[link]

(#33644) Zozzant válasza Jahno (#33641) üzenetére


Zozzant
addikt

Ilyen "hippis" van nekem minden gépemen, barna és fekete, legjobb.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#33645) Des1gnR


Des1gnR
őstag

Sziasztok,

Nem kimondott fotózás, inkább fénytechnikai kérdésem lenne.
Egy ehhez hasonló, de inkább szekcionáltan, valamilyen Windows-os programmal kapcsolható lámpát keresek aminek állítható a fényereje és színe.

[link]

Nem vagyok jártas a témában, bármilyen alternatíva érdekel, de a legjobb a fix 24V-is rendszer lenne. Nincs akkumulátorra szükségem. Jó ha minél laposabb a lámpa és mindenképp távolról szeretném kapcsolni.

Köszönöm a válaszokat. :R

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#33646) Jahno válasza Des1gnR (#33645) üzenetére


Jahno
őstag

DMXnek hívják a buszt ami fényeket vezérel ehhez van egyszerű Wines program és usb-dmx adapter. Vizuálos bolt, DJ börze pro fény csoportokban ezzel indulj el.

(#33647) iceQ!


iceQ!
addikt

Sziasztok,

Fényképezőgépet szeretnék venni tárgy fotózásra. A lényeg hogy legyen elegendő fókusztávolság, ugyan is állványról készülnének a képek. Mindig ugyan azt fotóznánk( minőségellenőrzés céljából lesznek a képek egyébként).

Esetleg erre tudnátok ajánlani gépet? Az sem baj, ha tudja vezetéknélküli kiloldást :R

Árban: 100-200e Ft között.

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#33648) Jahno válasza iceQ! (#33647) üzenetére


Jahno
őstag

" A lényeg hogy legyen elegendő fókusztávolság,"

Ezt nem értem mit jelent, minden objektívnek más, akár 1-2 centitől akár a méteres nagyságrendig. Mármint a minimum táv, amin belül már nem lehet a tárgy. Meg hát mennyire legyen minőség, szín is fontos, vagy csak a darabszám és nincs repedés? 100-200ezer közt én elsőre nem tudok értelmeset mondani. Tán a Pana LX15 pont belefér.

És persze egy Canon 2000D kit is, de olyat elvből nem vennék :U 100ezer meg nagyon az alja, újonnan kiskompakt Ixusok vannak, az összes hátrányával együtt.

(#33649) Ry0K3N


Ry0K3N
senior tag

Malacky repülőtér határán kívül tud valaki jó spotterhelyeket/spotterdombokat ? Spotterguide weboldalnak nincs infója arról a helyről.

"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."

(#33650) iceQ! válasza Jahno (#33648) üzenetére


iceQ!
addikt

1-1 darab lenen csak fotózva. Részletgazad legyen a kép. A szín annyira nem is fontos, inkább hogy van e rajta hiba vagy sem.

Távolság: 50-80 cm-ről lenne fotózva kb.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.